TY - JOUR T1 - The effects of probiotic yoghurt on C-Reactive Protein in type 2 diabetic patients TT - اثر ماست پروبیوتیک بر پروتئین واکنشی C سرم و قند خون در بیماران دیابتی نوع دو JF - Yafteh JO - Yafteh VL - 15 IS - 3 UR - http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1371-fa.html Y1 - 2013 SP - 95 EP - 104 KW - Probiotic yoghurt KW - C-Reactive Protein KW - Fasting blood sugar KW - Type 2 diabetes. N2 - مقدمه: التهاب در پیشرفت دیابت و بیماری‌های قلبی- عروقی ناشی از آن نقش مهمی ایفا می‌کند. مطالعه‌ حاضر با هدف بررسی اثرات ماست پروبیوتیک بر قند خون و عامل التهابی پروتئین واکنشی C در بیماران دیابتی نوع دو انجام گرفت. بحث و نتیجه‌گیری: مصرف ماست پروبیوتیک به عنوان درمان کمکی به بیماران دیابتی نوع دو قابل توصیه است. یافته‌ها: دریافت ماست پروبیوتیک منجر به کاهش معنی‌دار غلظت سرمی پروتئین واکنشی C شد (05/0 > P). غلظت قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله در گروه ماست پروبیو مصرف ماست پروبیوتیک به عنوان درمان کمکی به بیماران دیابتی نوع دو قابل توصیه است. تیک در مقایسه با گروه شاهد بعد از مداخله به طور معنی‌داری پایین‌تر بود (05/0 > P). مواد و روش‌ها: این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسو کور روی 60 بیمار دیابتی نوع دو (23 مرد و 37 زن) در بیمارستان سینای تبریز انجام گرفت. افراد گروه آزمون، روزانه 300 گرم ماست پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس LA-5 و بیفیدوباکتریوم لاکتیس BB-12 و افراد گروه شاهد، روزانه 300 گرم ماست معمولی به مدت 6 هفته دریافت نمودند. دریافت‌های غذایی، شاخص‌های تن سنجی و شاخص‌های بیوشیمیایی در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری شدند. تحلیل آماری با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های تی زوجی و تحلیل کوواریانس انجام شد. M3 ER -