جستجو در مقالات منتشر شده


۹ نتیجه برای سلیمانی

محمدرضا تمدن، جعفر طوسی، علیرضا سلیمانی، جمیله مقیمی، فرهاد ملک، علی مرادی، اشرف‌الملوک شاهورانی، محترم توسلی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( یافته ۱۳۸۶ )
چکیده

مقدمه: همودیالیز مزمن دارای هزینه بالایی هم برای بیمار و هم برای سیستم درمانی کشور است. در صورتی که بتوان عوارض حین دیالیز را به کمترین مقدار ممکن رساند منجر به کاهش هزینه‌های ناشی تکرار همودیالیز خواهد شد. ماده «ال کارنی ‌تین» ( L-Carnitine ) در عملکرد طبیعی عضلات اسکلتی و قلب ضروری است و شاید بتواند عوارض مختلف دیالیز را کاهش دهد. این مطالعه جهت بررسی نقش این ماده انجام شده است.

مواد و روشها: بیماران بخش دیالیز بیمارستان فاطمیه در سال ۱۳۸۴ با استفاده از طراحی Cross-Over Clinical Trial و دوسوکور مورد بررسی قرار گرفتند. گروه اول دارونما و گروه دوم داروی ال‌کارنی‌تین خوراکی در حین دیالیز استفاده نمودند ( ۵۰۰mg در روز). میانگین بروز عوارض مختلف دیالیز (افت فشارخون، کرامپ عضلانی و استفراغ) در هر جلسه دیالیز، در حین مصرف دارونما و ال‌کارنی‌تین خوراکی و مقایسه گردید.

نتایج: از ۳۳ مورد بیمار شرکت‌کننده در مطالعه، ۲۶مورد دوره مطالعه را بپایان رساندند. بروز عوارض مختلف در حین مصرف دارو یا دارونما اختلاف معنی‌داری را نشان نداد.

نتیجه گیری: بنظر می رسد مصرف این دارو در بیماران دیالیزی با دوز ۵۰۰ mg در روز اثر مشخصی نداشته و باعث صرف هزینه زائد و تحمیل آن به بیمارمِی شود و لذا مصرف آن توصیه نمی گردد.


ایرج شهرامیان، عبدالوهاب مرادی، عباسعلی معین، نورمحمد نوری، غلامرضا سلیمانی،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( یافته ۱۳۸۷ )
چکیده

. مقدمه: ویروس هپاتیت B یکی از شایع ترین پاتوژن های مزمن در جهان به شمار می رود. حدود ۳۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان حامل مزمن هپاتیت ب هستند. بیش از سه چهارم عفونتهای هپاتیت ب در جهان در خاور میانه و افریقا واقع میشود. آمارمتفاوتی ازآلودگی به این ویروس ازایران گزارش شده است. با توجه به اینکه درآینده نزدیک طرح واکسیناسیون متولدین ۱۳۶۸ در شهرستان زابل (وکل کشور) انجام خواهد شد، و از وضعیت شیوع مارکرهای سرمی هپاتیت ب در این افراد و سنین کمتر اطلاعات و شواهد دقیقی در دسترس نیست. در این مطالعه وضعیت مارکرهای سرمی هپاتیت B در گروه سنی (متولدین ۱۳۶۸) در شهرستان زابل بررسی گردید. . مواد و روش ها: دراین مطالعه تعداد ۴۵۸ نفر از جمعیت متولدین ۱۳۶۸ انتخاب شده وپس از تکمیل پرسشنامه از آنها نمونه خون گرفته شد. نمونه خون ازنظر مارکر های سرمی هپاتیت ب با استفاده از کیت Diapron ساخت کشور ایتالیا بررسی گردید ونتایج با استفاده از نرم افزار SPSS وارد کامپیوتر شده و بااستفاده ازتستهای آماری مناسب تجزیه وتحلیل شد. . یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد ۲۲۱ نفر (۲/۴۸%) مذکر و ۲۳۷ نفر (۸/۵۱%) مونث بوده و ۱۹۷ نفر (۴۳%) ساکن شهر و ۲۶۱ نفر (۵۷%) ساکن روستا میباشند. از نظر قومیت ۱/۱۷ درصد آنها فارس، ۶۷ درصد سیستانی و ۹/۱۵ درصد بلوچ بودند. در کل افراد مورد مطالعه ۳۶ نفر (۷/۷%) HBsAb مثبت و ۱۶ نفر (۵/۳%) HBsAg مثبت و ۲ نفر (۴۴/۰%) HBcAb مثبت و ۴ نفر (۸۷/۰%) HBeAg مثبت بودند. از کل افراد مورد مطالعه ۷۳ نفر (۹/۱۵%) سابقه واکسیناسیون برعلیه هپاتیت ب داشتند که از بین آنها فقط ۳۲ نفر (۸/۴۳%) HBsAb مثبت بودند. . بحث و نتیجه گیری: میزان ۵/۳% HBsAg مثبت برای گروه مورد مطالعه با توجه به اینکه هنوز در معرض ریسک فاکتورهای عفونت با HBV قرار نگرفتند زیاد بنظر میرسد و میزان ۷/۷% HBsAb مثبت نشان دهنده در معرض آلودگی بودن تعداد زیادی از جمعیت مورد مطالعه را بازگو مینماید. از طرفی فقط میزان ۸/۴۳% HBsAb مثبت بودن افراد واکسینه شده به دلیل عدم کارایی مناسب واکسن در منطقه نگران کننده است. بررسی موارد مذکور به مطالعات وسیعتری در منطقه نیاز دارد.


علیرضا آذرگون، مجتبی احمدی نژاد، صبا سلیمانی، سلیمان حکمتی فر، مجید عبدالهیان،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: با پیشرفت علوم پزشکی و کنترل بیماری‌های عفونی، سرطان‌ها در جوامع بشری بیش از پیش جلب توجه می-کنند.سرطان‌های بخش فوقانی دستگاه گوارش یکی از مهمترین سرطان‌ها بوده که شیوع بالایی در بسیاری از کشورها دارد. مواد و روش‌ها: یک بررسی کلی بر ۷۳ بیمار مراجعه کننده با دیفساژی، درد اپی‌گاستر و کاهش وزن در مدت کوتاه که نتیجه بررسی پاتولوژیک آنها موید وجود بدخیمی در بخش فوقانی دستگاه گوارش بود از ۱۵ فروردین ۸۴ تا ۱۵ فروردین ۸۵ انجام شد. متغیرها در این مطالعه شامل سن و جنس، مصرف سیگار، سطح سواد، سابقه فامیلی سرطان، مصرف غذای چرب، مصرف چای داغ ، نوع پاتولوژیک سرطان و محل آناتومیک تومور بود.یافته‌ها: شیوع سرطان‌های بخش‌های فوقانی دستگاه گوارش در مردان دو برابر زنان بود. بیشترین شیوع سرطان های بخش‌های فوقانی دستگاه گوارش در دهه هفتم و سپس دهه هشتم زندگی بود. در این مطالعه بیشتر بیماران مصرف چای داغ را ذکر می‌کردند اما مصرف غذای چرب را ذکر نمی‌کردند. بحث و نتیجه‌گیری: سرطان مری و معده در استان لرستان و همچنین ایران از شیوع بالایی برخوردار می باشد که حدس زده می شود نقش عوامل تغذیه ای در ایجاد سرطان‌های فوق از مصرف سیگار مهم‌تر باشد.
فرهاد شاهسوار، مهرزاد جعفرزاده، مریم سلیمانی‌نژاد، شهاب فروتنی، علیرضا سالک مقدم،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: لنفوم هوچکین یک نوع بدخیمی سلول‌های سیستم ایمنی است و حدود ۳۰% کل لنفوم‌ها را تشکیل می‌دهد. این بیماری براساس یافته‌های هیستوپاتولوژیک به چهار زیرگروه تقسیم می‌شود. گزارش های اخیر نشان می‌دهد که کموکاین SDF۱ در رشد، بقا و متاستاز بسیاری از سرطان ها مثل سینه، پروستات و پانکراس نقش اساسی دارند اما تاکنون بیان آن و بویژه پذیرنده‌های آن یعنی CXCR۴ و RDC۱ در لنفوم هوچکین بررسی نشده است. لذا در این مطالعه برای نخستین بار بیان پذیرنده‌های SDF۱ در بیماران مبتلا به لنفوم هوچکین مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: در این مطالعه از بیوپسی‌های بدست آمده از ۴۰ بیمار مبتلا به لنفوم هوچکین لام تهیه شد و با استفاده از روش ایمونوهیستوشیمی وجود پذیرنده‌های SDF۱ مورد بررسی قرار گرفت. همچنین با مقایسه یافته‌های حاصل از ایمونوهیستوشیمی در بیان CXCR۴ و RDC۱ با اطلاعات بالینی بیماران ارتباط بین این مولکول‌ها با زیرگروه بیماری تعیین گردید. یافته‌ها: هر دو پذیرنده SDF۱ در سطح سلول‌های هوچکین و Reed-Sternberg بیان می‌شوند. CXCR۴ نه تنها در سطح سلول‌های هوچکین و Reed-Sternberg بلکه در سطح سلول‌های نرمال و واکنشی اطراف سلول‌های توموری نیز بیان می‌شود. ولی RDC۱ تنها در سطح و داخل سیتوپلاسم سلول‌های توموری بیان می‌گردد. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که RDCمی‌تواند به عنوان یک مارکر برای تشخیص لنفوم هوچکین مورد استفاده قرار گیرد. اگرچه مطالعات بیشتر با استفاده از حجم نمونه بزرگتر و تکنیک‌های دقیق‌تر جهت تأیید نتایج این مطالعه ضروری می‌باشند.

داود کردستانی، علی فرهادی، فریبا سلیمانی،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: پژوهش حاضر با هدف شناسایی علل گرایش به مصرف مواد مخدر و داروهای روان‌گردان از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان انجام شده است.

مواد و روش‌ها: روش پژوهش حاضر، توصیفی-پیمایشی از نوع هدف کاربردی می ­باشد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه دانشجویان دانشکده­ های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی لرستان در سال تحصیلی ۱۳۹۴-۱۳۹۳ می­ باشد. برای نمونه ­گیری با توجه به جدول مورگان، ۳۳۵ نفر با استفاده از نمونهگیری تصادفی طبقهای انتخاب گردید. تحلیل داده­ ها در دو بخش آمار توصیفی، شامل جدول فراوانی و نمودار و آمار استنباطی، با استفاده از آزمون t تک نمونهای توسط نرم افزار ۱۹ SPSS انجام شده است.

یافته ­ها: نتایج فرضیات تحقیق حاکی از آن است که عوامل فردی و عوامل محیطی و بین فردی و عوامل اجتماعی بر گرایش دانشجویان به مصرف مواد مخدر، تأثیر دارد (۰۱/۰P<). با توجه به نتایج بدست آمده در میان عوامل فردی، نگرش مثبت به مواد مخدر ۳۳/۲۳% و افسردگی ۸/۲۰% و عدم تحمل شکست و ناکامی ۹۸/۱۸% بیشترین میانگین را داشتند و کنجکاوی و پرخاشگری با ۵۸/۱۳% کمترین میانگین را داشت. در عوامل بین فردی و محیطی عوامل مربوط به خانواده با میانگین ۹۶/۳۰% بیشترین میانگین را داشت و عوامل مربوط به مدرسه ۶۷/۱۷% کمترین میانگین را بدست آورد. همچنین در عوامل اجتماعی عدم دسترسی به سیستم­ های خدماتی، حمایتی و مشاوره‌ای با میانگین ۲۷/۳۴% بیشترین میانگین و بازار مواد مخدر در ایران با میانگین ۶۷/۲۰% کمترین اولویت را بدست آوردند. در بین عوامل ذکر شده عوامل فردی با میانگین ۶۲/۲۳% بالاترین تأثیر را داشت.

بحث و نتیجه­ گیری: به نظر میرسد احتمالاً برگزاری برنامه‌های جامع آموزشی و بالا بردن آگاهی، غنی سازی اوقات فراغت، ایجاد رفاه و نشاط در افزایش شناخت دانشجویان و درنهایت پیشگیری از مصرف مواد مخدر مؤثر میباشند.


توران شهرکی، منصور شهرکی، غلامرضا سلیمانی، امید اسلامی،
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: دل درد مزمن یکی از علائم شایع در دوره کودکی میباشد.  هدف از انجام این مطالعه تعیین فراوانی هلیکوباکترپیلوری و ژیاردیا در کودکان با دل درد مزمن و بررسی برخی از فاکتورهای خطر در هر دو عفونت بود.

مواد و روش ها : در یک مطالعه مورد-شاهدی ۵۰ کودک علامت دار و ۵۰ کودک سالم در مرکز تخصصی کودکان در زاهدان، ایران در طی سالهای ۱۳۹۵-۱۳۹۴ مورد بررسی قرار گرفتند.  همه کودکان بیمار علائم گوارشی داشته و تحت آندوسکوپی فوقانی دستگاه گوارش قرار گرفتند.  کودکان در هر دو گروه از نظر تعیین آنتی ژن مدفوعی هلیکوباکتر و حضور ژیاردیا در نمونه میکروسکوپی مورد آزمایش قرار گرفتند.  فاکتورهای خطر در هر دو گروه با استفاده از پرسشنامه ثبت شد.

یافته ها : ۱۰۰ کودک در محدوده سنی ۷/۳ ± ۲/۶ (۵۸ مورد دختر) در مطالعه وارد شدند.  آنتی ژن مدفوعی هلیکوباکتر در ۳۲ (۶۴%) گروه بیمار و ۱۰ (۲۰%) گروه کنترل مثبت بود که اختلاف قابل ملاحظه ای را نشان داد. هم چنین کلونیزاسیون معده با عفونت هلیکوباکترپیلوری در ۴۶ مورد (۹۲%) مثبت بود.  ژیاردیا در ۱۲ % و ۶ % گروه بیمار و کنترل بترتیب مثبت بود. همراهی عفونت هلیکوباکتر و ژیاردیا در ۸% بیماران و ۲% گروه یافت شد که از نظر آماری اختلاف قابل توجهی را نشان داد. تفاوتی بین گروهها از نظر عوامل خطر بجز استفاده از رختخواب مشترک در قیاس با گروه کنترل مشاهده نگردید.

بحث و نتیجه گیری :  همراهی عفونت هلیکوباکترپیلوری و ژیاردیا در کودکان با دل درد مزمن در مقایسه با کنترل بیشتر است.  توجه بیشتر به مسائل بهداشتی در منطقه پیشنهاد می شود.


زهرا سلیمانی کهره، سعیده السادات حسینی، کریم افشاری نیا،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: اضطراب و افسردگی وضعیتی ناتوان­کننده­ است که در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر دیده می ­شود. این اختلال در بیست درصد بیماران مبتلا به بیماری­های عروق کرونر گزارش شده و ارتباط معناداری با افزایش مرگ و میر و عوارض بیماری­های قلبی- عروقی داشته است. هدف از این پژوهش بررسی و مقایسه سه روش درمانی غیردارویی شناختی – رفتاری، موسیقی درمانی و تن آرامی رفتاری بر این اختلال شایع می ­باشد.
مواد و روش ­ها: در این پژوهش از طرح شبه آزمایشی با گروه­ های آزمایش و کنترل استفاده شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه بیماران کرونر قلبی بستری در بیمارستان قلب امام علی(ع) شهر کرمانشاه در سال ۹۶-۹۷ بود که تعداد آنها بالغ بر ۱۵۰ نفر بود . نمونه ­گیری در این پژوهش به روش نمونه­ گیری در دسترس و طی دو مرحله صورت گرفت. حجم نمونه انتخابی برابر ۵۲ بیمار  از لیست انتظار بیماران قلبی انتخاب شد.  ابزار جمع ­آوری داده ­ها، پرسشنامه اضطراب و افسردگی بک بوده و داده­ ها با تحلیل مانوا و مانکوا در نرم افزار SPSS۲۰ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ­ها: نتایج تحقیق نشان داد که هر سه روش درمانی تاثیری مطلوب بر میزان اضطراب و افسردگی بیماران دارند اما تاثیرگذاری درمان­های CBT بر اضطراب و افسردگی بیماران در مقایسه با روش ­های درمانی تن آرامی و موسیقی درمانی بیشتر است. پس از روش CBT، تن­ آرامی بیشترین تاثیر بر اضطراب و افسردگی را دارد و موسیقی درمانی با تفاوتی اندک در جایگاه سوم قرار گرفت.
بحث و نتیجه­ گیری:  نتایج بدست آمده نشان داد اثربخشی درمان شناختی – رفتاری بر کاهش اضطراب و افسردگی بیماران عروق کرونری بیشتر از دو درمان موسیقی درمانی و تن آرامی رفتاری است.

مهشید مهدیزاده، هدی کوهستانی دهقی، ماریا توکلی اردکانی، الهام روشندل، مسعود سلیمانی،
دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ویژه نامه ۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: گرچه پیوند سلول های بنیادی خونساز (HSCT/Hematopoietic stem cell transplantation) یک راهکار بوالقوه در درمان بسیاری از بدخیمی های خونی و اختلالات ایمنی می باشد، اما واکنش پیوند علیه میزبان (GVHD/Graft versus host disease) آن را با چالش های فراوانی مواجه کرده است. واکنش مزمن پیوند علیه میزبان ( cGVHD / Chronic graft versus host disease) یکی از دلایل عمده مرگ و میر در بیماران نجات یافته  از فرم حاد (aGVHD/acute Graft versus host disease) این واکنش می باشد به طوریکه تا ۷۰ درصد از بیماران تحت پیوند ممکن است این واکنش مزمن را تجربه کنند. مطالعات مختلفی نقش اساسی سلول های B را در بروز cGVHD به اثبات رسانده اند. این سلول ها با استفاده از مکانیسم های مختلفی نظیر تولید آلو آنتی بادی در فعال کردن کمپلمان، فرایند کشندگی سلولی با واسطه آنتی بادی (ADCC/Antibody dependent cell cytotoxicity ) و عرضه متقاطع کمپلکس های ایمنی نقش دارند و با  عرضه آنتی ژن در آماده سازی (Priming) سلول های TCD۴+ و TCD۸+ دخیل می باشند. همچنین سلول های B می توانند از طریق حذف یا کم کردن سلول های B تنظیمی (Regulatory B cells) باعث از دست رفتن تحمل محیطی سلولهای T و در نهایت تنظیم ایمنی شوند، بنابراین توجه ویژه و هدف قرار دادن سلول های B برای تمامی پیوند های آلوژنیک امری ضروری است.

علی حسنوند، محسن عارف نژاد، اسما سلیمانی،
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۵-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: لازمه ­ی توسعه کشورها در دنیای کنونی رشد و توسعه اقتصادی است. با بررسی ادبیات موضوع می توان دریافت مهمترین عامل در توسعه و رشد اقتصادی، نیروی انسانی سالم و کارآمد است و این امر نشان دهنده اهمیت کارآمدی و اثربخشی بخش بهداشت و درمان در کشور ها می­ باشد. با توجه به اهمیت حوزه بهداشت و درمان، استفاده از سیستم ­های اطلاعاتی کارآمد برای تحقق اهداف کارآیی، اثربخشی، بهره­ وری، کیفیت خدمات و نیز رضایتمندی مراجعین، ضرورتی انکار ناپذیر به شمار می ­رود. هدف از این تحقیق شناسایی و اولویت ­بندی عوامل مؤثر بر بهره ­وری سیستم­ های اطلاعاتی بیمارستانی بوده است.
مواد و روش­ ها: با توجه به اینکه در این تحقیق ترکیبی از مصاحبه و پرسشنامه برای شناسایی عوامل مؤثر بر بهره ­وری سیستم ­های اطلاعاتی بیمارستانی استفاده می شود، این تحقیق ترکیبی است. جامعه آماری این تحقیق، خبرگان و متخصصان سیستم های اطلاعاتی بیمارستانی (مدیران و کارشناسان فناوری اطلاعات و کارشناسان پشتیبانی سامانه ها) هستند که بر اساس روش نمونه ­گیری هدفمند ۲۲ نفر انتخاب شدند. در جریان تحقیق حاضر ابتدا با استفاده از روش تحقیق پیمایشی نظر خبرگان درباره عوامل مؤثر بر بهره ­وری سیستم ­های اطلاعاتی بیمارستانی، شناسایی شدند. بعد از مصاحبه با خبرگان و شناسایی عوامل مؤثر مربوطه، از پرسشنامه و روش دلفی فازی، عوامل اولویت‌بندی می‌شوند.
یافته ­ها: پس از تجزیه و تحلیل یافته ها مشخص شد که عواملی مانند رضایت پزشکان، کیفیت اطلاعات، سهولت در استفاده، پشتیبانی مناسب، توانایی گزارش گیری بالا، تحت وب بودن و آموزش مناسب کاربران از عوامل مؤثر بر بهره­ وری سیستم ­های اطلاعاتی بیمارستانی می ­باشند.
بحث و نتیجه­ گیری: مسئولین بیمارستانها با در نظر گرفتن یافته های این مطالعه در زمان اجرای پروژه های سیستم های اطلاعاتی می ­توانند نقش بسزایی در بهبود سلامت جامعه در راستای رشد و توسعه اقتصادی داشته باشند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb