دوره ۲۵، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )                   جلد ۲۵ شماره ۴ صفحات ۱۱۱-۹۹ | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kooshki F, Moshref M, Ghorbani Z, Molaasadollah F. Investigating the relationship between the consumption pattern of dairy products and early tooth decay among 6-year-ago children at elementary schools in Districts 3 and 5 of Tehran. yafte 2024; 25 (4) :99-111
URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-1-3659-fa.html
کوشکی فهیمه، مشرف مهسا، قربانی زهرا، ملااسدالله فاطمه. بررسی ارتباط الگوی مصرف فراورده‌های لبنی بر پوسیدگی زودرس دندان در کودکان پیش‌دبستانی مناطق ۳ و ۵ شهر تهران. مجله علمی پژوهشی یافته. ۱۴۰۲; ۲۵ (۴) :۹۹-۱۱۱

URL: http://yafte.lums.ac.ir/article-۱-۳۶۵۹-fa.html


گروه دندانپزشکی کودکان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (۱۱۳۸ مشاهده)
مقدمه: تحقیق حاضر با هدف بررسی ارتباط الگوی مصرف فراورده‌های لبنی بر پوسیدگی زودرس دندان کودکان 6 ساله پیش‌دبستانی مناطق 3 و 5 شهر تهران در سال تحصیلی 95-1394 انجام شد.
مواد و روش­ ها: تحقیق به ‌صورت توصیفی – تحلیلی روی 384 دانش‌آموز 6 ساله پیش‌دبستانی مناطق 3 و 5 شهر تهران در سال تحصیلی 95-1394 انجام شد. برای این منظور، پس از اخذ موافقت دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سازمان آموزش‌وپرورش و موافقت مدیران مدارس مورد نظر و ضمن هماهنگی با معلم بهداشت دانش‌آموزان، زمان انجام معاینات تعیین گردید. نمونه‌گیری از دانش‌آموزان در دو مرحله و به‌صورت تصادفی انجام شد. در مرحله اول مناطق 3 و 5 به‌صورت تصادفی از میان مناطق آموزش‌وپرورش تحت نظارت دانشگاه شهید بهشتی انتخاب و در مرحله بعدی 7 مدرسه انتخاب شدند.
یافته­ ها: میانگین dmft نمونه‌ها برابر 4.17 برآورد گردید. از میان لبنیات مصرفی، شیر کم­ چرب، بستنی پاستوریزه و پنیر بیشترین و کشک، پنیرخامه ­ای و بستنی سنتی کم­ترین میزان مصرف را داشته ­اند.  بر اساس نتایج تحقیق، جنسیت، سن والدین و تحصیلات مادر با بروز پوسیدگی زودرس دندان کودکان مرتبط بودند. نتایج مدل معادلات ساختاری نشان داد که مصرف لبنیات بر dmft اثر کاهش دارد.
بحث و نتیجه ­گیری: این مطالعه نشان داد که از میان فراورده‌های لبنی شیر پرچرب، پنیر، دوغ و انواع ماست با افزایش پوسیدگی زودرس دندان کودکان و بستنی و شیرکاکائو با کاهش پوسیدگی زودرس دندان در کودکان 6 سال شهر تهران مرتبط است. بااین‌حال، ضرورت بررسی‌های بیشتر در این زمینه همچنان احساس می‌گردد.
متن کامل [PDF 701 kb]   (۳۲۵ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1402/4/16 | پذیرش: 1402/8/16 | انتشار: 1402/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb