جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای بیرانوندی

دکتر ناهید لرزاده، دکتر آرام بیرانوندی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۰ )
چکیده

مسمومیت حاملگی از اختلالات پرفشاری دوره بارداری است که یکی از علل عمده مرگ و میر و موربیدیتی مادر و جنین است. گزارشات اخیر حاکی از آن است که رادیکال‌های آزاد القاء‌کننده آسیب اندوتلیال سلول ممکن است در ایجاد بیماری نقش داشته باشد. هدف از این مطالعه تعیین اثر آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند ویتامین C , E در پیشگیری از مسمومیت حاملگی می باشد. این مقاله استخراج شده از پایان‌نامه دانشجویی می‌باشد. بحث و نتیجه‌گیری: براساس یافته‌های این پژوهش استفاده از آنتی اکسیدان‌هایی مانند ویتامین C و E احتمال بروز پره‌اکلامپسی به طور واضحی کاهش می‌یابد، هم‌چنین می‌توانند باعث کاهش فشار خون شوند. در مجموع مصرف آنها در دوران حاملگی توصیه می‌شود. یافته‌ها: میزان بروز مسمومیت حاملگی در گروه شاهد ۱۴ نفر (۵/۱۷ درصد) و در گروه مورد ۴ نفر (۵ درصد) بود (۰۵/۰>p). میانگین فشار سیستول در گروه مورد قبل و بعد از مداخله به ترتیب۳/۸ ۳۷/۹۹ و ۲۵/۱۳ ۱۲/۱۰۶ میلی متر جیوه و در گروه شاهد ۸/۷ ۴۳/۹۹ و ۱/۱۹ ۴۴/۱۲ میلی‌متر جیوه بود (۰۰۱/۰p<). میانگین فشار دیاستول در گروه مورد قبل و بعد از مداخله ۵ ۷/۶۲ و ۸/۸ ۹/۶۴ میلی‌متر جیوه و در گروه شاهد ۷/۴ ۷/۶۲ و ۲/۱۳ ۱/۶۸ میلی‌متر جیوه بود (۰۰۱/۰p<). مواد و روش‌ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، ۱۶۰ خانم باردار ۳۸-۱۸ ساله شکم اول که هیچ‌کدام از عوامل خطر مسمومیت حاملگی را نداشتند به دو گروه تقسیم شدند. در گروه اول ویتامین E روزانه IU ۴۰۰ و ویتامین C روزانه ۱۰۰۰ میلی‌گرم همراه قرص آهن در هفته ۲۴-۲۰ حاملگی تا پایان بارداری تجویز شد و گروه دوم این ویتامین‌ها به رژیم غذایی آنها اضافه نشده و فقط قرص آهن مصرف کردند. در پایان اطلاعات جمع‌آوری شده با استفاده از روش‌های آماری توصیفی( میانگین، انحراف معیار و توزیع فراوانی ) و آمار استنباطی ( T-Test) و با استفاده از نرم افزار(۱۵SPSS(ver مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.


منیژه فیروزی، مهتاب بیرانوندی،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: بیماران مبتلا به اختلالات قلبی-عروقی، در تنظیم هیجان‌ها مشکل دارند و این امر در درمان آنها تداخل ایجاد می‌کند. درمان فراتشخیصی، درمان مبتنی بر تنظیم هیجان است. هدف اصلی این پژوهش، مطالعه اثربخشی این درمان برای تنظیم هیجان بیماران قلبی-عروقی است.
مواد و روش ­ها: پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی با پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری بود. جامعه آماری شامل کلیه بیماران قلبی- عروقی شهر خرم‌آباد لرستان بود. ۶۶ بیمار به طور تصادفی در دو گروه کنترل و گروه مداخله (درمان فراتشخیصی یکپارچه) قرار گرفتند. برای گردآوری اطلاعات متغیر تنظیم شناختی هیجان، از پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان گرانفسکی و همکاران، استفاده شد. برای تحلیل داده‌ها از واریانس اندازه ‏های تکراری (Repeated Measure ANOVA)، استفاده گردید.
یافته ­ها: یافته‏ های پژوهش حاکی از آن بود که درمان فراتشخیصی یکپارچه در تنظیم شناختی هیجان مؤثر بوده و میزان کیفیت زندگی بیماران را ارتقا بخشیده است. درمان فراشناختی بیشتر بر تمرکز مثبت، ارزیابی مثبت و برنامه‌ریزی مؤثرتر بود و بر سرزنش خود، نشخوار فکری و فاجعه سازی کمترین اثر را داشت.
بحث و نتیجه ­گیری: بر اساس یافته‌های پژوهش، درمان فراتشخیصی یکپارچه به طور اختصاصی بر ابعاد تنظیم هیجان که تحت کنترل فرایندهای سطح بالا بودند، بیش از فرایندهای سطح پایین اثر داشت.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb