%0 Journal Article %T Anti-oxidant and anti-microbial activities of two types of honey by change in bees, diet in comparison with other honey productis in Abestan region of Khorramabad province. %J scientific magazine yafte %V 17 %N 3 %U http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2075-fa.html %R %D 2015 %K Total phenol, Antioxidants, Honey., %X مقدمه: عسل محصولی طبیعی از تراوشات گیاهان است که توسط زنبور عسل جمع آوری و پس از ایجاد تغییراتی، در کندو ذخیره می‌شود. عسل غنی از آنتی‌اکسیدان‌های مختلف از جمله کاتالاز، اسید آسکوربیک، فلاونوییدها و آلکالوییدها می‌باشد. فعالیت ضد میکروبی عسل نیز یکی از جنبه های مهم آن است. وارد نمودن برخی مواد به جیره غذایی زنبور عسل نیز می‌تواند بر ارزش غذایی عسل تولیدی بیافزاید. لذا در این مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانتی و خاصیت ضد میکروبی دو نوع عسل حاصل از تغییر در جیره غذایی زنبور بررسی و با سایر عسلهای تولیدی منطقه مقایسه می‌گردد. مواد و روش‌ها: سه نوع تغذیه مختلف شامل آب سیب، عصاره ریشه و گلهای‌ شیرین بیان و گل‌های منطقه بدون تأکید بر گیاه خاصی برای زنبورها در نظر گرفته شد. فعالیت ضد میکروبی سه نوع عسل تولیدی بر روی باکتری‌های استاندارد و مخمر کاندیدا البیکنس با استفاده از روش انتشار در آگار در مقایسه با چند آنتی بیوتیک رایج اندازه گیری شد. برای اندازه گیری مقدار ترکیبات آنتی اکسیدانی، آزمون فنل تام و برای ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی از آزمون‌های دی فنیل پیکریل هیدرازیل، فعالیت آنتی اکسیدانی معادل ترولکس و فعالیت آنتی اکسیدانی آهن احیا شده، استفاده گردید. یافته‌ها: عسل شیرین بیان بیشترین فعالیت ضد میکروبی را علیه باکتری‌ها و مخمر را در این بررسی بخصوص علیه سودوموناس آئروجینوزا از خود نشان داد. فعالیت آنتی اکسیدانی عسل‌های مورد آزمایش دارای اختلاف معنی‌دار از نظر مقدار فنل تام بودند و عسل سیب در سه روش ارزیابی، خواص آنتی اکسیدانی بیشتری از خود نشان داد. بحث و نتیجه‌گیری: این با توجه به نتایج این تحقیق، تغذیه زنبورها با گیاهان دارای مواد مؤثره باعث ایجاد تحول در بخش تولید عسل دارویی و ارتقای سلامت جامعه می‌گردد. %> http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2075-fa.pdf %P 115-125 %& 115 %! %9 Research %L A-10-1-519 %+ %G eng %@ 1563-0773 %[ 2015