RT - Journal Article T1 - Evaluation of virulence genes in the Salmonella enteritidis isolated from food ‎samples by multiplex-PCR JF - Yafteh YR - 2016 JO - Yafteh VO - 18 IS - 3 UR - http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2363-fa.html SP - 88 EP - 94 K1 - Salmonella enteritidis K1 - Food samples K1 - Virulence genes K1 - Multiplex PCR. AB - مقدمه: سالمونلا انتریکا سروتایپ انتریتیدیس یکی از مهم‌ترین عوامل مسبب سالمونلوزیس غیرتیفوئیدی می‌باشد که از نظر بالینی ‏شدت کمتری نسبت به تب تیفوئیدی دارد. هدف از مطالعه حاضر شناسایی ژن‌های ویرولانس در سویه‌های سالمونلا انتریتیدیس ‏جدا شده از نمونه‌های غذایی به روش ‏Multiplex-PCR‏ می‌باشد.‏ مواد و روش ­ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1393 بر روی 1250 نمونه غیرتکراری غذایی انجام گردید. روش PCR چندگانه به‌منظور شناسایی ژن‌های invA،ttrC، mgtC، spi4D و agfA انجام شد. یافته ­ها: در مجموع تعداد 60 سویه سالمونلا انتریتیدیس به ترتیب 37 سویه از گوشت مرغ (6/61%) و 23 سویه از تخم مرغ (4/38%) بدست آمد. بیشترین و کمترین فراوانی متعلق به ژن‌های mgtC و spi4D و برابر 6/51% و 3/1% می‌باشد. بحث و نتیجه ­گیری:ب بررسی ژن‌های حدت در سالمونلا انتریتیدیس جدا شده در نمونه‌های غذایی به دلیل فراوانی شاخص‌های ویرولانس و کارایی روش M-PCR در بررسی‌های اپیدمیولوژی و ارزیابی انتقال بین گونه‌ای این ژن‌ها در بین نمونه‌های مختلف می­تواند مفید باشد. LA eng UL http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2363-fa.html M3 ER -