جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای علیپور

باقر سید علیپور، معصومه عشریه، رمضان خان بابایی،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: امروزه فن‌آوری نانو به سرعت در حال توسعه بوده و ممکن است اثرات قابل توجهی بر صنعت، جامعه و محیط زیست داشته باشد. در این مطالعه خصوصیات سمی نانو ذره اکسید روی بر بافت و آنزیم کبدی ALT در موش باردارNMRI بررسی شد. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج ما نشان داد استفاده از غلظت های مختلف نانو ذره اکسید روی می‌تواند سبب اثر نامطلوب بر کبد با آسیب به هپاتوسیت و افزایش سطح آنزیم های کبدی شود. یافته‌ها: نتایج نشان داد که فعالیت آنزیم ALT با دریافت نانو ذره در غلظت های mg/kg۵۰، ۱۰۰، ۱۵۰ و ۲۰۰ در مقایسه با گروه کنترل در همه گروه ها در سطح معنی دار ۰۵/۰< P افزایش یافته است. بررسی هیستولوژی نشان داد که نانو ذرات اکسید روی سبب آسیب شدید کبد شد. آسیب به سلول های کبدی باعث پیشرفت نشت غشاء و آزاد شدن آنزیم به داخل خون می شود. مواد و روش‌ها: این مطالعه تجربی در شرایط استاندارد بر روی ۲۵ سر موش سوری باردار با وزن متوسط ۳ ±۳۰ گرم انجام شد بطوریکه یک روز در میان به مدت ۱۵ روز، دوز های مختلف نانو ذره اکسید روی را بصورت تزریق درون صفاقی دریافت کردند. سپس نمونه‌های خونی در روز هفده ام از موش‌های NMRI گرفته شد و بافت ها جهت بررسی هیستولوژی با بافر بوئن تثبیت شدند و با هماتوکسیلین و ائوزین رنگ-آمیزی شدند. نتایج حاصله توسط برنامه آماری SAS مورد تجزیه تحلیل قرار گرفتند.
کبری مرادی، علیرضا آقایوسفی، احمد علیپور، پرویز بهرامی،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: هدف پژوهش حاضر مقایسه سیستم‌های مغزی رفتاری افراد دارای بیماری مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) و افرادی عادی بوده است.

مواد و روش­ ها: روش پژوهش حاضر از نوع علی مقایسه‌ای بوده است. جامعه آماری شامل تمام افراد عادی و تمام بیماران مبتلا به ام اس می‌باشد که در تابستان و پاییز سال ۱۳۹۳ به متخصصین مغز و اعصاب در استان لرستان مراجعه نموده‌اند. از جامعه آماری گروه نمونه‌ای به‌اندازه ۱۱۷ نفر (۷۵ فرد مبتلا و ۴۲ فرد عادی) با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند، سپس پرسش نامه شخصیتی گری- ویلسون بر روی آنان اجرا شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش تحلیل واریانس چند متغیری (مانوا) استفاده شد.

یافته­ ها: یافته‌ها نشان داد، در خرده مقیاس فعال‌ساز رفتاری، افراد مبتلا به ام اس به‌طور معناداری نمرات پایین‌تری را در مقایسه با افراد عادی کسب کردند.

بحث و نتیجه ­گیری: آنچه از یافته‌ها بر می‌آید این است که نمره پایین در فعال‌سازی رفتاری به‌عنوان یکی از عوامل آسیب شناختی در بیماری‌های مزمن از جمله ام اس مطرح می‌باشد و نیازمند درمان روان شناختی است.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb