فاطمه جنانی، دکتر سهیلا اکبری، دکتر بهرام دلفان، طاهره طولابی، فرزاد ابراهیم زاده، معصومه معتمدی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۰ )
چکیده
واژینیت کاندیدایی یکی از رایجترین مشکلات زنان است و سالانه بیش از ۱۰ میلیون زن بدین علت مورد مشاوره و درمان قرار میگیرند .به طور شایع داروهای موضعی از جمله گروه آزول در درمان این بیماری به کار گرفته میشود،که در مواردی استفاده از این داروها موجب بروز عوارض جانبی و عود مکرر عفونت واژینال میگردد.اخیراًً گزارشهای متعددی در مورد اثرات ضدقارچی و ضدمیکروبی گیاه مورت ارائه شده است.این پژوهش باهدف تعیین اثرکرم واژینال مورت و مقایسه آن با کرم واژینال کلوتریمازول در بیماران مبتلا به واژینیت کاندیدایی انجام شد .
مواد و روشها: در این کارآزمایی بالینی دوسوکور تصادفی ۸۰ زن غیرباردار در دو گروه دریافتکننده کرم واژینال مورت وکرم واژینال کلوتریمازول قرار گرفتند .علائم و نشانههای بالینی و آزمایشگاهی در ابتدای مطالعه و پس از درمان توسط پرسشنامه و فرم مشاهده ثبت گردید .درمان در هر دو گروه به مدت ۷ روز انجام شد .داده ها توسط آزمون مجذور کای ،تی تست ،من ویتنی، مک نمار و ویل کاکسون تجزیه و تحلیل گردید .
بحث و نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد اثرات درمانی کرم واژینال مورت نه تنها مشابه کرم کلوتریمازول میباشد بلکه در بهبود بعضی از علائم واژینیت کاندیدایی اثر بخشی بیشتری دارد . بنابر این استفاده از این فرآورده را میتوان برای درمان عفونت کاندیدایی واژن پیشنهاد نمود.
یافتهها: نتایج پژوهش اختلاف آماری معنیداری را در بهبود خارش دستگاه تناسلی و ترشح در گروه مورت نسبت به گروه کلوتریمازول نشان داد(۰۰۲/۰=p).نتایج مثبت کشت اول (یک هفته پس از درمان )در دو گروه مورت و کلوتریمازول (۵/۷درصددر برابر ۵/۱۷ درصد )و کشت دوم(یک ماه پس از درمان)(۱۵درصد در برابر ۶/۲۵ درصد )مشابه هم بودند واختلاف آماری معنیداری مشاهده نشد .