جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای داوودی

خانم آرزو همام ذاکری لنگرودی، قاسم نظیری، مسعود محمدی، اعظم داوودی،
دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ویژه نامه ۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی توان بخشی عصب روانشناختی بر حافظه و عملکرد اجرایی افراد مبتلا به سکته مغزی شهر یاسوج انجام شد.
مواد و روش­ ها: روش این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری بود. جامعه آماری پژوهش شامل بیماران مبتلا به سکته مغزی سنین ۲۰ تا ۶۰ سال شهر یاسوج در سال ۴۰۰-۱۳۹۹ بود. از بین جامعه آماری تعداد ۳۰ نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و در ادامه به روش نمونه گیری تصادفی در قالب دو گروه آزمایش (۱۵ نفر) و کنترل (۱۵ نفر) گمارش شدند، گروه آزمایش به مدت ۲۲ جلسه ۹۰ دقیقه­ای تحت روش درمانی قرار گرفتند. به منظور جمع­آوری داده­های پژوهش از مقیاس معاینه مختصر وضعیت روانی فولشتاین (۱۹۷۵)، پروتکل درمان توانبخشی عصب روانشناختی، آزمون حافظه کاری وکسلر، حافظه بالینی وکسلر بزرگسالان (۱۹۴۱) و آزمون حل مساله برج لندن (۱۹۸۲) استفاده گردید. داده های پژوهش با استفاده از  آزمون کوواریانس و نرم افزار  SPSS-۲۱ تجزیه و تحلیل شدند. یافته­ ها: نتایج نشان داد که رویکرد درمانی توان بخشی عصب روانشناختی بر حافظه و عملکرد اجرایی افراد مبتلا به سکته مغزی موثر بوده است (P<۰/۰۵).
 بحث و نتیجه ­گیری: با توجه یه یافته های حاصل از این پژوهش می توان گفت: از جمله روش های درمانی مفید جهت بازسازی حافظه و عملکرد اجرایی افراد مبتلا به سکته مغزی، درمان عصب روانشناختی است.
زیور آریاصدر، ایران داوودی، عبدالکاظم نیسی، مهناز مهرابی زاده هنرمند،
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: اختلال وسواس-جبری یک بیماری روانی شدید و طولانی مدت است که با رنج قابل­ ملاحظه و افت عملکرد همراه است. بر این مبنا این پژوهش با هدف بررسی تاثیر درمان شناختی-رفتاری خانواده­-محور بر علایم و عملکرد کودکان دارای اختلال وسواس-جبری انجام شد.
مواد و روش­ ها: طرح پژوهش از نوع روش نیمه ­آزمایشی طرح تک ­موردی (تک­ آزمودنی) بود. جامعه آماری این پژوهش، کلیه کودکان دارای اختلال وسواس-جبری در محدوده سنی ۷ تا ۱۲ سال مراجعه کننده به مراکز مشاوره و کلینیک­ های روانپزشکی شهر اهواز در زمستان ۱۳۹۸ (مراحل پیگیری فروردین ۱۳۹۹) بودند. در­ صورت تائید تشخیص اختلال وسواس- جبری، با روش نمونه ­گیری در دسترس چهار کودک (و مادران­شان) انتخاب و تحت مداخله درمانی ۱۲ جلسه ای شناختی- رفتاری خانواده­-محور قرار گرفتند. در این پژوهش از مقیاس­ه ای وسواس-جبری ییل براون کودک و تاثیر اختلال وسواس–جبری کودک استفاده و برای تجزیه و تحلیل داده­ ها، روش­ های ترسیم دیداری یا تحلیل نمودار گرافیکی، شاخص تغییر پایا و درصد بهبودی بکار گرفته شد.
یافته ­ها: نتایج به دست آمده نشان داد شاخص پایا در مرحله درمان و پیگیری برای علایم و عملکرد معنی دار می ­باشد (۰۵/۰p<). درصد بهبودی کلی نیز نشان داد اثربخشی درمان شناختی-رفتاری خانواده­­-­محور بر علایم و عملکرد کودکان دارای اختلال وسواس-جبری بر اساس طبقه ­بندی بلانچارد برای چهار ­کودک در مرحله درمان و پیگیری، در طبقه درمان موفق قرار گرفت.
بحث و نتیجه ­گیری: درمان شناختی-رفتاری خانواده-محور می­ تواند بر علایم و عملکرد کودکان دارای اختلال وسواس- جبری سودمند و کارآمد باشد.  


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb