جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای مظاهری

علی اکبر رضایی، شهیر مظاهری،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۸۳ )
چکیده

مقدمه: بیماریهای ایسکمیک مغزی از جمله شایعترین بیماریهای مغز و اعصاب محسوب می شوند که یکی از مهمترین عوامل زمینه ساز بروز آن پرفشاری خون (هیپرتانسیون) سیستمیک است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین دو شاخص مقدار عددی فشار خون و وسعت ایسکمی مغزی در سی تی اسکن بیماران مبتلا به ایسکمی مغزی انجام گرفت. مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی ـ مقطعی بود که در نیمه اول سال ۸۲ بر روی ۶۶ بیمار (۳۳ نفر زن و ۳۳ نفر مرد) بستری در بخش نورولوژی بیمارستان سینا همدان انجام گرفت. بیماران با تشخیص ایسکمی مغزی بدون سابقه قبلی و در محدوده ۴۵ سال و بالاتر انتخاب شدند. اطلاعات فردی، سابقه پرفشاری خون، مقادیر عددی فشار خون و مشخصات اندازه و نحوه پراکندگی ایسکمی مغزی آنان در هنگام بستری شدن از طریق سی تی اسکن اخذ و در پرسشنامه درج شدند. اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزار EPI۶ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: یافته ها نشان داد که ۳/۶۳% از بیماران مبتلا در محدوده سنی ۶۵ تا ۷۴ سال قرار داشتند و ۸/۸۱% آنان سابقه پرفشاری خون مثبت داشتند. ۳/۳۶% از بیماران فشار خون سیستولی و ۴/۴۵% از آنان فشار خون دیاستولی طبیعی داشتند. ۵۴ مورد (۸/۸۱%) از ایسکمی های مغزی در سی تی اسکن دارای اندازه و وسعتی بالای ۲ سانتیمتر مربع بودند و ۷/۶۳% ایسکمی ها فرم متعدد داشتند. بین افزایش فشار خون سیستولی و وسعت ایسکمی ارتباط معنی داری وجود نداشت؛ ولی بین افزایش فشار خون دیاستولی و وسعت ایسکمی رابطه معنی داری مشاهده شد (۰۳/۰=P). داشتن سابقه منفی پرفشاری خون در تطابق بین دو شاخص از نظر آماری معنی دار بود (۰۳/۰=P). از نظر جنس بین دو شاخص تفاوت معنی داری وجود نداشت؛ لیکن از نظر سن در بیماران با میانگین سنی بالاتر از ۷۵ سال این ارتباط معنی دار شود (۰۴/۰=P). نتیجه گیری: با افزایش فشار خون، وسعت ایسکمی مغزی در کسانی که سابقه پرفشاری خون قبلی ندارند، بیشتر دیده می شود و سن بالا عامل مهمی در ارتباط بین این دو شاخص است.
شهیر مظاهری، محمد مهدی فضلیان، اکرم حسین زاده،
دوره ۹، شماره ۴ - ( یافته ۱۳۸۶ )
چکیده

مقدمه : مولتیپل اسکلروزیس (MS) یکی از مهمترین بیماری‌های ناتوان کننده نورولوژیک در بالغین است. با این حال گزارشاتی دال بر بروز آن در سنین کمتر از ۱۸سال وجود دارد که از آن تعبیر MS با شروع زودرس می‌شود. برای کسب اطلاعات دقیق‌تر در خصوص MS با شروع زودرس در غرب ایران، ویژگیهای اپیدمیولوژیک و بالینی بیماران مراجعه کننده به یک بیمارستان دانشگاهی در شهر همدان مورد بررسی قرار گرفته است.

مواد و روش‌ها: در قالب یک مطالعه توصیفی تعداد ۱۵۵ بیمار مبتلا به MS مراجعه کننده به بیمارستان سینا شهر همدان در طی سالهای۱۳۸۳ الی۱۳۸۴مورد بررسی قرار گرفتند.بیماران مطابق معیار Poser انتخاب شدند. علاوه بر آن ویژگی‌های بالینی و اپیدمیولوژیک بیماران مبتلا به شروع زودرس بیماری با موارد معمول آن مقایسه و مورد بررسی قرار گرفت

یافته‌ها: در خصوص MS با شروع زودرس در این مطالعه،۲۳ نفر دارای سن کمتر یا مساوی ۱۸ سال بودند که از این بین ۷ بیمار مرد و ۱۶ بیمار زن بودند. میانگین سنی این گروه ۶۳/۱۶ ± ۲۲/۱۶ با محدوده ۱۴ تا ۱۸ سال بود. نوع بیماری MS در این گروه سنی به ترتیب۱۷ بیمار پس‌رونده-عودکننده،۵ بیمار پیشرونده ثانویه و یک بیمار پیشرونده اولیه بود. در هیچ یک از ویژگی‌های بالینی و اپیدمیولوژیک این بیماران تفاوتی آماری معنی ‌داری بین گروه بالغین و این گروه مشاهده نگردید.

بحث و نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر نشان دهنده تشابه ویژگی‌های اپیدمیولوژیک و بالینی بیماری MS در این مرکز دانشگاهی با سایر مراکز است. به جز آنکه در این مرکز موارد بیماری با شروع زودرس با شیوع بیشتری دیده می‌شود.


پریسا سادات سید موسوی، سعید قنبری، محمد علی مظاهری،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: با توجه به اهمیت دلبستگی در پدیدآیی اضطراب جدایی، هدف این مطالعه بررسی اثربخشی مداخله دلبستگی محور با روش پسخوراند ویدیویی بر کاهش بازنمایی های منفی و مشکلات اضطراب جدایی در کودکان پیش دبستانی بود. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به یافته ها به نظر می رسد مداخله دلبستگی محور موجب افزایش حساسیت مادرانه و این تغییر همراه با کاهش بازنمایی های منفی کودک به واسطه تعاملات ترمیم کننده، توانسته اضطراب جدایی کودکان را کاهش دهد. یافته‌ها: یافته ها نشان دهنده اثر بخشی مداخله دلبستگی محور بر افزایش حساسیت مادرانه، کاهش بازنمایی های منفی کودک و همچنین علائم اضطراب جدایی در کودکان گروه آزمایش بود. میانگین نمرات گروه آزمایش در مقایسه با گواه در تمام متغیرها به طور معناداری کاهش یافته و این کاهش در پیگیری باقی مانده بود. مواد و روش‌ها: طرح پژوهش نیمه آزمایشی با پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری بود. برای این منظور، ۲۱ زوج مادر و کودک (۱۱ زوج در گروه آزمایش و ۱۰ زوج در گروه گواه) از دو مرکز تخصصی مشاوره کودک بر مبنای معیارهای ورود مطالعه انتخاب شدند. گروه آزمایش بین ۸ تا ۱۰ جلسه مداخله انفرادی دلبستگی محور و گروه گواه مداخله روابط محور دیگری را به منظور مقایسه اثربخشی دریافت کردند. شرکت کنندگان در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری (۳ ماه بعد) با استفاده از ابزارهای درجه بندی رفتار مادرانه Q-SORT، مجموعه داستانهای مک آرتور و پرسشنامه علائم مرضی کودکان ارزیابی شدند.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb