جستجو در مقالات منتشر شده


۷ نتیجه برای مدنی

مالک کنانی، تورج خدیری، صدیقه خزاعی، سیدحمید مدنی، احسان ملکیان زاده،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: سودوموناس آئروژینوزا از مهم ترین عوامل ایجاد عفونت های بیمارستانی می باشد که می تواند در بیماران با ضعف سیستم ایمنی گستره ای از عفونت ها را ایجاد نماید. لذا وضعیت مقاومت آنتی بیوتیکی این ارگانیسم مهم را نسبت به دو داروی سفتازیدیم و ایمیپنم به عنوان داروهای مهم و شایع در درمان سودوموناس آئروژینوزا بررسی کردیم. مواد و روش‌ها: کلیه نمونه های خون، ادرار، مایعات و... ارسالی جهت کشت به آزمایشگاه مرکز آموزشی درمانی امام رضا (ع). وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه طی مدت ۵ سال (۸۹-۸۵)، پس از کشت در محیط های مکانگی آگار ، بلاد آگار و محـیط‌های کشت افتراقی و تشخیص باکتریهای سودوموناس آنتی بیوگرام شدند. الگوی آنتی بیوگرام این باکتری با روش انتشار دیسکKirby-Bauer و هاله عدم رشد آن طبق استاندارد های کمیته ملی برای آزمایشگاه های بالینی NCCLS)) مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: طی۵ سال در این مرکز تعداد ۳۶۴ مورد سودوموناس از نمونه های ارسالی جدا سازی شد که بیشترین شیوع در نمونه های ادراری با ۵/۵۱% بود. نتایج بررسی آنتی بیوتیکی نشان می دهد این ارگانیسم نسبت به سفتازیدیم و ایمیپنم به ترتیب۵۶% و ۷/۲۴% مقاومت دارد و میزان مقاومت روند افزایشی سالانه را نشان می دهد. بحث و نتیجه‌گیری: در این مطالعه مشاهده گردید میزان مقاومت به دو آنتی بیوتیک سفتازیدیم و ایمیپنم طی پنج سال گذشته افزایش یافته که با مطالعات مختلف صورت گرفته در کشور های منطقه و همجوار هماهنگی دارد. اما با مطالعات کشور های صنعتی اختلاف واضحی را نشان می دهد. این مسئله بیان کننده ی اهمیت استفاده صحیح از این آنتی بیوتیکها در کشور های در حال توسعه است .
لیلا حیدری نسب، اعظم سادات مدنی، حمید یعقوبی، رضا رستمی، رضا کاظمی،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: اختلال نقص توجه/بیش فعالی، یکی از اختلالات روان‌شناختی شایع در افراد می­باشد که از کودکی تا بزرگسالی تداوم می‌یابد و در ابعاد مختلفی از زندگی فرد، نظیر زندگی شخصی، اجتماعی، حرفه­ای، کارکرد اجرایی نظیر حافظه فعال اختلال ایجاد می­کند. مطالعات متعددی نشان دهنده ارتباط نزدیک نقایص حافظه فعال و اختلال نقص توجه/بیش فعالی بوده است. با توجه به فقدان مطالعه در خصوص اثربخشی نوروفیدبک در بهبود حافظه فعال در بزرگسالان دارای اختلال، این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی نوروفیدبک در حافظه فعال شکل گرفته است.

مواد و روش ­ها: طرح پژوهش از نوع شبه آزمایشی، با پیش آزمون-پس آزمون و گروه کنترل می­باشد. جامعه آماری را بزرگسالان دارای اختلال نقص توجه/بیش فعالی که به کلینیک آتیه در تهران مراجعه می­کنند، تشکیل دادند؛ که از بین آن‌ها پس از بررسی ملاک­های ورود و خروج، دو گروه آزمایشی و کنترل و در هر گروه ۸ آزمودنی، به‌طور تصادفی جایگزین گردیدند. ابزارهای پژوهش عبارت‌اند از پرسشنامه اضطراب بک، افسردگی بک، آزمون عملکرد پیوسته دیداری شنیداری رایانه­ای و آزمون علائم حیاتی سیستم عصبی مرکزی. اطلاعات، از طریق SPSS و با استفاده از روش آماری یومن ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. همچنین از آزمون‌های تی مستقل، ویلکاکسون و کروسکال والیس نیز جهت نتایج تکمیلی استفاده شد. در این مطالعه پروتکل مورد استفاده، تقویت موج بتا در نقطهFZ  می‌باشد.

یافته ­ها:  نتایج به دست آمده نشان داد که نوروفیدبک منجر به افزایش معنادار ظرفیت حافظه فعال در بزرگسالان دارای اختلال نقص توجه/بیش فعالی گردید.

بحث و نتیجه ­گیری: با توجه به نتایج به دست آمده در این پژوهش که همسو با نتایج بسیاری از پژوهش‌های صورت گرفته در این زمینه می‌باشد، نوروفیدبک، موجب افزایش فعالیت لوب فرونتال و همچنین فعال سازی مدارهای عصبی مربوط به کارکردهای اجرایی و حافظه فعال گردیده و موجب بهبود نقایص کارکردهای اجرایی و حافظه فعال در افراد دارای اختلال نقص توجه/بیش فعالی می‌گردد. در نتیجه، با توجه به اثر بخشی نوروفیدبک در بهبود حافظه فعال، استفاده از این روش برای درمان‌های مشابه پیشنهاد می‌گردد.


نسیم غیور نجف آبادی، محبوبه مدنی،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: کاندیدیازیس بیماری قارچی شایع است که به وسیله ی گونه های مختلف جنس کاندیدا ایجاد می شود و قسمت های مختلف بدن را درگیر می نماید. این عفونت ها با توجه به وضعیت سیستم ایمنی میزبان می تواند در حد مهلک پیش روند. به دنبال پیشرفت علم و اهمیت بخش سلامت در جوامع، استفاده از داروهای شیمیایی افزایش یافته است و با توجه به عوارض جانبی، قیمت بالا و مراحل پیچیده ی تولید داروهای شیمیایی، گیاهان دارویی مورد توجه قرار گرفته اند. هدف این مطالعه بررسی مکانیسم اثر عصاره متانولی گیاه رومکس آلوئولاتوس بر غشاء برخی گونه های کاندیدا است.
مواد و روش­ ها: ابتدا عصاره متانولی ساقه و برگ گیاه رومکس آلوئولاتوس با روش سوکسله تهیه شد. سپس اثر ضد قارچی عصاره متانولی با روش انتشار در چاهک و MIC  تعیین شد. به منظور مقایسه مکانیسم اثر این گیاه با آمفوتریسین B، مقدار گلوکز با دستگاه اتوآنالیزور، سدیم و پتاسیم با دستگاه فلیم فتومتری و اسیدآمینه با روش HPLC در محیط حاوی عصاره گیاه و قارچ تعیین شد.
یافته ­ها: بیشترین قطر هاله عدم رشد مخمر کاندیدا توسط عصاره متانولی در غلظت ۲۵۰ میلی گرم بر میلی لیتر بود. نتایج نشان داد که میانگین غلظت سدیم، پتاسیم و گلوکز در گونه های مختلف کاندیدا بر اثر عصاره متانولی در مقایسه با آمفوتریسین B تغییر معناداری دارد. بیشترین اسیدآمینه های آزاد شده گلوتامین، تره اونین و آلانین بودند.
بحث و نتیجه­ گیری:  این عصاره گیاهی مکانیسم مشابهی با مکانیسم آمفوتریسین B دارد و می تواند جایگزین مناسبی برای داروهای شیمیایی با عوارض جانبی بالا شود. هرچند بررسی عوارض جانبی احتمالی گیاه باید انجام شود.

کلثوم مدنی پور، مهدی روزبهانی،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: از آنجایی که انجام فعالیت‌های ورزشی به صورت ایستاده برای برخی از افراد میسر نیست، هدف از پژوهش حاضر اثربخشی تمرینات ایروبیک نشسته بر هوش هیجانی و هوش اخلاقی زنان بالای شصت سال بود.
مواد و روش ­ها: نمونه مورد مطالعه، شصت زن سالمند بودند. روش پژوهش به صورت نیمه آزمایشی و پیش‌آزمون و پس‌آزمون با  سی نفر گروه آزمایش  و سی نفر گروه کنترل انجام شد. پرسشنامه‌های هوش هیجانی (شوت و همکاران، ۱۹۹۸) و هوش اخلاقی (مارتین و آستین، ۲۰۱۰) در مرحله پیش‌آزمون تکمیل شد. سپس شرکت‌کنندگان گروه آزمایش به مدت ۱۲ جلسه هر جلسه به مدت یک ساعت زیر نظر مربی به تمرین پرداختند و گروه کنترل در این مدت به کارهای روزانه خود مشغول بودند. در انتها پرسشنامه‌های فوق به عنوان پس‌آزمون تکمیل شد و با استفاده از آزمون شاپیرویلک و آزمون یومان ویتنی تحلیل شدند.
یافته­ ها: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که تمرینات ایروبیک نشسته به طور مؤثری موجب افزایش هوش هیجانی (۲۵۴ U=و ۰۰۲/۰P=) و هوش اخلاقی (۵/۵۲U= و ۰۰۱/۰P=) زنان شده است.
بحث و نتیجه­ گیری: به نظر می‌رسد مزیت‌های روانشناختی ایروبیک در حالت تعدیل شده آن نیز در اوایل سالمندی حفظ می‌شود.

 
 

حسین جعفری، حسین هنری، جمیل زرگان، سعید تمدنی جهرمی،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: خلیج فارس یکی از مکانهای زیست گونه های مختلف عروس دریایی میباشد. اکثر گونه های عروس دریایی، سمی هستند. زهر عروس دریایی Rhopilema nomadica (ازگونه های خلیج فارس) ترکیبی پروتئینی و با اثرات نورتوکسین، سیتولیزین و همولیزین می باشد. هدف از این تحقیق جداسازی و بررسی زهر   R.nomadicaو مطالعه اثرات همولیتیکی آن روی سلولهای خونی میباشد.
مواد و روش ­ها: R.nomadica از ناحیه جزر و مدی ساحل شمالی جزیره قشم نمونه برداری شد و پس از انتقال به آزمایشگاه بندرعباس  با روش بهینه شده ای، زهر آن استخراج و با استفاده از ژل کروماتوگرافی سفادکسG۲۰۰  جداسازی شد. برای بررسی وزن ملکولی ترکیبات آن از ژل الکتروفورز SDS-PAGE استفاده شد. میزان کشندگی زهر استخراج شده، با تزریق زیر جلدی به موش نژاد سوری بررسی شد و سپس فعالیت لیزکنندگی زهر روی سلولهای قرمز گونه های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها: زهر R.nomadica  با روش بهینه شده ای از نماتوسیتها جداسازی شد و پس از تعیین غلظت پروتئین به مقدار ۷/۱ میلی گرم در میلی لیتر  و عبور از ستون ژل کروماتوگرافی ، دو پیک بدست آمد. وزنهای ملکولی ۴۵، ۶۵ و ۹۵ کیلودالتون پس از عبور از ژل الکتروفورز SDS-PAGE  مشخص گردید. مقدار کشندگی زهر ( LD۵۰) تعیین شد. سپس میزان فعالیت لیزکنندگی زهر مورد ارزیابی  قرار گرفت.
بحث و نتیجه ­گیری: وجود ترکیبات فعال در زهر R.nomadica  موجب آسیب به شناگران میشود ، اثر لیزکنندگی زهر به غلظت زهر و نوع سلول های خونی بستگی دارد و در گونه های مختلف ، متفاوت می باشد . گلبولهای قرمز موش نسبت به انسان و گوسفند قابلیت لیز شوندگی بیشتری دارند.

خاطره ترابی، نوشین نقش، محبوبه مدنی،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه:کاروتنوئیدها گروه مهمی از رنگدانه­ های طبیعی هستند که توسط گیاهان و برخی میکروارگانیسم­ها نظیر قارچ ­ها تولید می­ شوند این رنگدانه­ های مفید دارای خواص مفیدی از جمله خاصیت آنتی­اکسیدانی نیز می­ باشند. هدف از پروژه حاضر تولید کاروتنوئید توسط قارچ فوزاریوم اگزوسپوریوم و تاثیر آن بر آنزیم­ های کبدی در موش­ های سوری نر است.
مواد و روش ­ها: قارچ فوزاریوم اگزوسپوریوم در محیط سابورودکستروز آگار کشت داده شد. در این روش فرایند استخراج کاروتنوئیدها بوسیله روش حلال در شرایط بهینه مخلوط حلال­ های استون، متانول و پترولیوم اتر به مدت ۲۴ ساعت انجام شد. درمرحله بعد ۲۴ راس موش سوری نر بطور تصادفی در ۳ گروه هشت تایی تقسیم بندی شدند. ۲ گروه از گروه ­های تیمار تزریق داخل صفاقی ( mg/kg ۳۲و۱۶) کاروتنوئید را دریافت کردند در ضمن به گروه شاهد ۲/۰ میلی لیتر از سرم فیزیولوژی به صورت داخل صفاقی تزریق شد. سپس خونگیری از قلب موش­ ها صورت گرفت و فاکتورهای کبدی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج با استفاده از نرم افزارspss۲۱  تحلیل شدند و تمامی داده­ ها با روش ANOVA مقایسه گردید. 
یافته­ ها: نتایج نشان داد که کاروتنوئید استخراج شده از قارچ فوزاریوم اگزوسپوریوم موجب تغییراتی در میزان فعالیت آنزیم ­های کبدی شد. در گروه  تزریق غلیظ (mg/kg ۳۲) میزان آنزیم­های SGPT و ALP  کاهش معنادار ایجاد شد .
بحث و نتیجه­ گیری: خاصیت آنتی­اکسیدانی کاروتنوئیدها در دوز غلیظ باعث بهبود عملکرد کبد و کاهش فعالیت آنزیم­ های کبدی شده است. این عملکرد احتمالا بدلیل خاصیت آنتی­اکسیدانی کاروتنوئیدها با کنترل استرس اکسیداتیو و به دام انداختن رادیکال آزادها می­ باشد با توجه به شباهت فیزیولوژیک بدن انسان و موش می­توان استفاده از کاروتنوئید حاصل شده در دوز غلیظ را به عنوان کاربرد در صنایع غذایی پیشنهاد کرد.

محمد مهدی مدنی، بهرام عابدی،
دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ویژه نامه ۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: چاقی با یک التهاب مزمن همراه است که در بروز اختلالات متابولیک یا مقاومت انسولینی نقش اساسی دارد. هدف این تحقیق، بررسی تأثیر ۸ هفته تمرین هوازی به همراه مکمل کورکومین بر عوامل پیش التهابی در مردان چاق بود.
مواد و روش ­ها: ۲۰ مرد چاق در محدوده سنی ۳۰ تا ۴۰ سال به صورت هدفمند انتخاب شده و به طور تصادفی به دو گروه مساوی تجربی (مکمل) و کنترل (دارونما) تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت هشت هفته در یک برنامه تمرینات هوازی با شدت متوسط (۷۰-۶۰ درصد حداکثر ضربان قلب)، سه جلسه در هفته و هر جلسه حدود ۶۰ دقیقه شرکت کردند. همزمان روزانه ۵۰۰ میلی گرم کورکومین به صورت کپسول و گروه دارونما مصرف کردند. گروه کنترل نیز، دارونما (آرد برنج) مصرف کردند. قبل و پس از مداخله تمرین و مکمل گیری، از کلیه آزمودنی ها در شرایط ۱۰ ساعت ناشتایی خونگیری به عمل آمد. شاخص های التهابی شامل TNFα، IL-۱β و BDNF به روش الایزا مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شد (۰۵/۰>P).
یافته ­ها: نتایج نشان داد هشت هفته تمرینات هوازی همراه با مکمل گیری کورکومین علاوه بر بهبود ترکیب بدنی، باعث کاهش معنادار در مقادیر TNFα (۰۰۰۱/۰=P) و IL-۱β (۰۰۰۱/۰=P) و نیز افزایش معنادار در مقادیر BDNF (۰۰۰۱/۰=P) در مردان چاق می شود.
بحث و نتیجه ­گیری: یافته های این مطالعه نشان می دهد مکمل­گیری کورکومین همراه با انجام تمرینات هوازی با شدت متوسط می تواند منجر به بهبود شرایط التهابی در مردان چاق گردد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb