scientific magazine yafte
مجله علمی پژوهشی یافته
yafte
Medical Sciences
http://yafte.lums.ac.ir
72
journal72
1563-0773
2981-0779
10.18869/acadpub.yafte
en
jalali
1385
8
1
gregorian
2006
11
1
8
3
online
1
fulltext
en
بررسی تأثیر عصاره های آبی والکلی گیاه آویشن شیرازی بر روی اشریشیا کلی
Antibacterial effects of aqueous and alcoholic extracts of Thyme on enterohemorrhagic Escherichia coli
پژوهشي
Research
مقدمه: به دلیل مقاومت روز افزون باکتری های بیماریزا به آنتی بیوتیک های جدید محققین در پی یافتن مواد ضد میکروبی
با منشأ گیاهی به عنوان جایگزین آنتی بیوتیکهای غیر مؤثر هستند. هدف از انجام این مطالعه، بررسی خواص ضد باکتریایی عصاره آبی و الکلی گیاه آویشن شیرازی بر روی سویه های بالینی واستاندارد اشریشیا کلی انترو هموراژیک می باشد.
مواد و روش ها: برگ های جوان گیاه پس ازخشک شدن به طور جداگانه به میزان 10گرم دردسی لیتربه اتانول 85 درجه وآب مقطر اضافه شده، سپس عصاره ها به روش تقطیر در خلاء استخراج شدند. خواص ضد باکتریایی عصاره ها ابتدا به روش رقت در لوله تعیین و سپس وزن خشک عصاره ها در هر میلی لیتر محاسبه و حداقل غلظت مهار کنندگی وکشندگی آنها بدست آمد. معادل این غلظت ها به چاهک های حفر شده در محیط مولر- هینتون آگار اضافه ومیانگین قطر هاله های عدم رشد برای عصاره ها و سویه ها مقایسه گردید. به منظورشناسایی مواد مؤثره ضد باکتریایی در عصاره های آبی و الکلی از روش کروماتوگرافی با صفحه نازک استفاده گردید.
نتیجه گیری: عصاره الکلی آویشن شیرازی دارای اثرات چشمگیری بر روی سویه های اشریشیا کلی انترو هموراژیک می باشد ولی معرفی آن به عنوان یک ترکیب ضد باکتریایی نیاز به تحقیقات وسیع تری دارد.
یافته ها: غلظت های معینی ازعصاره الکلی دارای خواص ضد باکتریایی قابل توجهی بود. در غلظت 78/0 میلی گرم در میلی لیتر دارای اثر مهاری و اثر کشندگی بر روی هر سه سویه بود و از این نظر سویه ها با هم تفاوتی نداشتند. همچنین تأثیر عصاره با کم شدن غلظت آن در چاهک ها کم می شد. این در حالی بود که عصاره آبی در هیچکدام ازغلظت ها بر روی سویه های استاندارد و بالینی مؤثر نبود.
Background: Because of increasing resistance to current antibiotics, many attempts have been made by the researchers to find new compounds of plant derivatives as substitute for non-effective antibiotics. This research was performed to study the antibacterial properties of aquatic and alcoholic extracts of thyme on the clinical and standard strains of enterohemorrhagic Escherichia coli.
Material and methods: After drying, the thyme leaves were added to ethanol 85º and distilled water separately. Then the compounds of plant were extracted by distillation method. The antibacterial properties of extracts were investigated by tube dilution method in broth media. By using different concentrations of the extracts, MIC & MBC were determined and equal amounts of these concentrations were added to excavated wells in Mueller – Hinton agar. Then the mean diameter of growth inhibition zones for extracts and strains were compared.
Results: Certain concentrations of the alcoholic extract showed significant antibacterial effect. Alcoholic extract with 0.780mg/ml showed growth inhibitory effect and bactericidal effect on strains, whereas the aquatic extract didn’t show any effect on the given strains.
Conclusion: Some of the concentrations of the alcoholic extract showed pronounced antibacterial activity on the strains of enterohemorrhagic Escherichia coli but it is necessary to do more studies on its antibacterial effects.
آویشن شیرازی، اشریشیا کلی انترو هموراژیک، گیاهان دارویی
Thyme (Zataria), Enterohemorrhagic Escherichia coli, Pharmaceutical plants.
63
69
http://yafte.lums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-321&slc_lang=en&sid=1
mansour
Goudarzi
منصور
گودرزی
720031947532846005909
720031947532846005909
No
morteza
Sattari
مرتضی
ستاری
sattarym@yahoo.comr
720031947532846005910
720031947532846005910
Yes
shahin
Najar piraieh
شهین
نجار پیرایه
720031947532846005911
720031947532846005911
No
gholamreza
Goudarzi
غلامرضا
گودرزی
720031947532846005912
720031947532846005912
No
mohsen
Bigdeli
محسن
بیگدلی
720031947532846005913
720031947532846005913
No