جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای تنها

زهرا مبشر، نسرین باقری، محمد عباسی، زهرا تنها،
دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ویژه نامه ۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: بیماری  قلبی و عوارض  روانی ناشی از آن از مهمترین عوامل مرگ و میر در جهان شناخته شده است از این رو پژوهش حاضر  اثربخشی تلفیق درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد  و آموزش شفقت به خود و درمان شناختی رفتاری هیجان مدار بر خود مراقبتی و تبعیت از درمان در بیماران قلبی را مورد مقایسه قرار می دهد.
مواد و روش­ ها: پژوهش حاضر به روش پیش آزمون پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل تعدادی از زنان مبتلا به بیماری قلبی در شهر خرم آباد در سال ۱۳۹۹ بود که از میان آنها ۴۵ نفر در دسترس ( ۱۵ نفر گروه اول ۱۵ نفر گروه دوم ۱۵ نفر گروه گواه) مداخله در دو گروه درمان هر کدام به طور جداگانه در ۱۰ جلسه ۹۰ دقیقه ای برگزار شد و برای گروه گواه هیچ گونه آموزشی اعمال نشد. ابزار این پژوهش مقیاس خود مراقبتی با تعداد ۱۲ سوال که توسط جارسما ساخته شده است و تبعیت از درمان با تعداد ۲۰ سوال (۵ سوال تبعیت کلی و ۱۵ سوال تبعیت اختصاصی) توسط هیز ساخته شده بود که شرکت کنندگان در پیش آزمون و پس آزمون به سؤالات آن پاسخ دادند و از آزمون تحلیلی کواریانس چند متغیره برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
یافته­ ها: تلفیق درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و آموزش شفقت بر خود و درمان شناختی-رفتاری هیجان مدار باعث بهبود خود مراقبتی و تبعیت از درمان در زنان مبتلا به بیماری قلبی عروقی می شوند (۰۵/۰>p ) و درصد بهبودی آن ها بیشتر از آزمودنی های گروه گواه می باشد (۰۵/۰>(p  ولی دو گروه آزمایشی تفاوت معناداری با هم نداشتند (۰۵/۰<P).
بحث و نتیجه­ گیری: تلفیق درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد و آموزش شفقت بر خود و درمان شناختی-رفتاری هیجان مدار موجب استمرار و مدیریت در خود مراقبتی، تشخیص علایم و تبعیت از توصیه های پزشک معالج در زنان مبتلا به بیماری قلبی عروقی می شوند.

سیده فرزانه حسینی، زهرا تنها، جواد کریمی، عزت اله قدم پور،
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: دستگاه گوارش، به ­عنوان یکی از مهم­ترین دستگاه­های بدن، بیماری­های مربوط به خود را دارد که گریبان‌گیر بسیاری از افراد است. از این‌رو، پژوهش حاضر به‌ دنبال بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و انعطاف‌پذیری شناختی بیماران گوارشی است.
مواد و روش­ ها: روش پژوهش شبه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه کنترل نامعادل بود و جامعه آماری این تحقیق کلیه بیماران گوارشی شهر ساری بودند که در سال ۱۳۹۹ به مرکز درمانی بیمارستان امام خمینی مراجعه کردند و نمونه آنها شامل ۳۰ نفر (۱۵ نفر برای گروه آزمایشی و ۱۵ نفر برای گروه کنترل)، که با استفاده از روش نمونه ­گیری در دسترس انتخاب شدند. سپس، اعضای گروه آزمایشی به مدت ۸ جلسه تحت درمان­ مبتنی بر پذیرش و تعهد قرار گرفتند و گروه کنترل نیز هیچ­گونه درمانی دریافت نکرد. ابزارهای پژوهش شامل، پرسش­نامه­های راهبردهای تنظیم شناختی هیجان (گارنفسکی و همکاران، ۲۰۰۱) و انعطاف‌پذیری شناختی (دنای و ونادروال، ۲۰۱۰) و نوع روش آماری این پژوهش، تحلیل کوواریانس چند متغیری بود.
یافته ­ها: نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس چند متغیری نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و انعطاف‌پذیری شناختی اثربخش بوده است و به ‌شکل معناداری موجب بهبود راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و انعطاف‌پذیری شناختی بیماران گوارشی شد.
بحث و نتیجه­ گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش، می‌توان از درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به‌ عنوان روش موثر برای ارتقاء راهبردهای تنظیم شناختی هیجان و انعطاف‌پذیری شناختی بیماران گوارشی استفاده کرد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb