جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای فراهانی

افشین نظری، حمید فراهانی ،
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۲ )
چکیده

مقدمه : در سالهای اخیر کارا یی محلولهای هیپرتونیک در احیا, شوک هموراژیک در مطالعات آزمایشگاهی وبررسی های کلینیکی نشان داده شده است. ازطرفی تجویز ATP-MgCl۲ نیزدر درمان شوک هموراژیک جهت بهبود برون ده قلبی, کارایی قلب ,پرفوزیون بافتی بکار می رود. در این تحقیق اثرات محلولهای هیپرتونیک همراه با محلول ATP-MgCl۲در درمان شوک هموراژیک رات بررسی شد. مواد و روشها : در این مطالعه تجربی ۲۱ رات نر از نژاد ویستار به طور تصادفی درسه گروه قرار گرفتند.پس از بیهوش نمودن, شوک هموراژیک بوسیله خونریزی ایجاد وحیوانات بمدت ۳۰دقیقه در حالت شوک نگهداری شدند. سپس به گروه اول محلول هیپرتونیک کلرور سدیم ۵%،به گروه دوم ATP-MgCl۲ و به گروه۳ هر دو محلول تزریق شد. فاکتورهای فشارخون ،الکترولیتهای سرم(سدیم و پتاسیم)،هماتوکریت،پروتئین توتال، آلبومین،ضربان قلب، اسمولالیته سرم و ادرار قبل، ,بلافاصله بعد از شوک ویک ساعت پس از تزریق محلولها اندازه گیری شد. فشار خون با استفاده از دستگاه فیزیوگراف و سدیم و پتاسیم با فلم فتومتر و سایر فاکتورهای خونی توسط کیت های مخصوص اندازه گیری شد. همچنین اسمولالیته سرم و ادرار توسط دستگاه اسمومتر اندازه گیری شد. یافته ها : میانگین غلظت سدیم یکساعت بعد از احیا، در گروه ۱و۳ نسبت به گروه ۲ افزایش معنی داری داشت (۰۵/۰p<) ومیانگین غلظت آلبومین سرم در گروه ۲ نسبت به گروههای دیگر افزایش معنی داری از خود نشان داد (۰۵/۰p<).از نظر اسمولالیته سرم وادرار در سه گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت.میانگین فشار خون سیستولی در ۱۵ دقیقه اول بعد از احیا, در گروه ۲ کاهش معنی داری را نسبت به گروه ۱و۳ از خود نشان داد (۰۵/۰p<) و در بین گروه ۱و۳ ,گروه ۳ افزایش بیشتری داشت هر چند که اختلاف معنی دار نبود. نتیجه گیری : اگر چه تغییراتی در غلظت سدیم یا آلبومین پلاسما بعد از درمان در گروه ۲ نسبت به سایر گروهها مشاهده شدو نیزدر گروه سه در ۱۵ دقیقه اول بعد از احیاء موفق شد که فشار خون را از دیگر گروهها بالاتر ببرد؛ ولی نتوانست در پایان احیاء، فشار خون را در آن محدوده حفظ کند، به نظر میرسد محلول ATP-MgCl۲ به تنهایی و توام آن با محلول هیپرتونیک در مقایسه با محلول هیپرتونیک به تنهایی اثرات مفیدی را در بهبود پارامترهای همودینامیک و آزمایشگاهی در احیاء شوک نداشته باشد.
نصرت الله سربندی فراهانی،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۸۳ )
چکیده

مقدمه: تالاسمی شایعترین اختلال خونی در جهان است. این کم خونی ارثی که ناشی از یک دگرگونی بنیادی در تعادل زنجیره های آلفا و بتا در ساختمان هموگلوبین بالغین (Hb.A) است, در فرم ماژور خود دارای عوارض جدی و تهدید کننده حیات (توام با همولیز و تغییرات استخوانی) است, در تحقیق حاضر عملکرد سلولهای ایمنی غیر اختصاصی (نوتروفیل ها) این بیماران مورد بررسی قرار گرفته است, همچنین ارتباط بین عملکرد نوتروفیل ها با سطح فرتینین سرم, طحال برداری, تزریق دسفرال و تعداد دفعات تزریق خون نیز مورد مطالعه قرار گرفته است. مواد و روشها: مطالعه به روش مورد ـ شاهدی روی ۳۰ بیمار مبتلا به بتا ـ تالاسمی ماژور و ۳۰ فرد سالم به عنوان گروه کنترل انجام شده است. برای نوتروفیلها از خون کامل حاوی ضد انعقاد هپارین (u/ml۱۵) در حضور دکستران ۶% و به کمک سانتریفوژ یخچالدار، برای جداسازی کاندیدا آلبیکنس از کلنی های قارچ روی محیط SDA و به منظور تهیه سوسپانسیونهای نوتروفیل و قارچ از محیط ۱۶۴۰RPMI و بافر PBS استفاده شده است. عملکرد نوتروفیلها (پس از تعیین تعداد مطلق)، با تستهای احیاء NBT، کموتاکسی، بلع، اپسونیزاسیون و کشتن داخل سلولی بررسی شد. اطلاعات حاصله به کمک آزمون های آماری t-student و X۲ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. یافته ها: نتایج این بررسی نشان می دهدکه نوتروفیلهای بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور از نظر تعداد و فعالیتهای بیگانه خواری (بلع)واتصال به میکروارگانیزم (اپسونیزاسیون )واحیاء NBTمشابه گروه کنترل می باشند؛ درحالیکه ازنظر قدرت حرکت هدفدار بسوی ارگانیسم (کموتاکسی )وکشتن ارگانیسم نسبت به گروه کنترل فعالیت کمتری نشان می دهند. نتیجه گیری: با انجام این تحقیق مشخص شد که بیماران مبتلا به تالاسمی ماژوردر مقایسه با گروه کنترل (سالم) حساسیت بیشتری نسبت به عفونت نشان می دهند.
نصرت اله سربندی فراهانی، شهین رئوفی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۳۸۵ )
چکیده

مقدمه: بیماری عروق کرونریک بیماری شایع میانسالی به بعد است. مطالعات اپیدمیولوژیک قوی گواه اینست که آهن می تواند یک فاکتور مهم درایجاد بیماری عروق کرونر باشد. بنابراین مطالعه حاضر باهدف بررسی ارتباط بین وضعیت آهن وبیماری عروق کرونرانجام گردید. مواد و روش ها: شرکت کنندگان دراین مطالعه ۲۰۸ نفردارای بیماری قلبی بودند. ابتدا مشخصات فردی آنان توسط پرسشنامه جمع آوری شد. سپس نمونه خون آنان جهت اندازه گیری آهن-فریتین و Hb-HCT-TIBC گرفته شد. بحث و نتیجه گیری: یافته ها نشان می دهد که با افزایش سن میزان ذخیره آهن بدن افزایش می یابد و این امر میتواند در بیماریزایی برخی بیماریهای شایع مثل بیماریهای قلبی-عروقی مؤثر باشد، بنابراین نتایج ما از نقش ذخایرآهن بعنوان یک عامل خطر در ایجاد بیماری عروق کرونر حمایت میکند. یافته ها: ۱۱۰ نفر (۹/۵۲%) از شرکت کنندگان زن و ۹۸ نفر (۱/۴۷%)آنان مرد بودند. میانگین سنی آنان ۵/۶۳ سال بود. میانگین سطح فریتین آقایان ۰۴۱/۱۲۷ و ۲۱۴/۱۰۸ میکروگرم درمیلی لیتر در خانم ها بود. میانگین سطح آهن بدن مردان ۷۰/۹۳ و در خانمها ۷۱/۸۴ میکروگرم در میلی لیتر بود. نتایج نشان داد که بین سن و سطح آهن و فریتین ارتباط وجوددارد
ملیحه فراهانی،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: گیاهان در زندگی انسان دارای جایگاه ویژه ای بوده اند و کاربرد دارویی آنها در دست نوشته های بسیاری از دانشمندان جهان آمده است. امروزه درمان بیماری های ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک با داروهای شیمیایی به دلیل پیدایش مقاومت دارویی و دوره نهفتگی ویروس با چالش هایی روبرو شده است، پس نیاز به داروهای ضد هرپسی نوین می باشد. در این پژوهش اثر ضد ویروسی چای سبز، گل گاوزبان و خرزهره با داشتن پیشینه درمانی در پزشکی سنتی بر روی ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک بررسی شد.

مواد و روش ­ها: نخست عصاره آبی گیاهان با روش جوشاندن فراهم گردید و پس از سنجش سیتوکسیسیته آنها بر روی دودمان یاخته ایHep-۲ (Human epithelial type ۲) با ارزیابی C‏PE (cytopathic effect) ، اثر ضد هرپسی عصاره های گیاهی با روش بازدارندگی ازCPE  ویروس بررسی گردید.

یافته­ ها:  عصاره خرزهره بیشترین توکسیسیته را روی یاخته های Hep-۲ داشت (غلظتهای بالای ml/μg ۵۰) و گیاه چای سبز بیشترین ویژگی بازدارندگی از تکثیر ویروس را نشان داد. گل گاوزبان اثر ضد هرپسی کمتری داشت. چای سبز در دامنه غلظتی ml/μg ۵۰-۱۰۰۰ و گل گاوزبان در غلظت های بالای μg/ml ۳۰۰ بازدارنده تکثیر کامل ویروس بودند.

بحث و نتیجه­ گیری: چای سبز و گل گاوزبان در غلظت های غیرتوکسیک به خوبی توانستند از تکثیر کامل ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک پیشگیری کنند. برای پیداکردن مکانیسم اثر این داروها نیاز به پژوهش های بیشتر می باشد تا بتوان آنها را در ساخت داروهای ضدهرپسی نوین به کار برد.


رحیم احمدی، مرتضی سقرجوقی فراهانی، رویا آزادخواه،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: مطالعات نشان می دهند که داروها بر روی سلول های نرمال بدن اثرگذار هستند. هدف اصلی این تحقیق، بررسی اثرات دیکلوفناک و ایبوپروفن بر زنده مانی سلول های نرمال کلیویHEK  در محیط کشت انتخابی بوده است.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی-آزمایشگاهی سلول های HEK به طور تصادفی به گروه شاهد و گروه های تحت تاثیر دوزهای  ۰۰۱/۰،  ۰۱/۰، ۱/۰، ۱، ۱۰ میلی گرم بر میلی لیتر داروهای دیکلوفناک و ایبوپروفن، تقسیم شدند. سپس مقدار اثر سمیت داروها با استفاده از سنجش MTT  مورد سنجش قرار گرفت. داده ها با استفاده از روش آماری آزمونی واریانس یک طرفه بین گروه ها مقایسه شدند.
یافته ­ها: زنده مانی سلول های HEK در معرض دوزهای ۰۰۱/۰، ۰۱/۰، ۱/۰ میلی گرم/ میلی لیتر داروی ایبوپروفن در مقایسه با گروه شاهد دچار افزایش غیر معنادار شده است و زنده مانی سلول های HEK در گروه های دریافت کننده دوزهای ۰۰۱/۰، ۰۱/۰، ۱/۰، ۱، ۱۰ میلی گرم بر میلی لیتر از داروی دیکلوفناک در مقایسه با گروه شاهد دچار کاهش معنا دارشده است. (به ترتیب ۰۱/۰P<،  ۰۵/۰P<، ۰۱/۰P<، ۰۱/۰P<، ۰۱/۰P<).
بحث و نتیجه ­گیری: دارو های دیکلوفناک و ایبوپروفن در دوزهای بالا باعث از بین رفتن سلول های HEK می شوند. بنابراین استفاده از این دارو ها در دوزهای بالا نامناسب است.
 


سمیه سپهوندی، محمد صاحب زمانی، حجت اله فراهانی،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: اختلال طیف اوتیسم شایع ترین اختلال نافذ رشد می باشد. نقصان در مهارتهای اجتماعی، علایق، رفتار و فعالیت های تکراری و محدود، علائم مشخصه آن می باشد.
مواد و روش­ ها: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است  که با اجرای قصه گویی به روش ایفای نقش بر واحد های مورد پژوهش انجام  شده است. جامعه مورد نظر در این پژوهش شامل کلیه بیماران مبتلا به اوتیسم، که در مراکز اوتیسم شهرستان خرم اباد در سال۱۳۹۶ پرونده داشتند می باشد. ۳۰ کودک اوتیسمی ۱۶-۵ ساله به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه  ATECقبل و بعد از اجرای مداخله جمع آوری و سپس پردازش شد.
یافته ­ها: میانگین مهارت های ارتباطی (گفتار، زبان و ارتباط) قبل از مداخله ۸۵۵/۰ به ۲۴/۱ بعد از آن رسید، میانگین مهارت های اجتماعی از ۸۲۲/۰ به ۲۱/۱ بعد از مداخله رسید. در این زمینه میزان همبستگی پاسخ­ها قبل و بعد ۶۸۴/۰ مشاهده شد که معنی داری آن با ۰۰۰/۰p= تایید شده است.
بحث و نتیجه­ گیری:  قصه گویی به روش ایفای نقش یکی از مداخله‌های درمانی موثر و مقرون به صرفه، برای بهبود عملکرد ارتباطی و اجتماعی کودکان اوتیسمی می باشد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb