۱۱ نتیجه برای سپهوند
علی مجتهدی، محمد جواد طراحی، اصغر سپهوند، آذردخت خاکپور، اسماعیل رادسری، مریم توسلی، اعظم رضوانی،
دوره ۶، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۸۳ )
چکیده
مقدمه: لیستریا منوسایتوژنز به عنوان یک پاتوژن جدی انتقال یابنده از طریق مواد غذایی شناخته شده است. مشخص شده است که مواد لبنی ممکن است منبع سویه های لیستریا باشند که منجر به لیستریوزیس انسانی شود. هدف از انجام این مطالعه، تعیین میزان آلودگی لیستریایی از محصولات لبنی ارسالی به آزمایشگاه اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی لرستان بود.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی ۷۲۰ نمونه مواد لبنی مختلف ارسالی به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی استان لرستان از نظر وجود گونه های لیستریا مورد بررسی قرار گرفت. یک سری تستهایی شامل تولید کاتالاز، CAMP، وگز پروسکوئرVP))، همولیز بتا و تخمیر قندهایی مانند گزیلوز و مانیتول برای تشخیص لیستریا به کار رفت و در نهایت تست آنتی بیوگرام برای تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی انجام پذیرفت.
یافته ها: لیستریا منوسایتوژنز در ۷۲/۹% نمونه ها و لیستریا اینوکوا و لیستریا سیلیگری به ترتیب در ۸۳/۵% و ۱۱/۱%
نمونه ها یافت شد.گونه های دیگر لیستریا در این بررسی ایزوله نگردید. در تست آنتی بیوگرام همه ایزوله ها به پنی سیلین، آمپی سیلین، کوتریموکسازول و جنتامایسین حساس بود و ۵ ایزوله لیستریا منوسایتوژنز به اریترومایسین مقاوم بود.
نتیجه گیری: با توجه به اینکه مواد لبنی آماده مصرف بوده و امکان آلودگی آنها با گونه های لیستریا زیاد می باشد لذا جداسازی و تشخیص این باکتری در مواد لبنی حائز اهمیت است.
مهرداد نامداری، علی اسماعیلی، بابک بهاروند، صدیقه ندری، ساسان ساکت، محمد جواد طراحی، یعقوب شیرخانی، اصغر سپهوند،
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۸۴ )
چکیده
مقدمه: بیماری عروق کرونر از شایع ترین و مهم ترین علل مرگ در جهان است. زمینه ساز اصلی بیماری، آترواسکلروز عروق کرونراست. این بیماریهای عروق کرونردارای طیف وسیعی است که در یک سر طیف ایسکمی بدون علامت و در سر دیگر طیف، مرگ ناگهانی است. هدف این مطالعه بررسی تفاوت ها و مقایسه تغییرات اجزای c۳ و c۴ کمپلمان در این دو بیماری است. تا شاید بتوان از این اجزا به عنوان شاخص هایی برای تعیین پیش آگهی و عوارض حاد آنها استفاده نمود.
مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی ۳۰ بیمار از هر گروه بیماران دچار انفارکتوس حاد قلبی و آنژین صدری ناپایدار که در بخش مراقبت های ویژه قلبی بستری شده بودند، با ۳۰ فرد سالم داوطلب به عنوان گروه کنترل مقایسه شدند. یافته های بالینی و آزمایشگاهی در زمان بستری، ۱۲ ساعت، ۲۴ ساعت و ۴۸ ساعت بعد جمع آوری شد.
از همه بیماران نوار قلب در بدو ورود و روزانه گرفته شد، اکوکاردیوگرافی به عمل آمد و از همه بیماران نمونه خون برای تعیین سطح سرمی کمپلمان گرفته شد. بیماران تا ۱۴ روز پس از ترخیص پیگیری شدند.نتیجه گیری: در گروه بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد قلبی سطح سرمی اجزای کمپمان با بروز نارسایی قلب و انفارکتوس، موج Q و مرگ و میر ارتباط داشت؛ ولی در بیماران مبتلا به آنژین صدری ناپایدار تنها بیانگر فعال شدن این سیتم است و فقط سطح سرمی C۳ با میزان قدرت انقباضی قلب ارتباط داشت.
یافته ها: در بررسی انجام شده سیستم کمپلمان در هر دو گروه بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد و آنژین صدری ناپایدار فعال شده بود. در گروه بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میزان فعالیت شدیدتر از گروه بیماران مبتلا به آنژین صدری ناپایدار بود (۰۱/۰p<). در بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد و نارسایی قلبی متعاقب آن و در بیماران با انفارکتوس حاد با موج Q بالاتر از بقیه موارد بود (۰۱/۰p<). در بیماران با انفارکتوس حاد سطح سرمی اجزا ی کمپلمان به طور مستقیم با بالاترین سطح Cratin phospho kinas (CPK) و به طور معکوس با کسر تخلیه بطنی مرتبط بود (۷۱/۰r=) و از طرفی افزایش سطح سرمی کمپلمان به طور مستقیم با افزایش مرگ و میر بیماران ارتباط داشت. در بیماران مبتلا به آنژین صدری ناپایدار بین سطح سرمی C۳ با کسر تخلیه بطنی ارتباط معنی دار وجود داشت (۷۱/۰r=). مقایسه سطح سرمی کمپلمان دو گروه انفارکتوس حاد و آنژین صدری ناپایدار با گروه کنترل اختلاف معنی داری را نشان داد (۰۱/۰p<).
اصغر سپهوند، پریوش کرد بچه، بهرام دلفان، فریده زینی، سید جمال هاشمی، محمود محمودی،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۸۴ )
چکیده
مقدمه: با توجه به محدود بودن داروهای ضدقارچی، عوارض جانبی ناخواسته آنها و ظهورسوشهای مقاوم به دارو، تحقیق و پژوهش برای یافتن داروهای ضد قارچی جدید با عوارض جانبی کمتر ،لازم و ضروری می نماید. در این پژوهش اثرات ضد قارچی اسانس گیاه ساتوریا خوزستانیکا که بومی استان لرستان است برروی ده قارچ کپکی و مخمر مورد ارزیابی قرار گرفت.
مواد و روش ها: جهت تهیه اسانس گیاه ساتوریا خوزستانیکا عملیات اسانس گیری با روش تقطیر با آب و دستگاه کلونجر انجام شد. محیط های سابورو دکستروز آگار حاوی غلظتهای گوناگونی از اسانس، برای بررسی در ماتوفیتها و ساپروفیتها تهیه و میانگین قطر رشد کلنی ها، پس از ۷ و۱۴ روز اندازه گیری شد. در بررسی مخمر کریپتوکوکوس نئو فورمنس دیسکها با غلظتهای گوناگون تهیه و میانگین قطرهاله عدم رشد پس از ۷ و ۱۴ روز اندازه گیری گردید. اطلاعات حاصله بوسیله نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصله، می توان امیدوار بود که اسانس ساتوریا خوزستانیکا را می توان در درمان بسیاری از بیماریهای قارچی«درماتوفیت، ساپروفیت و مخمری» و همچنین به عنوان یک ضد عفونی کننده استفاده نمود.
یافته ها: نتایج این بررسی نشان داد که غلظت mg/m۱۲% اسانس مرزه خوزستانی، رشد « تریکو فایتون متناگروفیتس، میکروسپوروم جیپسئوم و اپیدرموفایتون فلوکوزوم» و غلظت mg/m۱ ۶% رشد « آسپرژیلوس فومیگاتوس، آسپرژیلوس فلاووس، فوزاریوم، تریکوفایتون وروکوزوم، تریکوفایتون روبروم، میکروسپوروم کنیس» را صد درصد مهارنمود (۰۵/۰p<). در مورد کریپتوکوکوس نئوفورمنس، غلظت های مختلف، درصدهای مختلف مهار رشد را نشان داد (۰۵/۰p<)، اما حتی در غلظت ماکزیمم mg/m۱۱۰۰۰ (اسانس خالص) مهار رشد حدود ۶۲ درصد را نشان داد.
میترا سپهوند، کیمیا کهریزی، احمد دانشی، مرضیه محسنی، یاسر ریاضالحسینی، نیلوفر بزاززادگان، حسین نجم آبادی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۵ )
چکیده
مقدمه: ناشنوایی مادرزادی که علل ژنتیکی و محیطی بسیاری دارد، یک از هر هزار نوزاد تازه متولد شده را تحت تأثیر قرار میدهد. جهش های ژن GJB۲ که رمز کننده کانکسین ۲۶ پروتئین تشکیل دهنده اتصال باز است به عنوان اساس ناشنوایی غیرسندرومی جسمی مغلوب شناخته شده است.
مواد و روش ها: هدف ما در این مطالعه تعیین وفور نسبی جهش های ژن GJB۲ در جمعیت ناشنوای غیرسندرومی جسمی مغلوب استان لرستان با استفاده از تکنیک DHPLC، ARMS، PCR و تعیین توالی مستقیم بود.
یافته ها: در این مطالعه ۱۰۶ کروموزوم (از ۵۳ فرد بیمار) مورد بررسی قرار گرفت، ۱۸ کروموزوم (۱۷%) در ژن GJB۲ جهش داشتند. جهش ۳۵delG در ده کروموزوم (۴/۹%) (چهار بیمار هموزیگوت و دو بیمار هتروزیگوت بود) تشخیص داده شد. سایر جهش هایی که در این منطقه دیده شد، شامل: V۹۵M، W۲۴X، ۳۱۷۰G>A، ۳۵delG ۵۱۲insAACG، ۳۱۴del۱۴ و ۵۱۰insCGAA بودند. همچنین پلی مورفیسم V۱۵۳I در سه فرد بصورت هتروزیگوت دیده شد و آخرین جهش(۵۱۰insCGAA) یک جهش جدید می باشد که وجود آن تاکنون در جمعیتهای دیگر جهان گزارش نشده است،
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه در مقایسه بافراوانی جهش ژن کانکسین ۲۶که عامل بیش از ۵۰% ناشنوایی های
غیر سندرمی در جمعیتهای مختلف جهان می باشد، بسیار اندک بوده و فقط ۱۷% موارد را شامل می شود، ازطرفی دراین مطالعه جهش( ۵۱۰insCGAA) یک جهش جدید می باشد که وجود آن تا کنون در جمعیتهای دیگر جهان گزارش نشده است. این نتایج نشان می دهد که در جمعیت ما احتمالا" ژن های دیگری عامل ایجاد ARNSHL می باشد.
شیرزاد فلاحی، محمد جواد غروی، بهناز قره گزلو، اصغر سپهوند، فرشته ماهوتی،
دوره ۹، شماره ۴ - ( یافته ۱۳۸۶ )
چکیده
مقدمه : با توجه به شیوع بالای ژیاردیازیس در کودکان مدارس ابتدایی در اکثر مناطق کشور و لزوم تشخیص دقیق و سریع بیماری در آزمایشگاهها، مطالعه ای به منظور مقایسه روشهای معمول انگل شناسی در تشخیص ژیاردیازیس با روش نوین آنتی ژن یابی به کمک الایزاانجام گرفت. ضمن اینکه در کنار آن شیوع بیماری در منطقه دلفان از شهرستانهای استان لرستان نیز اندازه گیری شد.
مواد و روشها: این مطالعه یک مطالعه تحلیلی مقایسه ای است که بر روی ۵۰۰ کودک دبستانی ۱۲-۶ ساله مدارس ابتدایی شهرستان دلفان انجام گرفت. پس از انتخاب نمونه ها به روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک به هر کدام از آنها فرم دعوتنامه اولیاء و مربیان داده شد تا ضمن شرح پروژه برای اولیاء، پرسشنامه های مربوطه نیز پر شده و روش نمونه گیری آموزش داده شود. از هر کودک سه نمونه مدفوع در سه نوبت متوالی گرفته شد. بر روی تمامی نمونه ها آزمایش گسترش مستقیم با سرم فیزیولوژی یا ید و تغلیظ فرمالین اتر انجام شده و نتایج حاصله ثبت گردید. سپس تکنیک الایزا بر روی نمونه ها انجام گرفته و نتایج بدست آمده با هم مقایسه گردید.
یافتهها: از ۵۰۰ کودک ۶ تا ۱۲ ساله دختر و پسر مدارس ابتدایی شهرستان دلفان در سال تحصیلی ۸۳-۱۳۸۲ در مجموع ۹۷ نفر در نتیجه انجام سه تکنیک گسترش مستقیم، تغلیظ فرمالین اتر و الایزا از نظر آلودگی به ژیاردیا لامبلیا مثبت شناخته شدند (۴/۱۹ %) که از این تعداد ۶۸ نمونه (۱/۷۰ درصد) در تست گسترش مستقیم، ۸۸ نمونه (۷۲/۹۰ درصد) در تست تغلیظ فرمالین اتر و ۹۵ نمونه (۹۳/۹۷ درصد) با تکنیک الایزا مثبت شناخته شدند.
بحث و نتیجهگیری: بر اساس نتایج حاصله از مطالعه حاضر تکنیک الایزا نسبت به روشهای روتین انگل شناسی در تشخیص ژیاردیا بسیار دقیق تر و سریع تر بوده، نیازی به افراد مجرب نداشته، در حضور کمترین مقادیر آنتی ژنهای انگل در مدفوع جواب داده و نیازی به ارگانیسم سالم نیز ندارد. با این تکنیک تعداد بیشتری نمونه را در مدت زمان کمتر می توان آزمایش نمود. شیوع بدست آمده از این مطالعه در مورد ژیاردیازیس در شهرستان دلفان نمایانگر لزوم آموزش بیشتر نکات بهداشتی در مدارس ابتدایی و تخصیص امکانات بهداشتی بیشتر در این منطقه می باشد.
امین سلاحورزیان، فواد عبداله پور، احمد اسماعیلی، فرشته سپهوند، مژگان آزادپور،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده
مقدمه: عسل محصولی طبیعی از تراوشات گیاهان است که توسط زنبور عسل جمع آوری و پس از ایجاد تغییراتی، در کندو ذخیره میشود. عسل غنی از آنتیاکسیدانهای مختلف از جمله کاتالاز، اسید آسکوربیک، فلاونوییدها و آلکالوییدها میباشد. فعالیت ضد میکروبی عسل نیز یکی از جنبه های مهم آن است. وارد نمودن برخی مواد به جیره غذایی زنبور عسل نیز میتواند بر ارزش غذایی عسل تولیدی بیافزاید. لذا در این مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانتی و خاصیت ضد میکروبی دو نوع عسل حاصل از تغییر در جیره غذایی زنبور بررسی و با سایر عسلهای تولیدی منطقه مقایسه میگردد. مواد و روشها: سه نوع تغذیه مختلف شامل آب سیب، عصاره ریشه و گلهای شیرین بیان و گلهای منطقه بدون تأکید بر گیاه خاصی برای زنبورها در نظر گرفته شد. فعالیت ضد میکروبی سه نوع عسل تولیدی بر روی باکتریهای استاندارد و مخمر کاندیدا البیکنس با استفاده از روش انتشار در آگار در مقایسه با چند آنتی بیوتیک رایج اندازه گیری شد. برای اندازه گیری مقدار ترکیبات آنتی اکسیدانی، آزمون فنل تام و برای ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی از آزمونهای دی فنیل پیکریل هیدرازیل، فعالیت آنتی اکسیدانی معادل ترولکس و فعالیت آنتی اکسیدانی آهن احیا شده، استفاده گردید. یافتهها: عسل شیرین بیان بیشترین فعالیت ضد میکروبی را علیه باکتریها و مخمر را در این بررسی بخصوص علیه سودوموناس آئروجینوزا از خود نشان داد. فعالیت آنتی اکسیدانی عسلهای مورد آزمایش دارای اختلاف معنیدار از نظر مقدار فنل تام بودند و عسل سیب در سه روش ارزیابی، خواص آنتی اکسیدانی بیشتری از خود نشان داد. بحث و نتیجهگیری: این با توجه به نتایج این تحقیق، تغذیه زنبورها با گیاهان دارای مواد مؤثره باعث ایجاد تحول در بخش تولید عسل دارویی و ارتقای سلامت جامعه میگردد.
سعید باجلان، امیرحسین مقصود، علیرضا زمانی، خدیجه سپهوند، محمد فلاح،
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده
مقدمه: توکسوپلاسما از شایعترین انگلهای مشترک انسان و حیوان است. گربه های ولگرد به علت دسترسی به مواد گوشتی و شکار جونده و پرنده آلوده شده و با پخش کیست، نقش مهمی در آلوده سازی میزبان های واسط ایفا میکنند. هدف این مطالعه جستجوی آنتیبادی ضد توکسوپلاسما در خون و اواوسیست در مدفوع، ارتباط برخی متغیرها مثل سن و جنس و منطقه جغرافیایی زندگی گربه ها با میزان آلودگی آنها بود.
|
مواد و روش ها: از ۱۲۵ قلاده گربه ولگرد خرم آباد پس از صید با تله زنده گیر و بیهوشی و ثبت مشخصات آنها، سرم خون آنها تهیه و به روشIgG- ELISA آزمایش شد. جهت بررسی دفع اواوسیست، مدفوع گربهها از طریق نمونه برداری رکتال تهیه و با روش فلوتاسیون شیتر بررسی گردید. جهت تعیین ارتباط متغیرها، سطح معنیداری P کمتر از ۰۵.۰ در نظر گرفته شد.
|
یافته ها: ۸۰ گربه (۶۴%) دارای IgG ضد توکسوپلاسما، ۴۲ مورد منفی (۶/۳۳%) و ۳ مورد (۴/۲%) حدمرزی بودند. بین جنس و منطقه جغرافیایی صید گربهها با مثبت بودن سرمی ارتباط معنی دار وجود نداشت. بین سن و مثبت بودن سرمی IgG ارتباط معنی دار مشاهده شد (۰۲۱.۰P<). همچنین هیچگونه اواوسیستی که از نظر اندازه شبیه توکسوپلاسما باشد در مدفوع دیده نشد. در چند نمونه، اواوسیست مشابه توکسوپلاسما با اندازه بزرگتر مشاهده و ایزوسپورا تشخیص داده شد.
|
بحث و نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد آلودگی به توکسوپلاسما در گربه های منطقه نسبتاً بالاست. در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی احتمال آلودگی انسان قابل توجه میباشد.
|
بهروز پروانه، مهران لشنی زند، علیرضا سپهوند، سارا غلامرضایی،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
مقدمه: روند رو به افزایش مبتلایان به بیماری سالک در شهرستان پلدختر طی ده سال گذشته و پیشرفت تکنولوژی در تولید داده، ضرورت ساخت مدلهای پیشبینی شیوع بیماری را در منطقه افزایش داده است. لذا در این بررسی از متغیرهای اقلیمی در پیشبینی بیماری سالک استفاده شده است.
|
مواد و روش ها: در این تحقیق با کمک مدل رگرسیونی رابطه بین آمار تعداد مبتلایان به بیماری و سیگنالهای اقلیمی بهصورت همزمان و با یک، دو، سه و چهار ماه تأخیر رگرسیون گرفته شده است.
|
یافته ها: در مجموع بین بیماران بهمن با سیگنال اقلیمی nino۱ دی، بیماران اسفند با سیگنال اقلیمی pna بهمن، بیماران فروردین با سیگنال اقلیمی AAMM اسفند، بیماران اردیبهشت با سیگنال اقلیمی AO فروردین و بیماران مرداد با سیگنال اقلیمی tsa خرداد، در سطح ۵ درصد رابطه معنادار وجود داشت. همچنین بین بیماران بهمن با سیگنال اقلیمی nino۱ دی در سطح ۱۰ درصد رابطه معنادار وجود داشت.
|
بحث و نتیجه گیری: این بررسی نشان داد که استفاده از سیگنالهای اقلیمی با تأخیر برای پیشبینی بیماری، بهتر از بهکارگیری سیگنالها و بیماری بهصورت همزمان است. بین آمار ابتلا به بیماری در کل دوره با سیگنال pdo با دو ماه تأخیر بیشترین میزان همبستگی (۵۳/۸۴ %) به دست آمد. علاوه بر این نتایج نشان داد که تقریباً در نیمی از ماه های سال همبستگی خوبی بین شیوع بیماری سالک و سیگنالهای اقلیمی وجود دارد و درنتیجه میتوان با استفاده از سیگنالهای اقلیمی به شیوع بیماری سالک پی برد.
|
سمیه سپهوندی، محمد صاحب زمانی، حجت اله فراهانی،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۸ )
چکیده
مقدمه: اختلال طیف اوتیسم شایع ترین اختلال نافذ رشد می باشد. نقصان در مهارتهای اجتماعی، علایق، رفتار و فعالیت های تکراری و محدود، علائم مشخصه آن می باشد. |
مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است که با اجرای قصه گویی به روش ایفای نقش بر واحد های مورد پژوهش انجام شده است. جامعه مورد نظر در این پژوهش شامل کلیه بیماران مبتلا به اوتیسم، که در مراکز اوتیسم شهرستان خرم اباد در سال۱۳۹۶ پرونده داشتند می باشد. ۳۰ کودک اوتیسمی ۱۶-۵ ساله به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه ATECقبل و بعد از اجرای مداخله جمع آوری و سپس پردازش شد. |
یافته ها: میانگین مهارت های ارتباطی (گفتار، زبان و ارتباط) قبل از مداخله ۸۵۵/۰ به ۲۴/۱ بعد از آن رسید، میانگین مهارت های اجتماعی از ۸۲۲/۰ به ۲۱/۱ بعد از مداخله رسید. در این زمینه میزان همبستگی پاسخها قبل و بعد ۶۸۴/۰ مشاهده شد که معنی داری آن با ۰۰۰/۰p= تایید شده است. |
|
بحث و نتیجه گیری: قصه گویی به روش ایفای نقش یکی از مداخلههای درمانی موثر و مقرون به صرفه، برای بهبود عملکرد ارتباطی و اجتماعی کودکان اوتیسمی می باشد. |
حسین محمودوند، مژگان میرزایی، مهرداد خاتمی، هرمز محمودوند، فرناز خیراندیش، معصومه نیازی، مریم سپهوند، صدیقه ندری،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۸ )
چکیده
مقدمه: هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر ضد پروتواسکولکسی عصاره گیاه بلوط بر روی پروتواسکولکس های کیست هیداتید در شرایط In vitro و ex vivo می باشد. |
مواد و روش ها: در این مطالعه کبد گوسفندان آلوده به کیست هیداتید از کشتارگاه شهرستان خرم آباد جمع آوری شده و پس از جداسازی پروتواسکولکس های کیست هیداتید، جهت بررسی اثر ضد پروتواسکولکسی گیاه بلوط در شرایط in vitro و ex vivo، غلظت های ۲۵۰، ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میلی گرم بر میلی لیتر از عصاره گیاه بلوط را با سوسپانسیونی از پروتواسکولکس ها (۱۰۳ × ۱ در هر میلی لیتر) مجاور کرده و در زمان ۴۰-۵ دقیقه میزان مرگ و میر آنها محاسبه گردید. |
یافته ها: یافته های in vitro مطالعه حاضر نشان داد که میزان کشندگی پروتواسکولکس ها پس از ۵ دقیقه مواجهه با غلظتmg/mL ۱۰۰۰ عصاره گیاه بلوط ۱۰۰ % بود. این در حالی است که در نتایج ex vivo، %۱۰۰ پروتواسکولکس ها پس از ۱۰ و ۲۵ دقیقه مواجهه به ترتیب با غلظت های ۱۰۰۰ و ۵۰۰ میلی گرم بر میلی لیتر عصاره بلوط از بین رفته بودند، که بیانگر این موضوع است که عصاره نیاز به زمان بیشتری برای نشان دادن اثرات ضد پروتواسکولکسی خود در شرایط ex vivo دارد (p< ۰,۰۵). |
بحث و نتیجه گیری: علاوه بر این نتایج، مطالعه حاضر بیانگر آن است که عصاره گیاه بلوط دارای اثرات ضد پروتواسکولکسی قابل توجهی در شرایط in vitro و ex vivo می باشد بنابراین می توان با انجام آزمایشات تکمیلی از آن به عنوان داروی جایگزین جدید در هنگام جراحی هیداتید استفاده کرد. |
عارفه عادل، معصومه عبدی، آرزو شاهسواری، مهدیه سپهوند، سارینا خان احمدی،
دوره ۲۶، شماره ۱ - ( ۲-۱۴۰۳ )
چکیده
مقدمه: کوید ۱۹ یک همهگیری جهانی بود که منجر به بروز مشکلات متعددی از جمله اختلالات قاعدگی در زنان گردید. مطالعه حاضر با هدف بررسی فراوانی اختلالات قاعدگی و عوامل مرتبط با آن در زنان مبتلا به کوید ۱۹ انجام گردید.
مواد و روش ها: مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی است و ۸۰ زن مبتلا به کوید ۱۹ به روش در دسترس در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۱ وارد مطالعه شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه به صورت تلفنی جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه ۱۶، آمار توصیفی ( فراوانی و درصد) و تحلیلی ( کای اسکوئر و تی مستقل) انجام گردید.
یافته ها: ۷/۴۳ درصد زنان در زمان همهگیری کوید دچار اختلال قاعدگی شده بودند. ۳/۲۶ درصد بعد از دریافت واکسن و ۵/۱۷ درصد اختلال را مربوط به ابتلا به کوید میدانستند. خونریزی حجیم (۵/۱۷%) و خونریزی با حجم کم (۵/۷ %) بیشترین اختلالات گزارش شده بود و واکسنهای سینوفارم (۳/۷۶ %) و آسترازانکا (۱۵ %) بیشترین واکسنهای مصرفی بودند. نتایج آزمونهای آماری ارتباط معناداری را بین وجود اختلال و سایر متغیرها نشان نداد (۰۵/۰P>).
بحث و نتیجه گیری: فراوانی اختلالات قاعدگی در زمان کوید ۱۹ نسبت به قبل از آن افزایش یافته بود. با توجه به رفع این اختلال بعد از یک بازه چند ماهه، توصیه می شود در صورت برطرف نشدن اختلال و ادامهدار بودن آن، مراجعه جهت شناسایی و پیگیری به موقع صورت گیرد تا از عواقب خطرناک بیماریهای زنان کاسته شود. |