AU - Khosravi, Mozhgan TI - Bioterrorism via Water and Food PT - JOURNAL ARTICLE TA - Yafteh JN - Yafteh VO - 19 VI - 3 IP - 3 4099 - http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2566-fa.html 4100 - http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2566-fa.pdf SO - Yafteh 3 AB  - مقدمه: بیوتروریسم بمعنای رهاسازی عمدی میکروارگانیسمهای شدیدا بیماری زا و یا سموم آنهاست که باعث مرگ انسانها، گیاهان وحیوانات میشود. مواد و روش ­ها: این مقاله به شیوه مروری و با استفاده از منابع کتابخانه ای تدوین شده است. یافته ­ها: یکی از راه های انتشار عوامل بیولوژیک دربین جمعیت هدف، آلودگی عمدی آب و مواد غذایی است. آب و مواد غذایی آلوده شده در فعالیتهای بیوتروریستی، توسط ویژگیهای ارگانولپتیک قابل تشخیص نبوده و در اکثر مواقع خاموش، ناگهانی و بدون تغییرات ظاهری (رنگ، بو، طعم) بروز می نمایند. تصفیه خانه ها، چاه های مورد استفاده برای تأمین آب شرب، مخازن آب تصفیه شده، انبارهای نگهداری و مراحل مختلف تولید، نگهداری و توزیع مواد غذایی درکارخانجات مواد غذایی و مواد غذایی وارداتی، بهترین نقاط برای وارد نمودن این عوامل بوده و هر چه سیستم ها و مکانیسم های کنترلی ابتدایی تر، غیر صنعتی تر و غیر بهداشتی تر باشند امکان نفوذ و خرابکاری در آنها بیشتر است. با توجه به مقاومت زیاد، عدم تشخیص سریع، پایین بودن دوزعفونی و عدم وجود واکسن در بسیاری از عوامل بهترین راه مبارزه پیشگیری می­باشد. بحث و نتیجه ­گیری: با توجه به اهمیت این مسئله و صدمات جبران ناپذیری آن و دشمنان بسیار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در این مقاله به توصیف این پدیده و راههای کنترل و پیشگیری آن پرداخته شده است. CP - IRAN IN - ,Department of Nutrition, Faculty of Health & Nutrition, Lorestan University of Medical Sciences,Khorramabad ,Iran LG - eng PB - Yafteh PG - 1 PT - Research YR - 2017