جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای هوش هیجانی

سعید فرح بخش،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۰ )
چکیده

مقدمه: هدف اساسی تحقیق حاضر بررسی هوش هیجانی و رابطه آن با سلامت روانی، جنسیت، مقطع کاری مدیران بود. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه بین هوش هیجانی و سلامت روانی مدیران همبستگی مثبت وجود داشت؛ ضروری است مدیران ارشد آموزش و پرورش به منظور تقویت هوش هیجانی و مؤلفه های مربوط به آن دوره های کوتاه مدت آموزشی در زمینه علوم رفتاری را برنامه ریزی و تدارک نمایند تا از این طریق سلامت روانی مدیران به ویژه مدیران زن افزایش یابد. یافته‌ها: بر اساس یافته های تحقیق بین هوش هیجانی و سلامت روانی مدیران همبستگی مستقیم وجود داشت(۰۱/۰ >P). همچنین نتایج نشان داد که مدیران مرد در مقایسه با مدیران زن از نظر هوش هیجانی بالاتر بودند(۰۱/۰ >P)، اما بین مدیران مدارس ابتدایی، راهنمایی و متوسطه تفاوتی در ارتباط با متغیرهای هوش هیجانی مشاهده نشد. مواد و روش‌ها: نمونه های این تحقیق که توصیفی و از نوع همبستگی می‌باشد، شامل تعداد ۱۳۰ نفر از مدیران مدارس شهر خرم آباد بود که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای متناسب انتخاب شده بودند. برای گردآوری داده های مورد نظر از دو فرم پرسشنامه هوش هیجانی و سلامت روانی استفاده شد. داده های مورد نظر با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، تی گروههای مستقل و تحلیل واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شد.
حسین ابراهیمی مقدم، مهین فکرتی،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: از آنجایی که بنیان حالات روان شناختی مثبت به عنوان متمم رویکرد های کمبود مدار در سالهای اخیر مطرح شده است بر آن شدیم تا این شاخه جدید روان شناسی را که به مطالعه علمی نیرومندی های انسان نظر دارد بیشتر مورد توجه قرار داده و به بررسی سهم مولفه های هوش هیجانی و سبک های فرزند پروری در پیش بینی حالات روان شناختی مثبت بپردازیم. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی ۲۰۰ نفر از دانشجویان روان شناسی مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن با استفاده از نمونه گیری خوشه ای مرحله ای انتخاب شدند. سپس با استفاده از پرسش نامه های هوش هیجانی برادبری و گریورز، سبک های فرزندپروری بامریند و پرسش نامه حالات روان شناختی مثبت رجایی و همکاران مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده های پژوهش با استفاده ازآمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (رگرسیون چندگانه) به کمک نرم افزار SPSS بررسی شدند. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر و اهمیت حالات روان شناختی مثبت پیشنهاد می شود که به پرورش هوش هیجانی از سنین کودکی و آموزش آن به والدین و متوجه ساختن والدین در نحوه فرزندپروری توجه بیشتری شود تا با افزایش سطح رضایتمندی افراد میزان بهداشت روانی جامعه نیز ارتقا یابد. یافته‌ها: از بین مولفه های هوش هیجانی، مولفه خودآگاهی هیجانی(۴۶۴/۰=β) بیشترین مقدار پیش بینی کننده را دارا بود و مدیریت رابطه پیش بینی کنندگی معنا داری را در این تحقیق نشان نمی داد. همچنین از میان سبک های فرزند پروری، سبک فرزندپروری مقتدر نیز رابطه مثبت معناداری با حالات روان شناختی مثبت داشت و نیز هیچ رابطه معناداری بین سبک فرزندپروری مستبد با حالات روان شناختی مثبت یافت نشد.


عاطفه بهرامی نژاد، افسانه بیرانوند، سودابه زارع، معصومه ارنواز،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: هوش هیجانی نوعی پردازش هیجانی اطلاعات است که می تواند باعث محافظت فرد در برابر مصرف مواد شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین هوش هیجانی و گرایش به اعتیاد در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان انجام شد.  
مواد و روش‌ها: در این پژوهش توصیفی–تحلیلی تعداد ۲۲۳ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند.اطلاعات از طریق پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک ، گرایش به اعتیاد (APS) و هوش هیجانی  (berry-graves)جمع آوری و با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس، آزمون t و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
یافته ­ها: میانگین امتیاز گرایش به مصرف مواد در دانشجویان ۴۷/۲۸  و میانگین امتیاز هوش هیجانی ۷۲/۸۱ بود.یافته های این پژوهش نشان داد که بین هوش هیجانی و گرایش به اعتیاد ارتباط منفی معناداری وجود دارد(۰۵/۰P<).  همچنین بر اساس نتایج پیرسون، بین گرایش به اعتیاد و خرده آزمون های خودآگاهی ،خود مدیریتی ،آگاهی اجتماعی و مدیریت رابطه ،ارتباط معناداری وجود دارد(۰۵/۰P<).
بحث و نتیجه ­گیری: افراد با هوش هیجانی پایین تر ،تمایل بیشتری به سوء مصرف مواد دارند. برنامه های آموزش هوش هیجانی می تواند عامل پیش گیرنده در اعتیاد محسوب شود.


سید حسین جزایری، علی دلاور، فریبرز درتاج،
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه:  شادکامی مفهومی است که در سال­های اخیر به ­واسطه نقش مهمی که در سلامت روان دارد، اهمیت بسزایی یافته است. بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه ویژگی­های شخصیتی، هوش هیجانی، سبک دلبستگی و فعالیت­های ارادی با میزان شادکامی زنان شاغل انجام شد.
مواد و روش ­ها: روش پژوهش، توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری شامل ۱۲۳۷۳ زن شاغل در ادارات و سازمان‌های استان لرستان بود که تعداد ۴۰۰ نفر بر اساس فرمول کوکران به روش نمونه‌گیری خوشه­ای چند مرحله­ای انتخاب شد. داده­ها از طریق مقیاس شخصیتی نئو، هوش هیجانی شیرینگ، پرسشنامه دلبستگی کولینز و رید، پرسشنامه فعالیت‌های ارادی و پرسشنامه شادی آکسفورد جمع­آوری و با استفاده از همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام­به­گام تحلیل گردید.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که بین ویژگی­های شخصیتی، هوش هیجانی و فعالیت­های ارادی با شادکامی رابطه معناداری وجود دارد (۰۰۱/۰P<) و از بین مؤلفه­های سبک دلبستگی تنها مؤلفه اضطراب دارای همبستگی منفی و معنادار با شادکامی است (۲۰/۰-=r). نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که متغیر خودانگیزی (از مؤلفه­های هوش هیجانی)، برون­گرایی و فعالیت­های ارادی با ضریب بتای مثبت و روان­رنجوری با ضریب بتای منفی قادر به پیش­بینی شادکامی هستند (۰۰۱/۰P<).
بحث و نتیجه ­گیری:  بر اساس نتایج، پیشنهاد می­شود مدیران سازمان­ها زمینه برگزاری کارگاه­های آموزشی متمرکز بر آموزش هوش هیجانی، فعالیت‌های ورزشی، تفریحی و برگزاری اجتماعات شاد و لذت‌بخش (اجرای کنسرت، برنامه‌های طنز و ...) را در راستای ارتقای شادکامی فراهم نمایند و به نقش محوری دلبستگی و ویژگی­های شخصیتی در شادکامی توجه کنند.

 
 

کلثوم مدنی پور، مهدی روزبهانی،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: از آنجایی که انجام فعالیت‌های ورزشی به صورت ایستاده برای برخی از افراد میسر نیست، هدف از پژوهش حاضر اثربخشی تمرینات ایروبیک نشسته بر هوش هیجانی و هوش اخلاقی زنان بالای شصت سال بود.
مواد و روش ­ها: نمونه مورد مطالعه، شصت زن سالمند بودند. روش پژوهش به صورت نیمه آزمایشی و پیش‌آزمون و پس‌آزمون با  سی نفر گروه آزمایش  و سی نفر گروه کنترل انجام شد. پرسشنامه‌های هوش هیجانی (شوت و همکاران، ۱۹۹۸) و هوش اخلاقی (مارتین و آستین، ۲۰۱۰) در مرحله پیش‌آزمون تکمیل شد. سپس شرکت‌کنندگان گروه آزمایش به مدت ۱۲ جلسه هر جلسه به مدت یک ساعت زیر نظر مربی به تمرین پرداختند و گروه کنترل در این مدت به کارهای روزانه خود مشغول بودند. در انتها پرسشنامه‌های فوق به عنوان پس‌آزمون تکمیل شد و با استفاده از آزمون شاپیرویلک و آزمون یومان ویتنی تحلیل شدند.
یافته­ ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که تمرینات ایروبیک نشسته به طور مؤثری موجب افزایش هوش هیجانی (۲۵۴ U=و ۰۰۲/۰P=) و هوش اخلاقی (۵/۵۲U= و ۰۰۱/۰P=) زنان شده است.
بحث و نتیجه­ گیری: به نظر می‌رسد مزیت‌های روانشناختی ایروبیک در حالت تعدیل شده آن نیز در اوایل سالمندی حفظ می‌شود.

 
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb