جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای سروش

زینب خانجانی، عبدالله فیروزیان، جعفر بهادری خسروشاهی،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی مقایسه ای نظریه خاص ذهن سوء استفاده کنندگان جنسی از زنان با افراد عادی بود. بحث و نتیجه‌گیری: مشکلات سوء استفاده‌کنندگان جنسی در حوزه‌های صمیمت، همدلی و تحریفات شناختی از نقص در نظریه ذهن ناشی می‌گردد که با افزایش آنها می‌توان مشکلات سوء استفاده‌کنندگان جنسی را تقلیل داد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که سؤ استفاده‌کنندگان جنسی از زنان نسبت به گروه عادی در نظریه خاص ذهن تفاوت معنی‌داری دارند. یعنی سوء استفاده‌کنندگان جنسی از زنان در نظریه خاص ذهن از نقص بیشتری برخوردارند. مواد و روش‌ها: این پژوهش از نوع مورد- شاهدی بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه سوء استفاده‌کنندگان جنسی زندانی رده سنی ۲۰ تا ۳۵ ساله طی سال‌های ۸۹-۱۳۸۸ شهر ارومیه بودند که از این جامعه تعداد ۳۰ سوء استفاده کننده جنسی زنان با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. همچنین برای انتخاب گروه نمونه عادی تعداد ۳۰ نفر که از لحاظ ویژگی‌های سنی، جنسی و تحصیلات با گروه سوء استفاده‌کننده جنسی همتا شده بودند، انتخاب شدند. برای گردآوری داده‌ها از آزمون چشم بزرگسالان برای ارزیابی نظریه عام استفاده شد. از سویی برای تجزیه و تحلیل داده‌ها، از روش‌های آماری توصیفی و آزمون t استفاده شد.
حدیثه بهرامیان، عاطفه میزاوند، زهرا مددپور، مهرداد تعهدی، سمیه دلفانی، فرانک رضایی، ستاره سروش،
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

استافیلوکوکوس لوگدوننسیس کوکسی گرم مثبتی از خانواده استافیلوکوکاسه است که با وجود داشتن فاکتور جمع کننده(کواگولاز دیواره ای)، به دلیل عدم تولید کواگولاز آزاد در گروه استافیلوکوکوسهای گواکولاز منفی (CoNS ) قرار گرفته است.  این باکتری اگرچه  بخشی از فلور نرمال پوست انسان را تشکیل میدهد ولی از لحاظ قدرت بیماریزایی در رتبه دوم پس از ا. ارئوس قرار گرفته است. ا. لوگدوننسیس عامل طیف گسترده ای از عفونت های قلبی عروقی، استخوانی و مفاصل، خون، پوست و بافت نرم، دسنگاه عصبی مرکزی ، شکمی، چشمی و مجاری ادراری است. این باکتری قادر به تولید سموم مهم ا. اورئوس نیست ولی دارای فاکتورهای بیماریزای مختلفی مانند همولیزین دلتا، لگدولیزین، مقاومت به لیزوزیم، ادهزین های MSCRAMM، اتولیزین atlL، اوپرون ica ، اوپرون آهن و توانایی تولید کلنی های SCV است که ممکن است پتانسیل بیماریزای مشابه با ا. اورئوس را در این باکتری توضیح دهد. خوشبختانه بر خلاف سایر اعضای خانواده استافیلوکوکاسه، ا. لوگدوننسیس حساسیت بالایی به اکثر آنتی بیوتیک ها دارد و به درمان جواب مناسبی می دهد. در دو دهه اخیر میزان جداسازی ا. لوگدوننسیس به عنوان عامل بیماریزا در جهان در حال افزایش است، ولی متاسفانه چون در اکثر آزمایشگاههای ایران شناسایی دقیق گونه ای CoNS در دستورکار آزمایشگاه ها قرار ندارد این گونه ها به صورت CoNS  یا آلودگی گزارش می شوند. لذا هنوز اطلاعاتی از میزان شیوع و بیماریزایی این باکتری در ایران وجود ندارد.


سمیه دلفانی، داوود کلانتر نیستانکی، غلامرضا گودرزی، ستاره سروش، فرانک رضایی،
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: شیوع هم زمان بتالاکتامازهای وسیع ­الطیف، متالوبتالاکتامازها و بتالاکتامازهای AmpCدر باکتری­ های اشریشیاکلی و کلبسیلا پنومونیه مشکل جدی در درمان عفونت­ ها است. هدف این مطالعه تعیین شیوع انواع مختلف بتالاکتامازها در ایزوله­ های بالینی اشریشیاکلی و کلبسیلا پنومونیه در شهر خرم آباد می باشد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی- توصیفی تعداد ۱۳۰ ایزوله بالینی شامل اشریشیاکلی(تعداد:۴۵) و کلبسیلا پنومونیه(تعداد:۸۵) از بیمارستان­ های آموزشی منتخب شهر خرم آباد جمع آوری گردید. الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی ایزوله­ ها به وسیله روش دیسک دیفیوژن تعیین شد. شناسایی باکتری­ های تولیدکننده بتالاکتامازهای وسیع ­الطیف، متالوبتالاکتامازها و بتالاکتامازهایAmpC  با استفاده از روش دیسک دوتایی ترکیبی انجام گردید. برای شناسایی ژن­ هایblaSHV ، blaTEM و blaVIM واکنش PCR انجام گرفت.
یافته ها: از مجموع ۱۳۰ ایزوله بالینی، ۴۱ (۳۱/۵ %) و ۳۷ (۲۸/۴ %) ایزوله تولیدکننده بتالاکتاماز وسیع­الطیف و AmpC به ترتیب جدا گردید . ژن­ های blaTEM و blaSHV در ۲۴ (۱۸/۴ %) و ۲۳ (۱۷/۶ %) ایزوله بالینی به ترتیب شناسایی شدند.
بحث و نتیجه­ گیری: شیوع ایزوله­ های تولیدکننده بتالاکتامازهای وسیع­ الطیف، AmpC و متالوبتالاکتامازها در خرم آباد نسبت به سایر مناطق ایران پایین­تر بود اما ظهور ایزوله ­های دارنده چندین آنزیم بتالاکتاماز در این شهر مشکلات جدی در درمان به وجود می ­آورد.

ایمان پولادی، سمیه دلفانی، ستاره سروش، محمدرضا سلطانی، فرانک رضایی،
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۵-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: امروزه سویه های مقاوم به دارو اسینتوباکتر بومانی به عنوان یکی از پاتوژن های فرصت طلب در جهان مطرح می باشند. هدف از این مطالعه بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله های بالینی اسینتوباکتربومانی در بیمارستان های شهر خرم آباد (شهدای عشایر و شهید رحیمی) می باشد.
مواد و روش­ ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی نمونه های بالینی جمع آوری شده از بیماران بستری در بخش های مختلف بیمارستان های شهر خرم آباد در سالهای ۹۵ -۱۳۹۴ و ۹۷-۱۳۹۶ انجام شد. نمونه های بالینی جدا شده از بیماران توسط کشت میکروبی و آزمون های بیوشیمیایی به عنوان اسینتو باکتر بومانی شناسایی شدند و برای تایید هویت اسینتوباکتر بومانی از روش   PCR استفاده گردید. آزمایش تعیین حساسیت ایزوله های باکتری نسبت به آنتی بیوتیک ها انجام گرفت و داده ها توسط نرم افزار SPSS  نسخه ۲۲ و آزمون کای اسکوئر داده ها آنالیز شدند.
یافته ­ها: بر اساس آنتی بیوگرام صورت گرفته از بین ۹۴ ایزوله اسینتوباکتر بومانی جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان های شهر خرم آباد، ۵۰%، ۴۹/۴۱% و ۵۱/۸% ایزوله ها به ترتیب دارای مقاومت به چند دارو MDR) مقاومت بسیار گسترده به چند دارو  (XDR) و غیر مقاوم به چند دارو بودند.
بحث و نتیجه ­گیری: با توجه به حساس بودن اسینتوباکتر بومانی به آنتی بیوتیک های پلی میکسین بی و ماینوسایکلین می توان از این آنتی بیوتیک ها، به خصوص به صورت درمان ترکیبی در درمان عفونت های ناشی از این باکتری استفاده کرد. بدلیل اینکه میزان مقاومت به چند دارو در بیمارستان های شهر خرم آباد ۴۹/۹۱ درصد گزارش شده، بنابراین توجه به معیارهای کنترل عفونت های بیمارستانی ضروری است.

سونا زارع، رحیم احمدی، محمّدسروش انصاری، الهه علی حیدری،
دوره ۲۶، شماره ۴ - ( ۸-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: مطالعات بسیاری نشان داده‌اند که تزریق سلول استرومال عروقی می‌تواند سبب ترمیم پوست گردد؛ در عین حال اطلاعات محدودی درباره اثرات تزریق سلول استرومال عروقی بر بهبود پیری دور چشم وجود دارد. بر این اساس، مطالعه حاضر به بررسی اثرات تزریق سلول استرومای عروقی بافت چربی اتولوگ بر درمان پیری دور چشم پرداخته است.
مواد و روش ­ها: طی این تحقیق کارآزمایی بالینی بر روی افراد میانسال دارای پیری دور چشم، تزریق سلول‌ها به صورت زیرجلدی انجام شد، سنجش داده‌ها با نرم‌افزار SPSS ۲۵ برآورد گردید و از روش آزمون آماری t-test  و ANOVA جهت تجزیه‌وتحلیل داده‌ها استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج این تحقیق نشان داد که تزریق سلول‌های استرومال عروقی به طور معناداری موجب کاهش حجم و مساحت چین و چروک‌های اطراف چشم می‌شود (۰۵/۰ p<). همچنین، سنین ۴۴ و ۴۵ بیشترین میزان بهبود در علائم پیری چشم را در مقایسه با سایر سنین داشته‌اند.
بحث و نتیجه ­گیری: به طور کلی، می‌توان نتیجه‌گیری کرد که تزریق سلول‌های استرومال عروقی تأثیر قابل‌توجهی در ترمیم و بهبود علائم پیری در ناحیه اطراف چشم دارد. این روش همچنین پتانسیل تبدیل شدن به یک رویکرد بالینی و درمانی مؤثر برای ترمیم پوست و کاهش چین‌وچروک‌های اطراف چشم را نشان می‌دهد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb