@ARTICLE{Jalili, author = {jalili, mahsa and Aref hosseini, seyed rafi and kolahi, sosan and Ebrahimi Mamegani, mehr angiz and }, title = {The comparison of dietary intake of effective foods on clinical outcomes of rheumatoid arthritis: A case - control study}, volume = {12}, number = {4}, abstract ={آرتریت روماتوئید (RA) یکی از بیماریهای مزمن شایع است. برخی سبزیها و روغنها می توانند التهاب را کاهش دهند و احتمالا مرکبات، گوجه فرنگی، گوشت قرمز و ترشیجات شور درد و سفتی مفاصل را تشدید کنند. هدف این مطالعه، مقایسه دریافت رژیمی برخی غذاها در بیماران زن مبتلا به آرتریت روماتوئید در مقایسه با گروه کنترل می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه مورد- شاهدی، 44 زن مبتلا به RA با 41 زن سالم جور شده از نظر سن، مقایسه شدند. پرسشنامه کمی بسامد غذایی به شکل مصاحبه برای دستیابی به الگوی غذایی پر شد. داده ها با آزمون کولموگروف اسمیرنوف و هیستوگرام برای تست نرمال بودن توزیع داده ها و آزمون من یو ویتنی برای تعیین اختلاف بین دو گروه تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها: میانگین± انحراف معیار نمایه توده بدنی (BMI) در گروه های بیمار ((RA و کنترل به ترتیب برابر با 95/3±86/28 و 32/4±23/28 بود. دریافت هفتگی گوجه فرنگی، طالبی، چای و اسفناج در گروه مورد بیشتر از شاهد بود (001/0 >p)؛ گرچه ماست(001/0 >p)، توتها(01/0 >p)، هلو(001/0 >p)، قهوه(001/0 >p)، غذاهای آماده(009/0 =p)، سرخ کرده ها(003/0=p) و انبه (001/0 >p) غذاهای با مصرف کمتر در گروه RA نسبت به گروه کنترل بودند. بحث و نتیجه گیری: بیماران RA میزان اضافه وزن بالاتری داشتند، اما تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود نداشت. دریافت برخی غذاهای آلرژی زا مانند گوجه فرنگی و طالبی در گروه RA بالاتر بود، در حالی که برخی غذاهای آنتی اکسیدان در بیماران RA کمتراز گروه کنترل بود، به همین علت، کاهش وزن و مصرف بیشتر سبزیجات تازه توصیه می شود. }, URL = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-331-fa.html}, eprint = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-331-fa.pdf}, journal = {scientific magazine yafte}, doi = {}, year = {2011} }