جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای رهگذر

محمدرضا محمدی، حسین ملک‌افضلی، احمدعلی نوربالا، سیدعباس باقری‌یزدی، مهدی رهگذر، بیتا مسگرپور، میترا صفا، رامین رادفر،
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۲ )
چکیده

مقدمه: بار اختلالات روان پزشکی در کشورهای پیشرفته تا حد زیادی با پرسش‌نامه‌های غربالگری و مصاحبه‌های بالینی ساختاریافته شناسایی شده است؛ ولی بار اختلالات روان پزشکی در کشور ما محدود و تعداد مطالعات انجام شده در این زمینه اندک است. برنامه‏ریزی برای ارائه خدمات اساسی بهداشت روان به افراد، نیازمند آگاهی از وضعیت موجود بیماری های روانی در جامعه است. این مطالعه با هدف بررسی همه‏گیری‏شناسی اختلالات روانی در افراد بالای ۱۸ سال در مناطق شهری و روستایی استان لرستان در سال ۱۳۸۰ انجام گرفت. مواد و روشها: نمونه مورد مطالعه به روش تصادفی خوشه‏ای و منظم از بین خانوارهای موجود استان لرستان انتخاب گردید و با تکمیل پرسش‌نامه اختلالات عاطفی و اسکیزوفرنیا (SADS) توسط کارشناسان روان شناسی در استان، جمعاً ۵۴۶ نفر مطالعه شدند و براساس معیارهای طبقه‏بندی DSM-IV، تشخیص‏گذاری اختلالات صورت گرفت. یافته ها: نتایج این بررسی نشان داد شیوع انواع اختلالات روان پزشکی در استان ۰۵/۱۹ درصد بوده که این شیوع در زنان ۸۱/۲۳ درصد و در مردان ۲۹/۱۴ درصد بوده است. اختلالات اضطرابی و خلقی به ترتیب با ۴۶/۱۲ و ۴۸/۳ درصد، شایع‏ترین اختلالات روانپزشکی در استان بود. شیوع اختلالات روان پریشی در این مطالعه ۴۸/۱ درصد، اختلالات عصبی- شناختی ۴۷/۱ درصد و اختلالات تجزیه‏ای ۱۸/۰ درصد بوده است. در گروه اختلالات خلقی، افسردگی اساسی با ۲/۲ درصد و در گروه اختلالات اضطرابی، اختلال اضطراب منتشر با ۶۸/۵ درصد شیوع بیشتری داشته ‏است. نتیجه گیری: در این مطالعه ۳۶/۱۱ درصد افراد تحت بررسی دچار حداقل یک اختلال روان پزشکی بوده‏اند. شیوع اختلالات روان پزشکی در استان در افراد گروه سنی ۶۰-۲۴ سال با ۵۷/۱۴ درصد، افراد طلاق گرفته یا جدا شده با ۲۵ درصد، افراد ساکن در شهر خرم‌آباد با ۸۵/۱۴ درصد، افراد دارای تحصیلات عالی با ۵۱/۱۹ درصد و افراد بازنشسته با ۷۵/۱۸ درصد بیش از گروه‌های دیگر بوده است. لذا نتایج این تحقیق مسئولیت سیاست گذاران و برنامه‌ریزان بهداشتی استان لرستان و کشور را در رابطه با تدوین برنامه‌های عملی و اجرایی بهداشت روان بیش از پیش روشن می‌سازد.
افسانه بیرانوند، مسعود فلاحی، حسن عشایری، مهدی رهگذر،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۸۶ )
چکیده

مقدمه : معمولا میزان بروز دلیریوم بعد از جراحی مفصل ران در سالمندان بالاست و باعث عوارض متعدد، پیش آگهی بد وحتی مرگ و میر می شود. با توجه به عوارض مختلف داروها، موسیقی می تواند یک روش غیر داروئی بی خطر جهت پیشگیری از دلیریوم باشد. هدف این مطالعه تعیین تاثیر موسیقی بر دلیریوم بعد از جراحی مفصل ران در زنان سالمند بستری در بخش ارتوپدی بوده است.

مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی می باشد. نمونه های این پژوهش را ۱۰۰ نفر اززنان سالمند دارای شکستگی مفصل ران بیمارستان شهدا خرم آباد در مدت ۴ماه تشکیل می داد. با توجه به معیارهای ورود و روش نمونه گیری تصادفی به دوگروه ۵۰ نفری آزمون و گواه تخصیص داده شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه دموگرافیک و آزمون مختصر وضعیت روانی بود. در این پژوهش ابتدا با آزمون مختصر روانی وضعیت شناختی بیماران بررسی گردیده و برای افراد گروه آزمون، یک روز قبل از عمل، موسیقی باخ پخش شد. پخش موسیقی با استفاده از ضبط صوت مجهز به گوشی، هر بار بیست دقیقه ، سه بار در روز به مدت پنج روز برای افراد گروه آزمون انجام شد. گروه کنترل فقط مراقبت های معمول بخش را دریافت می کردند. بعد از انجام مداخله، در طی مداخله روزی دوبار آزمون مختصر وضعیت روانی از بیماران به عمل می آمد و وضعیت شناختی هر دو گروه بوسیله این آزمون سنجیده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t مستقل و زوجی ،آنالیز کوواریانس وآزمون رتبه علامت دار ویلکاکسون انجام گردید.

یافته ها: نتایج نشان می داد که میانگین نمره کل شناختی قبل از مداخله در گروه آزمون ۷۸/۲۱ و بعد از مداخله۹۴/۲۳ بود. مقایسه میانگین نمره کل شناختی بعد از مداخله در دوگروه نشان می دهد که بین میانگین نمره کل شناختی بعد از مداخله در دوگروه اختلاف معنی داری وجود دارد (۰۱۸/۰= p ). این اختلاف حتی با تعدیل اثر نمره کل شناختی قبل از مداخله (۰۰۱/۰ p< ) و تعدیل اثر سن (۰۰۱/۰ p< ) نیز معنی دار بود.

بحث و نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که موسیقی می تواند یک روش موثر و بی خطر غیر داروئی و رفتاری جهت پیشگیری از دلیریوم بعد از جراحی مفصل ران در سالمندان باشد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb