دوره 22، شماره 2 - ( 6-1399 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 187-177 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه تربیت بدنی، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، ایران
چکیده:   (3329 مشاهده)
مقدمه: بروز بیماری­ های قلبی در اثر پیری به صورت فزاینده­ای افزایش می ­یابد. چای سبز یک آنتی اکسیدان است که  از پیری سلولی جلوگیری می ­کند. از اینرو هدف این پژوهش بررسی تأثیر 12  هفته مصرف عصاره چای سبز بر ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (TAC)،سطوح مالون دی آلدهید (MDA) و فعالیت سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز بافت قلب رت ­های مسن در پاسخ به فعالیت حاد وامانده ­ساز بود.
مواد و روش­ ها: 32 سر رت نرمسن به صورت تصادفی در 2 گروه 16 تایی شامل گروه مکمل و گروه بدون مکمل قرار گرفتند. گروه مکمل 12 هفته مکمل عصاره چای سبز دریافت کردند. در انتهای 12 هفته هر کدام از این گروه­ها خود به دو گروه استراحت و تمرین حاد وامانده ­ساز تقسیم شدند. گروه بدون مکمل همراه با  استراحت را گروه کنترل، گروه بدون مکمل همراه با تمرین را گروه تمرین، گروه مکمل همراه با استراحت را گروه مکمل و آخرین گروه را مکمل همراه با تمرین نام­گذاری کردیم. بعد از 12 هفته مصرف عصاره چای سبز یک جلسه تمرین وامانده­ساز تا حد خستگی روی نوار گردان اجرا کردیم. برای اندازه­ گیری ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، سطوح مالون دی آلدهید و فعالیت سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز از روش سنجش الایزا استفاده نمودیم. برای بررسی نرمال بودن توزیع داده ها از آزمون شاپیروویلک و برای مقایسه بین گروه ها از آزمون تحلیل واریانس یک راهه (ANOVA) و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. سطح معناداری 05/0P≤ در نظر گرفته شد. تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS 24 انجام شد.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که 12 هفته مصرف عصاره چای سبز موجب افزایش معنادار (05/0P≤) در ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، کاهش معنادار (05/0P≤) در سطوح مالون دی آلدهید و افزایش معنادار (05/0P≤)در فعالیت سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز بافت قلب در پاسخ به یک جلسه فعالیت حاد وامانده ­ساز شد.
بحث و نتیجه ­گیری: طبق نتیجه این پژوهش، 12 هفته مصرف عصاره چای سبز سبب افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و افزایش فعالیت آنزیم ­های آنتی اکسیدانی و همچنین کاهش سطوح مالن دی آلدهید در حالت استراحت و پس از انجام فعالیت حاد وامانده ­ساز می ­شود. این نتایج نشان می دهد مصرف عصاره چای سبز با توجه به خواص آنتی اکسیدانی از پیری سلولی و بیماری های قلب و عروقی در سنین بالاتر جلوگیری می کند.
متن کامل [PDF 803 kb]   (1313 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: فیزیولوژی انسانی
دریافت: 1398/10/16 | پذیرش: 1399/3/12 | انتشار: 1399/6/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.