جستجو در مقالات منتشر شده


۵۳ نتیجه برای احمدی

روح اله یگانه، ناهید رفیعی، امیرهومن کاظمی، مینا احمدی، فرنوش درتاج،
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۲ )
چکیده

مقدمه: «خودکشی با گچ» یا« خوردن گچ» یک روش جدید و عجیب از انواع راه های اقدام به خودکشی است که در چند سال اخیر فقط در استان لرستان و حواشی آن مشاهده شده است. با توجه به ناشناخته بودن این پدیده، ویژگی های افراد خودکشی کننده با گچ، علائم و نشانه های بیمار، نحوه برخورد و روش های درمانی مناسب، مطالعه ای با هدف بررسی موارد خودکشی با گچ صورت گرفت. مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی ـ مقطعی، بیماران گچ خورده مراجعه کننده به بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد طی سال های ۷۴ تا ۷۹ بررسی شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای حاوی سوالاتی راجع به داده های دموگرافیک افراد، علائم، نشانه ها، روش های درمانی انجام گرفته و نتایج اقدامات بود. در مجموع ۴۰ بیمار مورد مطالعه قرار گرفت. از تعداد ۴۰ مورد بررسی شده ۵/۵۷% زن و ۵/۴۲% مرد بودند. بیشترین موارد اقدام به خودکشی با گچ در گروه سنی ۱۰ تا ۱۹ سال قرار داشتند (۴۵%). این روش در تابستان بیشتر شایع بوده است و اکثریت اقدام کنندگان را دانش آموزان تشکیل می دادند (۵/۳۷%). نیمی از گچ خورده ها تحت درمان شستشوی معده با نرمال سالین قرار گرفته بودند که از این تعداد فقط یک بیمار نیاز به جراحی پیدا کرده بود. در مجموع فقط ۷ بیمار از کل بیماران تحت عمل جراحی (لاپاراتومی+ گاستروتومی+ خروج توده گچ+ گاسترورافی) قرار گرفتند. نیمی از بیماران فاقد هرگونه علامت و نشانه بودند؛ اما در بیماران علامت دار، بیشترین علامت درد شکم (۵/۴۲%) و بیشترین نشانه لمس توده در شکم (۵/۱۷%) بود. نتیجه گیری: به نظر می رسد شستشوی معده با محلول نرمال سالین با مقادیر بیش از ۲ لیتر (بلافاصله در بدو ورود) و سپس درمان نگهدارنده و پیگیری بیماران با معاینات روزانه و عکس برداری ساده از شکم به طور متوالی در این بیماران راهکار درمانی مناسبی باشد و جراحی تنها در بیمارانی که دچار علائم انسداد معده و روده و یا توده شکمی مراجعه کرده باشند کاربرد دارد.
عبدالرضا خیرالهی، شکوفه احمدی پور،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۸۴ )
چکیده

مقدمه: وازکتومی روشی نسبتا“ بی خطر و مؤثر در پیشگیری از بارداری است که به دلیل عدم نیاز به فن آوری پیچیده در خیلی از مناطق قابل اجرا است. با وجود این در کشور ما در برخی مناطق استقبال چندانی از آن نشده و در بسیاری از موارد این باور عمومی وجود دارد که وازکتومی باعث ایجاد ناتوانی جنسی در فرد مذکر می شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی عوارض دیررس وازکتومی در افراد وازکتومی شده در شهرستان خرم آباد بود. مواد و روش ها: این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی انجام شد و ۱۱۰ نفر از مراجعه کنندگانی که در فاصله سالهای ۸۱-۷۸ در مرکز بهداشتی درمانی شماره ۳ خرم آباد وازکتومی شده بودند، مورد بررسی قرارگرفتند. متغیرهای مورد مطالعه شامل میل جنسی، ناتوانی جنسی، گرانولوم، مشکل انزال،درد مفاصل، اختلال خواب، درد مزمن محل عمل، پشیمانی از عمل و ناموفقی عمل جراحی بود. اطلاعات مورد نیاز توسط پرسشنامه و معاینه افراد جمع آوری و با استفاده از آمار توصیفی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. یافته ها: بعد از ارزیابی های لازم روی ۱۱۰نفر از مراجعه کنندگان، مشخص گردید که ۶۰ درصد افراد، عدم تغییر در میل جنسی و ۳۰ درصد از آنها افزایش میل جنسی داشتند. ۵/۸۵ درصد بدون ناتوانی جنسی، ۵/۸۵ درصد بدون گرانولوم و ۹/۹۰ درصد فاقد درد مفاصل بودند. ۱/۸۹ درصد شکایتی از اختلال انزال نداشتند. ۵/۹۵ درصد بدون اختلال خواب و ۸۰ درصد درد مزمن محل عمل نداشتند. ۳/۹۷ درصد از انجام وازکتومی پشیمان نبودند. همچنین در هیچ موردی شکست عمل جراحی وجود نداشت. نتیجه گیری: در این مطالعه مشخص گردید که وازکتومی یک روش مؤثر و موفق در پیشگیری از بارداری است. دربیشتر موارد فاقد عوارضی از قبیل کاهش میل جنسی، ناتوانی جنسی، گرانولوم و... بود. در موارد اندکی که افراد وازکتومی شده از برخی عوارض شاکی بودند، نمی توان با قطعیت آن را صرفا ناشی از وازکتومی دانست و جهت بررسی بیشتر بایستی مطالعات تحلیلی و مورد- شاهد انجام گیرد.
ناهید دهقان نیری، علی اکبر نظری، مهوش صلصالی، فضل اله احمدی،
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۸۴ )
چکیده

مقدمه: پرستاران نقش اساسی در تداوم مراقبت و ارتقا سلامت دارند. بدین لحاظ بهره وری آنان اهمیت بسزایی در موفقیت سازمان دارد.گرچه عوامل زیادی بر بهره وری حرفه ها تاثیر دارد اما بررسی دیدگاه کارکنان حرفه اولین گام جهت پیشبرد بهره وری است. ضمن انکه روند و چگونگی ارزشیابی می تواند بعنوان عامل یا مانع بهره وری پرستاران عمل کند. نتیجه گیری: ارزشیابی موثر می تواند عامل موثری برای بهره وری پرستاران باشد بدین لحاظ اصلاحات اساسی در روند آن توصیه می گردد. یافته ها: تحلیل داده ها نشان داد پرستاران بهره وری را هم از جنبه کمی(کارایی) و هم از جنبه کیفی(اثربخشی) مورد توجه قرار می دهند؛ اما توجه غالب آنان بر اثربخش بودن مراقبتی است که به بیمار ارائه می دهند.همچنین از منظر آنان ارزشیابی موثر می تواند بهره وری پرستاران را ارتقا داده در حالی که موانع کنونی ارزشیابی محدودیتهایی را در ارتقا بهره وری تیم پرستاری ایجاد می نماید. مواد و روش ها: این تحقیق به روش کیفی انجام گردید. جهت جمع آوری اطلاعات از نمونه گیری هدفمند و مصاحبه های باز استفاده شد. داده ها از طریق تحلیل محتوا و به روش تحلیل مقایسه ای مداوم تجزیه تحلیل شدند.
فرامرز پازیار، مجتبی احمدی نژاد، مژگان ساکی،
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۸۴ )
چکیده

مژگان ساکی۳ مقدمه: موکوسل آپاندیس یک اصطلاح غیر اختصاصی است که برای توضیح آنومالی آپاندیس که با موکوس اتساع پیدا کرده اطلاق می شود که ممکن است در نتیجه علل نئوپلاستیک یا غیر نئوپلاستیک ایجاد شود. در این مطالعه دو مورد نادرموکوسل آپاندیس معرفی می شود نتیجه گیری: بدخیمی آپاندیس بی نهایت نادر است، ۲ مورد جدید فوق با توده شکمی و درد مراجعه نمودند و موکوسل خوش خیم با آپاندکتومی ساده درمان می شود. معرفی بیماران: بیمار اول خانم ۷۰ ساله ای بود که با شکایت شکم درد از یک سال قبل که از سه ماه پیش تشدید شده بود.عمــــده درد بیمار در قسمت تحتانی شکم بوده،بیمــار کاهش وزن _ کاهش اشتها نداشته، از یبوست شاکی بوده سابقه کله سیستکتومی ۱۴ سال پیش را می داد. سابقه دیابت و بیماری ایسکمیک قلب را از سه سال پیش داشته است. در معاینه یک توده توپری در ۴/۱ تحتانی راست شکم و پهلوی راست داشت.در بررسی تکمیلی، سونوگرافی یک توده کیستیک با اجزا توپر در پایین پل تحتانی کلیه راست با تشخیص کیست مزانتریک، کیست هیداتید، توده بد خیم گزارش کرده بود در بررسی CT اسکن Duplication cyst کیست مزانتریک و کیست کلیوی گزارش شده بود. بیمار دوم آقای ۳۸ ساله ای بود با شکایت شکم درد شکم از ۵ روز قبل مراجعه کرده بود که شروع درد در اپی گاستر بوده و سپس به ۴/۱ تحتانی راست شکم کشیده شده بود.بیمار از انتشار درد به پهلوی راست شاکی بود.بی اشتهایی را ذکر می کرد.در بررسیهای تکمیلی لکوسیتوز ۱۱۰۰۰ با ۶۴% داشت. در بررسی سونوگرافی، یک توده کیستیک با انترنال اکو در ناحیه تحتانی راست شکم و آبسه آپاندیکولر مشاهده شده بود. بیماران فوق تحت عمل جراحی قرار گرفتند، بیمار اول لاپاراتومی شد که موکوسل آپاندیس بود و بقیه شکم نیز بررسی شد که نرمال بود و بیمار دوم نیز با انسزیون مک بورنی باز شد که باز هم موکوسل آپاندیس بود. آبسه وجود نداشت، آپاندکتومی در هر دو مورد انجام شد و در بررسی پاتولوژی هر دو مورد موکوسل آپاندیس بود.
بهرام دلفان، علی احمد مصدق، سالار نصیر مقدس، رضوان باطبی، فاطمه حیدرنجفی، ماریا احمدی،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( یافته ۱۳۸۷ )
چکیده

مقدمه: خطاهای پزشکی یکی از مشکلات عمده بهداشت و درمان در جهان است که سالانه سبب مرگ و میر و عوارض جسمی و روحی برای بیماران و سایر افراد خانواده و حتی جامعه می شود، توجه به این موضوع در کشورهای مختلف در حال افزایش است. راهکارهای مختلفی برای مقابله با خطاهای پزشکی انتخاب شده است که یکی از آنها آموزش در دوران تحصیل است. هدف از انجام این طرح بررسی وضعیت آموزش خطاهای پزشکی در طی دوره تحصیلی و همچنین ضرورت تدریس این موضوع بعنوان یکی از سرفصل های آموزشی، با استفاده از نظرات پزشکان عمومی فارغ التحصیل دانشگاههای مختلف کشور در استان لرستان است .

مواد و روش‌ها: برای اجرای تحقیق، پرسشنامه ای طراحی گردید که همکاران طرح با مراجعه حضوری به محل کار و مطب شخصی ۲۰۰ تن از پزشکان عمومی پرسشنامه ها را تحویل و پس از تکمیل پرسشنامه توسط پزشکان، آنها را جمع آوری نموده و پس از تکمیل کلیه پرسشنامه ها اطلاعات آنها استخراج و توسط نرم افزار کامپیوتری SPSS آنالیز گردید .

یافته‌ها: ۹۰% از پزشکان عمومی شرکت کننده در این طرح بیان نمودند که موضوع جداگانه ای تحت عنوان خطاهای پزشکی در دوران تحصیل تدریس نشده است، ۶۴% در طول دوره تحصیل مرتکب خطاهای پزشکی شده که ۵/۴۷% آن خطا در تشخیص بیماری بوده است، ۶۰% بعد از فراغت از تحصیل نیز مرتکب خطاهای پزشکی شده اند که ۵۱% آن هم در تشخیص بیماری بوده است. ۵/۷۲% بیان نمودند که بعد از فراغت از تحصیل در خصوص خطاهای پزشکی آموزش ندیده اند. همچنین ۵/۸۸% پزشکان، تدریس پیشگیری از خطاهای پزشکی را ضروری دانسته اند که۴۰% آنها معتقد بودند که این آموزشها باید در حیطه تشخیص بیماری باشد.

بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به بررسی های بعمل آمده و اهمیت موضوع خطاهای پزشکی، تدریس آن در طی دوران تحصیل بعنوان واحدی جداگانه برای دانشجویان پزشکی امری ضروری بوده و پزشکان عمومی شاغل هم نیازمند تداوم آموزشهای مربوط هستند.


سید عباس طباطبائی، سید مظفر هاشمی، مجتبی احمدی نژاد،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( یافته ۱۳۸۷ )
چکیده

مقدمه: گواترهای نابجای اولیه مدیاستن بسیار نادر بوده و کمتر از ۱% گواترهای خلف جناغی و مدیاستینال است و خونگیری آنها از عروق داخل قفسه صدری می باشد.

گزارش مورد: ما یک بیمار مرد ۶۱ ساله با گواتر مولتی ندولر در گردن و گواتر نابجای اولیه مدیاستن را معرفی
می کنیم که با یک توده بزرگ در مدیاستن قدامی که از حدود ۶ ماه قبل از مراجعه با علامت تنگی نفس و خس خس سینه مراجعه نموده بود که با برش عرضی گردن و استرنوتومی نسبی جدار باز شد و توده های مزبور برداشته شدند و تمامی علائم بالینی بیمار در پیگیری از بین رفت. خونگیری توده مدیاستن از عروق داخل قفسه صدری شریان و ورید بی نام بود .

بحث و نتیجه‌گیری: ماتیرویدنابجای مدیاستن واقعی را گزارش نمو دیم که با برش مید استرنوتو می به صورت کامل برداشته شد و کلیه علایم بیمار از بین رفت .


بهروز یاراحمدی، حمیدرضا مهدوی، اعظم مؤیدی نژاد،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( یافته ۱۳۸۷ )
چکیده

مقدمه: کیفیت اولیه شیر خام متأثر از عواملی همچون تغذیه دام، سلا متی دام، ترکیب شیمیایی شیر و فعالیت میکروب موجود درآن بوده که بر روی محصولات نهایی تأثیرگذ ار می باشد. بنابر این کیفیت شیر خام به مدت زمان و شرایطی که شیر از تولید تا تحویل به کارخانه طی می کند بستگی تمام دارد. دراستان لرستان ۹۷% شیر تولیدی گاوها از واحدهای کوچک و روستایی بد ست می آید. پژوهش فوق با هدف بررسی کانون های آلودگی شیرخام و شناخت نقاط بحرانی آلودگی شیر خام از مرحله دوشش تا تحویل به کارخانه در سال۱۳۸۲ انجام گرفت .

مواد و روش‌ها: جهت نمونه گیری از شیرخام مراکز با ظرفیت جمع آوری شیر بیش از ۳ تن، ۵/۱ تا ۳ تن و کمتر از ۵/۱ تن به عنوان مراکز با ظرفیت بالا، متوسط و کم تعیین گردید. مراحل نمونه برداری شامل نمونه گیری از شیر پستان، ظروف جمع آوری و نگهداری شیر، مخرن ماشین سیار جمع آوری، مخزن سردکن مرکز جمع آوری و از تانکر حمل شیر به کارخانه بود. آزمایش شمارش کلی بار میکروبی( (TC وآزمایشهای شیمیایی شامل میزان اسیدیته و pH شیر بود. کل نمونه جمع آوری شده در هر ماه ۴۵ نمونه و در طی ۱۲ ماه ۵۴۰ نمونه جمع آوری گردید. داده ها جهت تجزیه و تحلیل آمار به لگاریتم درپایه ۱۰ تغییر یافته و توسط نرم افزار SPSS ۱۱. ۵ با استفاده از روش GLM ) ) آنالیزواریانس گردید .

یافته‌ها: میانگین بار میکروبی (TC ) در کلیه فصول سال cfu/ml ۳۷/۰ ± ۴۳/۶ بود. اثر ماههای مختلف سال، مراحل مختلف نمونه گیری از شیر و ظرفیت مراکز جمع آوری بر روی بار میکروبی کل، کلی فرم و اشرشیا کلی کاملاً معنی دار بود (۰۱/۰ p< ) . نتایج نشان داد کمترین بار میکروبی در دی ماه با cfu/ml ۳۸/۰ ± ۳۱/۶ و بیشترین بار میکروبی در مرداد ماه بامیزان cfu/ml ۳۱/۰ ± ۵۷/۶ بود. نتایج نشان داد کاهش بار میکروبی از شهریور ماه شروع و در دی و بهمن به کمترین میزان می رسید. نتایج همچنین نشان داد بیشترین میزان باکتریهای کلی فرم و اشرشیا کلی در شهریور ماه بوده و کمترین میزان کلی فرم در شیر خام در دی و بهمن و اشرشیا کلی در بهمن و اسفند ماه بود. ضرایب همبستگی نشان داد بین بار میکروبی با کلی فرم (۹۰/۰ r= ) و با اشرشیا کلی (۷۹/۰ r= ) ، همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت (۰۱/۰ p< ) .

بحث و نتیجه‌گیری: بطور کلی مشکل مهم جمع آوری شیر در استان لرستان، دوری برخی مراکز جمع آوری شیر و مدت زمان طولانی انتقال شیر از این مراکز تا کارخانه شیر بوده، که بعنوان یکی از علل مهم افزایش بار میکروبی کل از مرحله دوشش تا تحویل به کارخانه می باشد. علاوه بر این امکانات ارتباطی محدود برخی از روستاها باعث افزایش بار میکروبی شیر خام در این مناطق گردیده است .


مژگان جاریانی، ماندانا ساکی، مهدی بیرجندی، حمید احمدی، معصومه روهنده، افسانه بدری زاده،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( یافته ۱۳۸۷ )
چکیده

مقدمه: اختلال شخصیت مرزی یک اختلال ناتوان کننده است که ۲ در صد جامعه را شامل میشود. درمانهای مختلفی برای آن پیشنهاد شده است. هر چه درمان بتواند طیف وسیعتری از علائم را پوشش دهد، مناسبتر است. در این اختلال ابتلاء به مواد مخدر نیز شایعتر است، که این امر موجب پیچیدگی علائم شده و بهبودی را دشوار تر می کند. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر الانزاپین و سرترالین در بیماران مبتلا به اختلال شخصیت تحت درمان نگهدارنده با متادون انجام گرفته است.

. مواد وروشها: مطالعه حاضر یک کارآزمائی بالینی بوده است. ۱۲۰ نفر زن و مرد پس از مصاحبه بالینی روانپزشک بر اساس معیارهای تشخیصی جهت اختلال شخصیت مرزی و تحت درمان نگهدارنده با متادون انتخاب و بطور کاملا تصادفی در دو گروه قرار گرفتند . یک گروه تحت درمان با الانزاپین با دوز ۱۰-۵ میلی گرم و گروه دیگر تحت درمان با سرترالین با دوز ۱۰۰-۵۰ میلیگرم قرار گرفتند. پرسشنامه ۹۰% قبل از درمان ودر هفته های ۴ ،۸ و۱۲ جهت کلیه واحدهای مورد پژوهش تکمیل شد.

. یافته ها: مطابق کارآزمائی بالینی انجام شده در بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی تحت درمان نگهدارنده با متادون، سرترالین و الانزاپین در بهبود علائم افسردگی و اضطراب،کاهش حساسیت در روابط بین فردی و پرخاشگری و همچنین کاهش علائم وسواسی ،بدبینی و جسمانی کردن موثر بوده اند اگرچه در بسیاری از ایتم ها الانزاپین علائم را بیشتر تخفیف داده است.

. بحث و نتیجه گیری: از آنجائی که نتایج مطالعه مبین تاثیر داروهای اولانزاپین و سرترالین در بهبودی علائم بیماران با اختلال شخصیت مرزی بود ، پیشنهاد می گردد از دارو درمانی توام با سایر درمانهای رواندرمانی جهت کنترل علائم اختلال استفاده شود .


سید مجتبی سهروردی، سید عبدالرحیم حبیبی خراسانی، مهدی احمدی نژاد، رضا مومنایی،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( یافته ۱۳۸۸ )
چکیده

تئوفیلین یکی از قدیمی ترین داروهایی است که در درمان آسم و بیماریهای مزمن انسدادی ریه به کار میرود. این دارو توسط آنزیم های کبدی متابولیزه شده و داروهای تغییر دهنده متابولیسم کبدی، کلیرانس آن را تغییر می دهند. عوارض دارو معمولا به غلظت پلاسمایی آن وابستگی داشته و در سطح سرمی بالای mg/L ۲۰ رخ می دهد. این مطالعه به منظور نحوه تجویز آمینوفیلین وریدی و بررسی کلیرانس و سطح سرمی دارو در بیماران بستری در اورژانس داخلی بیمارستان افضلی پور کرمان انجام شد.

Ø مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی بر روی ۲۱ بیمار مبتلا به COPD و آسماتیک در سال ۱۳۸۴ انجام شد. ۲ نمونهء خونی از هر بیمار در فواصل ۱۵ دقیقه و ۲۴ ساعت پس از اتمام دوز بارگیری و شروع انفوزیون نگهدارنده آمینوفیلین گرفته شد. غلظت تئوفیلین سرم توسط دستگاه HPLC اندازه گیری شده و کلیرانس دارو توسط فرمول چو محاسبه و با کلیرانس حاصل از مطالعات فارماکوکینتیک جمعیتی تئوفیلین در افراد غیر ایرانی، مقایسه شد.

Ø یافته ها: میانگین سنی بیماران ۱۸ ± ۵۷ سال بود. میانگین غلظت تئوفیلین در زمانهای ذکر شده به ترتیب عبارت از ۴ ± ۱/۹ و mg/L ۳/۳ ± ۱/۵ بود. کلیرانس تئوفیلین با استفاده از فرمول چو در بیماران ما L/hr ۲۱/۲ ± ۲/۴ به دست آمد که با کلیرانس حاصل از مطالعات جمعیتی (۱ ± ۱/۳) تفاوت معنی داری نداشت (۰۷۵/۰ p= ).

بحث و نتیجه گیری: نحوه تجویز آمینوفیلین تزریقی در بیماران ما اصلا مناسب نبوده به طوریکه در ۶۲% بیماران، سطح خونی تئوفیلین کمتر از mg/L ۵ و زیر حداقل سطح درمانی بود. پیشنهاد می شود در بیمارانی که تئوفیلین و به خصوص فرم تزریقی آنرا دریافت می کنند برای اطمینان از قرار داشتن سطح سرمی در محدوده درمانی، اثر بخشی لازم و نیز جلوگیری از بروز عوارض ناخواسته دارویی، مانیتورینگ سطح سرمی انجام شود.


سید عباس طباطبائی، سید مظفر هاشمی، مجتبی احمدی نژاد، وحید گوهریان، امیرحسین داورپناه جزی، سیاوش صحت،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( یافته ۱۳۸۸ )
چکیده

مقدمه: شوانومای اولیه تراشه و برونش بسیار نادر می باشد و می تواند با انسداد راه هوایی سبب ایجاد علائم مشابه آسم گردد.

معرفی مورد : خانم ۱۷ ساله ای را معرفی می نماییم که با شوانومای برونش چپ به مدت یک سال با تشخیص اولیه آسم و آلرژی تحت درمان بود که با بررسی برونکوسکوپی تومور پایه دار برونش چپ مشخص گردید که در طی دم و باز دم از دهانه برونش بیرون می زد و باعث بسته شدن بیش از ۸۰% داخل مجاری شده بود که تحت رزکسیون و برونکوپلاستی حفظ ریه قرار گرفت و تمامی علائم بیمار از بین رفت

بحث و نتیجه گیری: پس باید دقت کنیم که تومورها حتی این تومور نادر نیز بایستی در تشخیص افتراقی بیمارانی که با علائم انسداد راه هوایی مراجعه می نمایند به خصوص در کودکان و جوانان وقتی به درمانهای معمول جواب نمی دهند مد نظر قرار گیرد.


مریم احمدی، مهناز صمدبیک، مهدی بیرجندی،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( یافته ۱۳۸۸ )
چکیده

نتیجه اندیشه ها، فعالیت ها و اقدامات انجام شده در هر سازمان به صورت اسناد و مدارک حفظ ونگهداری می شوند؛ این سوابق که با صرف وقت و هزینه فراوان بوجود می آیند، حاوی اطلاعات وتجربیات گرانبهایی است که در پیشبرد هدف یا اهداف سازمان نقش مهمی بر عهده دارد. بنابراین می توان بایگانی مدارک پزشکی را حافظه سازمان نامید که ضعف در کارائی آن موجب خلل در کلیه فعالیت های بیمارستان می شود. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت بایگانی در بیمارستانهای آموزشی شهر خرم آباد در سال ۱۳۸۷ انجام شد. مواد و روش ها: این پژوهش، مطالعه ای توصیفی- تحلیلی است که به صورت مقطعی انجام شده است. داده ها با استفاده از چک لیست و پرسشنامه های مبتنی بر استانداردهای واحد بایگانی پزشکی به روش مشاهده و مصاحبه گرد آوری گردید. چک لیست های تکمیل شده با استفاده از روش امتیاز بندی و آستانه ی تحلیل به کمک نرم افزارSpss مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. و برای ارزیابی کیفی واحد بایگانی پزشکی از پرسشنامه استفاده شد تا تحلیل و شفاف سازی وضعیت بایگانی با تمام جزئیات در هر یک از بیمارستانها صورت گیرد. یافته ها: درجه مطلوبیت موقعیت مکانی و فضا، پرسنل، روشهای ذخیره سازی و بازیابی پرونده های پزشکی، تجهیزات، دستورالعملها و رویه ها و سیستم مکانیزه واحد بایگانی پزشکی در بیمارستانهای مورد پژوهش با درصد امتیاز کلی(۴۱%) در گروه متوسط قرار گرفت. بالاترین درصد تطابق با استاندارد مربوط به سیستم مکانیزه با(۸/۴۸%) و کمترین آن مربوط به موقعیت مکانی و فضا با (۲۶%) بود. بحث و نتیجه گیری: در مجموع واحد بایگانی پزشکی در کلیه بیمارستانهای مورد مطالعه از وضعیت مطلوبی برخوردار نبود. بنابراین استفاده از فناوری های مدرن ذخیره سازی و بازیابی مدارک پزشکی مانند ایجاد بایگانی پزشکی الکترونیکی، اسکن نمودن مدارک پزشکی و ذخیره سازی دیجیتالی آنها با قابلیت بازیابی سریع، موجب ارتقا بازدهی و عملکرد این واحد، استفاده بهینه از منابع، صرفه جویی هزینه و ارتقا مراقبت از بیمار می شود.
مجتبی احمدی ن‍ژاد، مژگان ساکی، مصطفی عزیزی،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( یافته ۱۳۸۸ )
چکیده

تومور کار سینوئید آپاندیس نادر می باشد و شایعترین محل آن در دستگاه گوارش به ترتیب آپاندیس، روده باریک ور کتوماست. کار سینوئیدهای گوارشی غالباً بدون علانتند ودر هنگام لاپاراتومی یا همراه با التهاب آپاندیس کشف می شوند. هدف از مطالعه حاضر تعیین فراوانی تومور کارسنیوئید در آپاند کتومی های انجام شده در بیمارستان شهدای عشایر و بررسی پیش آگهی این تومور در یک دورۀ سه تا هشت ساله می باشد. مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه cross- sectional است که بر روی ۲۸۴۵ بیمار آپاند کتومی شده در بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد در سالهای ۱۳۸۴-۱۳۷۹ انجام گرفته است. اطلاعات مورد نیاز توسط پرسشنامه ای که در خصوص تومور، علائم بالینی و اطلاعات دموگرافیک بیماران از پروندۀ بیمارانی که دارای تومور آپاندیس بودند پر شده بود ، استخراج گردید و با استفاده از آزمونهای آماری توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت٬ سپس با بررسی بیماران پیش آگهی آنها مشخص گردید. یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که از کل مواد مورد مطالعه ۵ مورد تومور آپاندیس داشتند که ازاین ۵ مورد سه مورد تومور کارسنیوئید، یک مورد موکوسل و یک مورد بافت لنفاوی مرتبط با مخاط بود. علاوه بر این موارد، یک مورد کار سنیوئید کولون که به دئودنوم دست اندازی پیدا کرده و البته علائمی نیز از کار سنیوئید آپاندیس نداشت مشاهده شد. پس از مشاهده جواب پاتولوژی هیچکدام از بیمارانی که تومور کارسنیوئید آپاندیس داشتند نیاز به اقدام اضافه پیدا ننمودند ودر پی گیری ۸-۳ ساله علائمی از عود نداشتند. بحث و نتیجه گیری: با توجه به اینکه کارسنیوئید آپاندیس نیز می تواند بد خیم باشد ، متاستاز بدهد و باعث کاهش طول عمر بیمار گردد. دقت در تشخیص این مورد و پی گیری جواب پاتولوژی توسط بیمار و پزشک و تکمیل درمان در صورت نیاز ضروری می باشد. به کارسنیوئیدهای آپاندیس باید همانند یک نئوپلاسم نگاه کرد چرا که قدرت تهاجم موضعی و دور دست را دارد.
شهلا احمدی، پرویز باباخالو، محمد علی کریمی‌فر،
دوره ۱۱، شماره ۵ - ( یافته ۱۳۸۸ )
چکیده

این پژوهش در واحد گیاهان دارویی و محصولات فرعی، مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان لرستان به مدت ۶ سال به اجرا درآمد. هدف از این کار جمع‌آوری و شناسایی گیاهان دارویی موجود در استان لرستان، تعیین رویشگاهها، پراکنش،فرم رویشی، استفاده‌های سنتی، اندام مورد استفاده، روش استفاده، ویژگی‌های گیاه شناسی،نام محلی، نام فارسی و نام علمی گیاهان مذکور بوده است. مواد و روشها: در همین راستا اقدام به استخراج لیست گیاهان دارویی گزارش شده از استان در منابع مختلف، شناسای افراد بومی صاحب نظر گیاه درمانی در استان و در نهایت جمع آوری و شناسایی گیاهان از سطح استان گردید. یافته‌ها: در مجموعً ۱۵۱ گیاه دارویی از سطح استان جمع آوری و شناسایی گردید، که این گیاهان متعلق به ۶۳ تیره و ۹۰ جنس می‌باشند، بیشترین گونه‌های جمع آوری شده متعلق به تیره هایLabiatae, Compositae, Legominosae , Liliaceae Rosaceae , و Umbelliferae است. بحث و نتیجه‌گیری: طبق بررسیهای بعمل آمده در منابع مختلف ۹۶ گونه گیاهان دارویی از استان گزارش گردیده بود. که در طی این تحقیق ۱۵۱ گونه گیاه دارویی از سطح استان جمع‌آوری و شناسایی گردید. در مقایسه با گیاهان دارویی جمع‌آوری شده در استان‌های بوشهر ۷۰ گونه (۷)، هرمزگان ۱۱۳ گونه (۸)، مرکزی ۱۴۴ گونه (۹)، کردستان ۱۴۴ گونه (۱۰)، تنوع بیشتری نشان می‌دهد اما در مقایسه یا استان‌های زنجان ۱۶۳ گونه(۱۱)، همدان ۳۱۵ گونه (۱۲)، قزوین ۲۵۰ گونه (۱۳)، به نظر می‌رسد که از تنوع کمتری برخوردار است.
دکتر مژگان جاریانی، دکتر هدایت نظری، ماندانا ساکی، دکتر حمید احمدی، معصومه روهنده، محمدجواد طراحی، اکبر فردی، غلامعباس میرهاشمی،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۹ )
چکیده

خودکشی موجب یک درصد موارد مرگ بوده و جزء هشت عامل عمده مرگ و میر است. یکی از عوامل زمینه ساز خودکشی اختلالات روانپزشکی است. دو مشکل درون گرایی و برون گرایی به عنوان مشکلات روانی آشکاری در افراد اقدام کننده به خودکشی شناخته شده اند. در این مطالعه میزان شیوع درون گرایی و برون گرایی در افراد اقدام کننده به خودکشی و ارتباط این دو با تعداد دفعات خودکشی و احتمال اقدام به خودکشی در آینده بررسی شده است. مواد و روش ها: در این مطالعه ۲۰۰ نفر بیمار بستری شده به علت خودکشی ، با استفاده از پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفتند تا میزان شیوع درون گرایی و برون گرایی در آنها مشخص شود. هم چنین تعداد دفعات اقدام به خودکشی و میانگین نمره احتمال اقدام مجدد به خودکشی در هر بیمار محاسبه شد و میانگین آنها در بین گروههای درون گرا و برون گرا و گروه طبیعی مقایسه گردید. بحث و نتیجه گیری: تمایل به درون گرایی و برون گرایی به طور شایعی در افراد اقدام کننده به خودکشی دیده می شود. خطر اقدام به خودکشی در آینده، در افراد متمایل به برون گرایی بیشتر از افراد متمایل به درون گرایی می باشد یافته ها: به طور خلاصه از ۲۰۰ بیمار بررسی شده، ۱۲۰ مورد (۶۰ درصد) متمایل به برون گرایی، ۷۰ مورد (۳۵درصد) متمایل به درون گرایی و ۱۰ مورد (۵ درصد) طبیعی بودند. تعداد دفعات اقدام به خودکشی در گروههای متمایل به برون گرایی و درون گرایی و افراد طبیعی تفاوت معناداری نداشت. هر چند میانگین آن در گروه متمایل به برون گرایی بیشتر از گروه متمایل به درون گرایی و در هر دو گروه بیشتر از افراد طبیعی بود. احتمال اقدام مجدد به خودکشی به طور معناداری در گروه متمایل به برون گرایی بیشتر از گروه متمایل به درون گرایی بوده و در هر دو گروه بیشتر از افراد طبیعی بود.
مریم احمدی، محمدرضا گوهری، علی محمدی،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۹ )
چکیده

تعامل انسان ها با هم و زندگی در عصر حاضر به ویژه با رشد فن آوری، به اندازه ای پیچیده شده است که اگر برای همه موارد استاندارد معینی تعریف نشود و افراد ملزم به اجرای آن نگردند، زندگی طاقت فرسا می شود. از این رو، هرچه استاندارد سازی توسعه یابد و تعهد به رعایت استاندارد بیشتر شود، از پیشرفت و تعالی جامعه خبر می دهد. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی و مقایسه بخش مدارک پزشکی بیمارستان های آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی ایران و کرمانشاه بر اساس معیارهای استاندارد بین المللی، ایزو ۲۰۰۰-۹۰۰۱انجام گرفت. مواد و روش ها: پژوهش از نوع توصیفی می باشد که به صورت مقطعی انجام شد. جامعه آماری پژوهش بخش مدارک پزشکی ۱۶ بیمارستان آموزشی وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی ایران و کرمانشاه بود. ابزار گرد آوری داده ها پنج چک لیست بود که بر اساس بندهای اصلی استاندارد ایزو۲۰۰۰-۹۰۰۱ تنظیم گردید. داده ها با استفاده از مصاحبه و مشاهده عینی گردآوری شدند و با استفاده از شاخص های آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: در بیمارستان های دانشگاه ایران، معیار مدیریت منابع با ۷۷درصد بیشترین امتیاز و معیار اندازه گیری، تحلیل و بهبود با ۴۷ درصد کمترین امتیاز را داشت. در بیمارستان های کرمانشاه مدیریت منابع با ۶۱ درصد بیشترین امتیاز و سیستم مدیریت کیفیت با ۳۳ درصد کمترین امتیاز را داشت. میانگین کل معیارهای استاندارد در بیمارستان های دانشگاه ایران ۶۰ درصد و کرمانشاه ۴۶ درصد بود. بحث و نتیجه گیری: میزان تطابق نهایی سیستم مدارک پزشکی با معیارهای استاندارد ایزو ۲۰۰۰-۹۰۰۱ در بیمارستان های دانشگاه ایران نسبت به کرمانشاه بالاتر بود و میزان تطابق سیستم مدارک پزشکی در بیمارستان های کرمانشاه در حد ضعیف بود. بنابراین هماهنگ کردن بخش مدارک پزشکی با الزامات تعیین شده توسط استاندارد می تواند به ارتقای آن کمک کند.
مهناز صمدبیک، دکتر مریم احمدی، مهدی بیرجندی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۰ )
چکیده

مقدمه: واحد پذیرش در هر سازمان بهداشتی و درمانی ورودی و خروجی سیستم را کنترل می‌کند؛ و به کارگیری برخی از فنون مدیریتی مانند تحلیل فرایند، نقش مهمی در شناخت مشکلات این واحد دارد. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت واحد پذیرش بستری در بیمارستان‌های آموزشی شهر خرم آباد در سال ۱۳۸۷ انجام شد. مواد و روش‌ها: این پژوهش، مطالعه‌ای توصیفی است که به صورت مقطعی انجام شده است. داده‌ها با استفاده از چک لیست محقق ساخته مبتنی بر استانداردهای واحد پذیرش به روش مشاهده و مصاحبه با صاحبان فرایند گردآوری گردید. اعتبار محتوای آن بر اساس نظر ۷ نفر از اساتید و صاحبنظران در این زمینه تایید و برای پایایی از روش آزمون مجدد استفاده گردید. تحلیل فرایند واحد پذیرش بستری نیز در هر یک از بیمارستانها صورت گرفت. داده ها با استفاده از امتیاز بندی، آستانه‌ی تحلیل و شاخص‌های آمار توصیفی و به کمک نرم‌افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت. اطلاعات جمع آوری شده به صورت جداول آماری تهیه گردید. بحث و نتیجه‌گیری: در مجموع درجه مطلوبیت واحد پذیرش در کلیه بیمارستان‌های مورد مطالعه "متوسط" بود. تهیه و تدوین دستورالعمل‌های خاص واحد پذیرش بستری، به کارگیری نیروی انسانی متخصص و علاقمند، برگزاری دوره های بازآموزی، تخصیص بهینه منابع، تجهیزات و فضای مورد نیاز ،ارزیابی مداوم عملکرد این بخش و انجام اقدامات بهبود فرایند در جهت ارتقا عملکرد این بخش حائز اهمیت است. یافته‌ها: فرایند واحد پذیرش بستری در بیمارستان‌های تحت مطالعه مشابه است و در کلیه بیمارستان‌های مذکور، از بین واحدهای دخیل در این فرایند تنها واحد صندوق از تمرکز مکانی برخوردار می‌باشد. متوسط زمان انتظار بیماران برای پذیرش بستری (۵۰/۲۰+۱۰/۱۹) دقیقه بود. درجه مطلوبیت تسهیلات فیزیکی و فضا ،پرسنل ،روندکاری و خط مشی‌ها ،تجهیزات و سیستم مکانیزه واحد پذیرش بستری در بیمارستان‌های مورد پژوهش با درصد فراوانی (۵/۳۵%)در گروه "متوسط" قرار گرفت. بالاترین درصد تطابق با استاندارد مربوط به تجهیزات با ۳/۴۳% و کمترین آن مربوط به تسهیلات فیزیکی و فضا با ۳۰% بود.
دکتر بابک میرزاشاهی، مهدیه احمدی فر، مهدی بیرجندی، یداله پورنیا،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۹۰ )
چکیده

بیماری هالوکس والگوس یا انحراف شصت پا به سمت خارج،یک بیماری پیچیده است که در صورت عدم درمان باعث انحراف در سایر انگشتان پا می شود.این بیماری در خانم ها سه برابر شایع تر از آقایان است که بیمار ممکن است به علت تغییر شکل ناخوشایند پا ،اشکال در پوشیدن کفش های پنجه باریک و نامناسب و یا درد بر روی برجستگی قسمت داخلی مفصل به پزشک مراجعه کند . این بیماری ممکن است با چکشی شدن انگشت دوم توأم باشد. بحث و نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که با وجود اختلاف نظرهای زیادی که در درمان غیر جراحی هالوکس والگوس وجود دارد در صورتی که انحراف شصت پای بیماران بیش از حد نباشد به‌طوری که درمان جراحی نیاز نبود و می‌توان از این اسپلینت جهت درمان غیر جراحی استفاده کرد. یافته ها: انحراف شصت پای در بیمارانی که از دمپایی اسپلینت بطور مرتب استفاده کرده بودند بهبود قابل توجهی نسبت به بیمارانی که از اسپلینت موجود در بازار استفاده کردند،داشته و از نظر آماری هم اختلاف معنی داری بین دو گروه (۰۰۱/۰>p) وجود داشت. مواد و روش ها: این مطالعه یک مطالعه کوهورت می باشد که از بین بیماران مراجعه کننده به کلینیک ارتوپدی بیمارستان شهدای عشایر شهرستان خرم آباد باشکایت هالوکس والگوس و انحراف شصت به طور تصادفی، دو گروه ۳۰ نفری انتخاب شدند. به یک گروه اسپلینت طراحی شده (دمپایی اسپلینت) و به گروه دیگر اسپلینت موجود در بازار (Night splint و پد لاانگشتی ) داده شد.بیماران در طی یک‌سال هر سه ماه مورد بررسی قرار گرفتند و در هر بار مراجعه با گرفتن عکس رادیوگرافی رخ کف پا در حالت ایستاده ، زوایا اندازه گیری شد. پس از وارد کردن داده ها در نرم افزار spss نتایج با استفاده از آزمون اندازه گیری با تکرار ((Repeated measure تجزیه و تحلیل گردید.
دکتر سیدعباس طباطبایی، دکتر سیدمظفر هاشمی، دکتر مجتبی احمدی نژاد، آرام طولابی، دکتر سعدی افشارپور،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۹۰ )
چکیده

توده‌های دیواره‌ قفسه‌ صدری طیف وسیعی از ضایعات خوش‌خیم و بدخیم هستند. در مطالعات مختلف نتایج متفاوتی پیرامون ضایعات قفسه‌ صدری گزارش شده است ولی هنوز اطلاعات دقیقی از انواع این ضایعات در بیماران در دست نیست. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی انواع توده‌های دیواره‌ قفسه‌‌ صدری درکل و بر اساس متغیرهای اپیدمیولوژیک و چگونگی پاسخ به درمان و همچنین بررسی سرانجام این بیماران است. مواد و روش‌ها: این مطالعه‌ توصیفی تحلیلی در سال ۱۳۸۸ در مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) اصفهان به انجام رسید. جامعه آماری مورد مطالعه شامل تمامی بیمارانی بود که از ابتدای سال ۱۳۷۸ تا پایان سال ۱۳۸۶ با تشخیص تومور جدار قفسه صدری در این بیمارستان تحت عمل قرار گرفته بودند. روش نمونه گیری در این مطالعه به صورت سرشماری بود و طی آن تعداد ۱۱۲ مورد عمل جراحی که طی مدت زمان مذکور انجام گرفته بود مورد بررسی قرار گرفت. بحث و نتیجه‌گیری: طبق نتایج به دست آمده از این مطالعه حدود ۵۹ درصد تومور های دیواره قفسه صدری بدخیم بوده و در صورت شک به وجود توده در جدار قفسه صدری بایستی اقدامات مقتضی جهت درمان به موقع و خروج توده انجام داد. یافته‌ها: از ۱۱۲ مورد تومور بررسی شده ۴۶ مورد(۱/۴۱٪) خوش خیم و ۶۶ مورد (۹/۵۸٪ ) بدخیم بود . از طرف دیگر ۳۵ مورد از تومورهای مردان و ۳۱ مورد از تومورهای زنان بدخیم بود (۵/۵۶٪ در مقابل ۶۲٪). در عین حال، آزمون مجذور کای نشان داد توزیع فراوانی نوع تومور در دو جنس تفاوت معنی‌داری ندارد(۵۵/۰=p). شایعترین علامت در مبتلایان به تومورهای خوش‌خیم (۳/۲۸٪) درد قفسه سینه و همچنین (۳/۲۸٪) توده برجسته و در مبتلایان به تومورهای بدخیم ۱۹ نفر (۸/۲۸٪) درد قفسه سینه بود. شایعترین نوع بافت شناسی در تومورهای خوش خیم ۱۵ مورد (۶/۳۲٪) التهابی و در تومورهای بدخیم ۱۲ مورد (۲/۱۸٪) استئوسارکوم بود.
شکوفه احمدی‌پور، میترا همتی، هما بابایی، کیقباد قدیری،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۰ )
چکیده

مقدمه: روی یک ریز مغذی است که نقش بسزایی در رشد کودکان دارد و عمده آن در سه ماهه سوم حاملگی وارد بدن نوزاد می شود لذا نوزادان پره ترم به میزان کافی آن را دریافت نکرده و ذخایر کمتری برای روی دارند. هدف از این مطالعه تعیین تاثیرسولفات روی خوراکی بر رشد شیرخواران نارس بود. بحث و نتیجه‌گیری: تجویز سولفات روی به شیر خواران پره ترم به میزان ۳ میلی گرم روزانه تا پایان ۶ ماهگی اثرات چشمگیری در افزایش وزن ، قد و دور سر دارد و می‌توان برای جبران کمبودهای رشدی در شیرخواران نارس از روی استفاده نمود. یافته‌ها: میانگین سن موقع تولد در گروه اول(۲/۲ ±۹/۳۲)هفته و در گروه دوم (۱/۲±۷/۳۲) هفته بود. میانگین وزن در گروه دریافت‌کننده روی در پایان ۶ ماهگی(۳/۸۱۰±۳/۶۸۶۱)گرم و در گروه کنترل(۷/۵۳۴±۹/۵۱۱۸)گرم بود (۰۰۱/۰ >p) . از نظرافزایش میزان قد و دور سر تا پایان ۲ ماهگی بین دو گروه تفاوت قابل توجهی وجود نداشت، ولی از ماه سوم گروهی که روی دریافت کرده بودند در مقایسه با گروه کنترل تفاوت چشمگیری داشتند. میانگین قد در پایان ۶ ماهگی درگروه اول(۸/۳±۸/۵۹ (سانتیمتر و در گروه دوم(۵/۳±۰/۵۷ (سانتیمتر ، میانگین دور سر نیز در گروه اول(۰/۲±۴/۴۱)سانتیمترو گروه دوم (۵/۲±۵/۳۹) سانتیمتر بود (۰۰۱/۰ >p) . هیچگونه عارضه جدی در طول تجویزمشاهده نشد. مواد و روش‌ها: این مطالعه بر روی ۱۰۶ نوزاد پره ترم با سن حاملگی ۳۶ -۲۸هفته و وزن ۲۵۰۰-۱۰۰۰ گرم که در بیمارستانهای امام رضا (ع) و معتضدی کرمانشاه متولد شده بودند انجام شد.نوزادان به صورت کاملا تصادفی به دو گروه ۵۳ نفره تقسیم شدند.به گروه اول روزانه ۳ میلی گرم شربت سولفات روی به مدت ۶ ماه داده شد ولی گروه دوم روی دریافت نکردند. هر دو گروه تا پایان ۶ ماهگی به صورت ماهیانه مورد معاینه و سنجش وزن، قد و دور سر قرار گرفتند.
محمد صادق احمدی، عباس شیخ طاهری، خلیل کیمیافر، مجتبی اسماعیلی، مهناز موسوی،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۰ )
چکیده

مقدمه: آگاهی فراهم کنندگان مراقبت بهداشتی از قوانین حاکم در بهداشت و درمان در ارتباط با پرونده های پزشکی و اطلاعات بهداشتی بیماران، شرایط تامین حقوق بیمار را فراهم می کند؛ از این‌رو این مطالعه به منظور تعیین میزان آگاهی ارائه دهندگان مراقبت از جنبه‌های قانونی مدارک پزشکی در بیمارستان‌های آموزشی شهر خرم‌آباد در سال ۱۳۸۹ صورت پذیرفت. مواد و روش‌ها: این تحقیق به روش توصیفی – مقطعی روی ۲۱۰ نفر از فراهم کنندگان مراقبت بهداشتی ( پزشکان، پرستاران و پرسنل بخش مدارک پزشکی ) که بطور تصادفی انتخاب شده بودند انجام گرفت. داده ها با پرسشنامه ای که بر اساس موارد قانونی مرتبط با اطلاعات بهداشتی طبق کتب مرجع و نظر کارشناسان مربوطه تهیه شده بود گردآوری و با استفاده از نرم افزارSPSS و با شاخص‌های درصد فراوانی و میانگین و انحراف معیار امتیازات تحلیل شد. بحث و نتیجه‌گیری: میزان آگاهی از جنبه‌های قانونی مدارک پزشکی در حد متوسط است که این امر لزوم آموزش جنبه‌های قانونی مدارک پزشکی به‌خصوص صدورگواهی پزشکی را در رده‌های شغلی مختلف به‌خصوص پرستاری می‌رساند. یافته‌ها: میزان آگاهی فراهم‌کنندگان مراقبت از جنبه‌های قانونی مربوط به محرمانگی با امتیاز ۱۳/۱ ± ۷۹/۳ از ۹ ؛جنبه‌های قانونی اخذ رضایت‌نامه با امتیاز ۶۲ /۱ ± ۴۷/۴ از ۱۰ و جنبه‌های قانونی مربوط به صدور گواهی با امتیاز ۵۲/۱± ۴۰/۳ از ۱۱ در گروه آگاهی متوسط بود. و به‌طورکلی میزان آگاهی فراهم‌کنندگان مراقبت با امتیاز ۵۳/۴ ± ۷۲/۱۱ از ۳۰ در سطح متوسط بود. پزشکان بیشترین آگاهی و پرستاران کمترین آگاهی را دارا بودند.

صفحه ۱ از ۳    
اولین
قبلی
۱
 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb