جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای عسگری

قربان عسگری، حسین موحدیان، بیژن بینا،
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۲ )
چکیده

مقدمه : امروزه آزمایش های زیست آزمون در اقدامات کنترل آلودگی آب جایگاه ویژه ای به دارد. لذا با تعیین سمیت پساب و بررسی اثرات آن بر منابع آبی با استفاده ازروش زیست آزمونی می توان میزان ونوع تصفیه لازم برای رسیدن به شرایط مطلوب را برای آبزیان تعیین کرد. در این تحقیق شاخص سمیت فاضلاب تصفیه خانه جنوب اصفهان با استفاده از دافنیا مگنا مطالعه قرار گردیده است. مواد و روشها: در این مطالعه، آزمایش ها با استفاده از نمونه های فاضلاب برداشته شده از چهار محل شامل فاضلاب خام ورودی، قبل و بعد از حوض ته نشینی اولیه و بعد ازحوض ته نشینی ثانویه انجام گردید. دافنیای اولیه برای کشت از محیط زندگی طبیعی آنها به تعداد لازم صید گردید؛ سپس یکی از دافنیاهای صید شده، به تنهایی کشت داده شد. پس از آن نوزادهای دافنیای اولیه برای کشت انبوه استفاده گردید. پس از تهیه رقتهای لازم از نمونه های فاضلاب با انجام آزمایش های لازم غلظت کشنده ۴۸ ساعته، یکای سمیت و بازده واحدهای مختلف و کل تصفیه خانه تعیین گردید. یافته ها: نتایج نشان داد که LC۵۰-۴۸h برای فاضلاب خام ورودی۳۰ درصد حجمی وبرابر ATU۳۳/۳ بود. به همین ترتیب LC۵۰-۴۸h برای فاضلاب بعداز تصفیه مقدماتی، اولیه و ثانویه ۳۲، ۸۵ و ۵۲ درصدحجمی و براساس یکای سمیت حاد به ترتیب ۱۲۵/۳، ۹۲/۱و۷۶/۱بود. بازده تصفیه مقدماتی در کاهش سمیت ۶% محاسبه گردید. به همین ترتیب بازده تصفیه اولیه، ثانویه وکل تصفیه خانه در کاهش سمیت ۴/۳۸%،۸ % و۵۰ % به دست آمد. نتیجه گیری: اطلاعات حاصل از این تحقیق در مجموع مشخص می سازد که زیست آزمونی برای ارزیابی سمیت فاضلاب و کنترل آلودگی آب لازم است. بنابراین می توان زیست آزمونی را به عنوان یک روش مناسب برای ارزیابی اثر و کارایی فرایندهای مختلف تصفیه و کنترل سمیت به عنوان اطلاعات پایه برای پایش پسابها به کار برد. با توجه به گسترش روز افزون سیستم های تصفیه فاضلاب در ایران، ضروری است که در کشور یک استراتژی مناسب برای پایش پساب در کشور ضروری است و که نتایج این تحقیق و تحقیقات مشابه می تواند راهگشا باشد.
قربان عسگری، بهرام کمره ئی،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( یافته ۱۳۸۸ )
چکیده

مقدمه: استفاده از منابع خوراکی آبزی به ویژه ماهیان به عنوان بخشی از منابع پروتئینی ، به دلیل نیاز روز افزون انسان به غذا، در حال افزایش است. مطابق آمارهای موجود، مصرف سرانه آبزیان در جهان از ۳/۱۴ کیلوگرم در سال ۱۹۹۴ به بیش از ۷۵/۱۵ کیلوگرم در سال ۱۹۹۷ افزایش یافته است. مصرف آبزیان در ایران از کمتر از ۱ کیلوگرم در سال ۱۳۵۷ به ۵۷/۴ کیلوگرم در سال ۱۳۷۵ افزایش یافته است. بنابراین به موازات افزایش مصرف این منابع، اهمیّت بهداشتی و سلامتی ماهیان نیز، بیشتر می گردد که در این میان فلزات سنگین به علت فرایند بیولوژیکی و تجمع زیستی، تشخیص و اندازه گیری اهمیت زیادی دارند. در این مطالعه توصیفی مقطعی مقدار فلزات سنگین کادمیوم، سرب، کروم و نیکل در ماهیان پرورشی شهرستان خرم آباد در بهار و تابستان سال ۱۳۸۵ مورد بررسی قرار گرفته است .

Ø مواد و روش‌ها: به منظور بررسی غلظت فلزات سنگین کادمیوم، کروم، سرب و نیکل ماهیان پرورشی شهر ستان خرم آباد بطور منظم در فواصل زمانی مشخص در طی فصل بهار و تابستان تعداد ۲۴۰ نمونه از ده محل پرورش ماهی جمع آوری گردید و مقدار فلزات سنگین کادمیوم، کروم، سرب و نیکل موجود در بافت ماهیان پس از عملیات هضم شیمیایی توسط دستگاه جذب اتمی تعیین شد. و نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS و دو آزمون T - Test ت جزیه و تحلیل گردید. در آزمایشهای از مواد شیمیایی با درجه خلوص بسیار زیاد استفاده گردید .

Ø یافته‌ها: میانگین غلظت سرب، کروم، کادمیوم ونیکل در بافت ماهیان مورد مطالعه به ترتیب برای محلهای مورد نظر ۴۶/۰، ۰۶/۰، ۰۵۳/۰ و۳/۰ میلی گرم بر لیتر بر حسب وزن خشک ماهی بدست آمد. نتایج حاصل از انجام این پژوهش نشان داد که مقدار فلزات سنگین سرب، کادمیوم، کروم و نیکل به ترتیب در ۲۷%، ۸%، ۳% و ۲۵% نمونه های مورد مطالعه از حداکثر مجاز سازمان بهداشت جهانی کمتر بود .

Ø بحث و نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که توزیع فلزات سنگین در بافت ماهیان مورد مطالعه بطور تقریباً یکسانی وجود دارد و از نظر آماری اختلاف معنی داری بین غلظت آنها مشاهده نگردید ولی مقادیر این فلزات در ماهیان پرورشی بیشتر از ماهیان دریایی بود. مقایسه مقادیر بدست آمده با استاندارد سازمان بهداشت جهانی نشان داد که مقدار فلزات سنگین سرب، کروم، کادمیوم، و نیکل از حد مجاز سازمان بهداشت جهانی کمتر است .


بهرام کمره ئی، سید حامد میر حسینی، علی جعفری، قربان عسگری، مهدی بیرجندی، زینب رستمی،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( یافته ۱۳۸۸ )
چکیده

همگام با رشد صنعتی و اقتصادی و تولید انواع مختلف ترکیبات و مواد شیمیایی و غیره که بشر برای رفاه و آسایش خود با استفاده از منابع طبیعی بدست آورده در این راستا بطورناخواسته موادی چون انواع فلزات سنگین و سمی را به طبیعت وارد می کند که هم برای محیط اطراف و هم برای خود مشکلات و خطرات جدی به همراه دارد. این مطالعه با هدف تعیین غلظت فلزات سنگین( آرسنیک،باریم،کادمیوم،جیوه،سرب،کرم) در کلیه چاههای تامین کننده آب شهر بروجرد وهمچنین جهت سنجش میزان آلودگی آب رودخانه شهر به این فلزات از بهمن ماه ۱۳۸۷تا تیر ماه ۱۳۸۸ انجام گرفته است. مواد و روش ها: این مطالعه از نوع بررسی (مقطعی) بوده و به منظور بررسی غلظت فلزات آرسنیک ، جیوه،کادمیوم، کروم ، سرب ، باریم در منابع آب بروجرد بصورت منظم ۵۴ نمونه از ۱۸ چاه تامین کننده آب شرب شهر برداشت گردید. همچنین در دو مرحله از آب رودخانه قبل و بعد ازشهر جمعا ۸ نمونه برداشت گردید. پس از انتقال نمونه ها به آزمایشگاه مطابق با روش ذکر شده در کتاب استادارد متد ۱۰ برابر تغلیظ شده و سپس عناصر مورد نظر در نمونه ها توسط دستگاه جذب اتمی (WFX ۱۳۰) اندازه گیری شد و با استفاده از نرم افزار های SPSS ، Excel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: میانگین غلظت فلزات کادمیوم ، سرب ، کروم ، جیوه ، آرسنیک وباریم در کلیه چاههای آب شرب به ترتیب ۰۰۱۴/۰ ، ۰۰۵/۰ ، ۰۰۰۲/۰ ، ۰۰۷۷/۰ ،۰/۰، ۳۲۲۲/۰ میلی گرم بر لیتر بود. وغلظت فلزات سنگین آب رودخانه بعد از عبور از شهر افزایش چشمگیری خصوصا در فصول خشک دارد.. بحث و نتیجه گیری: نتایج بدست آمده حاکی از آن است که میانگین غلظت فلزات سنجش شده در کلیه چاههای آب شرب بروجرد پائین تر از حد استاندارد است. و هیچ اختلاف معنی داری بین غلظت فلزات در سه مرحله نمونه برداری شده مشاهده نشد (P value >۰,۰۵). نتیجه اینکه آب این چاهها آلوده به فلزا ت سنگین نیست . ولی به علت ورود فاضلابهای شهری و صنعتی به رودخانه غلظت فلزات سنگین آب رودخانه بعد از عبور از شهر افزایش زیادی داشته است و آب رودخانه را آلوده به این فلزات کرده است.
محبوبه سترکی، صدیقه عسگری، منیره دودی،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۰ )
چکیده

مقدمه: امروزه نقش آنتی اکسیدانها در جلوگیری و بهبود بیماری آترواسکلروز به اثبات رسیده است. در این مطالعه اثرات مصرف آبغوره بر عوامل خطر پروفایل لیپید و پیشرفت آترواسکلروز در خرگوشهای‌ها یپرکلسترولمیک بررسی شده است. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه پیشنهاد کننده تأثیر حمایتی مصرف آبغوره (بعنوان یک آنتی اکسیدان) بر روی برخی از عوامل خطر آترواسکلروز می‌باشد. یافته‌ها: مصرف روزانه ml ۵ و ۱۰ آبغوره (یک بار) افزایش معنی داری را در سطح ظرفیت آنتی اکسیدانی و HDL-C نسبت به گروه رژیم پرکلسترول نشان داد .هر دو دوز آبغوره موجب کاهش معنی‌دار در میزان ترانس آمینازهای کبدی ((SGPT,SGOT ،گلوکز و ApoB شد. مصرف ml ۱۰ آبغوره موجب کاهش معنی‌دار در سطح TG نسبت به رژیم پرکلسترول شد. هیچ اختلاف معنی‌داری در سطح کلسترول تام و ApoA بین گروه‌های آبغوره و گروه رژیم پرکلسترول دیده نشد. نتایج بافت شناسی نشان داد که مصرف آبغوره به میزان زیادی موجب کاهش شدت ضایعه در دیواره آئورت نسبت به گروه پرکلسترول شد. مواد و روش‌ها: ۳۲ خرگوش نر نیوزیلندی بطور تصادفی به ۴ گروه دریافت کننده تقسیم شدند؛ ۱- معمولی ۲- پرکلسترول (۱% کلسترول) ۳- پرکلسترول (۱% کلسترول) و ml ۵ آبغوره ۴- پرکلسترول (۱% کلسترول) و ml ۱۰ آبغوره.فاکتورهای گلوکز، کلسترول تام (TC )، تری گلیسرید (TG )، آپو لیپو پروتئین های A ,B (ApoA, ApoB )، ترانس آمینازهای کبدی (SGPT ,SGOT )، لیپوپروتئین با دانسیته بالا (HDL-C ) و ظرفیت آنتی اکسیدانی قبل از آزمایش و دو ماه پس از تیمار اندازه گیری شد. در انتهای مطالعه، تشکیل رگه چربی در آئورت در همه گروهها تعیین و بررسی شد.
هدایت نظری، علی فرهادی، مژگان جاریانی، رضا حسین آبادی، سارا عسگری، مجید مجیدی مهر،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: در طی بارداری، تغییرات جسمی و روحی عمده‌ای در زنان باردار رخ می‌دهد و این دوره به عنوان یک دوره آسیب پذیر در زنان در نظر گرفته می شود. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت سلامت روان زنان در دوران بارداری انجام شد مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی ۲۸۰ زن باردار مراجعه کننده به ۷ مراکز بهداشتی- درمانی شهر خرم آباد بررسی شدند. از روش نمونه گیری تصادفی ساده برای انتخاب مراکز بهداشتی- درمانی و روش نمونه گیری تصادفی نظام دار برای انتخاب زنان استفاده شد. ابزار مورد استفاده در این تحقیق پرسشنامه سلامت عمومی گلدبرگ بود. پس از جمع آوری داده ها با نرم افزار spss و آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون t تجزیه و تحلیل گردید. یافته‌ها: نتایج نشان داد که ۶/۴۳% از زنان باردار از نظر سلامت روان مشکوک بودند. بالاترین میانگین نمرات مربوط به اختلال عملکرد اجتماعی(۸۱/۷) و کمترین مربوط به افسردگی(۸۶/۲) بود. در این مطالعه بین بارداری ناخواسته و جنسیت جنین با سلامت روانی زنان باردار ارتباط معناداری وجود داشت (۰۵/۰P<). همچنین میزان اضطراب زنانی که در سه ماهه سوم بارداری قرار داشتند نسبت به زنانی که در سه ماهه اول بارداری بودند به طور معناداری بالاتر بود (۰۵/۰P<). همچنین میزان اضطراب زنانی که در سه ماهه سوم بارداری قرار داشتند نسبت به زنانی که در سه ماهه اول بارداری بودند به طور معناداری بالاتر بود (۰۵/۰P<). بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج این مطالعه و اهمیت سلامت روانی زنان باردار و تأثیرآن بر سلامت جنین و نوزاد، پیشنهاد می‌شود مشاوره روانپزشکی به عنوان جزیی از برنامه معمول مراقبت‌های بارداری مد نظر قرار گیرد.

محمدمهدی عسگری زاده، نسیم اصلانی، پرستو امیری، طالب خداویسی، ریحانه کورنوکر،
دوره ۲۷، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۴۰۴ )
چکیده

مقدمه: امروزه می­توان در روش ­های ارائه خدمات مراقبت بهداشتی، به ویژه پزشکی از راه دور، از قابلیت ­های ارائه شده توسط متاورس بهره ­مند گردید. این امر مستلزم ارزیابی زود هنگام مزایا و چالش­ های بالقوه متاورس در زمینه پزشکی از راه دور قبل از تحقق پذیرش بالینی است. هدف از انجام پژوهش حاضر شناسایی اهداف، پیامدها و موانع استفاده از متاورس در حوزه پزشکی از راه دور است.
مواد و روش ­ها: در این بررسی سیستماتیک، مقالات منتشر شده در پایگاه‌های اطلاعاتی آنلاین (PubMed، Scopus و Web of Science) تا خرداد ۱۴۰۳ (بدون محدودیت زمانی) با استفاده از کلمات کلیدی مرتبط ("Metaverse" و "Telemedicine") به زبان انگلیسی جستجو شده‌اند.
یافته­ ها: از مجموع مقالات وارد شده به مطالعه بیشتر مطالعات (۷۵%) در سال ۲۰۲۳ و کره جنوبی دارای بیشترین مطالعات (۲۵%) در این زمینه بود. قابلیت ­ها و پیامدهای اصلی استفاده از متاورس در پزشکی از راه دور شامل افزایش دسترسی به خدمات مراقبت سلامت، افزایش میزان امنیت، ایجاد حس اطمینان به کاربران، کاهش هزینه ­ها و مدیریت زمان بود. خطرات مربوط به امنیت و محرمانگی، تکنولوژی­های مورد نیاز، دانش استفاده و هزینه ­بر بود نیز از چالش ­ها و موانع اجرای متاورس در پزشکی از راه دور است.
بحث و نتیجه ­گیری: متاورس یک بستر مناسب برای پزشکی از راه دور است که امکان دسترسی به اطلاعات پزشکی و علمی را فراهم می‌کند. با وجود مزایا و پیامدهای مثبت این بستر در ارائه سریع و با کیفیت خدمات درمانی که موجب توجه گسترده­ای به آن می ­شود چالش­هایی وجود دارد که باید در رفع آن‌ها اقدامات لازم صورت پذیرد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb