جستجو در مقالات منتشر شده


۹ نتیجه برای قربانی

محمد سعید سراج، کریم مولا، علی قربانی، آرش اعتمادی، مصطفی چراغی، ابوالفضل محمودلو ، نوشین نیک بختیان،
دوره ۶، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۸۳ )
چکیده

مقدمه: عفونت ادراری یک بیماری شایع در سطح جامعه خصوصاً در نزد خانمها است. در غیاب کشت مثبت ادرار در اغلب موارد درمان عفونت ادراری تنها براساس وجود علائم بالینی و یافته های کامل ادرار صورت می گیرد. هدف از انجام این مطالعه تعیین سوشهای مسبب عفونتهای ادراری و الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی هر کدام در شهر اهواز بود. مواد و روشها: این مطالعه گذشته نگر در طول سال ۸۱ بر روی کلیه مراجعین به آزمایشگاه های خصوصی و دولتی اهواز انجام گرفت. از تمام مراجعین نمونه وسط ادرار استریل اخذ و در محیط های Blood Agar و Maconkey کشت داده شد و فراوانی کشت مثبت ادرار و حساسیت آنتی بیوتیکی پاتوژن های ادراری تعیین شد. یافته ها: از مجموع ۴۸۸۵۰ نمونه ۳۴۳۶۰ زن (۳۴/۷۰ %) و ۱۴۴۹۰ مرد (۶۶/۲۹%) مورد بررسی قرار گرفتند.از این تعداد ۴۱۰۶ (۴/۸%) کشت مثبت (۳۱۴۰ زن و ۹۶۶ مرد) داشتند. شایعترین پاتوژن- های ادراری بترتیب شامل E.coli (۲۴/۴۶%) و استافیلوکوک ساپروفیتیکوس (۸/۲۵%) و کلبسیلا پنومونیه (۹۳/۱۶ %) بودند. انتروباکتر، پروتئوس، سیتروباکتر، پسودومونا و استافیلوکوک اپی درمیدیس، به ترتیب بقیه ارگانیسم های جدا شده را تشکیل می دادند.بیشترین حساسیت آنتی بیوتیکی در مورد سه جرم شایع بترتیب مربوط به نالیدیکسیک اسید، وانکومایسین و نیتروفورانتویین بود. نتیجه گیری: در مطالعه ما توزیع فراوانی پاتوژنهای ادراری و الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی مطابق با کتب مرجع و گزارشات منتشر شده در دیگر شهرهای کشور بود.
مهنوش داودزاده، فاطمه رجبی پور، فتح اله شفیع زاده، امین قربانی واقعی،
دوره ۶، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۸۳ )
چکیده

مقدمه: پرسنل بهداشتی و دانشجویان پزشکی در مقایسه با سایر گروههای جامعه به دلیل مواجهه مکرر با بیماران و فرآورده های خونی و نیز ترشحات قسمت های مختلف بدن در ریسک بالاتر ابتلاء به بیماریهای عفونی از جمله هپاتیت B قرار دارند (۱). یکی از راههای پیشگیری، مصون سازی توسط واکسیناسیون علیه این بیماریها است. هدف از این مطالعه، تعیین سطح آنتی بادی ضد ویروس هپاتیت B پس از واکسیناسیون بود (۱). مواد و روشها: این مطالعه توصیفی ـ مقطعی بر روی تعداد ۳۶ نفر از اینترن های دانشگاه علوم پزشکی لرستان که ۳ دوز واکسن را به صورت کامل دریافت نموده و از آخرین زمان تزریق آنها حداکثر ۶ سال گذشته است، انجام شد. نمونه های خون گرفته شده از لحاظ سطح آنتی بادی ضد ویروس هپاتیت B به طریقه الیزا بررسی شدند. یافته ها: نتایج حاکی از آن بود که ۴/۴۴ درصد اینترنها پاسخ ایمنی متوسط و در حد قابل قبول نسبت به واکسیناسیون داشته (MIU ۱۰ MIU > HBs Ab > ۱۰۰) و ۶/۵۵ درصد اینترنها از سطح ایمنی خوبی نسبت به واکسیناسیون برخوردار بودند (MIU < ۱۰۰). عدم پاسخ به واکسیناسیون در هیچ کدام از اینترن ها مشاهده نشد (MIU ۱۰ <). بین سطح آنتی بادی ضد هپاتیت B (HBs Ab)، گروه سنی، جنسیت، فاصله آخرین تزریق واکسن و نیز رعایت فواصل بین تزریق ۳ دوز واکسن رابطه معنی داری بدست نیامد. نتیجه گیری:کل نتایج بیانگر پاسخ ایمنی مناسب و قابل قبول در اینترنهای تحت مطالعه نسبت به دریافت ۳ دوز واکسن بود.
بهار الله وردی، امین قربانی واقعی،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۵ )
چکیده

مقدمه: روی برای متابولیسم اسیدهای نوکلئیک،ساخت پروتئین و ترمیم بافتی ضروری است.کمبود روی به اثرات سوء بر سلامت کودک و افزایش مرگ و میر به دنبال ابتلاء به پنومونی یا گاستروآنتریت می شود. روی با افزودن ظرفیت جذبی سلولهای پرزی و کاستن باکتریهای گرم منفی پاتوژن لومن روده و مهار ترشح کلر سبب بهبود سریعتر اسهال در کودکان می گردد. مطالعات متعدد در ممالک در حال توسعه از تأثیر روی در اسهال کودکان موجودند.در مطالعه فعلی اثر بخشی روی در اسهال حاد کودکان در استان لرستان بررسی گردید. بحث و نتیجه گیری: سولفات روی می تواند به ویژه در کودکان دچار سوء تغذیه در زمان ابتلاء به گاستروآنتریت حاد به عنوان بخشی از برنامه تغذیه ای در کنار سایر دستورات تغذیه ای و بهداشتی تجویز گردد. یافته ها: دفعات اسهال در روز در گروه مورد و شاهد به ترتیب۹۹/۰ ۳/۳ و ۱/۱۹/۴ بار روزانه،طول کشیدن اسهال ۲/۳۹/۴ در برابر۹/۳۸/۷روز و وزن گیری پس از یکماه در دو گروه به ترتیب ۰۵/۲۲۳۸/۱۱۰در برابر ۴/۱۰۶+-۸/۹۵ گرم بود که در هر سه مورد با ۰۵/۰p< کارآیی روی در بهبود نتیجه اثبات گردید. در گروه مورد افت وزن یا اسهال پایدار دیده نشد. مواد و روش ها: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی سه سوکور تصادفی شاهددار در الیگودرز در سال ۸۴ است که در دو گروه مساوی ۳۶ نفره کودکان ۱۲ تا ۶۰ ماهه مبتلا به اسهال حاد آبکی که شاخص وزن بر حسب قد و بر اساس تقسیم بندی واترلو،کمتر از SD۲- داشتند انجام شد. در گروه مورد، روی به صورت محلول یک درصد سولفات روی به میزان یک میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز تجویز شد. مدت زمان اسهال،تعداد دفعات اسهال در روز و افزایش وزن پس از یکماه در دو گروه مقایسه و یافته ها با نرم افزار SPSS نسخه ۱۳ پردازش شد.
مهدی کرباسی، الهام کرباسی، دکتر علی صارمی، دکتر حسین قربانی زاده خرازی،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۹ )
چکیده

همگام با رشد صنعتی و اقتصادی و تولید انواع مختلف ترکیبات و مواد شیمیایی و غیره که بشر برای رفاه و آسایش خود با استفاده از منابع طبیعی به دست آورده است. در این راستا به طور ناخواسته موادی چون انواع فلزات سنگین و سمی را به طبیعت وارد می کند که هم برای محیط اطراف و هم برای خود مشکلات وخطرات جدی به همراه دارد. این مطالعه با هدف تعیین غلظت فلزات سنگین ( آرسنیک ، سرب، کادمیوم، کروم، جیوه ، روی )در کلیه چاه های تامین کننده آب شرب شهرستان الشتر در چهار فصل سال ۱۳۸۸ انجام گرفته است. بحث و نتیجه گیری: نتایج به دست آمده حاکی از آن است که میانگین غلظت سنجش شده در کلیه چاه های آب شرب الشتر پایین تر از حد استاندارد است. هیچ اختلاف معنی داری بین چهار مرحله نمونه برداری شده مشاهده نشد. نتیجه اینکه آب این چاه ها آلوده به فلزات سنگین نمی باشد. یافته ها: غلظت فلزات جیوه و روی و کادمیوم در همه دوره های نمونه برداری برابر صفر و میانگین غلظت فلزات آرسنیک ، سرب وکروم در چاه های آب شرب به ترتیب : ۰۰۳۳/ ۰ ، ۰۷۸۸/ ۰ و ۰۱/ ۰ میلی گرم در لیتر بود. مواد و روش ها: این مطالعه از نوع بررسی مقطعی بوده و به منظور بررسی غلظت فلزات آرسنیک ، سرب، کادمیوم،کروم، جیوه و روی در منابع آب شرب شهرستان الشتر به صورت منظم ۲۰ نمونه از ۵ حلقه چاه تامین کننده آب شرب شهرستان برداشت گردید.پس از انتقال نمونه ها به آزمایشگاه مطابق با روش ذکر شده در کتاب استاندارد متد ۱۰ برابر تغلیظ شده و سپس عناصر مورد نظر در نمونه ها توسط دستگاه جذب اتمی اندازه گیری شد و با استفاده از نرم افزار های EXCEL،SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
علی قربانی رنجبری، محمدرضا یاریار، فاطمه جویبار، نازنین قربانی،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: کاکوتی یکی از گیاهان دارویی سنتی است. از ترکیبات شیمیایی فعال و اصلی این گیاه ماده ای تحت عنوان Pulegone می‌باشد که اثرات ضد دردی و ضد التهابی آن به خوبی مشخص شده است. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی اثرات ضد دردی گیاه کاکوتی (Ziziphora tenuior L.) بومی منطقه سیرجان (پاریز) در موش آزمایشگاهی نر بالغ است. بحث و نتیجه‌گیری: داده های تحقیق نشان داد که گیاه دارویی کاکوتی، اثرات ضد دردی بر موش های کوچک آزمایشگاهی دارد و گیاه مذکور بایستی در درمان های آینده مورد توجه قرار گیرد و جایگزین مناسبی برای داروهای شیمیایی می باشد یافته‌ها: نتایج پژوهش حاضر نشان داد، تزریق درون صفاقی گیاه کاکوتی منطقه سیرجان (پاریز) در غلظت های ۵۰، ۱۰۰ و ۱۵۰ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن همانند مورفین موجب کاهش فاز اولیه و ثانویه درد القا شده توسط فرمالین در موش نر بالغ می شود. مواد و روش‌ها: در این پژوهش، پس از جمع آوری برگ و سرشاخه گیاه کاکوتی از منطقه سیرجان عصاره گیری به روش خیساندن صورت پذیرفت. فعالیت ضد دردی با استفاده از تست فرمالین مورد ارزیابی قرار گرفت. از ۶ گروه موش های در نظر گرفته شده به ۳ گروه، عصاره هیدروالکلی در غلظت های ۵۰، ۱۰۰ و ۱۵۰ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن به صورت درون صفاقی تزریق شد. گروه کنترل بدون درمان و گروه شاهد حلال دارو یعنی سرم فیزیولوژی را به صورت داخل صفاقی دریافت نمود. گروه نیز مورفین را به میزان ۱۰ میلی گرم برکیلوگرم دریافت نمود. در ادامه داده ها جمع آوری شد و با استفاده از نرم افزار آماری۱۷ SPSS و آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معنی داری ۰۵/۰P< مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند
علی قربانی رنجبری، شهریار ناجی، عبداله زارعی، نازنین قربانی رنجبری،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۴ )
چکیده

 مقدمه : سالمونلاها اجرام میله ای کوتاه، گرم منفی، فاقد کپسول، هوازی و بی هوازی اختیاری هستند که در انسان سبب ایجاد مسمومیت غذایی می شود. در انتقال این بیماری، مواد غذایی خام با منشاء دامی به ویژه گوشت و تخم پرندگان حائز اهمیت فراوانی هستند. با توجه به اهمیت تخم اردک و بوقلمون در انتقال سالمونلوزیس و مصرف تخم اردک و بوقلمون های محلی و غیر صنعتی در منطقه، همچنین  پی بردن به میزان آلودگی سالمونلایی مطالعه حاضر صورت پذیرفت.
 مواد و روش ها: به منظور مطاله حاضر، ۳۰۰عدد تخم اردک و بوقلمون های بومی جمع آوری و به آزمایشگاه منتقل گردید؛ درآزمایشگاه پس از نمونه گیری از سطح تخم های مورد برسی، پوسته آنها با اتانول۸۰ درصد ضد عفونی و محتویات هر ۵ عدد تخم اردک و بوقلمون به صورت جداگانه در یک بشر مخلوط گشته و پس از۲۴ ساعت انکوباسیون در دمای C‏ °۳۷ با سوآب در آبگوشت سلنیت- F تلقیح گردید. نمونه از محیط سلنیت-F به آگار سالمونلا- شیگلا منتقل شد و پس از انکوباسون در C °۳۷  ازنظر کلنی های مشکوک به سالمونلا بررسی شدند. کلنی های مشکوک در محیط های TSI و لیزین دکربوکسیلاز تلقیح و باکتری هایی که دارای واکنش های مربوط به سالمونلا بودند بوسیله آزمایش PCR با پرایمرهای اختصاصی برای سالمونلاها و سروتیپ های سالمونلا انتریتیدیس و سالمونلا تیفی موریوم مورد بررسی قرارگرفتند.
 یافته ها: از مجموع ۳۰۰ تخم اردک و بوقلمون مورد بررسی پوسته ۷ مورد (۲/۳ درصد) آلوده به سالمونلا بود. از ۷ مورد آلودگی ۱ مورد پوسته تخم بو قلمون  آلوده به سالمونلا تیفی موریوم بود. از طرفی ۶ مورد آلودگی مربوط به پوسته تخم اردک های مورد مطالعه بود که همگی از سروتیپ سالمونلا تیفی موریوم بودند.
 بحث و نتیجه گیری: با توجه به مطالعه حاضر و تحقیق سایرمحققین در مجموع می توان نتیجه گرفت میزان عفونت سالمونلا در تخم اردک و بو قلمون نسبت به تخم ماکیان کمتر بوده و به نظر می رسد انتقال عمودی سالمونلا در بوقلمون و اردک کمتر از ماکیان باشد.


فرزاد ابراهیم زاده، مهرزاد قربانی، جواد ناصریان، مهناز مردانی،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده

 

مقدمه: افت تحصیلی به معنای عدم موفقیت در تحصیل می باشد که در دانشجویان علوم پزشکی از اهمیت خاصی برخوردار است و بصورت بحرانی تری خود را نشان می دهد. این مطالعه به منظور بررسی میزان افت تحصیلی و عوامل مرتبط با آن در دانشگاه علوم پزشکی لرستان انجام شده است.

مواد و روش­ ها: در این مطالعه همگروهی، پرونده تحصیلی کلیه ورودی های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ دانشگاه علوم پزشکی لرستان از آموزش کل و معاونت دانشجویی اخذ گردید و اطلاعات جمعیت شناختی و سوابق آموزشی در یک چک لیست وارد گردید. افت تحصیلی بر اساس معدل کل نامطلوب، مشروطی، طولانی شدن مدت تحصیل، اخراج و انصراف از تحصیل تعریف گردید و برای مدل بندی عوامل مرتبط با آن از رگرسیون لوجستیک تحت سطح معناداری ۰۵/۰ استفاده شد.

یافته­ ها: بروز تجمعی افت تحصیلی در دانشجویان مورد مطالعه ۱/۲۵% بود. درضمن عوامل مرتبط با افت تحصیلی شامل دانشکده محل تحصیل، دوره تحصیلی، مقطع تحصیلی، فاصله بین مقاطع تحصیلی قبلی و فعلی، جنسیت و محل سکونت  بوده اند  (۰۵/۰>P). بین بروز افت تحصیلی و سهمیه قبولی ارتباط معناداری مشاهده نگردید.

بحث و نتیجه­ گیری: مهمترین گروه های در معرض خطر شامل دانشجویان دانشکده پزشکی و بهداشت، دانشجویان دوره شبانه، دانشجویان مقطع کاردانی و دکترای حرفه ای، دانشجویان مذکر، دانشجویان دارای فاصله زیاد بین مقاطع تحصیلی و دانشجویان ساکن خوابگاه دانشجویی بوده اند؛ لذا پیشنهاد می گردد تا  این افراد از ابتدای تحصیل به مراکز مشاوره یا اساتید راهنمای آموزشی معرفی گردند و مورد توجه ویژه قرار گیرند.


فرزاد ابراهیم زاده، جواد ناصریان، مهرزاد قربانی، افشین الماسی،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: شناسایی نقاط ضعف پژوهش اولین گام برای سامان بخشیدن به پژوهش در جامعه است. چون عمده فعالیت‌های پژوهشی توسط اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد در این پژوهش سعی شده تا ارتباط موانع پژوهش از دیدگاه اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با عملکرد پژوهشی ایشان بررسی گردد.
مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی بر روی اساتید دانشگاه علوم پزشکی لرستان به روش سرشماری انجام گردید. یک پرسشنامه محقق ساخته برای ارزیابی متغیرهای جمعیت شناختی و آگاهی و نگرش اعضای هیأت علمی نسبت به موانع موجود در مراحل مختلف پژوهش تدوین و به صورت خود ایفا تکمیل شد و ارتباط آن با نمرات ارزشیابی سالیانه اساتید در معیار پژوهشی با استفاده از آزمون مجذور کای، من-ویتنی و کروسکال-والیس بررسی گردید.
یافته ها:  متغیرهای دانشکده محل خدمت، کمیت تدریس، انگیزه پژوهشی اولیه، آگاهی نسبت به متغیرهای اصول روش تحقیق، اصول جستجو در بانک‌های اطلاعاتی پزشکی، اصول پروپوزال نویسی و اصول مقاله نویسی و نیز نگرش نسبت به متغیرهای اولویت‌های پژوهشی مصوب، نگارش پروپوزال، کیفیت مشاوره پژوهشی، فرآیند تصویب طرح‌ها در شوراهای پژوهشی، تسهیلات پژوهشی، نگارش مقاله، فرآیند داوری مقالات داخلی، ارائه مقاله در همایش‌ها و مشارکت در پایان نامه‌ها در ارتباط معنادار با عملکرد پژوهشی افراد بودند (۰۰۵/۰P<).
بحث و نتیجه گیری: به نظر می‌رسد با اعطای امتیازات ویژه به جمعیت‌های خاص نظیر اعضای هیأت علمی دانشکده پزشکی، افراد دارای کمیت تدریس بالا و افراد دارای آگاهی و نگرش نامطلوب بتوان انگیزه ایشان جهت انجام فعالیت‌های پژوهشی را تقویت کرد.


فهیمه کوشکی، مهسا مشرف، زهرا قربانی، فاطمه ملااسدالله،
دوره ۲۵، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: تحقیق حاضر با هدف بررسی ارتباط الگوی مصرف فراورده‌های لبنی بر پوسیدگی زودرس دندان کودکان ۶ ساله پیش‌دبستانی مناطق ۳ و ۵ شهر تهران در سال تحصیلی ۹۵-۱۳۹۴ انجام شد.
مواد و روش­ ها: تحقیق به ‌صورت توصیفی – تحلیلی روی ۳۸۴ دانش‌آموز ۶ ساله پیش‌دبستانی مناطق ۳ و ۵ شهر تهران در سال تحصیلی ۹۵-۱۳۹۴ انجام شد. برای این منظور، پس از اخذ موافقت دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سازمان آموزش‌وپرورش و موافقت مدیران مدارس مورد نظر و ضمن هماهنگی با معلم بهداشت دانش‌آموزان، زمان انجام معاینات تعیین گردید. نمونه‌گیری از دانش‌آموزان در دو مرحله و به‌صورت تصادفی انجام شد. در مرحله اول مناطق ۳ و ۵ به‌صورت تصادفی از میان مناطق آموزش‌وپرورش تحت نظارت دانشگاه شهید بهشتی انتخاب و در مرحله بعدی ۷ مدرسه انتخاب شدند.
یافته­ ها: میانگین dmft نمونه‌ها برابر ۴,۱۷ برآورد گردید. از میان لبنیات مصرفی، شیر کم­ چرب، بستنی پاستوریزه و پنیر بیشترین و کشک، پنیرخامه ­ای و بستنی سنتی کم­ترین میزان مصرف را داشته ­اند.  بر اساس نتایج تحقیق، جنسیت، سن والدین و تحصیلات مادر با بروز پوسیدگی زودرس دندان کودکان مرتبط بودند. نتایج مدل معادلات ساختاری نشان داد که مصرف لبنیات بر dmft اثر کاهش دارد.
بحث و نتیجه ­گیری: این مطالعه نشان داد که از میان فراورده‌های لبنی شیر پرچرب، پنیر، دوغ و انواع ماست با افزایش پوسیدگی زودرس دندان کودکان و بستنی و شیرکاکائو با کاهش پوسیدگی زودرس دندان در کودکان ۶ سال شهر تهران مرتبط است. بااین‌حال، ضرورت بررسی‌های بیشتر در این زمینه همچنان احساس می‌گردد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb