TY - JOUR T1 - A comparison study on the antibacterial efficiency of essential oil and dried powder of Ocimum basilicum in ground beef during refrigerated storage TT - مقایسه اثر بازدارندگی دو حالت اسانس و پودر خشک ریحان سبز بر جمعیت میکروبی گوشت چرخ شده گاو طی مدت نگهداری در یخچال JF - Yafteh JO - Yafteh VL - 16 IS - 2 UR - http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1669-fa.html Y1 - 2014 SP - 55 EP - 63 KW - Ocimum basilicum KW - Antimicrobial property KW - Beef KW - Refrigerated period N2 - مقدمه: ریحان با نام علمی basilicum Ocimum یکی از سبزیجات رایج معطر خوراکی است که در طب سنتی خواص مفیدی برای آن شناخته شده است. هدف از انجام این تحقیق در مرحله اول مقایسه قدرت ضد میکروبی اسانس روغنی ریحان سبز و ریحان بنفش در شرایط آزمایشگاهی جهت انتخاب نمونه واجد ترکیبات زیست فعال با پتانسیل کاربردی بیشتر و در مرحله بعد مقایسه اثر استفاده از دو حالت اسانس و پودر خشک نمونه انتخاب شده در گوشت چرخ شده گاو در ثبات جمعیت میکروبی و افزایش مدت ماندگاری آن در یخچال بود. مواد و روش‌ها: در بخش اول این تحقیق، قابلیت ضد میکروبی دو اسانس ریحان سبز و ریحان بنفش با روش انتشار دیسک بررسی شد. بر اساس نتیجه بدست آمده، در بخش دوم تحقیق اثر اسانس ریحان سبز در سطح 1/0 درصد و معادل پودر خشک آن ( 22درصد) در گوشت گاو خام به منظور بررسی جمعیت میکروبی کل در مدت 10 روز نگهداری در یخچال در مقابل نمونه شاهد ارزیابی شد. یافته‌ها: اسانس ریحان سبز در غلظت 20 میلی گرم برمیلی‌لیتر با تفاوت معنی‌داری (05/0P M3 ER -