جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای دیوسالار

کورس دیوسالار، رامین سراوانی، منظومه شمسی میمندی، مرتضی طائی، آذر شیخ الاسلامی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( یافته ۱۳۸۶ )
چکیده

مقدمه: مصرف ترکیبات اپیوئیدی در ایران از شیوع بالایی برخوردار است. آخرین رویکرد های پژوهشی در مورد سوء مصرف مواد نیز متوجه نقش مهم پروتئینها در شناخت ودرمانهای نوین این پدیده است. نظر به تاثیر استفاده طولانی مدت از ترکیبات اپیوئیدی بر عملکردکبد و ترکیب پروتئین های سرم انسان، این مطالعه با هدف بررسی طرح الکتروفورتیک پروتئینهای پلاسما در افراد وابسته به ترکیبات اپیوئیدی (تریاک وهروئین) طراحی واجراء گردید.

مواد و روش‌ها: جمعیت مورد بررسی در این مطالعه مورد-شاهدی، شامل تعداد ۴۲ نفر وابسته به تریاک، ۳۵ نفر وابسته به هروئین و ۳۵ داوطلب غیر وابسته به ترکیبات اپیوئیدی بودند که از نظر سن و جنس تطابق داشتند. مصرف ترکیبات اپیوئیدی در گروه های مورد، توسط تستهای تشخیص آزمایشگاهی ترکیبات اپیوئیدی در نمونه ادرار با استفاده از تست ایمنوکروماتوگرافی سریع و سپس تستهای تکمیلی کروماتوگرافی ستونی جامد- مایع و کروماتوگرافی نازک لایه تائید گردید. پس از خونگیری و تهیه سرم، الکتروفورز ناحیه ای انجام شد. داده ها با نرم افزار SPSS ۱۱,۵ آنالیز و به صورت Mean±SEM ارائه گردید.

یافته‌ها: مقایسه میانگین مقدار آلبومین، - α ۱ گلوبولین، ۲ α گلوبولین و بتاگلوبولین در بین سه گروه، تفاوت معنی داری را نشان نداد. اما مقدار گاماگلوبولین در گروه وابسته به تریاک (۶۱/۳ ± ۳۸/۱۷) و گروه وابسته به هروئین (۴/۴ ± ۴۸/۱۷) بطور معنی داری (۰۱/۰ p< ) بیش از گروه کنترل (۸/۱ ± ۳/۱۳ گرم در لیتر) بود. مقایسه مقادیر مذکور بین دو گروه وابسته به تریاک و وابسته به هروئین تفاوت معنی داری نشان نداد.

بحث و نتیجه‌گیری: افزایش غلظت گاماگلوبولین ها میتواند در نتیجه تحریک سیستم ایمنی پس از اتصال ترکیبات اپیوئیدی و ناخالصیهای همراه با آنها به آلبومین یا به علت تحریک محور هیپوفیز-هیپوتالاموس باشد. هرچند که مصرف مداوم اپیوئیدها نیز تواماٌ بر سیستم ایمنی سلولی و هومورال تاثیر گذار است، معهذا افزایش معنی دار باند گاما میتواند ناشی از مصرف ترکیبات اپیوئیدی توام با رفتارهای پر خطر، ابتلا به بیماریهای عفونی و ناخالصی مواد افیونی باشد.


مهناز جنگی، عادله دیوسالار، آزاده محمدقلی،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: امروزه فناوری نانو به سرعت در حال توسعه بوده و اثرات قابل توجهی بر صنعت، جامعه و محیط زیست دارد. دراین مطالعه برهمکنش نانو ذره اکسید روی با DNA  تیموس گوساله بررسی شد.
مواد و روش­ها: برهمکنش نانوذرات اکسید روی با DNA  تیموس گوساله با استفاده از روش های مختلف طیف سنجی مرئی فرابنفش ، فلورسانس و تکنیک دورنگ نمایی حلقوی در دو دمای اتاق و فیزیولوژیکی مورد بررسی قرار گرفت.
یافته­ ها: داده های طیف سنجی مرئی فرابنفش  نشان داد که با افزایش غلظت نانوذره اکسید روی، شدت جذب  DNA نیز افزایش می یابد. نشر فلورسانس اتیدیوم بروماید نشان داد که با افزایش نانو ذره اکسید روی شدت نشر کاهش می یابد که نشان دهنده ورود نانو ذره به ساختار DNA  می باشد. همچنین داده های دورنگ نمایی حلقوی نشان داد که اکسید روی باعث تغییر ساختاری در DNA می شود.
بحث و نتیجه ­گیری: نتایج بدست آمده نشان داد که نانو ذره اکسید روی می توا ند به DNA متصل شود و سبب ایجاد تغییر در ساختار DNA  شود از طرف دیگر به دلیل میانکنش نانوذره اکسیدروی با ماکرومولکول حیاتی سلول DNA)) باید به اثرات جانبی و میزان سمیت ایجاد شده در اثراستفاده روز افزون آن برای انسان و محیط زیست توجه کرد .


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb