جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای حسنوندی

صبا حسنوندی، سمیرا صالح اردستانی، شیرین قاضی، باقر حسنوند، فرشته یدی،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: هدف این پژوهش بررسی کارکردهای اجرایی شامل حافظه کاری، سازمان­دهی-برنامه ­ریزی و استدلال در کودکان با و بدون ناتوانیهای ویژه یادگیری همراه با مشخصه خواندن و نوشتن بود.

مواد و روش ­ها: طرح این پژوهش پس­رویدادی بود و جامعه آماری کلیه دانش ­آموزان پسر پایه سوم مقطع ابتدایی با و بدون ناتوانیهای ویژه یادگیری، در شهر تهران بود. نمونه پژوهش ۹۰ دانش ­آموز پسر مقطع ابتدایی بود که در سه گروه ۳۰ نفره با ناتوانیهای ویژه یادگیری همراه با مشخصه خواندن، گروه با ناتوانیهای ویژه یادگیری همراه با مشخصه اختلال نوشتن و گروه عادی بر اساس نمونه‌ گیری تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده­ ها، خرده­ آزمون ­های حافظه رقمی و تشابهات وکسلر، آزمون­ آندره ری و آزمون غیررسمی خواندن و نوشتن بودند. داده ­ها با آزمون ANOVA تحلیل شدند.

یافته ­ها: نتایج نشان داد که کودکان دارای ناتوانیهای ویژه یادگیری در کارکردهای اجرایی حافظه کاری، سازمان­دهی-برنامه ­ریزی و استدلال با گروه عادی تفاوت داشتند (۰۵/۰ < P). همچنین بین دو گروه دارای ناتوانیهای ویژه یادگیری همراه با مشخصه خواندن و نوشتن در حافظه کاری و استدلال تفاوت وجود داشت، ولی در مؤلفه سازمان­دهی-برنامه ­ریزی بین دو گروه دارای ناتوانیهای ویژه یادگیری تفاوتی مشاهده نشد.

بحث و نتیجه ­گیری: با توجه به این یافته ­ها، پیشنهاد می­شود برای دانش ­آموزان دارای ناتوانیهای ویژه یادگیری، روش­هایی جهت بهبود حافظه کاری، سازمان­دهی-برنامه­ ریزی و استدلال اتخاذ شود.


صبا حسنوندی، شیرین قاضی، عزت الله قدم پور،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی برنامه درمانی مثبت­نگر بر بهزیستی روانشناختی زنان دارای کودکان مبتلا به بیش فعالی نقص توجه انجام شد.
مواد و روش­ ها: این مطالعه از نوع شبه­آزمایشی و طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. نمونه پژوهش شامل ۵۰ مادر دارای کودک مبتلا به بیش­فعالی- نقص توجه در سال ۹۵-۹۴ بود. برای انتخاب نمونه از روش نمونه­گیری سهل­الوصول استفاده شد. شرکت­کنندگان به صورت کاملاً تصادفی در دو گروه ۲۵ نفره تقسیم شدند. این گروه­ها به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایش برنامه درمانی مثبت­نگر و گروه کنترل هیچ مداخله­ای دریافت نکرد. بسته درمانی مثبت­نگر طی ۶ جلسه آموزشی ارائه شد. قبل و بعد از اجرای آزمایش، همه شرکت­کنندگان به پرسشنامه بهزیستی روانشناختی پاسخ دادند. سه ماه بعد از آزمایش یعنی در پیگیری، جهت بررسی ماندگاری اثرات برنامه، شرکت­کنندگان به پرسشنامه پاسخ دادند. داده­های به دست آمده از طریق آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره و نرم­افزار آماری SPSS۱۸ تحلیل شدند.
یافته ­ها: نتایج این مطالعه نشان داد برنامه مثبت­نگر منجر به تأثیر معناداری در همه ۶ مؤلفه بهزیستی روانشناختی شد. لازم به ذکر است که همه نتایج در سطح (۰۵/۰>P) و درجات آزادی (۴۸ و ۲) معنادار بود و تأثیر آن طی سه ماهه پیگیری پابرجا ماند (۰۵/۰>P).
بحث و نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج به دست آمده برنامه درمانی مثبت­نگر می­تواند در کاهش مشکلات روانشناختی و ارتقای سطح زندگی مؤثر باشد. همچنین این برنامه در ترویج سلامت روان در میان مادران دارای کودکان مبتلا به مشکلات روانشناختی ازجمله بیش­فعالی مؤثر است.

شیرین قاضی، صبا حسنوندی، عزت الله قدم پور،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: هدف این مطالعه پیش ­بینی اضطراب امتحان و خود ناتوان­سازی تحصیلی براساس الکسی ­تایمیا در دانش ­آموزان با ناتوانی خواندن بود.

مواد و روش­ها: این مطالعه از نوع همبستگی است. جامعه آماری تمامی دانش ­آموزان با ناتوانی خواندن شهرستان خرم­ آباد در سال ۹۴-۹۵ بود. به منظور برآورد حجم نمونه از روش پیشنهادی کوهن استفاده شد و از میان دانش­ آموزان ارجاع داده شده به هسته آموزش و پرورش خرم­آباد براساس تشخیص متخصصان این حوزه، در مجموع ۱۱۲ نفر واجد ملا ک ­های شرکت در مطالعه بودند. دانش ­آموزان پرسشنامه ­های اضطراب امتحان، خود ناتوان­ سازی و الکسی­ تایمیا را تکمیل کردند. برای تحلیل داده ­ها از تحلیل رگرسیون استفاده شد. داده­ ها با استفاده از نرم افزار آماری spss نسخه ۱۸ تحلیل شدند.

یافته ­ها: نتایج نشان داد همبستگی بین متغیرهای پژوهش معنادار بود (p>۰,۰۰۱). همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد الکسی­ تایمیا قادر به پیش­بینی ۵۴/.  از کل واریانس اضطراب امتحان و خودناتوان­سازی تحصیلی است(۰۰۱/۰>P).


فرزانه حسنوندی، علی اشرف جعفری، شهلا احمدی،
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: این مطالعه به منظور بررسی عملکرد ماده خشک و بازده اسانس بر روی ۸ اکسشن از سه گونه مرزه آزمایشی در ایستگاه تحقیقات کشاورزی شهر خرم آباد انجام شد.
مواد و روش‌ها: بذور هر یک از اکسشن ­ها در سال ۱۳۸۹ داخل گلدان کشت شدند و پس از ۱۶-۱۴ برگه شدن به داخل زمین انتقال یافتند و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در ۳ تکرار کشت شدند. سپس عملکرد خشک، درصد اسانس و عملکرد اسانس در هکتار اندازه‌ گیری شد. پس از جمع آوری داده­ ها تحلیل واریانس یک طرفه و مقایسه میانگین ­ها به روش دانکن انجام شد.
یافته ­ها: نتایج تحلیل واریانس نشان داد که بین گونه­ ها و بین اکسشن­ های داخل گونه­ ها از نظر کلیه صفات ارزیابی شده در سطوح احتمال ۱ درصد اختلاف معنی دار بود. در بین گونه­ ها، گونه  S. mutica و در بین اکسشن­ ها، اکسشن شماره ۲ از گونه  S. muticaاز نظر صفات مورد مطالعه برتری بهتری نشان دادند.
بحث و نتیجه ­گیری: نتایج بدست آمده در این تحقیق نشان داد که عملکرد ماده خشک و  بازده اسانس گونه S. mutica  از دو گونه   S.rechingerو S. Khuzestanica بیشتر بوده و به عنوان یکی از گونه­ های مناسب برای اهلی کردن کشت و کار در منطقه خرم آباد پیشنهاد می ­شود.

مجتبی خاکساریان، صبا حسنوندی، رقیه پیری، محمد مهدی سهرابی فرد،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: امروزه نوروفیدبک به عنوان روشی نوین در بهبود علائم بیش ­فعالی و صرع مورد استفاد قرار می­ گیرد. میزان کارآمدی این روش نوین درمانی در اختلالات گوناگون مورد بررسی قرار گرفته است. هدف این پژوهش مقایسه اثربخشی این درمان در مبتلایان به بیش فعالی و صرع است.
مواد و روش ­ها: این پژوهش نیمه ­­آزمایشی با پیش ­آزمون و پس ­آزمون با گروه کنترل بود. جامعه این پژوهش را تمام کودکان مبتلا به ADHD و صرع در شهر کرج تشکیل دادند. نمونه این پژوهش شامل ۶۰ کودک (۱۵ نفر مبتلا به ADHD، ۱۵ نفر مبتلا به صرع و ۳۰ نفر گروه کنترل) به روش نمونه­ گیری تصادفی انتخاب شدند. در پیش ­آزمون سیاهه رتبه ­بندی رفتاری کارکردهای اجرایی (گویا، ایسکویت، گوی و کنورتی، ۲۰۰۰) برای کودکان تکمیل شد. این ابزار دیدگاه معلم را درباره رفتارهای دانش ­آموز در حوزه کارکردهای اجرایی منعکس می ­کند. در واقع ین ابزار، ابزاری برای غربالگری مشکلات کارکردهای اجرایی فراهم می­ کند. کارکردهای اجرایی قابل سنجش در این سیاهه شامل بازداری، انعطاف­پذیری، کنترل هیجانی، آغازگری، حافظه کاری، برنامه­ریزی/ سازماندهی، ساماندهی مواد و نظارت است. جهت اجرای پژوهش، برنامه بتا/ تتا برای همه آزمودنی­ها استفاده شد. هدف افزایش امواج تتا و کاهش امواج بتا بود. پس از پایان ۱۰ جلسه (۵ هفته و هر هفته دو جلسه) اجرای نوروفیدبک، مجدد سیاهه اجرا شد. برای تجزیه و تحلیل داده­ ها از آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و برای استنباط داده­ ها از روش کوواریانس تک متغیری استفاده شد. نسخه ۱۸ نرم افزار اماری spss جهت تحلیل داده ­ها استفاده شد.
یافته ­ها: یافته­ های پژوهش نشان داد نمرات کارکردهای اجرایی در پیش­ آزمون و پس ­آزمون گروه­ های مورد مطالعه تفاوت معنادار دارد (P<۰,۰۰۱). همچنین ضریب تأثیر درمان نوروفیدبک بر بهبود کارکردهای اجرایی در گروه ADHD در مقایسه با گروه مبتلا به صرع و گروه کنترل بالاتر است (P<۰,۰۰۱).
بحث و نتیجه­ گیری: برمبنای یافته ­های به دست آمده، تأثیر نوروفیدبک در مبتلایان به ADHD و صرع موثر و متفاوت است. بنابراین، استفاده از نوروفیدبک در بهبود کارکردهای اجرایی مبتلایان به ADHD کارآمدتر است. این نتایج می­تواند در حوزه درمان بیش­ فعالی با استفاده از روش ­های نوین موثر باشد.

میثم بهزادی فر، حانیه حسنوندی، سعید شهابی، احد بختیاری، صمد آذری، سید جعفر احسان زاده، مسعود بهزادی فر،
دوره ۲۴، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: زایمان فیزیولوژیک همان زایمان طبیعی است که بدون دخالت های دارویی و پزشکی انجام می شود. زایمان فیزیولوژیک اغلب با زایمان خود به خود، عدم وجود مداخلات پزشکی، آزادی حرکت و مشارکت فعال مادر در روند زایمان مشخص می شود. در برخی کشورها زایمان فیزیولوژیک یک هنجار است و به طور فعال توسط سیستم مراقبت های بهداشتی ترویج می شود. سزارین در ایران طی چند دهه گذشته رو به افزایش بوده است، به طوری که آخرین داده ها نشان می دهد که حدود ۵۰ درصد از کل زایمان ها در کشور از طریق سزارین انجام می شود. زایمان فیزیولوژیک باید به‌ عنوان یک گزینه انتخابی در نظر گرفته شود، و زنان باید از اطلاعات و حمایت لازم برای تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد تجربیات تولد خود برخوردار شوند. کاهش عوارض ناشی از سزارین برای سلامت مادر حائز اهمیت است و لذا ارائه آموزش به ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی و تعامل با زنان باردار برای تغییر باورهای آنها و ایجاد انگیزه برای انجام زایمان طبیعی بسیار مهم است. همچنین سیاست‌های حمایتی و حمایت دولت از زایمان فیزیولوژیک و انجام برنامه های آموزشی می تواند در توسعه این سیاست ارزشمند باشد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb