۳ نتیجه برای جوانبخت
کبری رضایی، بهرام دلفان، امیر جوانبخت، طاهره طولابی، محمد غلامی، علیرضا غیاثوند، صبا سلاح ورزی،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( یافته ۱۳۸۸ )
چکیده
پسوریازیس ولگاریس یک بیماری شایع، مزمن و عود کننده پوست است که در هر سن و جنسی دیده می شود. شیوع آن در جامعه ۵/۱ تا ۳ درصد و علت بیماری نامشخص است. ضایعات بیماری به شکل پاپول پوسته ای و خارش دار روی زمینه اریتماتوز بوده و در نواحی سر، سطوح اکستانسور، کف دست و پا و ناخن بیشتر دیده می شود. درمان روتین بیماری، تجویز کرتیکواستروئید موضعی و سیستمیک است. بررسی ها نشان داده اند که این بیماران دچار کمبود اسیدهای چرب آزاد بوده و در صورت رفع این کمبود ، علائم بیماری کاهش و حتی بهبود می یابد. گیاه گاو زبان از منابع غنی گامالینولینک اسید است که تأثیر آن در بهبود بیماریهای مزمن التهابی ثابت شده است. این بررسی به منظور تعیین اثر روغن بذر گاو زبان بر ضایعات پسوریازیس انجام شد
بهرام دلفان، مجتبی هاشم نیا، امیر جوانبخت، محمد نظری، رقیه جبرئیلی، مهدی بیرجندی، مرضیه رشیدی پور،
دوره ۱۱، شماره ۵ - ( یافته ۱۳۸۸ )
چکیده
بیماری زونا در نتیجه فعالیت مجدد ویروس واریسلا زوستر ایجاد می شود. شایعترین عارضه زونا پست هرپتیک نورالژیا (PHN) می باشد.PHN دردی است که بیش از ۳۰ روز از بروز ضایعات پوستی بیماری پایدار بماند.علی رغم وجود درمانهای مختلف، هیچیک درمان قطعی محسوب نمی شوند.برخی از داروهای رایج مانند کاپسیسین منشأ گیاهی دارند. ساتوریا خوزستانیکا که از گیاهان بومی لرستان و خوزستان است دارای اثرات اثبات شده ای در تسکین دردهاست. در این مطالعه تاثیر اسانس ساتوریا خوزستانیکا برPHN بررسی گردید. مواد و روش ها : این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دوسویه کور روی ۵۰ بیمار مبتلا به PHNانجام شد. بیماران بصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه مورد، محلول حاوی اسانس ساتوریا خوزستانیکا با غلظت %۵ و گروه شاهد دارونما را دریافت نمودند. شدت درد قبل و بعد از مصرف، در مقیاس عددی ثبت گردید. نتایج با استفاده از آزمون اندازه گیری مکرر، آزمون تی و تی زوجی و من ویتنی تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها : میانگین شدت درد در گروه مورد قبل و بعد از مصرف بترتیب ۴۸/۱± ۱۲/۸ و ۹/۲±۷۲/۵ بود و میانگین شدت درد قبل و بعد از مصرف دارونما در گروه شاهد بترتیب ۴۶/۱±۰۴/۸ و ۵۲/۱±۸۴/۷بود که در مقایسه دو گروه، اختلاف معناداری وجود داشت. .همچنین بصورت معناداری پاسخدهی مردان به دارو بیش از زنان بود. %۶۰ بیماران اثرات تسکینی دارو را تجربه نمودند. عوارض جانبی بصورت سوزش و قرمزی در۹ بیمار مشاهده شد که همگی در عرض یک ساعت برطرف گردید. اختلاف آماری معناداری داری از نظر جنس و سن بین دو گروه وجود نداشت. بحث و نتیجه گیری : اسانس ساتوریا خوزستانیکا در تسکین PHN موثر است و نسبت به بسیاری از درمانهای موجود از نظر زمان شروع اثر، پایداری اثر، پذیرش از سوی بیماران و عوارض جانبی مناسب تر است.
دکتر امیر مجدالدین امیر جوانبخت، دکتر حسین مطوریان پور، محمدجواد طراحی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۰ )
چکیده
آکنه و ولگاریس یکی از شایعترین بیماریهای پوستی محسوب میشود که طی سالهای اخیر برای درمان انواع شدید و مقاوم به درمان آن از ایزوترتینوئین خوراکی استفادهی زیادی میشود. با توجه به اختلاف نظر در مورد اثر ترتینوئین خوراکی بر روی کاهش اسیدفولیک سرم و نیز با توجه به اینکه، کاهش اسیدفولیک میتواند منجر به بیماریهای مهم دیگری شود ، این تحقیق به منظور بررسی اثر ایزوترتینوئین خوراکی بر روی سطحی سرمی اسیدفولیک طی سالهای ۸۷و۸۸ در شهرستان خرمآباد انجام شد. نتایج این تحقیق نشان میدهد که مصرف ۳۰ روزه ایزوترتینوئین خوراکی باعث کاهش سطح اسیدفولیک سرم میشود که با توجه به نقش مهم اسیدفولیک لازم است پژوهش دیگری با روزهای بالاتر و مدت طولانیتر و همچنین بر روی سایر فاکتورهای موثر بر متابولیسم اسیدفولیک انجام شود. همچنین مصرف مکمل اسیدفولیک حین مصرف ایزوترتینوئین پیشنهاد میشود. میزان اسیدفولیک سرم قبل از شروع داروnmol/lit ۴۲/۹± ۷۵/۲۶ و بعد از ۳۰ روز به nmol/lit ۴۲/۸ ± ۶۴/۲۳ این کاهش با (۰۰۸/۰=p )معنیدار بود . مطالعه بصورت مداخلهای بر روی ۶۱ بیمار مبتلا به آکنه وولگاریس شدید و متوسط مقاوم به درمان شامل ۳۸ زن و ۲۳ مرد با سن ۶±۶/۲۳ سال انجام شد. طی ۳۰ روز به میزان mg/ kg۵/۰ روزانه ایزوترتینوئین خوراکی برای افراد تجویز شد و از آنها خواسته شد که داروهای موثر بر سطح اسیدفولیک سرم استفاده نکنند و رژیم غذایی خود را ثابت نگه دارند.سطح اسید فولیک سرم قبل از شروع دارو و پس از یک ماه سنجیده شد و نتایج با آزمون Tزوج مورد مقایسه قرار گرفت.