گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد، خرمآباد، ایران
چکیده: (۲۱۸۸۷ مشاهده)
مقدمه: علیرغم اهمیت بسیار زیاد بهداشت و خدمات بهداشتی، همواره عدم توازن در توزیع این گونه خدمات به عنوان یکی از مشکلات اساسی برنامهریزان مطرح بوده است. این تحقیق با هدف رتبه بندی و مقایسهی شهرستانهای استان لرستان در بخش بهداشت و خدمات بهداشتی انجام شده است.
مواد و روشها: دادههای لازم از طریق مراجعه به کتب و گزارشهای موجود از یک طرف و متخصصان و افراد توانمند در حوزهی بهداشت و خدمات بهداشتی از طرف دیگر گردآوری شد. در این راستا تعداد هیجده شاخص انتخاب و سپس با روش تاپسیس فازی به رتبه بندی شهرستانهای استان لرستان بر اساس این شاخصها پرداخته شد.
یافته ها: نتایج نشان میدهد که شهرستانهای استان از نظر بهداشت و خدمات بهداشتی در قالب شاخصهای مورد بررسی یکسان نبوده و شهرستان خرمآباد با شاخص شباهت 476/0 در اولویت اول، شهرستان بروجرد با شاخص شباهت 466/0 در جایگاه دوم قرار گرفت و شهرستانهای دلفان و دوره به ترتیب با شاخصهای شباهت 284/0 و 283/0 در جایگاه نهم و دهم قرار گرفتند.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به آنالیزهای انجام شده بیشترین ضعف در سطح استان به ترتیب در خصوص شاخصهای سرانه دکتر داروساز، سرانه مراکز پرتونگاری، سرانه مراکز بهداشتی و درمانی شهری، سرانه تخت فعال و همچنین درصد روستاهای دارای خانه بهداشت مشاهده شده است.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
بهداشت محیط دریافت: 1396/8/14 | پذیرش: 1397/1/29 | انتشار: 1397/1/29