@ARTICLE{Bahadori, author = {bahadori, zohre and norozi, jamile and akhavan sepahi, abas and sabzevari, jahangir and razavipoor, roya and }, title = {Study of β-galactosidase activity in Lactobacilli separated from milk and cheese by biochemical and PCR methods}, volume = {12}, number = {1}, abstract ={در برخی افراد مقدار ناکافی آنزیم بتاگالاکتوزیداز در لایه پرزدار مخاط رودهٔ کوچک ، سبب ایجاد اختلال عدم تحمل لاکتوز می گردد. این بررسی به منظور مشاهدهٔ وجود آنزیم بتاگالاکتوزیداز تولید شده توسط لاکتوباسیل های جدا شده از نمونه های لبنی (شیر و پنیر) بوده است. مواد و روش ها: نمونه های شیر و پنیر پاستوریزه و محلی از استان های لرستان، کرمانشاه، همدان، ایلام خریداری شد. لاکتوباسیل ها با کشت نمونه ها در محیط MRS و ویژگی های فنوتیپی شناسایی گردیدند. توانایی تولید بتاگالاکتوزیداز با روشهای X-galو ONPG و وجود ژن بتاگالاکتوزیداز با روش PCR بررسی گردید. یافته ها: از نمونه های بررسی شده131 لاکتوباسیل (13 جنس) جدا شد. که در محیط های حاوی X-gal کلنی های سبز، (در زمان های متفاوت) معرف وجود بتاگالاکتوزیداز، بدست آمد. با آزمایش ONPG، تمام لاکتوباسیل ها فعالیت بتاگالاکتوزیدازی را نشان دادند که در 25 نمونه مقدار آنزیم بیشتر از بقیه به دست آمد. بیشترین مقدار را لاکتوباسیلوس دلبروکی پنیر محلی کرمانشاه با 2010 واحد میلر در میلی لیتر داشت. در سوش استاندارد لاکتوباسیلوس پلانتاروم (RITCC 1273) و 29 نمونه لاکتوباسیلوس پلانتاروم ژن بتاگالاکتوزیداز بررسی و باند bp 399 مشاهده گردید. بحث و نتیجه گیری: با استفاده از لاکتوباسیل ها در فراورده های لبنی می توان به افراد فاقد تحمل لاکتوز کمک نمود. در ضمن لاکتوباسیل های با تولید بیشتر بتاگالاکتوزیداز، برای استفاده مناسب تر می باشند. }, URL = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-303-fa.html}, eprint = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-303-fa.pdf}, journal = {scientific magazine yafte}, doi = {}, year = {2010} }