جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای لشکریان

حامد اسمعیل لشکریان ، کیانا شاه زمانی، جمشید راهب،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۲ )
چکیده

بحث و نتیجه‌گیری: در این مطالعه، باکتریهای بومی مولد کلسترول اکسیداز جدا گردید. این دو باکتری بواسطه خصوصیات مورفولوژیکی، بیوشیمیایی و روشهای تائید مولکولی جزء گونه Rhodococcus طبقه بندی گردید. مواد و روش‌ها: تعداد ۱۸۷ نمونه از پساب کارخانه چرم وپوست و صابون سازی ، خاک ، لبنیات و آب های راکد جمع آوری گردید. پس از کشت نمونه ها، باکتریهای رشد یافته با تست های میکروبی و بیوشیمیایی تعیین هویت گردید. برای تایید فعالیت کلنی های مولد آنزیم کلسترول اکسیداز، روشهای رنگ سنجی و قهوه ای نمودن محیط کشت استفاده شد. از تکنیک ۱۶s rRNA PCR برای تایید قطعی سویه های بدست آمده استفاده شد. یافته‌ها: از ۱۸۷ نمونه ،تنها ۲ باکتری از خاک جداسازی گردید و نتایج نشان داد که متعلق به گونه رودوکوکوس می باشند . همچنین در آزمایش قهوه ای نمودن و رنگ سنجی، فعالیت کلسترول اکسیدازی هر دو باکتری تایید شد. هویت مولکولی سویه های مزبور با تعیین توالی ژن ۱۶s rRNA تایید شد. مقدمه: کلسترول اکسیداز آنزیمی است که اکسیداسیون کلسترول را همراه با احیای اکسیژن مولکولی به پراکسیدهیدروژن انجام می دهد . این آنزیم توسط برخی میکروارگانیسم های بیماریزا و غیر بیماریزا تولید می شود و ازمهمترین آنزیم های تجاری دنیاست که کاربردهای وسیعی در صنایع مختلف پیدا کرده است. هدف از این مطالعه جداسازی باکتریهای بومی مولد کلسترول اکسیداز و تعیین هویت آنها با استفاده از روشهای میکروبی، بیوشیمیایی و ژنتیکی می باشد.
کیانا شاه زمانی، حامداسمعیل لشکریان، امید علی پاپی، حمید مخیری،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: روش‌های تشخیصی مولکولی ابزار عمده‌ای در مدیریت بیماران مبتلا به ویروس هپاتیتHCV)C  هستند. مطالعات نشان داده‌اند که بار ویروسی با مرحله عفونت و میزان پاسخ به درمان مرتبط می‌باشد و لذا ارزیابی و تعیین بار ویروسی اهمیت بسزایی دارد. هدف از این مطالعه بکارگیری روش دقیق و در عین حال ارزان قیمت جهت سنجش کمی بار ویروسی در پلاسمای بیماران می‌باشد.
مواد و روش ها: پس از راه اندازی و تعیین اعتبار روش راه اندازی شده، سنجش کمی بار ویروسی بر روی پلاسمای ۲۰۰ بیمار آلوده به فرم مزمن HCV انجام شد. بار ویروس با استفاده از منحنی استاندارد خارجی و با بهره گیری از پانل استاندارد RNA صورت گرفت. نتایج حاصل از این روش با نتایج بدست آمده از کیت تجاری آرتوس مقایسه شد.
یافته ها:  محدوده تعیین این روش IU/ml ۵۰ می‌باشد. میانگین بار ویروسی اندازه‌گیری شده در مقیاس لگاریتمی (۲۲/۰  ۸۱/۵)، (۰۵/۰P<) بدست آمد. آنالیز موازی نمونه‌ها با استفاده از این روش و کیت تجاری آرتوس همبستگی خوبی بین دو روش نشان داد (۰۵/۰>P‌، ۹۸۸/۰=R۲).
بحث و نتیجه گیری: تعیین کمی بار ویروسی HCV در افراد آلوده به این ویروس در شهرستان خرم آباد برای اولین بار گزارش شده است. توجه به نتایج، این روش دارای حساسیت خوب و ویژگی برای سنجش کمی HCV RNA در مقیاس بزرگ است. این روش می‌تواند جایگزین مناسبی برای کیت‌های تجاری به‌ویژه برای ارزیابی بالینی درمان باشد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb