جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای بادپروا

فرناز خیراندیش ، ابراهیم بادپروا ، محمد جواد طراحی،
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۲ )
چکیده

مقدمه : در کشور ما از دیرباز مسئله انگل مورد توجه مردم و پزشکان بوده است و در حال حاضر بیماری های انگلی در جامعه ما هنوز از مسائل مهم بهداشتی است.هدف از انجام این مطالعه بررسی میزان شیوع انگل های روده ای در کارگران نانوایی شهر خرم آباد بود. مواد و روشها : در این مطالعه کلیه نانوائی های شهر خرم آباد به تعداد ۲۷۰ مورد و تمامی کارگران شاغل در نانوائی ها به تعداد ۹۳۳ نفر به صورت سرشماری انتخاب شدند و مدفوع آنها به روش فرمل – دترجنت مورد آزمایش قرار گرفت. یافته ها : نتایج نشان داد که فراوانی کلی انگل های روده ای ۲/۱۳ درصد است. از این تعداد ۴/۱۲% به یک انگل و ۸/۰% به دو نوع انگل آلوده بودند. بیشترین فراوانی در عفونت با تک یاخته ها مربوط به ژیاردیا(۹/۷% ) بود. یافته ها بیانگر این بود که افراد با سطح سواد بالا دارای میزان آلودگی انگلی روده ای کمتری هستند. همچنین اگر چه آگاهی از راه انتقال بیماری باعث کمتر شدن شیوع آلودگی می شود اما این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود. از نظر میزان آلودگی , بین دو گروه دارای کارت تندرستی و گروه فاقد کارت تندرستی نیز تفاوت معنی داری مشاهده نشد. نتیجه گیری : جهت کاهش آلودگی در این افراد, مواردی مثل آزمایش مدفوع هر سه ماه یکبار با روش های برتر تغلیظی، نظارت و اعمال ضوابط و مقررات دقیق بهداشتی از سوی کارشناسان بهداشت، آموزش های مستقیم در مورد بهداشت فردی و اجتماعی و آموزش نحوه انتقال انگل ها پیشنهاد می شود.
شیرزاد فلاحی، ابراهیم بادپروا، حسین نهروانیان، علی چگنی شرفی، فرزاد ابراهیم زاده،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۸۶ )
چکیده

Ø مقدمه : انگلهای گوارشی از مهمترین عوامل بیماریهای روده ای در افراد مبتلابه ویروس HIV هستند. این پاتوژنهایکی از علل اصلی مرگ و میر در این بیماران به شمار می روند. مطالعات اندکی در مورد شیوع این انگلها در افراد HIV مثبت و مبتلا به ایدز در ایران انجام شده است. بنابراین برای تعیین میزان شیوع این پاتوژنهای فرصت طلب در بیماران HIV مثبت و مبتلا به ایدز ساکن شهرستان خرم آباد مطالعه ای بر روی ۳۰۶ نفر از این بیماران انجام گرفت.

Ø مواد و روشها : پس از انتخاب نمونه ها پرسشنامه های طراحی شده، تکمیل گردید و از هر فرد ۳ نمونه مدفوع گرفته شد. بر روی هر نمونه دو تکنیک گسترش مستقیم و تغلیظ فرمالین- اتر و دو روش رنگ آمیزی اسید فست اصلاح شده (کینیون) و تریکروم اصلاح شده انجام گرفت. در ضمن جهت توصیف و تحلیل آماری داده ها از جداول توزیع فراوانی و آزمون استقلال کای-دو و نیز آزمون مستقل t استفاده شد.

یافته ها : پس از انجام آزمایشها مشخص شد که شیوع انگلهای گوارشی در بیماران HIV مثبت و مبتلا به ایدز شهرستان خرم آباد در سال ۱۳۸۵ بطور کلی ۵/۲۲ % بوده که این میزان در بیماران مبتلا به ایدز به وضوح بالاتر بوده است.در ضمن نشان داده شد که بین متغیرهای مرکزی نمونه گیری، گروه سنی، میزان تحصیلات، شغل، نوع علائم گوارشی، وضعیت ابتلا به HIV و ایدز و آلودگی به انگلهای گوارشی ارتباط معنی داری وجود دارد. لازم به ذکر است که میان متغیر وضعیت ابتلا به HIV و ایدز و نوع انگل گوارشی نیز ارتباط معنی داری وجود داشت.

بحث و نتیجه گیری : شیوع نسبتاً بالای انگلهای گوارشی در بیماران HIV مثبت و مبتلا به ایدز شهرستان خرم آباد لزوم اجرای برنامه های پیشگیری، غربالگری، تشخیص به موقع و درمان بیماران را ایجاب می کند.


ابراهیم بادپروا، امیدعلی پاپی، فرناز خیراندیش، یدالله پورنیا، مصطفی عزیزی،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۹ )
چکیده

تریکوموناس واژینالیس تک یاخته تاژکداری است که در ناحیه ادراری - تناسلی زندگی کرده و باعث بیماری تریکومونیازیس در زنان می شود حدود ۲۰۰ میلیون نفر درسراسر دنیا به آن مبتلا هستند. روش های متعددی با حساسیت و ویژگی های متفاوت در تشخیص این انگل به کار می روند که یکی از آن ها روش مستقیم با استفاده از ترشحات واژن است که نسبت به سایر روش ها روشی ساده، سریع و کم هزینه است. مواد و روش ها: متغیرهای مونوگرافیک به وسیله پرسشنامه که حاوی متغیرهای جمع آوری شده از ۱۶۰ نفر از زنان مراجعه کننده به مرکز بهداشتی شهرستان خرم آباد بوسیله اسبیکولوم و دو سواپ پنبه ای نگهداری شده در محلول گلوگز از ترشحات واژن نمونه برداری شد که یکی ازنمونه ها در سرم فیزیولوژی و به صورت مستقیم در زیر میکروسکوپ برررسی شد و دیگری در محیط کشت دورسه کشت داده شد. یافته ها: از ۱۶۰ زن مشکوک به تریکو مونیازیس به ترتیب ۸/۱۱% و ۷۵/۱۸% با روش مستقیم وکشت مثبت بودند که حساسیت روش مستقیم در این مطالعه۵/۶۳ درصد بود. یافته های ما بیانگر آن است که ۳۰% زنان آلوده در گروه سنی ۳۵-۳۱ سال هستند. این گروه سنی دارای بیشترین فراوانی نسبی است . اکثر مبتلایان (۴۳/۰) بی سواد یا دارای تحصیلات ابتدائی بودند بحث و نتیجه گیری: حساسیت روش مستقیم نسبت به روش کشت (به عنوان استاندارد) ۵/۶۳ درصد بوده که حساسیت نسبتاً پایینی است. گرچه با کوتاه کردن فاصله زمانی نمونه برداری تا انجام ازمایش، استفاده از میکروسکوپیست های ماهر ونمونه های مختلف باعث اصلاح این روش می گردند ولی ما توصیه می کنیم که از متدهای با حساسیت بیشتر مانند کشت وPCR باید برای تشخیص استفاده شود
ابراهیم بادپروا ، جاوید صدرائی ، مهدی فروزنده، فرناز خیراندیش،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: بلاستوسیستیس هومینیس، انگلی تک یاخته ای، بی هوازی و زئونوز است که در روده بزرگ انسان و بسیاری از مهره داران دیگر یافت می شود . انتشاری جهانی و انتقال آن در میزبان های مختلف مستقیم و از طریق کیست به همراه آب و مواد غذایی آلوده صورت می گیرد و عواملی مانند فرهنگ بهداشتی، فصول سال، ارتباط باحیوانات و سن در شیوع آن مؤثرند. برخلاف گذشته، بسیاری از مطالعات دهه اخیر،‌ بیماریزایی بالقوه آن را ت‍‍أیید و علائم گوارشی و خارج گوارشی متعددی را به آن نسبت می‌دهند. این انگل دارای مرفولوژی، سیر تکاملی و تکثیر عجیب و منحصر به فردی است. این مطالعه با هدف بررسی شیوع مولکولی این انگل در مراجعه کنندگان به آزمایشگاه‌های شهر خرم‌آباد انجام شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه که برای اولین بار در استان لرستان انجام گرفت، ۵۱۱ نمونه مدفوع از افراد مراجعه کننده به آزمایشگاه های شهر خرم آباد جمع آوری گردید که پس از استخراج DNA با روش PCR ، جهت تشخیص مولکولی انگل بلاستوسیستیس مورد مطالعه و بررسی قرارگرفتند. یافته‌ها: از۵۱۱ نمونه که مورد بررسی قرار گرفته ،۳۳ نمونه (۵/۶%) به بلاستوسیستیس آلوده بودند. بحث و نتیجه‌گیری: شاخص‌های مرفولوژیک انگل و سایر عوامل مداخله گر، تشخیص میکروسکوپی آن را با چالش‌هایی مواجه ساخته‌اند و روش تشخیصی PCR که حساسیت و ویژگی بالاتری نسبت به سایر روش های تشخیصی دارد، توصیه می شود. محققان، دنیا را بر حسب میزان شیوع انگل بلاستوسیستیس به دو گروه توسعه یافته تا ۱۰% و در حال توسعه تا ۵۰% تقسیم نموده اند که شیوع ۵/۶% جمعیت مذکور در شهر خرم آباد،‌ در محدوده کشورهای گروه اول است که با توجه به منبع آب آشامیدنی شهر خرم آباد که اکثراً از چشمه ها تأمین می‌شود، قابل تفسیر است ولی از آنجا که دامداری یکی از مشاغل مهم استان محسوب می شود،‌ رعایت نکات بهداشتی و پوشش مناسب را هنگام برخورد با حیوانات ضروری می نماید. ضمناً نتایج این تحقیق و مطالعات مشابه در کشور های در حال توسعه از یک طرف و شیوع در حال افزایش ۲۳درصدی‌ در ایالات متحده آمریکا به عنوان یک کشور توسعه یافته از طرف دیگر،‌ معادله تقسیم بندی قبلی را به هم زده است.
اسماعیل بادپروا، ابراهیم بادپروا، محسن میرزایی،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: آب یک مایع حیاتی است که توسط عوامل متعدد بیولوژیکی مانند انگل، قارچ، ویروس و باکتری آلوده می‌شود. انتروباکتریاسه‌ها بخصوص اشرشیاکلی از مهم‌ترین شاخص‌های آلودگی آب با مدفوع می‌باشند. هدف از این مطالعه بررسی انتروباکتریاسه‌ها در آب آشامیدنی چاه‌های شهرستان رومشکان می‌باشد.

مواد و روش ­ها: تعداد ۱۶۰ نمونه ۲/۵ لیتری آب جمع آوری و در اسرع وقت و تحت شرایط مطلوب دمایی به آزمایشگاه انتقال و در آنجا با عبور از فیلترهای ۰/۴۵ میکرونی تغلیظ گردید. سپس کلنی‌های انفرادی تشکیل شده در محیط کشت مک‌کانکی، برای تعیین نوع باکتری روی دیگر محیط‌های افتراقی انتقال یافتند.

یافته­ ها: تعداد ۱۸ مورد (۱۱/۲۵%) از آب آشامیدنی چاه‌ها به اشرشیاکلی آلوده بودند که در اکثر موارد با سایر انتروباکتریاسه‌ها مانند انتروباکتر، سیتروباکتر و کلبسیلا توأم بود. این آلودگی‌ها با فاصله چاه‌های فاضلاب و درب‌های معیوب چاه‌ها رابطه معنی داری داشتند.

بحث و نتیجه­ گیری: هر چند میزان آلودگی نسبت به بعضی مطالعات انجام شده پایین‌تر بود ولی بر اساس استاندارد WHO بسیار بالاست. پیشنهاد می‌شود پیش از آنکه بیماری‌های منتقله  از آب چاه­ها اپیدمیک شوند دست‌اندرکاران با لوله کشی و یا راه­های ممکن اقدام نمایند.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb