جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای نانو ذره اکسید روی

باقر سید علیپور، معصومه عشریه، رمضان خان بابایی،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: امروزه فن‌آوری نانو به سرعت در حال توسعه بوده و ممکن است اثرات قابل توجهی بر صنعت، جامعه و محیط زیست داشته باشد. در این مطالعه خصوصیات سمی نانو ذره اکسید روی بر بافت و آنزیم کبدی ALT در موش باردارNMRI بررسی شد. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج ما نشان داد استفاده از غلظت های مختلف نانو ذره اکسید روی می‌تواند سبب اثر نامطلوب بر کبد با آسیب به هپاتوسیت و افزایش سطح آنزیم های کبدی شود. یافته‌ها: نتایج نشان داد که فعالیت آنزیم ALT با دریافت نانو ذره در غلظت های mg/kg۵۰، ۱۰۰، ۱۵۰ و ۲۰۰ در مقایسه با گروه کنترل در همه گروه ها در سطح معنی دار ۰۵/۰< P افزایش یافته است. بررسی هیستولوژی نشان داد که نانو ذرات اکسید روی سبب آسیب شدید کبد شد. آسیب به سلول های کبدی باعث پیشرفت نشت غشاء و آزاد شدن آنزیم به داخل خون می شود. مواد و روش‌ها: این مطالعه تجربی در شرایط استاندارد بر روی ۲۵ سر موش سوری باردار با وزن متوسط ۳ ±۳۰ گرم انجام شد بطوریکه یک روز در میان به مدت ۱۵ روز، دوز های مختلف نانو ذره اکسید روی را بصورت تزریق درون صفاقی دریافت کردند. سپس نمونه‌های خونی در روز هفده ام از موش‌های NMRI گرفته شد و بافت ها جهت بررسی هیستولوژی با بافر بوئن تثبیت شدند و با هماتوکسیلین و ائوزین رنگ-آمیزی شدند. نتایج حاصله توسط برنامه آماری SAS مورد تجزیه تحلیل قرار گرفتند.
مهناز جنگی، عادله دیوسالار، آزاده محمدقلی،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: امروزه فناوری نانو به سرعت در حال توسعه بوده و اثرات قابل توجهی بر صنعت، جامعه و محیط زیست دارد. دراین مطالعه برهمکنش نانو ذره اکسید روی با DNA  تیموس گوساله بررسی شد.
مواد و روش­ها: برهمکنش نانوذرات اکسید روی با DNA  تیموس گوساله با استفاده از روش های مختلف طیف سنجی مرئی فرابنفش ، فلورسانس و تکنیک دورنگ نمایی حلقوی در دو دمای اتاق و فیزیولوژیکی مورد بررسی قرار گرفت.
یافته­ ها: داده های طیف سنجی مرئی فرابنفش  نشان داد که با افزایش غلظت نانوذره اکسید روی، شدت جذب  DNA نیز افزایش می یابد. نشر فلورسانس اتیدیوم بروماید نشان داد که با افزایش نانو ذره اکسید روی شدت نشر کاهش می یابد که نشان دهنده ورود نانو ذره به ساختار DNA  می باشد. همچنین داده های دورنگ نمایی حلقوی نشان داد که اکسید روی باعث تغییر ساختاری در DNA می شود.
بحث و نتیجه ­گیری: نتایج بدست آمده نشان داد که نانو ذره اکسید روی می توا ند به DNA متصل شود و سبب ایجاد تغییر در ساختار DNA  شود از طرف دیگر به دلیل میانکنش نانوذره اکسیدروی با ماکرومولکول حیاتی سلول DNA)) باید به اثرات جانبی و میزان سمیت ایجاد شده در اثراستفاده روز افزون آن برای انسان و محیط زیست توجه کرد .


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb