۱۰ نتیجه برای کروم
اسماعیل یوسفی راد، جواد مهتدی نیا، اکبر علی عسگر زاده،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۱-۱۳۸۸ )
چکیده
Ø مقدمه: مطالعات نشان داده اند که ممکن است بین میزان کروم موجود در بدن و ریسک فاکتورهای بیماری دیابت ارتباطی وجود داشته باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین دریافت غذایی و سطح سرمی کروم با اجزای لیپیدی، HbA۱c و گلوکز سرمی در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می باشد |
Ø مواد و روش ها: این مطالعه بر روی ۳۰ بیمار۶۰- ۳۰ سال مبتلا به دیابت نوع دو (۱۵ زن و ۱۵ مرد) و ۳۰ فرد سالم (۱۵ زن و ۱۵ مرد) صورت گرفت که از نظر سن، جنس و BMI با افراد بیمار جور شده بودند. از تمامی شرکت کنندگان سه روز یادآمد غذایی ۲۴ ساعته گرفته شد و اخذ نمونه خون به منظور اندازهگیری قند خون، HbA۱c ، اجزای لیپیدی و کروم سرمی به عمل آمد . |
Ø یافته ها: میانگین سطح سرمی کروم در گروه دیابتی ( μ gr/dl ۲۸/۰ ± ۸۰/۰) بطور معنی داری پایین تر از گروه کنترل ( μgr/dl ۳۳ /۰ ± ۱۹/۱) بود (۰۰۱/۰ < P ). دریافت غذایی کروم در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (۵۶۰/۰ = P ). آزمون همبستگی هیچ ارتباط معنی داری را بین سطح سرمی کروم و همچنین دریافت غذایی آن با گلوکز ناشتایی خون، HbA۱c ، تری گلیسرید، کلسترول تام، HDL-C و LDL-C سرمی نشان نداد. |
Ø بحث و نتیجه گیری: ب علیرغم متفاوت نبودن دریافت غذایی، اختلاف معنی داری بین سطح سرمی کروم در دو گروه دیابتی و کنترل وجود داشت. کاهش سطح سرمی کروم در افراد دیابتی احتمالا بدلیل افزایش دفع ادراری این عنصر در این افراد می باشد. |
|
دکتر قدرت اله شمس خرم آبادی، رضا درویشی چشمه سلطانی، دکتر عباس رضایی، دکتر احمد جنیدی جعفری،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۹۰ )
چکیده
یکی از مهمترین معضلات زیست محیطی آلودگی آب و خاک به فلزات سنگین است. در این راستا هدف از این مطالعه حذف زیستی کروم (VI) از محلولهای آبی با استفاده از آلژینات کلسیم و تعیین مدلهای ایزوترم و کینتیک جذب بود.
مواد و روشها: با استفاده از راکتور جریان ناپیوسته، ظرفیت جذب زیستی آلژینات کلسیم جهت جذب کروم (VI) تحت تأثیر pH ، زمان اختلاط و غلظت فلز تعیین گردید. جهت تعیین باندهای فعال در جذب و تعیین خصوصیات جاذب از آنالیز اسپکتروفوتومتر مادون قرمز و میکروسکوپ الکترونی استفاده شد.
بحث و نتیجهگیری: با توجه به مدل دوبنین رادوشویچ می توان ابراز داشت که فرآیند جذب کروم (VI) بر روی آلژینات کلسیم مکانیسمی شیمیایی دارد. همچنین با توجه به ماکزیمم ظرفیت جذب بدست آمده می توان ابراز داشت که آلژینات کلسیم جهت جذب زیستی کروم کارآمد و مؤثر است.
یافتهها: با توجه به آنالیز اسپکتروفوتومتر مادون قرمز نشان داده شد که باندهای کربوکسیل و هیدروکسیل می توانند مهمترین نقش را در جذب کروم (VI) بر روی آلژینات کلسیم داشته باشند. pH بهینه ۴ جهت جذب کروم (VI) بر روی آلژینات کلسیم بدست آمد. تطابق مطلوبی بین داده های آزمایشگاهی و ایزوترمهای مورد مطالعه بدست آمد (۹/۰R۲>). ماکزیمم ظرفیت آلژینات کلسیم جهت جذب زیستی کروم(VI) ۷۵/۸۴ میلیگرم بر گرم بدست آمد. متوسط انرژی آزاد جذب کروم (VI) بر روی آلژینات کلسیم(E) ۱۲۹/۹ کیلوژول بر مول بدست آمد. علاوه بر آن، مدل کینتیکی درجه دوم کاذب نسبت به مدل درجه دوم کاذب جهت تطبیق داده های آزمایشگاهی مناسبتر گزارش شد (R۲>۰,۹۷) و در طی ۱۲۰ دقیقه تعادل جذب حاصل گردید.
حسین معصوم بیگی، عباس رضائی، حاتم گودینی،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۱ )
چکیده
مقدمه: باکتری سودوموناس استوتزری از مهمترین و مؤثرترین باکتریهای دنیتریفایر فاضلاب است. با توجه به اهمیت اثرات نیترات بر منابع آب و سلامتی انسان و نقش بازدارندگی مترونیدازول، این تحقیق با هدف بررسی اثر غلظتهای مختلف مترونیدازول بر فعالیت دنیتریفایری سودوموناس استوتزری در فاضلاب انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه از نوع تجربی است. بعد از نمونه برداری فاضلاب خام، شناسایی و جداسازی باکتری سودوموناساستوتزری انجام شد. سپس سوسپانسیون باکتری در محیط کشت اختصاصی، غلظت های مختلف مترونیدازول در آب مقطر و غلظت های مختلف نیترات برای انجام آزمایشات حذف نیترات در شرایط انواکسیک آماده و آزمایشات بازدارندگی مترونیدازول بر فعالیت دنیتریفایری سودوموناساستوتزری در فاضلاب مصنوعی و واقعی انجام شد.
یافتهها: مترونیدازول در غلظت های ۱۰۰ ،۲۰۰ ، ۳۰۰ و mg/l ۴۰۰، در فاضلاب های مصنوعی حاوی غلظت های تا mg/l ۵۵۰ نیترات، بر فعالیت دنیتریفایری سودوموناس استوتزری اثر بازدارندگی نداشت. غلظتmg/l ۸۰۰ به بالای مترونیدازول در فاضلاب های مصنوعی، و غلظتmg/l ۵۰۰ به بالا در فاضلاب خانگی، اثر بازدارندگی داشتند. در غلظتmg/l ۸۰۰ مترونیدازول، با افزایش غلظت سوبسترا (نیترات)، کاهش معنیدار سرعت حذف نیترات مشاهده شد. این باکتری به سه نمونه فاضلاب خانگی افزوده شد، ولی بر میزان حذف نیترات تأثیری نداشت.
بحث و نتیجهگیری: با توجه به قابلیت حذف غلظتهای بالای نیترات توسط باکتری سودوموناس استوتزری و مقاومت بالای آن در مقابل مترونیدازول، فرآیند دنیتریفیاسیون بیولوژیک، میتواند پتانسیل بالایی جهت کاربرد به منظور حذف غلظتهای بالای نیترات از فاضلابهای صنعتی به ویژه فاضلاب صنایع دارویی داشته باشد.
غلامرضا شهسواری، خاطره عنبری، نستوه دهکردی، معصومه جلالوند،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده
مقدمه: در بسیاری از بیماران با درد حاد قفسه سینه، تشخیص صحیح سکته حاد قلبی وابسته به نشانگرهای قلبی نظیر ایزوآنزیم کراتین کیناز قلبی(CK-MB) و تروپونین I قلبی (cTnI)است چرا که الکتروکاردیوگرام در اغلب موارد غیرتشخیصی است. اندازه گیری نشانگرهای قلبی برای تعیین صدمه کوچک عضله قلب مقدم هستند و صحت تشخیصی بیشتری دارند. هدف از این مطالعه ارزیابی روش سنجش روتین CK-MB و cTnI در قیاس با روش تست سریع در بیماران مشکوک به سکته حاد قلبی می باشد. بحث و نتیجهگیری: نتایج حاضر نشان داد که تست سریع cTnI جهت تشخیص سکته حاد قلبی بسیار اختصاصی بوده ولی حساسیت پایینی دارد در حالیکه تست سریع CK-MB جهت تشخیص سکته حاد قلبی در بیماران با درد حاد قفسه سینه هم حساسیت و هم اختصاصیت پایینی دارد. یافتهها: نتایج سنجش الایزا cTnI بیماران ۵۲ مثبت و ۹۰ منفی در قیاس با سنجش تست سریع cTnIکیتGolden ۲۷ مثبت و ۱۱۰ منفی، در حالیکه در قیاس با سنجش تست سریع cTnIکیت Acon بیماران ۳۰ مثبت و ۱۱۲ منفی می باشد)۰۰۱/۰(P≤ نتایج سنجش فتومتری CK-MB بیماران ۳۹ مثبت و ۱۰۳ منفی در قیاس با سنجش تست سریع CK-MB کیتGolden ۶۰ مثبت و ۷۷ منفی، در حالیکه در قیاس با سنجش تست سریع CK-MB کیت Acon بیماران ۷۸ مثبت و ۶۴ منفی می باشد) ۰۳۵/۰P≤) حساسیت نسبی و ویژگی نسبی در قیاس با روش های روتین برای تست سریع cTnIکیتGolden بترتیب ۵۰% و ۸/۹۸%، برای تست سریع cTnI بترتیب کیت Acon۹/۵۱% و ۶/۹۶، برای تست سریع CK-MB کیتGolden بترتیب ۲/۶۹% و ۱/۶۳% و برای تست سریع CK-MB کیت Acon بترتیب ۲/۶۹% و ۴/۵۰% می باشد. مواد و روشها: افراد شرکت کننده در این مطالعه ۱۴۲ بیمار با درد حاد قفسه سینه با شروع درد کمتر از ۱۲ ساعت بستری شده در بخش اورژانس بودند. نمونه خون وریدی جهت سنجش تست های سریع CK-MB و cTnI با کیت های Acon و Golden و اندازه گیری cTnI با الایزا و CK-MB با فتومتری گرفته شد.
غلامرضا هوشمند، مهدی گودرزی، بهاره گودرزی، محمدرضا رشیدی نوش آبادی، عیسی مطهری تبار، نوشین اسد مسجدی،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده
مقدمه: زیرالنون یک مایکوتوکسین استروژنیک است که توسط چندین گونه از قارچ های فوزاریومی تولید می شود و به دلیل اثرات استروژنیک قوی و رخداد گسترده آن، مورد توجه خاصی قرار گرفته شده است. گندم و آرد آن یکی از مهمترین منابع غذایی انسان میباشند که ممکن است توسط زیرالنون آلوده شوند. بنابراین این مطالعه برای تعیین میزان آلودگی آرد گندم به زیرالنون انجام شد. بحث و نتیجهگیری: اگر چه میانگین غلظت زیرالنون در نمونه ها پایین تر از ماکزیمم سطح توصیه شده بوسیله کدکس بود، ولی وجود مقادیر زیرالنون در این نمونه ها، نیاز بهبود شرایط نگهداری به منظور کاهش سطح آلودگی زیرالنون در گندم را معلوم می دارد. مواد و روشها: پس از استخراج زیرالنون از نمونه های آرد گندم با حلال استخراجی استونیتریل- آب ، مرحله خالص سازی سم بر پایه ستون های ایمونوافینیتی انجام گرفت. نمونه ها به کمک دستگاه HPLC با استفاده از ستون ۱۸C با ابعاد mm ۶/۴×۲۵۰ و اندازه ذرات µm ۵ ، آشکارساز فلورسانس، فازمتحرک مخلوط استونیتریل و آب (۳ به ۲) با سرعت جریان ml/min ۱ آنالیز شدند. یافتهها: نتایج مطالعه نشان دادکه در ۵ درصد از نمونه های آرد، سطوح زیرالنون بالاتر از حد مجاز ۲۰۰ میکروگرم بر کیلوگرم میباشد. میانگین غلظت زیرالنون در نمونه ها ۵۴ میکروگرم بر کیلوگرم بود. حد تشخیص و حد کمی بودن توسط این روش به ترتیب ۵/۳ و ۱۰ میکروگرم بر کیلوگرم بود.
عباسعلی پالیزبان، رضا رازانی، مهناز رضایی، اکبر بدیعی، مرتضی پورفرزام،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده
مقدمه: بیماری دیابت ششمین علت مرگ و میر میباشد و امروزه تلاشهای زیادی برای شناسایی عوامل تأثیر گذار آن صورت میگیرد این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین غلظت خونی کروم و وانادیوم با بیماری سندروم متابولیک با و بدون دیابت تیپ ۲ میباشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه ابتدا نمونههای خونی توسط اسید نیتریک هضم شد. غلظت خونی کروم و وانادیوم در گروه سندروم متابولیک با دیابت تیپ ۲، ۴۷ بیمار (۳۰ زن و ۱۷ مرد) و گروه سندروم متابولیک بدون دیابت تیپ ۲، ۴۵ بیمار (۳۳ زن و ۱۲ مرد) و گروه شاهد ۳۵ نفر (۲۳ زن و ۱۲ مرد) با استفاده از دستگاه جذب اتمی بدون شعله اندازه گیری شد.
یافته ها: نتایج حاصل از اندازه گیری نشان داد اختلاف معناداری بین گروهها وجود دارد (۰۵/۰>P). میزان عناصر اندازهگیری شده در گروه نرمال بیشتر از گروه سندروم متابولیک بدون دیابت تیپ ۲ و در گروه سندروم متابولیک بدون دیابت تیپ ۲ بیشتر از گروه سندروم متابولیک با دیابت تیپ ۲ میباشد.
بحث و نتیجه گیری: نتایج حاصل از مطالعه ما نشان میدهد سطح خونی عناصر اندزهگیری شده با بیماری دیابت و سندروم متابولیک ارتباط دارد. در نتیجه با انداز گیری سطح این عناصر و دادن آنها بهصورت مکمل از بروز و یا پیشرفت بیماری میتوان جلوگیری کرد.
فیروزه امینی بزنجانی، رزاق محمودی، کیومرث امینی،
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده
مقدمه: سودوموناس آئروژینوزا یک پاتوژن فرصت طلب و عامل ۱۰ الی ۱۵ درصد از عفونتهای بیمارستانی میباشد. وجود ژنهای حدت یکی از مهمترین مکانیسمهای تهاجمی سودوموناس آئروژینوزا میباشد و این موضوع از نظر پزشکی از اهمیت ویژهای برخوردار است. بیان بسیاری از ژنهای بیماریزای باکتری سودوموناس آئروژینوزا بهوسیله یک سیستم ژنی به نام سیستم Quorum Sensing (QS) کنترل و تنظیم میگردند. کروم سنسینگ سیستم ارتباطی سلول به سلول با استفاده از مولکولهای کوچک SMs در ارگانیسمهای تک سلولی است. هدف از تحقیق بررسی شیوع ژنهای دخیل در سیستم کروم سنسینگ در سویههای سودوموناس آئروژینوزا جداشده از منابع انسانی میباشد.
|
مواد و روش ها: در این مطالعه، ۶۰ نمونه سودوموناس آئروژینوزا از نمونههای گوارش انسانی تهیه و در محیطهای اختصاصی کشت و توسط تستهای تشخیصی و افتراقی تأیید گردیدند. آزمون Multiplex PCR برای ردیابی ژنهای مورد نظر انجام گرفت. آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی علیه ۱۰ عامل ضد میکروبی صورت گرفت.
|
یافته ها: نتایج Multiplex PCR نشان داد که میزان فراوانی ژنهای rhlR ۵ درصد، ژنlasR ۳/۴۸ درصد و ژنlasI ۶۰ درصد بوده، در صورتی که ژنهای lasB،apr ، rhlAB و rhlI در هیچ یک از نمونهها شناسایی نگردیدند. در آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی، بیشترین میزان مقاومت نسبت به آنتی بیوتیکهای آمیکاسین، آموکسیسیلین و سفوتاکسیم و بیشترین میزان حساسیت به آنتی بیوتیکهای سیپروفلوکساسین و سفتازیدیم گزارش گردیده است.
|
بحث و نتیجه گیری: ژنهای سیستم QS فراوانی بالایی در بین سویههای سودوموناس آئروژینوزا جداشده از منابع انسانی دارند.
|
علیاصغر کیانی، فرهاد شاهسوار، کلثوم احمدی، وحیده حیدری نظرآباد، بنفشه بهمنی، مجتبی گرجی،
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده
مقدمه: لوسمی میلوئیدی مزمن (CML) زمانی تشخیص داده میشود که وجود کروموزوم فیلادلفیا و فیوژن های ABL-BCR در بیماران اثبات شود. در این مطالعه ۵۸ بیمار مبتلا به لوسمی میلوئیدی مزمن از نظر شیوع انواع فیوژن های ABL-BCR مورد بررسی قرار گرفتند.
|
مواد و روش ها: پس از تکمیل پرسشنامه اطلاعات پایه، نمونه خون بیماران با کسب رضایت آگاهانه گرفته شد. RNA از نمونه خون استخراج شد. با استفاده از سنتز cDNA و روش Multiplex RT-PCR فیوژن های مختلف ABL-BCR از جمله فیوژن های b۳a۲، b۲a۲ و e۱a۲ مورد مطالعه قرار گرفتند.
|
یافته ها: از میان ۵۸ بیمار که از نظر فیوژن های ABL-BCR مثبت بودند، ۱۸ نفر (۵/۳۰ درصد) فیوژن b۲a۲، ۳۷ نفر (۷۱/۶۲ درصد) فیوژن b۳a۲ و سه نفر (۰۸/۳ درصد) فیوژن e۱a۲ را دارا بودند. ۲۵ مرد و ۳۳ زن در این مطالعه حضور داشتند که برخلاف مطالعات مشابه، جمعیت زنان مبتلا به CML از مردان مبتلا بیشتر بود.
|
بحث و نتیجه گیری: فیوژن b۳a۲ که تولیدکنندهی پروتئینی ۲۱۰ کیلو دالتونی است، دارای بیشترین شیوع در بین بیماران مورد مطالعه بود. نتایج این مطالعه در استان لرستان (به استثنای جمعیت بیشتر زنان مبتلا) با سایر مطالعات انجام شده در ایران مطابقت داشت.
|
روشنک هدایتی فر،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده
مقدمه: اسیدهای چرب ترانس جزو چربیهای مضر برای سلامتی بهحساب میآیند. سازمان غذا و دارو اعلام کرده است که مصرف اسیدهای چرب ترانس باید به کمتر از یک درصد مصرف انرژی برسد. هدف از این مطالعه تعیین میزان اسیدهای چرب با تأکید بر اسیدهای چرب ترانس و اشباع از روغن حیوانی و دنبه بود. |
مواد و روش ها: ۱۰ نمونه روغن حیوانی و ۵ نمونه دنبه جهت استری شدن به آزمایشگاه منتقل گردید و با دستگاه کروماتوگرافی گازی با ستون ۱۰۰ متری و دتکتور FID و حجم تزریق یک میکرولیتر، جهت تعیین پروفایل اسیدهای چرب، نمونهها مورد آنالیز قرار گرفت. |
یافته ها: نتایج نشان داد که مجموع درصد اسیدهای چرب ترانس در روغنهای حیوانی ۵/۲ ± ۳/۴ و مجموع درصد اسیدهای چرب اشباع ۷/۴ ± ۶/۴۷ و در روغن دنبه مجموع درصد اسیدهای چرب ترانس ۱/۰ ± ۳/۰ و مجموع درصد اسیدهای چرب اشباع ۴/۶ ± ۷/۴۰ به دست آمد. |
بحث و نتیجه گیری: روغن حیوانی و دنبه گوسفند شامل درصد بالایی از اسیدهای چرب ترانس و اشباع هستند؛ بنابراین ریسک بیماریهای قلبی عروقی در افراد مصرف کننده بالا میرود. |
عباس ذبیحی، مینو محمودی،
دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده
مقدمه: در سالهای اخیر تعداد بیمارانی که از زخمهای دیابتی رنج میبرند رو به افزایش است و مطالعات بسیاری نشان داده اند که سلولهای بنیادی میتوانند در التیام زخمهای پوستی مؤثر باشند. روشهای مرسوم درمانی زخمهای دیابتی با نارساییهای جدی رو به رو هستند. هدف از این تحقیق بررسی التیام زخم دیابتی و تغییرات کلاژن متعاقب تزریق سلولهای فیبروبلاست در موش های صحرایی نر میباشد.
مواد و روش ها: طی این تحقیق تجربی ۱۶ سر موش صحرایی نر دیابتی شده با استرپتوزوسین به دو گروه کنترل و تیمار شده با فیبروبلاست مشتق از پوست ختنه گاه تقسیمبندی گردیدند. زخمهایی به قطر ۰/۸ سانتیمتر درپشت موشها ایجاد شدند و پس از تزریق سابدرمال فیبروبلاست، التیام زخم به روش فتوگرافی و رنگ آمیزی ماسون تریکروم در روزهای ۷ و ۲۱ارزیابی شد. داده ها با استفاده از آزمون تی– تست و آنالیز واریانس یکطرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: سرعت التیام و میزان تولید کلاژن در گروه تیمار شده با سلولهای فیبروبلاستی در روزهای ۷ و ۲۱ پس از تیمار نسبت به گروه شاهد افزایش معناداری داشت(۰۱/۰>P) .
بحث و نتیجه گیری: تزریق سابدرمال سلولهای فیبروبلاستی مشتق شده از پوست ختنه گاه سبب تولید کلاژن بیشتر و التیام سریعتر زخم دیابتی میشوند و بر این اساس میتوانند در حوزه سلول درمانی کاربرد داشته باشند.