جستجو در مقالات منتشر شده



محمدرضا ناظر، حسن سواریان، محمد درویشی،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: هپاتیت E نوع بیماری عفونی ویروسی است که کبد را درگیر می کند و می تواند از یک عفونت ساده بدون علامت تا یک بیماری برق آسا و کشنده بخصوص در زنان باردار، متغیر باشد. هدف مطالعه اخیر بررسی سطح آگاهی پزشکان عمومی شهر خرم­آباد در مورد بیماری هپاتیت E بوده است.
مواد و روش‌ها: این مطالعه یک مطالعه اپیدمیولوژیک توصیفی است که سطح آگاهی پزشکان عمومی در دسترس شهر خرم­آباد در مورد بیماری هپاتیت E مورد ارزیابی قرار می گیرد. اطلاعات مورد نظر در قالب پرسشنامه گردآوری و با روش­های آمار توصیفی نظیر جداول توزیع فراوانی، جداول توافقی، میانگین ، انحراف معیار و نسبت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته­ ها:در مطالعه حاضر ۱۰۰ پزشک عمومی مورد بررسی قرار گرفتند که ۶۲ نفر را مردان و ۳۸ نفر را زنان تشکیل می­دهند. در مطالعه ما برای بررسی سطح آگاهی پزشکان عمومی شهر خرم آباد در مورد بیماری هپاتیت E یک پرسشنامه ی ۱۴ سوالی طراحی گردید. میزان آگاهی در خصوص راههای انتقال بیماری و میزان شیوع بیماری ضعیف اما در سایر جنبه های بیماری متوسط بود. تفاوت آماری معنی داری بین سطح آگاهی پزشکان زن و پزشکان مرد نبود. اما در حیطه راههای کنترل و پیشگیری نمره اخذ شده توسط پزشکان زن بالاتر بود. نمره کلی آگاهی در پزشکان با سابقه کاری زیر پنج سال تفاوت آماری معناداری نسبت به پزشکان با سابقه کاری بالای ۱۵ سال داشت.
بحث و نتیجه­گیری: سطح آگاهی کلی پزشکان عمومی شهر خرم آباد در مورد بیماری هپاتیت E متوسط می باشد که با توجه به شیوع حدود ۸ درصدی در شهر خرم آباد و میزان مرگ و میر بالا در زنان باردار و جوانان، آموزش بیشتر مورد نیاز است.


توفیق یعقوبی، آیدین پورکاظمی، حمید فراش بندی، حیدرعلی بالو،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: عفونت های بیمارستانی به دلیل مرگ و میر و هزینه های اقتصادی بالا ، مهم ترین چالش سیستم های بهداشتی است. هدف این بررسی ، ارزیابی اپیدمیولوژیک عفونت های بیمارستانی و تعیین الگوهای مقاومت دارویی  بوده است.
مواد و روش ­ها: بررسی توصیفی گذشته نگر حاضر بر روی  پرونده ۷۳۸ بیمار بستری شده در بیمارستان پورسینا رشت از فروردین ۱۳۹۲ تا پایان شهریور ۱۳۹۴ انجام شد. نوع عفونت بیمارستانی ، علت عفونت و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی از پرونده بیماران استخراج و در نهایت تمامی داده ها وارد SPSS نسخه ۲۱ شده و توسط تست های  آماری توصیفی،  تجزیه و تحلیل گردید.
یافته ­ها: ۶/۶۲ درصد از بیماران مرد بودند. شایعترین علت عفونت بیمارستانی ، آسینتوباکتر(۶۶/۲۴ درصد) بود. عفونت ادراری(۲/۳۵ درصد) شایعترین شکل عفونت بیمارسانی بود. بیشترین و کمترین  میزان مقاومت در آسینتوباکتر به ترتیب به سفازولین (۴۸/۹۸ درصد)  و توبرامایسین( ۱۴/۵۷ درصد)، در استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب به آموکسی سیلین( ۲/۷۵  درصد ) و ونکومایسین ( ۱۲/۶ درصد )، درای کلای به ترتیب به آمپی سیلین ( ۳۳/۷۴ درصد)  و نیترافورانتوئین ( ۸۶/۸ درصد )،  در انتروباکتر به ترتیب به سفالکسین ( ۸۷/۹۶ درصد ) و مروپنم ( ۳۷/۴۱ درصد)، در کلبسیلا به ترتیب به آمپی سیلین ( ۱۹/۹۰ درصد) و آمیکاسین ( ۵/۲۱ درصد )، در سودوموناس به ترتیب به سفازولین ( ۹۸ درصد)  و مروپنم ( ۲۲/۲۲  درصد) دیده شد.
بحث و نتیجه­ گیری:  شناخت وتشخیص به موقع مقاومت آنتی بیوتیکی و استفاده صحیح از آنتی بیوتیک ها برای کاهش ایجاد مقاومت دارویی از مهمترین اصولی است که باید در انتخاب آنتی بیوتیک ها برای درمان بیماران، مد نظر قرار گیرد.

علی مقصودی، صمد دارابیان، جلال ال ابراهیم، فاطمه ورسه،
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: سل یکی از بیماری­ های عفونی است که از دیر باز سلامت بشر را تهدید می­ کند. هدف از این مطالعه بررسی چگونگی گردش مایکوباکتریوم توبرکلوزیس در شهرستان دلفان برای نیل به مراقبت بهتر از بیماری است.
مواد و روش ها: این مطالعه، مطالعه ­ای توصیفی- تحلیلی است که در شهرستان دلفان در غرب ایران انجام شد. اطلاعات مطالعه از پرونده تمام بیمارانی که از سال ۱۳۸۹ تا  سال ۱۳۹۸ به مراکز بهداشت شهرستان دلفان مراجعه کرده بودند، به روش سرشماری، جمع ­آوری شد. پس از جمع آوری داده­ ها آنها را وارد  نرم افزار SPSS ۲۳ کردیم و برای تجزیه و تحلیل داده ­ها از جداول فراوانی وآزمون­ های تی مستقل و کای دو استفاده شد.
یافته ­ها: میانگین سنی بیماران ۳۴/۲۲ ± ۵۶/۴۷ بود. از مجموع ۱۲۵ پرونده حاضر، ۷۶ نفر سل ریوی اسمیر مثبت، ۱۸ نفر اسمیر منفی و ۳۱ نفر سل خارج ریوی داشتند. ۸۰ درصد افراد مبتلا بی­ سواد و دارای تحصیلات ابتدایی بودند. به طور متوسط فاصله بین بروز علائم تا تشخیص بیماری در همه اشکال سل، تقریباً ۹۷ روز بود. بین نوع سل و محل اقامت (۰۰۶/۰ p)، سن(۰۰۴/۰ p)و تأخیر در تشخیص(۰۲۲/۰ p) رابطه آماری مشاهده شد.
بحث و نتیجه­ گیری:  در مطالعه حاضر بیشترین درصد مبتلایان بی­ سواد بودند  لذا آموزش و اقدامات پیشگیرانه برای کنترل بیماری سل به این قشر آسیب­ پذیر توصیه می شود. هم­چنین با توجه به زیاد بودن فاصله بروز بیماری تا تشخیص ضروری است که برنامه مراقبت سل در شهرستان با جدیت بیشتری دنبال شود تا این فاصله کوتاه ­تر شود.

حمید رضا شرکت العباسیه، پگاه شکیب، نازنین خادمی، فرانک رضایی،
دوره ۲۳، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: مننژیت باکتریایی عفونت حاد مننژ است که نیاز به تشخیص و درمان فوری دارد. یافته های بالینی، آزمایشگاهی و اپیدمیولوژیک مننژیت برای تشخیص و درمان سریع مهم است. این مطالعه با هدف ارزیابی بیماران مبتلا به مننژیت بر اساس یافته های اپیدمیولوژیک، بالینی و آزمایشگاهی آنها و مقایسه این متغیرها بین بیماران مبتلا به مننژیت عفونی و غیرعفونی انجام شد.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه مقطعی-توصیفی از نوع گذشته نگر، کلیه کودکان مشکوک به مننژیت در بیمارستان شهید مدنی خرم آباد در سال­ های ۱۳۹۲-۱۳۹۳ از نظر کشت مایع نخاع، توزیع سنی، جنسی، فصلی و نتایج آنتی بیوگرام مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ­ها: از ۶۳ بیمار مبتلا به مننژیت، درصد ابتلا به مننژیت عفونی و غیرعفونی از بین بیماران مورد مطالعه به ترتیب ۶/۴۷ و ۴/۵۲ بود. در میان بیماران مبتلا به مننژیت عفونی تنها از ۴ بیمار ایزوله باکتریایی با روش کشت میکروبی جدا شد که استرپتوکوک پنومونیه شایع ترین باکتری و شیوع در فصل های پاییز و زمستان بیشتر بود. مؤثرترین آنتی بیوتیک کوتریموکسازول و ونکومایسین با حساسیت ۱۰۰ درصد بود اما نسبت به کلوگزاسیلین، اریترومایسین و کلیندامایسین مقاومت نسبتاً بالایی وجود داشت. مقدار گلبول سفید، قند و پروتئین مایع مغزی نخاعی در مننژیت عفونی با غیرعفونی مقایسه و اختلاف معنی داری بین دو گروه از لحاظ این فاکتورها مشاهده شد. همچنین بین جنسیت و ابتلا به مننژیت عفونی اختلاف معنی داری گزارش شد بطوری که بیماران مذکر بیشتر به مننژیت عفونی مبتلا شده بودند ) ۰۰۱/۰(P<.
بحث و نتیجه ­گیری: در این مطالعه شیوع مننژیت غیرعفونی بیشتر از عفونی بود. بررسی تست های میکروبی در تشخیص و درمان صحیح بسیار مؤثر است اما بررسی میزان گلبول سفید، قند و پروتئین CSF در تشخیص انواع مننژیت بویژه مننژیت عفونی نیز می تواند کمک کننده باشد.

الهام رمضانزاده، سلمان نیک فرجام،
دوره ۲۳، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: عفونت های قارچی در بیماران گیرنده ­ی عضو پیوندی به دلیل سرکوب سیستم ایمنی یکی از عوامل اصلی مرگ و میر و ناتوانی می باشند، درگیری سیستم عصبی مرکزی ناشی از عفونت های قارچی یکی از عوامل مهم و قابل درمان در این بیماران است. این مطالعه به بررسی یک مورد بیمار ۵۸ ساله دیابتی با سابقه پیوند کلیه مبتلا به مننژیت کریپتوکوکی ۳ ماه بعد از بهبودی از عفونت کووید ۱۹ می پردازد.
بیمار آقای ۵۸ ساله دیابتی مورد گیرنده ی پیوند کلیه با شکایت سردرد طول کشیده، تب و تهوع و استفراغ به بیمارستان مراجعه می کند. بیمار ۳ ماه قبل نیز با تشخیص عفونت کووید ۱۹ در همین مرکز بستری شده بودد. در بررسی های انجام شده پس از نمونه گیری مایع مغزی-نخاعی علایم نورولوژیک بیمار تا حدودی کاهش پیدا کرد و در آنالیز مایع مغزی-نخاعی و استفاده از کشت و جوهر هندی، شواهد عفونت قارچی ثابت شد. پس از درمان با داروهای آمفوتریسین و فلوسیتوزین بیمار با حال عمومی خوب از بیمارستان مرخص شد.

سعید زرگری، عباس بهاری، محمد تقی گودرزی، مینو محمودی، رضا ولدان،
دوره ۲۳، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: سرطان معده دومین بدخیمی شایع و عامل اصلی مرگ و میر در کشور است. با در نظر گرفتن آمار جهانی این ارقام بسیار نگران کننده بوده و اهمیت مطالعات در حوزه سرطان معده را برجسته می‌کند. از آنجایی که سال‌هاست نقش التهاب مزمن در ایجاد سرطان به خصوص سرطان‌های مرتبط با عفونت مانند سرطان معده مشخص شده است، تمرکز بر مولکول‌های دخیل در این فرآیندها می‌تواند راهگشا باشد. در این میان Toll-like-receptors (TLRs) بزرگترین خانواده گیرنده الگوهای مولکولی مرتبط با التهاب بوده و تاثیر جهش‌های ایجاد شده در TLR۲ و TLR۴ در پاتولوژی سرطان معده مشخص شده است. با در نظر گرفتن مطالعات پیشین و نقش عمده TLR۴ و TLR۲ در فرآیندهای التهابی پیش بدخیمی، در این مطالعه نیز در دو مرحله‌ی آزمایشگاهی و بیوانفورماتیکی به بررسی جهش موجود در توالی ژن ­های مذکور و ارتباط آن با سرطان معده پرداخته شده است.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه تعداد ۳۰ نمونه بافت سرطان معده آلوده به هلیکوباکترپیلوری جمع آوری شد و  پس از استخراج DNA، با استفاده از روش‌های تعیین توالی سنگر و پیش بینی بیماری توسط SIFT، PolyPhen وضعیت پاتوژنی آنها بررسی شد. همچنین توسط PyMOL مدل سازی سه بعدی رسپتور- لیگاند (قبل و بعد از جهش) انجام شد.
یافته ­ها:  داده‌ها جهش هتروزیگوتc,۱۰۶۱A>G  در اگزون سوم ژن کد کننده‌ی TLR۴ را نشان دادند. با مدل سازی سه بعدی پروتئین مربوطه دارای این جهش نیز مشخص شد که ناحیه‌ی متأثر از جهش خارج از منطقه‌ی میانکش گیرنده مورد بررسی با  LPS بوده و بنابراین پاتوژن نمی‌باشد.
بحث و نتیجه ­گیری: در مجموع نتایج این پژوهش نشان داد که جهش های اتفاق افتاده بر روی دو ژن مهم سیستم تشخیص الگو در نمونه­های سرطانی ایران ارتباط عملکردی با این دو پروتئین نداشته است.  


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb