@ARTICLE{Falahi, author = {Falahi, Ebrahim and Shokri Jokari, Samira and Ghazi, SHirin and }, title = {The ways and means of Food Security provided and its position in passive defense}, volume = {19}, number = {3}, abstract ={مقدمه: با توجه به نقش نیروی انسانی سالم در توسعه یک کشور و اهمیت تغذیه و غذای سالم در سلامت انسان بعنوان محور توسعه کشور و مقابله با تهدید های خارجی در این مقاله ابتدا به تعریف امنیت غذایی ، وضعیت امنیت غذایی در ایران ونقش آن در مقابله با تهدیدات پرداخته می شود و سپس راهکارهای موجود و استفاده از پتانسیل بومی برای ارتقاء امنیت غذایی مطرح می گردد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه از تجربیات نویسنده و سوابق و متون علمی مرتبط برای واکاوی موضوع و تحلیل آن استفاده شده است. یافته ­ها: برای جلوگیری از تهدیدات خارجی در زمینه داشتن غذای سالم و ایمن و در عین حال مغذی نیازمند سیستمی هستیم که به خودمان تکیه داشته باشد و تهدیدات خارجی نتواند بر این دسترسی تاثیرگذار باشد. در کشور ما شرایط اقلیمی متفاوت، تنوع گونه های گیاهی خوراکی وحشی در طبیعت ایران و وجود امکانات و شرایط در استانهای مختلف برای تولید غذای سالم و محلی پتانسیل خوبی را برای مقابله با ناامنی غذایی و داشت جامع ه­ای سالم فراهم نموده است. نتیجه گیری: با توجه به اینکه در امنیت غذایی، تهیه غذای سالم و مغذی و دسترسی افراد از نظر اقتصادی، اجتماعی در همه زمان ها مدنظر است نتایج مطالعه حاضر نشان داد که در حال حاضر ناامنی غذایی در کشور بالاست و تهدید کننده می باشد لذا برای تامین امنیت غذایی و افزایش دسترسی به غذای سالم و مغذی استفاده از پتانسیل مواد غذایی بومی و محلی از جمله مواد غذایی کشت شده و خودرو محلی توصیه می شود. }, URL = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2578-fa.html}, eprint = {http://yafte.lums.ac.ir/article-1-2578-fa.pdf}, journal = {scientific magazine yafte}, doi = {}, year = {2017} }