جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای کلامیدیا پنومونیه

علی پوریا، معصومعلی معصومی، عزت الله رفیعی، فریدون سبزی، منصور رضایی، حسن حسین زادگان، ماندانا صالحی، پروین مظفری،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۷ )
چکیده

مقدمه: آترواسکلروزیس شایعترین علت مرگ در کشورهای پیشرفته بوده و عامل حدود یک میلیون مرگ در سال درایالات متحده می باشد. علاوه بر عوامل شناخته شده، عوامل عفونی را در ایجاد آن دخیل دانسته اند و هدف از مطالعه ما، کشف ارتباط این عوامل (کلامیدیا پنومونیه و هلیکوباکتر پیلوری) با آترواسکلروزیس می باشد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه که ازنوع تحلیلی و Case-Control (مورد- شاهدی) می باشد تعداد ۳۰ مورد بیمارکه تحت عمل جراحی بای پس عروق کرونر قرار گرفته هم از نظر سرولوژی وهم ازنظر هیستولوژی از نمونه های بافتی محل پانچ آئورت و۳۰ مورد شاهد که تحت آنژیوگرافی قرارگرفته وعروق کرونر سالم دارند فقط از نظر سرولوژی مورد بررسی قرار گرفته و یافته ها به روشهای آماری تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها: سرولوژی دو گروه از لحاظ IgA و IgG ضد Cpn و IgG ضد Hp با هم تفاوت آماری معنی داری نداشتند ولی IgA ضد Hp در گروه بیمار بطور معنی داری از گروه کنترل دارای موارد مثبت بیشتری بود (۰۰۳/۰ p< ). در ضمن در گروه بیمار در پانچ بیوپسی از جدار ائورت ۶ مورد باکتری Cpn (۲۰%) و ۸ مورد باکتری Hp (۷/۲۶%) یافت شد و وقتی سرولوژی گروه بیمار با پاتولوژی جدار آئورت با هم مقایسه شد دیده شد که رفتار دوباکتری درتهاجم موضعی و بروز واکنش سیستمیک با هم متفاوت می باشد .

بحث و نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که Hp ممکن است در بروز واکنش سیستمیک جهت ایجاد آترواسکلروزیس موثر باشد ولی نقش Cpn را رد می کند ولی هردو باکتری قادر به تهاجم موضعی به جدار آئورت هستند.


حسن حسین زادگان، بابک بهاروند، مهناز مردانی، فرزاد ابراهیم زاده، محمد مهدی غدیری،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۱-۱۳۸۸ )
چکیده

مقدمه: با توجه به نقش آترواسکلروزیس و بیماری های عروق کرونر در مرگ و میر انسان ها در اکثر نقاط دنیا، در این تحقیق نقش عوامل خطر مختلف در بیماران مشکوک به بیماری های قلبی مراجعه کننده به مرکز آنژیوگرافی شهید مدنی شهر خرم آباد مورد مطالعه قرار گرفته است. مواد و روش ها: در این مطالعه ابتدا بیماران مشکوک به بیماری های قلبی، با استفاده از آنژیوگرافی به دو دسته بیمار و غیر بیمار(ظاهرا سالم) تقسیم شدند. پس از پر نمودن پرسشنامه مربوط به مشخصات دموگرافیک و تغذیه ای، مقداری از خون هر دو گروه گرفته شده و تیتر آنتی بادی های IgG و IgM ضد کلامیدیا پنومونیه، و مقادیر انواع چربی، فاکتور روماتوئید، CRP و آنتی استرپتولیزین O در سرم بیماران اندازه گیری شدند. سپس اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از تست تی و کای-دو آنالیز شدند. بحث و نتیجه گیری: درصد بالای بیماری قلبی در افراد دارای تیتر مثبت سرمی ایمونوگلبولین M ضد کلامیدیا پنومونیه می تواند نشان دهنده ارتباط بیماری فعال یا تکرار عفونت با بیماری قلبی باشد. از طرفی به نظر می آید الگوهای تغذیه ای نیز در ابتلاء به بیماری های قلبی دخیل هستند. لذا به نظر می رسد هر دو عامل میکروبی و رفتارهای غذایی افراد در گروه مورد مطالعه با بروز بیماری عروق کرونر در ارتباط باشند، که قطعا نیازمند مطالعات بیشتری است. یافته ها: کل بیماران مورد مطالعه ۳۸۰ نفر بودند. حدود ۱۲۰ مورد به علت مخدوش بودن اطلاعات حذف گردید. از ۲۶۰ مورد ۱۶۹ نفر بیمار، و ۹۱ نفر از نظر عروق کرونر سالم تشخیص داده شدند. ۱۴۳ نفر از مراجعین را مردان و ۱۱۷ نفر را زنان تشکیل می دادند. ۶/۷۰% مردان(۱۰۱مورد) و ۵۸% زنان(۶۸مورد) دچار بیماری قلبی بودند. گروه سنی ۶۰-۵۰ سال بیشترین(۶۱ مورد) مبتلایان را داشت. اما گروه سنی ۵۰-۴۰ سال بیشترین درصد ابتلاء(۸/۶۹%) به بیماری را داشتند. مراجعین دارای گروه خونی A بیشترین درصد (۱/۷۴%) ابتلاء به بیماری را داشتند. ۱۰۰ درصد کارمندان مراجعه کننده و بعد از آن ۵/۷۵% افراد مراجعه کننده با شغل دامدار دچار بیماری قلبی بودند. بین مصرف میوه، مصرف کم و زیاد گوشت و بیماری قلبی در افراد دو گروه ارتباط معنی دار بود. در این تحقیق در افراد با تیتر سرمی مثبت آنتی بادی M علیه کلامیدیا پنومونیه درصد بالایی(۵/۸۷%) از بیماری قلبی مشاهده شد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb