جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای مرادی سرابی

آمنه محمودی، الهام شهاب پور، مصطفی مرادی سرابی، دکتر صدیقه طهماسبی، دکتر مریم کوشکی جهرمی،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: سرطان سینه و درمان های مربوطه عوارض مختلف جسمانی از جمله مشکلات قلبی عروقی را به همراه دارد و یکی از روش های پیشنهادی جهت رفع یا کاهش این عوارض تمرین ورزشی است. هدف این تحقیق بررسی تاثیر ۸ هفته تمرینات پیلاتس بر شاخص های قلبی عروقی بیماران سرطان سینه بود.
مواد و روش ­ها: این تحقیق از نوع کارآزمایی بالینی تصادف بود. شرکت­ کنندگان در این تحقیق ۳۰ نفر از زنان مبتلا به سرطان­سینه بودند که به طور داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند و به شکل تصادفی به دو گروه تمرین (۱۵ نفر) و کنترل (۱۵ نفر) تقسیم شدند. گروه تمرین، تمرینات پیلاتس را به مدت ۸ هفته و ۳ روز در هفته به مدت ۶۰ دقیقه در جلسه انجام دادند و گروه کنترل در هیچ فعالیت منظم ورزشی شرکت نکردند. قبل و بعد از برنامه تمرینی هر دو گروه تمرین و کنترل، ضربان قلب و فشارخون سیستولی و دیاستولی استراحتی با دستگاه فشارخون سنجیده شد و حاصلضرب دوگانه قلبی­عروقی با حاصلضرب فشارخون سیستولی استراحتی در ضربان قلب استراحتی محاسبه شد. از آزمون آماری تحلیل­کوواریانس به منظور تحلیل  یافته ها استفاده شد.
یافته ­ها: تمرینات پیلاتس موجب کاهش فشارخون ­سیستولی (۰۳۵/۰P<)، ضربان­قلب (۰۲/۰P<) و حاصلضرب دوگانه قلبی­عروقی (۰۰۳/۰P<) در زنان مبتلا به سرطان­سینه شد، اما بر فشارخون دیاستولی آنان تأثیر معنی­داری نداشت (۱۸/۰P<).
بحث و نتیجه­ گیری:  به طور کلی تمرینات پیلاتس جهت بهبود شاخص ­های قلبی­عروقی به زنان مبتلا به سرطان­سینه توصیه می­شود.


مهسا یادسار، الهام شهاب پور، مصطفی مرادی سرابی، مریم کوشکی جهرمی،
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۵-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: آسیب سلول کبدی ناشی از فعالیت ­بدنی یا مصرف مکمل‌ها یکی از مشکلات جدی ورزشکاران در رشته‌های مختلف می‌باشد. هدف این پژوهش بررسی تأثیر مصرف مقادیر مختلف مکمل ­نیترات بر آنزیم‌های کبدی AST و ALT و نسبت AST به ALT پس از یک جلسه فعالیت ­ورزشی برون‌گرا در موش ­های نر نژاد ­اسپراگوداولی بود.
مواد و روش­ ها: ۳۶ سر موش نر بالغ دو­­ ماهه به صورت تصادفی به سه گروه ­کنترل،­­ گروه ­مکمل NO با مقدار پایین ­(۸/۴ میلی­گرم در کیلوگرم وزن بدن) و با مقدار بالا (۴/۱۵ میلی­گرم در کیلوگرم وزن بدن) تقسیم شدند. مکمل ­دهی هفت روز انجام شد. سپس هر سه گروه یک جلسه بر روی تردمیل با سرعت ۲۰ متر بر دقیقه با شیب ۱۵ درجه منفی به مدت ۴۵ دقیقه دویدند. ۲۴ ساعت پس از فعالیت­ ورزشی از ناحیه قلب موش‌ها به طور مستقیم خون‌گیری انجام شد. متغیرهای مورد مطالعه از سرم اندازه‌گیری شد.
یافته ­ها: مصرف مکمل ­نیترات با مقدار کم موجب تغییر شاخص‌های AST و ALT نمی ­شود، اما مصرف مقدار بالای نیترات موجب افزایش سطح سرمی ALT و کاهش AST/ALT نسبت به مصرف مقدار پایین و گروه کنترل شد.
بحث و نتیجه ­گیری: مصرف مکمل ­نیترات با مقدار پایین تأثیر مضری بر شاخص‌های تخریب کبدی ندارد و مصرف مقدار بالای مکمل نیترات نقش تخریب کننده سلول‌های کبدی را در ورزشکاران به همراه دارد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb