جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای نورم

محمد رضا بیگدلی، علی اکبر مراتان،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۸۷ )
چکیده

چکیده مقدمه: پیش شرطی سازی به ایسکمی یکی از پدیده های درون زاد است که می تواند توسط عوامل مختلف و از مسیرهای مولکولی متفاوت در بافت های مختلف مانند مغز ایجاد شود. در این مطالعه اثر پیش شرطی سازی به واسطه هیپرکسی نورموباریک (HO) پیوسته و متناوب بر میزان، نقص نورولوژیک، حجم سکته مغزی و میزان فعالیت آنزیم کاتالاز مورد بررسی قرار گرفته است. . مواد و روش کار: رت ها در چهار گروه به صورت گروه های پیوسته (۲۴ ساعت پیوسته) و متناوب (۴ ساعت در روز به مدت ۶ روز) در معرض HO و نورموکسی نورموباریک (RA یا هوای اتاق) قرار می گرفتند. هر گروه به سه زیرگروه تقسیم می شدند. زیرگروه اول، بعد از ۲۴ ساعت، تحت جراحی انسداد شریان میانی مغز (MCAO) به مدت ۶۰ دقیقه قرار می گرفتند و سپس ۲۴ ساعت به آنها اجازه برقراری مجدد جریان خون داده می شد. زیرگروه دوم و سوم بنام زیر گروه شم (بدون MCAO) و گروه دست نخورده (بدون جراحی) برای بررسی اثر هیپرکسی نورموباریک بر میزان فعالیت آنزیم کاتالاز در نظر گرفته شده بود. . نتایج: یافته های ما نشان می دهد که HO متناوب و پیوسته در القای IT درگیر هستند. پیش درمان با HO پیوسته و متناوب نقص های نورولوژیک را بهبود می بخشد، حجم سکته مغزی را کاهش می دهد و میزان فعالیت آنزیم کاتالاز را به طور معنی دار افزایش می دهد. اثر هیپرکسی نورموباریک پیوسته نسبت به گروه هیپرکسی نورموباریک متناوب بر میزان فعالیت آنزیم کاتالاز بیشتر است. . نتیجه گیری: اگرچه برای شناخت مکانیسم حفاظت عصبی حاصل از هیپرکسی نورموباریک مطالعات زیادی لازم است، اما نتایج این تحقیق نشان می دهد که هیپرکسی نورموباریک آثار حفاظت عصبی خود را احتمالاً تاحدی از طریق افزایش میزان فعالیت آنزیم کاتالاز نشان می دهد.


ابوالفضل زنده‌دل ، فردوس جهانمردی ، خاطره عنبری ، مجتبی گرجی ،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: آنمی یکی از مشکلات شایع جهان و ایران است و همچنین آنمی فقر آهن شایع‌ترین مشکل کم خونی تغذیه ای در دنیا است. مطالعه زیر با توجه به شیوع بالای آنمی فقر آهن و وابستگی شدت آن با سطح فرهنگی-اقتصادی هر منطقه برای دستیابی به آمار شیوع و برنامه‌ریزی و درمان، طراحی و اجرا گردیده است. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به شیوع بالای آنمی فقر آهن در جامعه مورد پژوهش، توجه به مداخلات ارتقایی و پیشگیرانه و برنامه‌های آموزشی جامع در این زمینه ضروری به نظر می‌رسد. یافته‌ها: از کل افراد مبتلا به آنمی شرکت کننده در مطالعه ۴/۴۴% بیماران مبتلا به آنمی فقر آهن بودند. شیوع آنمی فقر آهن در زنان ۳/۵۲% و در مردان ۶/۲۲% بود. ۹/۶۰% افراد ۱۵-۴۹ سال و۵/۲۴% افراد بالای ۴۹ سال مبتلا به آنمی فقر آهن بودند. بین سن و جنس و آنمی فقر آهن ارتباط آماری معنی‌داری دیده شد(۰۰۴/۰=p). بین سابقه مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروییدی (NSAIDs) و بروز آنمی فقر آهن ارتباط آماری معنی‌داری دیده نشد(۳۳/۰=p). مواد و روش‌ها: این مطالعه به صورت مقطعی و با روش سرشماری صورت گرفته است.کلیه بیماران بالغی که با علائم و نشانه های آنمی به کلینیک داخلی بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد مراجعه کردند، تحت بررسی CBC و ایندکس‌های RBC قرار گرفتند.سپس همه افرادی که میزان هموگلوبین خون آن‌ها در محدوده تعریف آنمی بود به عنوان نمونه پژوهش وارد مطالعه شدند. برای تمامی این بیماران سنجش سطح آهن، فریتین سرم وTIBC صورت گرفت و پرسش نامه ای برای هرکدام تکمیل شد. سپس نتایج از نظر آماری بررسی شد.
محمد صادق آرمان فر، رضا رجبی، شهناز شهربانیان، محمد حسین علیزاده،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: آزمون غربالگری حرکتی عملکردی(FMS) ابزاری است که توانایی تعیین پتانسیل فرد برای امکان ابتلاء به ناهنجاری های اسکلتی عضلانی و آسیب ورزشی را دارد.آزمون های FMS، شامل هفت آزمون حرکتی عملکردی می باشند که ارزیابی های تنه، قدرت و ثبات مرکزی، هماهنگی عصبی-عضلانی، عدم تقارن در حرکت و انعطاف پذیری را انجام می دهند.  هدف از اجرای این تحقیق تعیین نورم آزمون غربالگری حرکتی عملکردی در دانش ­آموزان پسر ۱۷-۱۵ ساله استان لرستان بود.
مواد و روش ­ها: روش تحقیق مطالعه حاضر  بر اساس ماهیت و نحوه گردآوری داده‌ها مقطعی (cross-sectional) و به لحاظ هدف کاربردی می‌باشد. بدین منظور ۳۷۰ دانش آموز پسر با اجرای۷ تست FMS مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته ­ها: نورم آزمون FMS در دانش ­آموزان ۱۵ ساله  ۱/۷۹±۱۵/۶۶، در دانش ­آموزان ۱۶ ساله ۹۱/۱±۱۵/۱۶ و در دانش ­آموزان ۱۷ساله۷۵/۱±۱۷/۱۶بود. می­ توان اعلام داشت نورم  FMSدر این جامعه آماری نسبت به مطالعات مرتبط در این گروه سنی از وضعیت بهتری برخوردار هستند. همچنین نورم آزمون­ها به تفکیک نشان داد که ۸۰ درصد این جامعه از ثبات کافی در ناحیه مرکزی تنه برخوردار نیستند.
بحث و نتیجه ­گیری:  در بسیاری از فعالیتهای ورزشی حرکات اندام فوقانی و تحتانی مستلزم داشتن ثبات و پایداری کافی در ناحیه مرکزی می باشد، چنانچه در این ناحیه ثبات نباشد انتقال انرژی به خوبی صورت نمی گیرد. از آنجایی که این گروه سنی در شروع مسابقات ورزشی رسمی قرار دارند و با توجه به این که سودمندی کلینیکی FMS با فقدان شاخص نورم در ایران محدود شده است متخصصین طب ورزش و مربیان تیم های ورزشی می توانند ارزش نمرات نورم را برای تشخیص و شناسایی افراد در معرض خطر ناهنجاری بدنی و آسیب در سنین مختلف استفاده نمایند و تمرینات بدنسازی و اصلاحی را بر اساس آن برنامه ریزی نمایند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb