TY - JOUR T1 - Comparision of Inhibitory effects of Satureja Khozistanica,vitamin E and coenzyme Q10 on LDL peroxidation induced-CuSO4 in vitro TT - مقایسه اثرات عصاره ساچوریاخوزستانیکا، ویتامین E ،کوآنزیم Q10 بر پراکسیداسیون LDL درمحیط In vitro JF - Yafteh JO - Yafteh VL - 11 IS - 4 UR - http://yafte.lums.ac.ir/article-1-176-fa.html Y1 - 2010 SP - 25 EP - 30 KW - Satureja Khozistanica KW - Vitamin E KW - Coenzyme Q10 KW - LDL oxidation. N2 - اکسیداسیون لیپیدها و ازجملهLDL نقش مهمی در ایجاد آترواسکلروز دارد. استفاده مواد اکسیدان در مواد غذایی باعث ایجاد LDL اکسید شده و این باعث ایجاد و پیشرفت آترواسکلروز می‌شود. بااستفاده از مواد آنتی اکسیدان مانند ویتامین E ، ساچوریاخوزستانیکا و کوآنزیم Q10 میتوان از اکسیداسیون LDL جلوگیری ودر نتیجه باعث جلوگیری از ایجاد آترواسکلروز شد. دراین مطالعهاثرات عصاره ساچوریاخوزستانیکا، ویتامین E ،کوآنزیم Q10 بر پراکسیداسیون لیپید LDLسرم درمحیط In vitro مقایسه شده است. مواد و روش ها: از افراد سالم نمونه خون تهیه شد و LDL سرم جداشده را در گروههای کنترل ، اکسید شده با مس و اکسید شده با مس وهمزمان اینکوبه باعصاره ساچوریاخوزستانیکا، ویتامین E ،کوآنزیم Q10 مطالعه شد. جهت بررسی اکسیداسیون LDL مقدار دی انهای کونجوگه و TBARS های تشکیل شده اندازه گیری شدواثرات ویتامین E ، ساچوریاخوزستانیکا و کوآنزیم Q10 برمهار اکسیداسیون LDL سرم بررسی شد. یافته ها: نتایج بدست آمده نشان میدهد که ساچوریاخوزستانیکا، ویتامین E ،کوآنزیم Q10 باعث کاهش اکسیداسیون LDL سرم می شود. بحث و نتیجه گیری: نتایج بدست آمده نشان میدهد که ساچوریاخوزستانیکا، ویتامین E ،کوآنزیم Q10 باعث جلوگیری ازاکسیداسیون LDL واین ترکیبات ممکن است اثرات مشابهی در in vivo داشته باشد. M3 ER -