جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای دادگر

علیرضا استادرحیمی، سلطانعلی محبوب، هلدا توتونچی، سعید دستگیری، لیلا دادگر،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۸۵ )
چکیده

مقدمه: ناامنی غذایی و گرسنگی می تواند علاوه بر تاثیر بر سلامت جسمی، تبعات اجتماعی و روانی نیز به همراه داشته باشد. از اینرو تامین امنیت غذایی برای جامعه به عنوان یکی از اهداف کلان برنامه ریزیهای توسعه اقتصادی و اجتماعی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان شیوع و گستردگی ناامنی غذایی از دو بعد گرسنگی عیان و پنهان در شمال غرب تبریز به عنوان نمونه ای از وضعیت ناامنی غذایی در استان آذربایجان شرقی به اجرا درآمد. مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی- توصیفی بر روی ۳۰۰ نفر( دامنه سنی ۷۸-۱۸ سال) که از این تعداد ۱۶۸ نفر زن و ۱۳۲ نفر مرد بودند انجام گرفت. برای انتخاب افراد مورد مطالعه نمونه گیری به روش نمونه گیری آسان انجام شد. ابتدا پرسشنامه ای که شامل مشخصات فردی( سن، جنس، وزن و قد) افراد مورد مطالعه بود، کامل شد و سپس اطلاعات مربوط به مواد غذایی توسط پرسشنامه یادآمد خوراک ۲۴ ساعت گذشته که شامل ثبت غذای سه روز هفته( یک روز تعطیل و دو روز وسط هفته) بود تهیه گردید. شاخص گرسنگی عیان مصرف ناکافی انرژی و شاخص گرسنگی پنهان مصرف ناکافی مواد مغذی کلیدی تعیین گردید و سپس با برنامه کامپیوتری Nutrition III آنالیز داده ها انجام گرفت. نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل، ناامنی غذایی در جامعه شیوع بالایی دارد که با توجه به تاثیر آن در سلامت افراد، برنامه ریزی برای حل مشکل و همچنین دادن اطلاعات صحیح در مورد دریافت مواد غذایی متعادل، متنوع و کافی لازم و ضروری به نظر می رسد. یافته ها: میزان شیوع ناامنی غذایی از بعد گرسنگی عیان ۲۶ درصد و از بعد گرسنگی پنهان ۶/۴۱ درصد بود. در افراد با گرسنگی عیان، ۱۰۰ درصد افراد کمبود کلسیم، ۸/۹۴ درصد کمبود ریبوفلاوین، ۳/۷۴ درصد کمبود پروتئین و ۴/۵۶ درصد کمبود ویتامینA داشتند. در افراد با گرسنگی پنهان، ۶/۸۹ درصد کمبود کلسیم، ۶/۷۷ درصد کمبود ریبوفلاوین، ۲/۱۹ درصد کمبود پروتئین و ۶/۹ درصد کمبود ویتامین A داشتند. به طور کلی فقط ۳/۳۲ درصد افراد مورد مطالعه از لحاظ تامین هر پنج ماده مغذی کلیدی یعنی انرژی، پروتئین، ویتامینA، ریبوفلاوین و کلسیم امن بودند.
علی جنتی، الهام دادگر، جعفر صادق تبریزی، محمد اصغری جعفرآبادی، رعنا غلامزاده نیکجو،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: به منظور عملکرد بهتر مدیران بیمارستان ها نیاز به یک ارزیابی از عملکرد آنها بر اساس معیارهای مشخص وجود دارد. اما متاسفأنه هیچ سیستم ارزیابی عملکرد رسمی و نظام مندی برای ارزیابی مدیران به کار گرفته نشده است. بنابراین هدف پژوهش حاضر تعیین معیارهای ملموس و مناسب جهت ارزیابی عملکرد مدیران بیمارستان ها با استفاده از نظر متخصصین می باشد. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به سابقه اجرایی افراد شرکت کننده ، نظرات آنها گام مؤثری برای شناسایی معیارهای تأثیرگذار و مهم برای تدوین ابزاری برای ارزیابی عملکرد مدیران بیمارستان ها خواهد بود. ولی بدیهی است به منظور تدوین چنین ابزاری باید علاوه بر استخراج نظرات متخصصین و مطالعات انجام شده در سایر کشورها، یافته ها با توجه به شرایط بیمارستان های کشور بومی شوند. یافته‌ها: هفت درون مایه اصلی در خصوص معیارهای لازم جهت ارزیابی عملکرد مدیران بیمارستان ها از بررسی نظر متخصصین بدست آمد، این درون مایه ها عبارتند از مهارت های مربوط به برنامه ریزی، سازماندهی و مدیریت عملکرد کارکنان، هدایت و رهبری، مدیریت اطلاعات، مدیریت منابع، حاکمیت بالینی و شاخص های عملکردی. مواد و روش‌ها: این مطالعه یک پژوهش کیفی بود که با روش تحلیل درون مایه ای انجام شد. با استفاده از پرسشنامه نیمه ساختار یافته با ۲ نفر از صاحبنظران نظام سلامت مصاحبه شد و ۲۰ نفر در جلسات بحث گروهی متمرکز شرکت کردند. بعد از اتمام هر مصاحبه و بحث گروهی، برداشت ها با شرکت کنندگان چک گردید. متن مصاحبه های اولیه همزمان توسط دو نفر از اعضای هیئت علمی تحلیل شد و سپس تلفیق گشت.
حسین جباری بیرامی، رعنا غلامزاده نیکجو، علی جنتی، محمد اصغری جعفرآبادی، الهام دادگر،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: کیفیت مراقبت‌های بهداشتی عبارتست از درجاتی از خدمات ارائه شده به افراد و جوامع که احتمال نتایج مطلوب را افزایش داده و مطابق با دانش حرفه‌ای روز باشد. به منظور سنجش کیفیت خدمات ارائه شده در بیمارستان نیاز به شناسایی شاخص‌ها و استاندارد‌های عملکردی است، چرا که این شاخص‌ها ، اساس ساختار ارزیابی بیمارستانی را تشکیل می‌دهند. این مطالعه با هدف تعیین شاخص‌های عملکردی بیمارستان‌های عمومی در حیطه کیفیت - اثربخشی و اولویت بندی این شاخص‌ها انجام پذیرفته است. بحث و نتیجه‌گیری: شاخص‌های عملکردی مربوط به کیفیت - اثربخشی از جایگاهی مهم در ارزیابی‌های نظام سلامت و سازمان بیمارستان، برخوردار است. با استفاده از ارزشیابی کیفیت خدمات در مراکز بهداشتی‌درمانی می‌توان مشکلات و نواقص را بررسی کرد و با تجزیه و تحلیل اطلاعات در جهت کاهش آنها کوشید. یافته‌ها: در حیطه کیفیت - اثربخشی ۷۳ شاخص عملکردی از بررسی متون مختلف حاصل شد و از این میان شاخص‌های عملکردی نرخ بروز عفونت بیمارستانی (۱۰۰%)، میزان شیوع حوادث بیمارستانی (۷۲%)، میزان خالص مرگ و میر بیمارستانی(۶۳%) و درصد رضایت بیماران (۵۳%) به عنوان شاخص‌های عملکردی اولویت‌دار برگزیده شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه، یک مطالعه توصیفی- کیفی و از نوع کاربردی بوده که از طریق بررسی سیستماتیک متون و دریافت اطلاعات از صاحب‌نظران بیمارستان از طریق پرسشنامه صورت پذیرفته است. به منظور اولویت‌بندی شاخص‌های عملکردی حیطه کیفیت - اثربخشی از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی (AHP) استفاده شده و نتایج بدست آمده با نرم افزار Expert Choice ۱۱ تحلیل مدیریتی شده است.
رضا دادگر، محمد علی جهانی، قهرمان محمودی،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: نظام‌های سلامت به‌منظور تطابق با شرایط در حال تغییر و پاسخگویی به نیازهای جامعه، نیازمند تغییرات و اصلاحات مداوم در ساختار و عملکرد و متعاقب آن نیازمند ارزشیابی شاخص­هایشان هستند. لذا هدف این مطالعه بررسی تأثیر طرح تحول نظام سلامت بر شاخص‌های عملکردی بود.
مواد و روش ­ها: پژوهش حاضر مطالعه‌ای توصیفی تحلیلی بود که به‌صورت مقطعی و با استفاده از داده‌های سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴ یعنی سال­های قبل و بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش کلیه بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی لرستان (۱۴ بیمارستان) بود. برای آنالیز داده­ها از آزمون­های آماری تی زوجی و ویلکاکسون با نرم‌افزار SPSS نسخه ۱۶ استفاده شد.
یافته­ ها: بعد از طرح تحول سلامت همه شاخص­ها نسبت به قبل وضعیت بهتری داشته‌اند و این ارتقاء در تمام موارد معنی‌دار بود. فقط متوسط اقامت بیمار بعد از طرح تحول افزایش اندکی (۵/۰%) داشت که البته این افزایش نیز از نظر آماری معنی‌دار نبود (۶۵۳/۰=P). قبل از اجری این طرح، اختلاف میانگین فقط برای شاخص ضریب اشغال تخت بین مراکز آموزشی و غیر آموزشی معنی‌دار بود (۰۵/۰P <)، اما بعد از طرح، اختلاف میانگین برای همه شاخص‌ها جز شاخص متوسط طول اقامت (۰۳۸/۰=P)، معنی‌دار بود.
بحث و نتیجه ­گیری: طرح تحول در نظام سلامت، سبب تغییر مثبت در شاخص‌های عملکردی بیمارستان شده است. لذا در عین توجه به بهبود مستمر روند کنونی، تداوم در اجرای طرح مذکور بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه توصیه می‌گردد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb