جستجو در مقالات منتشر شده



امیر خسروی، فاطمه امید علی، بهرام رسولیان، سیروس چوبینه،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: نتایج برخی داده های علمی تأثیرات مثبت آنتی اکسیدان های طبیعی را بر تعدیل شاخص های ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و آسیب عضلانی گزارش کرده اند. پژوهش حاضر با هدف بررسی مکمل سازی کوتاه مدت آب گریپ فروت بر پراکسیداسیون لیپیدی و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام پلاسما و برخی شاخص های آسیب عضلانی مردان جوان متعاقب یک جلسه فعالیت مقاومتی شدید انجام شد.
مواد و روش‌ها: در یک کارآزمایی نیمه تجربی دو سویه کور، تعداد ۲۰ دانشجو پسر انتخاب و به طور تصادفی در ۲ گروه، دارونما و مصرف کننده آب گریپ فروت قرار گرفتند. آزمودنی ها پس از دوره ی مکمل سازی یک وهله فعالیت حاد مقاومتی با شدت ۸۵ درصد یک تکرار بیشینه را انجام دادند. تغییرات ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، مالون دی آلدئید، کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز طی سه مرحله اندازه گیری شد.
یافته­ ها: در مطالعه حاضر مشاهده شد که تغییرات ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و مالون دی آلدئید پلاسمای گروه مصرف کننده آب گریپ فروت پس از فعالیت مقاومتی بر خلاف گروه دارونما معنی دار نبود. همچنین غلظت کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز پلاسمای هر دو گروه پس از فعالیت مقاومتی افزایش معنی داری نشان داد.
 نتیجه گیری: مصرف آب گریپ فروت ظرفیت آنتی اکسیدانی تام پلاسما را ارتقاء داده و از افزایش معنی دار مالون دی آلدئید پلاسما متعاقب فعالیت مقاومتی جلوگیری کرده و منجر به تعدیل افزایش سطوح کراتین کیناز تام و لاکتات دهیدروژناز می شود.


حمید امینی، محمدعلی آذربایجانی، کمال عزیزبیگی بوکانی،
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر مکمل زنجبیل بر بیان ژن آنزیم‌های کاتالاز (CAT)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPX)، سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و سطوح مالون دی آلدهید (MDA) بود.
مواد و روش‌ها: در یک کارآزمایی نیمه تجربی، از میان دانشجویان پسر ۲۵-۲۰ ساله دانشگاه شاهد، ۲۰ نفر انتخاب و‌ به‌ طور تصادفی به دو گروه تجربی (۱۰ نفر) و کنترل (۱۰ نفر) تقسیم شدند. آزمودنی‌های گروه تجربی روزانه یک گرم کپسول زنجبیل را در دوزهای ۲۵۰ میلی‌گرمی، ۴ بار در روز و به مدت ۸ هفته دریافت کردند. افراد گروه کنترل نیز دارونما (مالتودکسترین طعم داده شده) را به همین شکل دریافت کردند. نمونه‌های خونی ۷۲ ساعت قبل از شروع و ۷۲ ساعت بعد از اتمام پروتکل تحقیق، گرفته شد. از روش‌های آماری کولموگروف-اسمیرنوف، t همبسته و مستقل و همچنین نرم‌افزار SPSS (نسخه ۲۲) و اکسل استفاده شد. همچنین سطح معنی‌داری کمتر از ۰۵/۰ در نظر گرفته شد.
یافته ­ها: بین گروه‌ها تفاوتی در بیان ژن آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی و سطوح MDA دیده نشد (۱۴۴/۰P= برای SOD، ۲۳۴/۰P= برای CAT، ۱/۰P= برای GPX و ۲۰۱/۰P= برای MDA). در گروه تجربی، مکمل زنجبیل تنها باعث کاهش معنادار MDA شد (۰۱/۰P=).
بحث و نتیجه ­گیری: با توجه به نتایج این تحقیق می‌توان گفت ۸ هفته مصرف مکمل زنجبیل احتمالاً می‌تواند بدون تأثیر گذاشتن بر بیان ژن آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی، پراکسیداسیون لیپیدی را کاهش دهد.

رستگار حسینی، زهرا حسینی،
دوره ۲۰، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: بیماری قلبی – عروقی از دلایل عمده مرگ‌ ومیر و از کار افتادگی در ایران به شمار می ­رود که چاقی از دلایل عمده آن است. هدف از این پژوهش مقایسه‌ی تأثیر برنامه­ی تمرین هوازی همراه با مصرف مکمل زردچوبه بر عوامل خطرساز قلبی- عروقی در زنان دارای اضافه­وزن می­ باشد.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه نیمه ­تجربی ۴۰ زن غیر ورزشکار با میانگین سن ۹۸/۲ ± ۲۳/۲۳ به صورت تصادفی در چهار گروه تمرین – مکمل (۱۰ نفر)، تمرین – دارونما (۱۰ نفر)، مکمل زردچوبه (۱۰ نفر) و کنترل (۱۰ نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرینات هوازی شامل سه جلسه دویدن در هفته با شدت ۵۵-۴۵ درصد ضربان قلب هدف به مدت هشت هفته بود؛ گروه مکمل روزانه یک گرم پودر زردچوبه مصرف کردند. پیش و پس از مداخله، TG، TC، LDL و HDL اندازه­ گیری شدند.
یافته ­ها: هر سه گروه (تمرین هوازی، مکمل زردچوبه، تمرین هوازی + مکمل زردچوبه) کاهش معنی­ داری در وزن بدن، شاخص توده بدن، TC، TG، LDL و افزایش معناداری در HDL نشان دادند (۰۵/۰ > P). همچنین نتایج نشان داد در گروه تمرین هوازی همراه با مکمل زردچوبه در مقایسه با گروه تمرین هوازی و گروه دریافت‌کننده مکمل زردچوبه کاهش معناداری در TC، TG، LDL و افزایش معناداری در HDL مشاهده شد (۰۵/۰ > P).
بحث و نتیجه ­گیری: برنامه‌ی ترکیبی تمرین هوازی و مصرف مکمل زردچوبه در مقایسه با مصرف مکمل زردچوبه و تمرین هوازی به تنهایی تأثیر مطلوب‌ تری بر عوامل خطرساز قلبی- عروقی و ترکیب بدن زنان مبتلا به اضافه‌ وزن داشت.

سمیه صبوری، ابراهیم فلاحی، امیر عباس نژاد، سجاد روستا، اسماعیل یوسفی راد،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: مطالعات نشان داده‌اند که سیرتوئین ها نقش‌های کلیدی در تنظیم التهاب و استرس اکسیداتیو داشته و hTERT دارای نقش محافظتی در برابر بیماری های قلبی- عروقی از طریق افزایش طول تلومرها می‌باشد. این مطالعه با هدف بررسی اثرات مکمل امگا ۳ و اثرات توام آن با ویتامین E  بر روی بیان ژن‌های SIRT۱ و hTERT و همچنین سطح سرمی hsCRP  در مردان مبتلا به بیماری عروق کرونر قلبی (CAD) طراحی شده است.
مواد و روش ­ها: افراد شرکت کننده در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده مشتمل بر ۶۰ مرد غیر سیگاری مبتلا به CAD در محدوده سنی ۶۵- ۴۵ سال بودند که به سه گروه دریافت کننده ۴ گرم اسید چرب امگا ۳  و پلاسبو ویتامین E (OP)، دریافت کننده توام ۴ گرم اسید چرب امگا ۳ و ۴۰۰IU ویتامین E (OE) و دریافت کننده پلاسبو امگا ۳  و پلاسبو ویتامین E (pp)  به مدت ۲ ماه تقسیم شدند.
یافته ­ها: بیان ژن SIRT۱  در گروه OE افزایش معنی‌داری پیدا کرد (۰۳۹/۰ P=) اما بیان ژن hTERT در بین گروه‌های شرکت کننده در مطالعه تفاوت معنی‌داری نداشت. مکمل یاری با امگا ۳ به تنهایی و همچنین تجویز آن به همراه ویتامین E منجر به کاهش معنی‌دار سطوح سرمی hsCRP در هر دو گروه OP و OE گردید ( به ترتیب ۰۰۸/۰ P= و ۰۵/۰ P= ).
بحث و نتیجه­ گیری:  به نظر می‌رسد که مکمل‌یاری با امگا ۳ و ویتامین E دارای اثرات مفیدی بر روی بیماران مبتلا به CAD از طریق افزایش بیان ژن SIRT۱  و همچنین بهبود التهاب از طریق کاهش سطوح hsCRP  سرمی باشد.




فرح نامنی، پبمان اکرمی نیا،
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: برنامه های تمرین تداومی روشی برای ارتقاء عملکرد ورزشی است اما می­تواند موجب فشار بر دستگاه هورمونی و متابولیکی شود. رزوراترول ممکن است در بهبود تغییرات حاصل از تمرین تداومی موثر باشد. تحقیق حاضرتاثیر همزمان مصرف رزوراترول و تمرین تداومی را بر  BDNF و GGT  بررسی می کند.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه تجربی ۲۴ موش صحرایی تهیه و در ۲ گروه (تمرین تداومی، مکمل رزوراترول+تمرین تداومی) قرار گرفتند. به گروه رزوراترول+تمرین تداومی به مدت ۸ هفته هر روز ۸ میلی گرم به ازاء هر ۱۰۰گرم  وزن بدن محلول رزوراترول خورانیده شد. در پایان دوره نمونه های خون برای بررسی شاخص های BDNF و GGT  اخذ و تغییرات حاصل اندازه گیری  شدند. شاخص های موردنظر با نرم افزار  SPSS۲۲ و آزمون تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ­ها:نتایج بیانگر درصد بالاتر میانگینGGT  و میانگین پایین تر BDNF درگروه  تمرین تداومی بود. مصرف رزوراترول موجب کاهش معنادار GGT(۰۶/۰ (p= و افزایش معنادارBDNF  (۰۰۷/۰ (p=  در گروه رزوراترول + تمرین تداومی  شده بود.
بحث و نتیجه­ گیری: نتایج این مطالعه نشان داد تمرین تداومی + رزوراترول در کنترل و بهبود تغییرات شاخص های BDNF  وGGT موثر است و تاثیر همزمان مکمل و تمرین، تغییرات متابولیکی، عصبی و محافظتی را افزایش می دهد.

محمد آریانا، حامد بیرانوند،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: مقاومت میکروبی یکی از مشکلات است که منجر به شیوع بیمار‌ی­ ها و مرگ‌ و ‌میر در سرتاسر دنیا می‌ شود. ویرجینیامایسین، یکی از آنتی‌بیوتیک ‌ها است که استفاده از آن در طیور تأیید شده است اما در سال‌‌های اخیر توجه به جایگزینی این ترکیبات با افزودنی­ های طبیعی نظیر پودر و عصاره گیاهان دارویی به‌ صورت رو ‌به ‌رشدی در تغذیه دام و طیور افزایش پیدا کرده است.
مواد و روش­ ها: در این آزمایش ۱۲۵ قطعه مرغ لگهورن سفید سویه ‌های لاین با سن ۶۴ هفته استفاده گردید‌. مرغ‌ها به ۵ گروه تقسیم شدند که هر گروه شامل پنج قفس‌ پنج قطعه ‌ای بود. در این مطالعه اثرات پودر سیر و مریم گلی در جیره مرغان تخم ­گذار به تنهایی یا به صورت مخلوط آنها، با تأکید بر خواص ضد میکروبی در مقایسه با آنتی‌بیوتیک ویرجینیامایسین ارزیابی شد. هم­چنین تأثیر این ترکیبات بر برخی از فراسنجه ­های بیوشیمیایی خون و هیستومورفولوژی روده بررسی گردید. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی تحت تأثیر ۵ تیمار با ۵ تکرار و ۵ مشاهده در هر تکرار انجام گرفت.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که تیمار‌های آزمایشی مختلف شامل پودر سیر، مریم گلی، مخلوط آنها ویرجینیامایسین، ارتفاع ویلی و نسبت ارتفاع ویلی به عمق کریپت را به طور معنی ­داری (۰۵/۰ >p) افزایش دادند در حالی که تأثیر پودر مریم گلی و ویرجینیامایسین بر عمق کریپت معنی­ دار نبود. افزودن تیمار‌های آزمایشی مختلف میکروفلورای روده را به‌ طور معنی‌ داری تغییر داد و به جز لاکتوباسیل­ها که به‌ طور غیر معنی ‌داری کاهش یافتند، کاهش شمار میکروب‌های ای‌کلای، سالمونلا و باکتری تام معنی ­دار بود (۰۵/۰ >p).
بحث و نتیجه­ گیری: به نظر می­ رسد که بخش زیادی از خواص ضدمیکروبی ترکیبات این مطالعه ناشی از توانایی ترکیبات فعال یا اسانس ‌های این گیاهان ‌باشد که قادرند با ناپایداری غشاها از جمله غشای میتوکندری و اختلال در یکپارچگی غشای باکتری‌ها باعث از بین بردن باکتری‌ها گردند. ترکیبات مؤثره این گیاهان، ضمن کاهش آسیب به اریتروسیت­های روده، نیازهای سلولی برای تکثیر سلول­ های جدید در روده را کاهش دادند که منجر به تغییر در مورفولوژی روده گردید. به طوری که استفاده از تیمارهای آزمایشی افزایش ارتفاع ویلی و کاهش عمق کریپت­ ها را سبب گردید.  بنابراین میتوان نتیجه گرفت که  پودر  سیر و مریم گلی حاوی مقادیر  قابل ملاحظه ‌ای از ترکیبات آنتی‌ باکتریال و آنتـی ‌اکسـیدان اسـت و احتمالاً میتوان از آنها به عنوان منابع طبیعی ترکیبات آنتی ‌باکتریال و آنتـی‌ اکسـیدان استفاده کرد.
 

منصور کرجی بانی، فرخنده محمودی میمند، فرزانه منتظری فر، علیرضا داشی پور،
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: با توجه به شیوع فزاینده سندرم پره اکلامپسی و اکلامپسی و چند عاملی بودن آن و ارتباط عنصر روی با این سندرم این مطالعه به منظور مقایسه سطح سرمی روی در زنان باردار مبتلا به پره اکلامپسی یا اکلامپسی و سالم در بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) شهر زاهدان طراحی گردید.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه مورد- شاهدی ۵۰  خانم باردار پره اکلامپسی یا اکلامپسی بستری شده و ۵۰ خانم باردار سالم   در بخش زنان و زایمان بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) بر اساس معیارهای ورود و خروج مطالعه به شکل در دسترس آسان در سال ۱۳۹۸ انتخاب شدند. پس از ثبت مشخصات دموگرافیکی و بالینی در پرسش­نامه هر فرد در دو گروه ۳ میلی­لیتر خون از هر فرد اخذ و روی سرم به روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی تعیین گردید. با استفاده از نرم افزار SPSS: ۱۶ داده ­های کمی و کیفی توصیف و با آزمون تی مستقل تحلیل شدند.
یافته­ ها: نتایج نشان داد اگرچه میانگین سطح روی سرم بین دو گروه مورد و شاهد تفاوت معنی­داری نداشت اما فراوانی کمبود روی سرم در گروه مورد بیشتر از گروه سالم بود (۰۱/۰>(P. در خانم ­های باردار با سن بارداری ۳۴ هفته و بیشتر میانگین روی سرم در گروه مورد کمتر از خانم ­های باردار گروه شاهد بود (۰۴/۰p= ). به علاوه پرفشاری خون در گروه خانم ­های باردار سالم با مقدار روی سرم ارتباط داشت. علائمی مانند پرفشاری خون، پروتئین در ادرار و سقط جنین در خانم­های باردار گروه مورد بیشتر شایع بود (۰۵/۰> .(P
بحث و نتیجه­گیری: یافته­ ها حاکی از آن است اگرچه میانگین روی سرم در دو گروه تفاوت معنی ­داری نداشت اما فراوانی کمبود روی سرم در گروه مورد بیشتر بود. لذا غربالگری درخصوص شناسایی کمبود روی سرم خون و درمان آن به موازات سایر روش­ های تشخیصی و بالینی می تواند در تأمین سلامتی و پیشگیری از پره اکلامپسی یا اکلامپسی در بارداری مؤثر باشد.

مظفر محمدی نژاد، عباس نجف پور، بهروز اعتصامی، مهرداد ولیپور، غلامرضا احمد پور، کرامت نیازی، شبنم دالوند،
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: کم‌کاری ­تیروئید، گواتر ­ساده، مشکلات روانی-­­حرکتی، اختلالات عصبی شنوایی و کرتینیسم از شایع­ترین اختلالات  مربوط به کمبود ید (IDD) است. این مطالعه به ‌منظور بررسی میزان ید ادرار در دانش آموزان ۸-۱۰ ساله استان لرستان در سال ۱۳۹۸ انجام شد.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی  ۲۳۶ دانش ‌آموز از هر دو جنس با محدوده سنی ۸-۱۰ سال ساکن مناطق شهری و روستایی به ‌طور تصادفی با نمونه­ گیری به روش خوشه‌ای انتخاب شدند. ید ادرار آنها به روش هضم اسیدی اندازه‌گیری شد. از نرم ‌افزار SPSS نسخه۲۰ برای تحلیل داده‌ها  استفاده شد
یافته­ ها: در این مطالعه متوسط دفع ید ادرار ۶ میکرو‌گرم در دسی­­لیتر بود. در ۲/۲۱ درصد بیشتر از ۱۰ میلی‌گرم در دسی­­لیتر و در ۸/۷۸ درصد کمتر از ۱۰ میکرو­‌گرم در دسی­­لیتر بود. اختلاف میانه ید دفعی ادرار در دانش آموزان شهری و روستایی معنی‌دار بود (۰۲۱/۰ =p). ارتباط معنی‌داری بین متغیرهای جنسیت و سن با میانه دفعی ید ادراری در دانش آموزان مشاهده نشد.
بحث و نتیجه­ گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که میزان ید دفعی ادرار در دانش آموزان مدارس لرستان در حد مطلوب سازمان بهداشت جهانی نیست؛ بنابراین ضروری است اقـدامات انجام‌گرفته توسط کمیته استانی کنترل اختلالات ناشـی از کمبود ید ارزیابی گردد.

محمد مهدی مدنی، بهرام عابدی،
دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: چاقی با یک التهاب مزمن همراه است که در بروز اختلالات متابولیک یا مقاومت انسولینی نقش اساسی دارد. هدف این تحقیق، بررسی تأثیر ۸ هفته تمرین هوازی به همراه مکمل کورکومین بر عوامل پیش التهابی در مردان چاق بود.
مواد و روش ­ها: ۲۰ مرد چاق در محدوده سنی ۳۰ تا ۴۰ سال به صورت هدفمند انتخاب شده و به طور تصادفی به دو گروه مساوی تجربی (مکمل) و کنترل (دارونما) تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت هشت هفته در یک برنامه تمرینات هوازی با شدت متوسط (۷۰-۶۰ درصد حداکثر ضربان قلب)، سه جلسه در هفته و هر جلسه حدود ۶۰ دقیقه شرکت کردند. همزمان روزانه ۵۰۰ میلی گرم کورکومین به صورت کپسول و گروه دارونما مصرف کردند. گروه کنترل نیز، دارونما (آرد برنج) مصرف کردند. قبل و پس از مداخله تمرین و مکمل گیری، از کلیه آزمودنی ها در شرایط ۱۰ ساعت ناشتایی خونگیری به عمل آمد. شاخص های التهابی شامل TNFα، IL-۱β و BDNF به روش الایزا مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شد (۰۵/۰>P).
یافته ­ها: نتایج نشان داد هشت هفته تمرینات هوازی همراه با مکمل گیری کورکومین علاوه بر بهبود ترکیب بدنی، باعث کاهش معنادار در مقادیر TNFα (۰۰۰۱/۰=P) و IL-۱β (۰۰۰۱/۰=P) و نیز افزایش معنادار در مقادیر BDNF (۰۰۰۱/۰=P) در مردان چاق می شود.
بحث و نتیجه ­گیری: یافته های این مطالعه نشان می دهد مکمل­گیری کورکومین همراه با انجام تمرینات هوازی با شدت متوسط می تواند منجر به بهبود شرایط التهابی در مردان چاق گردد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb