kanani M, khadiri T, khazaei S, madani S H, malekianzadeh E. Study of psuedomomas aeroginosa resistance to Ceftizidim and Imipenem in Kermanshah Imam reza hospital during 2006-2011. yafte 2014; 15 (4) :52-60
URL:
http://yafte.lums.ac.ir/article-1-1448-fa.html
کنانی مالک، خدیری تورج، خزاعی صدیقه، مدنی سیدحمید، ملکیان زاده احسان. بررسی مقاومت سودوموناس آئروژینوزا به داروی سفتازیدیم وایمیپنم در بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه طی سالهای ۸۹-۸۵. مجله علمی پژوهشی یافته. ۱۳۹۲; ۱۵ (۴) :۵۲-۶۰
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-۱-۱۴۴۸-fa.html
چکیده: (۱۵۵۲۹ مشاهده)
مقدمه: سودوموناس آئروژینوزا از مهم ترین عوامل ایجاد عفونت های بیمارستانی می باشد که می تواند در بیماران با ضعف سیستم ایمنی گستره ای از عفونت ها را ایجاد نماید. لذا وضعیت مقاومت آنتی بیوتیکی این ارگانیسم مهم را نسبت به دو داروی سفتازیدیم و ایمیپنم به عنوان داروهای مهم و شایع در درمان سودوموناس آئروژینوزا بررسی کردیم.
مواد و روشها: کلیه نمونه های خون، ادرار، مایعات و... ارسالی جهت کشت به آزمایشگاه مرکز آموزشی درمانی امام رضا (ع). وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه طی مدت 5 سال (89-85)، پس از کشت در محیط های مکانگی آگار ، بلاد آگار و محـیطهای کشت افتراقی و تشخیص باکتریهای سودوموناس آنتی بیوگرام شدند. الگوی آنتی بیوگرام این باکتری با روش انتشار دیسکKirby-Bauer و هاله عدم رشد آن طبق استاندارد های کمیته ملی برای آزمایشگاه های بالینی NCCLS)) مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: طی5 سال در این مرکز تعداد 364 مورد سودوموناس از نمونه های ارسالی جدا سازی شد که بیشترین شیوع در نمونه های ادراری با 5/51% بود. نتایج بررسی آنتی بیوتیکی نشان می دهد این ارگانیسم نسبت به سفتازیدیم و ایمیپنم به ترتیب56% و 7/24% مقاومت دارد و میزان مقاومت روند افزایشی سالانه را نشان می دهد.
بحث و نتیجهگیری: در این مطالعه مشاهده گردید میزان مقاومت به دو آنتی بیوتیک سفتازیدیم و ایمیپنم طی پنج سال گذشته افزایش یافته که با مطالعات مختلف صورت گرفته در کشور های منطقه و همجوار هماهنگی دارد. اما با مطالعات کشور های صنعتی اختلاف واضحی را نشان می دهد. این مسئله بیان کننده ی اهمیت استفاده صحیح از این آنتی بیوتیکها در کشور های در حال توسعه است .
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1392/10/30 | پذیرش: 1392/10/30 | انتشار: 1392/10/30