جستجو در مقالات منتشر شده


۷ نتیجه برای میرزایی

میترا غلامی، سیمین ناصری، رویا میرزایی، قدرت اله شمس خرم آبادی،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( یافته ۱۳۸۸ )
چکیده

Ø

Ø مقدمه: رنگزای راکتیو از جمله رنگزای بکار رفته در صنایع نساجی هستند که به دلیل وزن مولکولی بالا و ساختار شیمیایی پیچیده ای که دارند، قابلیت تجزیه پذیری آن ها ناچیز بوده، و بنابراین با روش های معمول تصفیه حذف نمی گردند . هدف از این پژوهش، مطالعه روی کارایی فرایند صافسازی غشایی درحذف مواد رنگزای راکتیو در پساب حاصل از فرآیندهای نساجی می باشد.

Ø مواد و روش‌ها: روش انجام تحقیق با توجه به ماهیت آن بر پایه داده‌های آزمایشگاهی، از نوع مطالعات بنیادی - کاربردی است . درمرحله اول، قابلیت تجزیه پذیری بیولوژیکی مواد رنگزای راکتیو توسط روش زاهن - والینز ( ایزو۹۸۸۸ مورد ارزیابی قرارگرفت . در مرحله بعد، کارایی فرایندهای صافسازی غشایی با استفاده از غشاهایی با مدول مارپیچی، دو غشاء نانوفیلتر (NF) با MWCO ، ۳۰۰ و ۶۰۰ دالتون به ترتیب از جنس پلی‌آمید (PPT) و سلولز استات بلند (PWB) و غشاء اسمز معکوس (Ro) با MWCO ۵۰ دالتون از جنس پلی‌آمید مطالعه شد . برای انجام این بررسی، ۴ نوع نمونه رنگ راکتیو با غلظتهای ۸۰، ۱۰۰، ۲۵۰، ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میلی‌گرم در لیتر و همچنین نمونه‌هایی از کارخانجات مختلف نساجی، از غشاها عبور داده شد . در هر مرحله، فلاکس جریان عبوری از غشاها در دما و فشارهای مختلف در مدت زمان۳۰ تا ۶۰ دقیقه تعیین گردید . همچنین در هر مرحله نمونه هایی برداشت شده، و توسط دستگاه اسپکتروفتومتر UV-VIS ، به روش ADMI ، میزان رنگ در ورودی وخروجی اندازه گیری گردید . همچنین درصد حذف رنگ نیز محاسبه شد .

Ø یافته‌ها: درصد حذف COD و رنگ در روش تجزیه بیولوژیکی به ترتیب ۲۵ و۵/۱۲درصد، ومیزان ADMI ورودی وخروجی به ترتیب، ۲۳۵۴و۲۲۱۱ به دست آمد . درصد حذف COD و رنگ برای غشاهای نانوفیلتر ۳۰۰ و ۶۰۰ دالتون و غشاء اسمز معکوس به ترتیب برابر بود با(۳۳%و۳۶% : ) ، (۲۹% و۳۳%)، (۴۵%،۹۹%). (۶/۹۹% و۴۵% ) همچنین مقادیر ADMI برای ورودی و خروجی از نانوفیلتر ۳۰۰ و ۶۰۰ دالتون و اسمز معکوس به ترتیب برابر (۱۲۲۰و۱۶۲۵)،(۵۰۲و۱۶۲۵)، (۱۰۳و۱۲۵) بدست آمد.

Ø بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به آزمایش‌های انجام شده، فشار و دمای مناسب جهت داشتن بهترین راندمان حذف برای غشاهای نانوفیلتر ۳۰۰ و ۶۰۰ دالتون فشار ۴ بار و دمای ˚C ۳۵-۳۰ می‌باشد . بر اساس اطلاعات به دست آمده، می‌توان چنین نتیجه‌گیری کرد که غلظت نمونه‌گیری تاثیر چندانی درکارآیی غشاء و افزایش فلاکس جریان ندارد . همچنین با کاربرد غشاء اسمز معکوس درصد حذف رنگ بیش از ۹۹%بدست آمد، که نشان دهنده راندمان بالای حذف می‌باش. بنابراین فرایند صافسازی غشایی به کمک اسمز معکوس می تواند روش مناسبی برای حذف مواد رنگزا از فاضلاب صنایع نساجی پس از انجام پیش تصفیه روی فاضلاب این صنایع می باشد.


اسماعیل بادپروا، ابراهیم بادپروا، محسن میرزایی،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: آب یک مایع حیاتی است که توسط عوامل متعدد بیولوژیکی مانند انگل، قارچ، ویروس و باکتری آلوده می‌شود. انتروباکتریاسه‌ها بخصوص اشرشیاکلی از مهم‌ترین شاخص‌های آلودگی آب با مدفوع می‌باشند. هدف از این مطالعه بررسی انتروباکتریاسه‌ها در آب آشامیدنی چاه‌های شهرستان رومشکان می‌باشد.

مواد و روش ­ها: تعداد ۱۶۰ نمونه ۲/۵ لیتری آب جمع آوری و در اسرع وقت و تحت شرایط مطلوب دمایی به آزمایشگاه انتقال و در آنجا با عبور از فیلترهای ۰/۴۵ میکرونی تغلیظ گردید. سپس کلنی‌های انفرادی تشکیل شده در محیط کشت مک‌کانکی، برای تعیین نوع باکتری روی دیگر محیط‌های افتراقی انتقال یافتند.

یافته­ ها: تعداد ۱۸ مورد (۱۱/۲۵%) از آب آشامیدنی چاه‌ها به اشرشیاکلی آلوده بودند که در اکثر موارد با سایر انتروباکتریاسه‌ها مانند انتروباکتر، سیتروباکتر و کلبسیلا توأم بود. این آلودگی‌ها با فاصله چاه‌های فاضلاب و درب‌های معیوب چاه‌ها رابطه معنی داری داشتند.

بحث و نتیجه­ گیری: هر چند میزان آلودگی نسبت به بعضی مطالعات انجام شده پایین‌تر بود ولی بر اساس استاندارد WHO بسیار بالاست. پیشنهاد می‌شود پیش از آنکه بیماری‌های منتقله  از آب چاه­ها اپیدمیک شوند دست‌اندرکاران با لوله کشی و یا راه­های ممکن اقدام نمایند.


آرش قاسم عزیزی، لیلا جمشیدی، محسن میرزایی،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: سودوموناس آئروژینوزا یک باسیل گرم منفی، اکسیداز مثبت، کاتالاز مثبت، غیرتخمیری، متحرک، هوازی اجباری و فاقد توانایی تخمیر کربوهیدرات است.  این باکتری یک پاتوژن فرصت طلب در بیماران دچار اختلال سیستم دفاعی و یکی از مرسوم ترین عوامل عفونت های بیمارستانی به شمار می‌آید.  از آنجا که در برابر طیف وسیعی از آنتی‌بیوتیک‌ها ازجمله پنی سیلین‌ها، سفالوسپورین‌های وسیع الطیف و کارباپنم‌ها (به استثنای مونوباکتام) مقاوم‌اند، یکی از مشکلات عمده بالینی به شمار می‌روند. VIM و  IMP  ازجمله ژن‌های پلاسمیدی متالوبتالاکتاماز هستند. هدف از این مطالعه بررسی فنوتیپ و ژنوتیپ ژن‌های متالوبتالاکتاماز VIM-I و IMP-I در جدایه‌های بالینی سودوموناس آئروژینوزا مقاوم به آنتی بیوتیک ایمی‌پنم از خانواده کارباپنم می‌باشد.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه، به واسطه کشت در محیط‌های عمومی و افتراقی و انجام تست‌های استاندارد بیوشیمیایی جداسازی صورت گرفت و برای تایید قطعی و بررسی ژنهای متالوبتالاکتاماز از PCR  بهره گرفته شد. برای بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی نمونه‌ها و بررسی فنوتیپی ژنهای متالوبتالاکتاماز از دیسک دیفیوژن استفاده شد.
یافته ­ها: گروه مورد مطالعه، ایزوله‌های سودوموناس آئروژینوزا گردآوری شده از بیمارستان شهید بهشتی شهرستان قم بود. از ۱۰۰ سویه سودوموناس آئروژینوزا مورد مطالعه که جنس و گونه آن­ها بیشتر به واسطه تست­ های بیوشیمیایی تأیید شده بود، ۴۸ نمونه مولد متالوبتالاکتاماز بود که از این تعداد، ۱۹ نمونه (۵۸/۳۹%) دارای باندهایی با ۵۸۷ جفت‌باز مربوط به ژن IMP، ۶ نمونه (۵/۱۲%) دارای باندهایی با ۲۶۱ جفت‌باز مربوط به ژن VIM و ۳ نمونه (۲۵/۶%) حاوی هر دو ژن بودند. همچنین ۳۶ نمونه (۷۴%) نسبت به جنتامایسین، ۳۰ نمونه (۶۲%) نسبت به سیپروفلوکساسین ، ۲۹ نمونه (۶۱%) نسبت به سفتازیدیم، ۲۷  نمونه (۵۸%) نسبت به سفتی­زوکسیم و ۱۹ نمونه (۳۹%) نسبت به ایمی­پنم مقاوم بودند.
بحث و نتیجه ­گیری: در این مطالعه ۴۸ نمونه (۴۸%)  از سویه ­های سودوموناس آئروژینوزا مولد MBL بودند. از این ۴۸ جدایه، ۶  نمونه (۵/۱۲%) دارای ژن VIM، ۱۹ نمونه (۵۸/۳۹%)  دارای ژن IMP و ۳ نمونه (۲۵/۶%) دارای هر دو ژن بودند. در مقایسه ژن IMP به تنهایی از آزمون فیشر رابطه معناداری یافت شد (۰۵/۰P≤). در حالی که در فنوتیپ و ژن  VIM به تنهایی از آزمون فیشر، رابطه معناداری وجود نداشت. درنتیجه نوع عفونت و منطقه و نوع آنتی‌بیوتیک‌های استفاده شده در بخش، می‌تواند در بیان ژن‌های متالوبتالاکتاماز تاثیرگذار باشد.
 

رضا حسین آبادی، محمد غلامی، سمیه میرزایی شریفی، شورانگیز بیرانوند، خاطره عنبری، اکرم تاروردیان،
دوره ۲۰، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: ارزشیابی مهارت­ های بالینی یکی از اجزای مهم فرایند آموزش دوره پرستاری است. این مطالعه با هدف مقایسه عملکرد و بازخورد دانشجویان پرستاری در آزمون­های­ بالینی ساختارمند عینی (آسکی) و سنتی انجام گردید.
مواد و روش ­ها: در این پژوهش نیمه تجربی که در سال ۱۳۹۶ انجام پذیرفت، تعداد ۱۲۴ نفر از دانشجویان ترم ۶ پرستاری به روش سرشماری انتخاب و به روش تصادفی به صورت مساوی به دو گروه سنتی و گروه آزمون بالینی ساختارمند عینی (آسکی) تقسیم شدند. سپس مهارت­ های بالینی آنها در پرستاری اورژانس با استفاده از چک لیست ارزیابی گردید. پس از آزمون بازخورد آنها در خصوص دو روش ارزشیابی با استفاده از پرسشنامه ارزیابی شد.داده ­ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون ­های تی­مستقل و کای­دو تحلیل گردید.
یافته ­ها: یافته ­ها نشان داد نمره مهارت ­های باز کردن راه هوایی، مانیتورینگ و ارایه شوک، فشردن قفسه ­سینه و همین­طور نمره کل عملکرد دانشجویان گروه آسکی بصورت معنی­داری بالاتر بود (۰۵/۰>P ). همچنین، نمره بازخورد دانشجویان در گروه آسکی از نظر مرتبط بودن با اهداف دوره، منصفانه ­بودن، ­تاثیر بر قدرت تصمیم­ گیری در شرایط بحرانی، عادلانه­ بودن و سنجش سطح وسیعی از اطلاعات در مقایسه با دانشجویان گروه سنتی بالاتر بود (۰۵/۰>P ).
بحث و نتیجه ­گیری: یافته ­های این مطالعه حاکی از عملکرد بهتر دانشجویان در گروه آسکی و بازخورد بهتر آنها نسبت به آزمون آسکی در مقایسه با روش سنتی بود. توصیه می­ شود جهت ارزشیابی مهارت­ های بالینی دانشجویان پرستاری از آزمون بالینی ساختارمند عینی استفاده شود.




حسین محمودوند، مژگان میرزایی، مهرداد خاتمی، هرمز محمودوند، فرناز خیراندیش، معصومه نیازی، مریم سپهوند، صدیقه ندری،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر ضد پروتواسکولکسی عصاره گیاه بلوط بر روی پروتواسکولکس های کیست هیداتید در شرایط In vitro و ex vivo می باشد.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه کبد گوسفندان آلوده به کیست هیداتید از کشتارگاه شهرستان خرم آباد جمع آوری شده و پس از جداسازی پروتواسکولکس های کیست هیداتید، جهت بررسی اثر ضد پروتواسکولکسی گیاه بلوط در شرایط in vitro و ex vivo، غلظت های ۲۵۰، ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میلی گرم بر میلی لیتر از عصاره گیاه بلوط را با سوسپانسیونی از پروتواسکولکس ها (۱۰۳ × ۱ در هر میلی لیتر)  مجاور کرده و در زمان ۴۰-۵ دقیقه میزان مرگ و میر آنها محاسبه گردید.
یافته­ ها: یافته های in vitro مطالعه حاضر نشان داد که میزان کشندگی پروتواسکولکس ها پس از ۵ دقیقه مواجهه با غلظتmg/mL  ۱۰۰۰ عصاره گیاه بلوط ۱۰۰ % بود. این در حالی است که در نتایج ex vivo، %۱۰۰ پروتواسکولکس ها پس از ۱۰ و ۲۵ دقیقه مواجهه به ترتیب با غلظت های ۱۰۰۰ و ۵۰۰ میلی گرم بر میلی لیتر عصاره بلوط از بین رفته بودند، که بیانگر این موضوع است که عصاره نیاز به زمان بیشتری برای نشان دادن اثرات ضد پروتواسکولکسی خود در شرایط ex vivo دارد (p< ۰,۰۵).
بحث و نتیجه­ گیری:  علاوه بر این نتایج، مطالعه حاضر بیانگر آن است که عصاره گیاه بلوط دارای اثرات ضد پروتواسکولکسی قابل توجهی در شرایط in vitro و ex vivo می باشد بنابراین می توان با انجام آزمایشات تکمیلی از آن به عنوان داروی جایگزین جدید در هنگام جراحی هیداتید استفاده کرد.

الهام م میرزاییان، مانیا روزبیانی، حسین شیروانی،
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: تمرینات تناوبی پرشدت، روشی تمرینی است که با توجه به زمان کوتاه و حجم کم، در سال­ های اخیر به عنوان تمرین با آثاری به مراتب مؤثرتر از تمرینات سنتی هوازی معرفی شده است. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر یک دوره تمرین تناوبی شدید بر بیان ژن‌های۳ enolas ،۳ cavolin و سطوح پلاسمایی آنزیم SGOT در بافت قلبی رت­های نر مبتلابه کبد چرب (مدل استئاتوزیس) انجام شد.
مواد و روش ­ها: نمونه آماری شامل ۴۸ عدد رت نر نژاد ویستار (در ۲ مدل سالم و مبتلابه کبد چرب) با سن ۵ هفته و وزن ۲۰۰-۲۵۰ بوده و شرایط یکسان (۱۲:۱۲ تاریکی و روشنایی، دمای ۲±۲۲ درجه سانتی‌گراد، رطوبت ۵۰-۶۰ درصد رطوبت ۵۱ درصد)، در قفس نگهداری شدند ارزیابی بیان ژن‌های با استفاده از تکنیک PCR Real Time و ارزیابی آنزیم SGOT با استفاده از کیت‌های تشخیصی شرکت ZiestChem انجام شد. تحلیل داده‌ها با آزمون‌های t مستقل، تحلیل واریانس یک‌راهه و آزمون تعقیبی توکی انجام گرفت و داده ها با نرم افرار SPSS نسخه ۲۲ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته­ ها: با توجه به نتایج، میزان بیان ژن‌هایEnolase۳  و Caveoli ۳ و نیز بیان آنزیم SGOT در رت­های گروه بیمار نسبت به رت­های گروه سالم افزایش یافته است ,۵)/P< .) که با توجه به سطح معنی‌داری به‌دست‌آمده، این اختلاف معنی‌دار بود.
بحث و نتیجه ­گیری: به نظر می رسد که یک دوره تمرین تناوبی شدید بر بیان ژن‌های۳ enolase،۳ cavolin و سطوح پلاسمایی آنزیم SGOT در بافت قلبی رت­های نر مبتلابه کبد چرب (مدل استئاتوزیس) تأثیر دارد و می تواند به عنوان یک روش تمرینی برای پیشگیری و درمان بیماری­های قلبی و عروقی ، کبد چرب ،چاقی هم چنین دیابت استفاده شود .

معصومه میرزایی، فرناز خیراندیش، شیرزاد فلاحی،
دوره ۲۴، شماره ۱ - ( ۲-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه:  با توجه به  پیشرفت هایی که در عرصه بهداشت در سراسر دنیا حاصل شده است اما هنوز عفونت های انگلی روده ای به عنوان یکی از معضلات بهداشتی و اقتصادی در جوامع مختلف و از جمله ایران به شمار می روند. این مطالعه به بررسی شیوع انگل های روده ای در بین مراجعین به آزمایشگاه مرکزی که متقاضی دریافت کارت سلامت بودند، در شهرستان بروجرد صورت پذیرفت .
مواد و روش­ ها: در این مطالعه مقطعی که در نیمه اول سال ۱۳۹۹ انجام شد. به روش نمونه گیری آسان بر روی ۱۰۹۸ نفر از متقاضیان کارت سلامت شهرستان  بروجرد انجام گرفت دادهای جمع آوری شده از طریق پرسشنامه و نتیجه انجام آزمایشات و معنادار بودن و نبودن  متغیر هایی از قبیل سن،  جنس و شغل با نتایج آزمایشات  که با روش های مستقیم (استفاده از لوگل و سرم فیزیولوژی ) و فرمالین اتر جهت تشخیص انگل های روده ای استفاده شد ثبت و با نرم افزار spss  ۱۶ و آزمون مجذور کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ­ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که میزان شیوع آلودگی انگل های روده ای (اعم بیماری زا و غیر بیماری زا) ۷/۸ درصد می باشد. و همچنین میزان شیوع آلودگی در مردان ۱/۹ درصد و در زنان ۸/۵ درصد بود. میزان آلودگی به تک یاخته های روده ای شامل بلاستوسیستیس هومنیس ۱/۶۱ درصد،  اندولیماکس نانا ۳/۷ درصد، یدومبا بوتشلی ۳/۷ درصد و انتامبا کلی ۲/۵ درصد، ژیاردیا لامبلیا ۲/۴ درصد، انتامبا هیستولیتیکا ۱/۱ درصد و انگل کرمی همینولیپیس نانا ۱/۱ درصد بوده است. بین افراد دارای انگل، بیشترین درصد به مشاغل پیتزا و ساندویج (فست فود) ۳/۱۴درصد و نانوایی ۸ درصد اختصاص یافت.
بحث و نتیجه ­گیری: آلودگی انگل های روده ای به ویژه تک یاخته ها بیشتر از آلودگی های کرمی می باشد. در این مطالعه شیوع بالای بلاستوسیتیس هومنیس مشاهده شده است و چون انتقال این انگل از طریق مدفوعی –دهانی است اجرای برنامه های بهسازی محیط های تهیه و تولید مواد غذایی و نیز تهیه آب و غذای سالم و رعایت بهداشت فردی و عمومی و نیز نظارت و اعمال قوانین بهداشتی از سوی بازرس های مرکز بهداشت  لازم و ضروری می باشد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb