جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای میرغنی

بهزاد دهقانی زاده، ضیا فلاح محمدی، عبدالحسین طاهری کلانی، سیدجواد میرغنی،
دوره ۲۳، شماره ۰ - ( ویژه نامه ۱۴۰۰ )
چکیده

 مقدمه: ایسکمی/ ریپرفیوژن مغزی، سبب آسیب در ساختار  و عملکرد در ناحیه هیپوکامپ می­ شود. پیش ­آماده ­سازی ورزشی می­ تواند یک روش کارآمد در پیشگیری از ایجاد سکته مغزی یا کاهش در میزان آسیب ناشی از آن باشد. هدف از این پژوهش، بررسی اثر ۸ هفته تمرین پیش­ آماده ­سازی استقامتی بر روی تردمیل بر کاهش مرگ سلولی ناحیه‌ی CA۱ هیپوکامپ و فاکتور التهابی به دنبال ایسکمی/ ریپرفیوژن مغزی در موش صحرایی نر ویستار بود.
مواد و روش­ ها: تعداد ۲۴ سَر موش صحرایی نر به طور تصادفی به چهار گروه (شم، تمرین، ایسکمی و تمرین+ ایسکمی) تقسیم شدند. رت‌های گروه تمرین و ایسکمی  ۵ روز در هفته به مدت ۸ هفته روی نوار گردان دویدند. ایسکمی  با انسداد هر دو شریان کاروتید مشترک به مدت ۴۵ دقیقه ایجاد شد. از رنگ­آمیزی هماتوکسیلین آئوزین جهت بررسی میزان مرگ سلولی و برای بیان پروتئین TNF-α از روش Immunohistochemistry استفاده شد.
یافته­ ها: تعداد سلول­های عصبی آپوپتوز در ناحیه CA۱ در گروه ایسکمی در مقایسه با گروه شم و تمرین+ ایسکمی به­ طور معناداری بیشتر بود. همچنین، در گروه تمرین+ ایسکمی تعداد مرگ سلولی ناشی از ایسکمی  و بیان پروتئین TNF-α به­ طور معناداری کمتر از گروه ایسکمی بود (۰۵/۰> p).
بحث و نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج به نظر می­ رسد، پیش آماده­ سازی اجباری روی نوارگردان می‌تواند به عنوان یک محرک حفاظت کننده موجب کاهش مرگ سلولی و التهاب شود.

زهرا اسلامی، یحیی محمدنژاد پناه کندی، مهبانو قادری، عبدالرضا اقبال مغانلو، شهره شریفیان، قیصر بیشمی، سید جواد میرغنی،
دوره ۲۵، شماره ۳ - ( ۸-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: استراتژی­های افزایش مصرف انرژی یک رویکرد جذاب برای کاهش ذخیره چربی اضافی و وزن بدن برای بهبود سلامت متابولیک است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر تمرین هوازی و آدنوزین بر بیان ژن­های UCP-۱ و MAPK p۳۸ بافت چربی زیرپوستی در رت­های نر تغذیه‌ شده با رژیم غذایی پرچرب می­ باشد.
مواد و روش ­ها: در مطالعه تجربی حاضر ۴۰ سر رت به‌طور تصادفی در چهار گروه ۱-کنترل سالم، ۲-کنترل پرچرب، ۳- رژیم غذایی پرچرب+ ­آدنوزین و ۴-­رژیم غذایی پرچرب+ تمرین استقامتی+ آدنوزین تقسیم شدند. پس از ۱۳ هفته مصرف رژیم غذایی پرچرب، ۱۲ هفته تمرین استقامتی با شدت متوسط (MIT) اجرا شد. بیان mRNA UCP-۱ و MAPK p۳۸ با استفاده از روش RT-PCR اندازه­گیری شد.
یافته­ ها: در گروه رژیم غذایی پرچرب+­تمرین استقامتی­+ ­آدنوزین و گروه رژیم غذایی پرچرب­+ ­آدنوزین افزایش معناداری در میزان ­UCP-۱ نسبت به گروه­های کنترل سالم و کنترل پرچرب مشاهده شد. همچنین بیان MAPK p۳۸ در گروه­های رژیم غذایی پرچرب­+­ تمرین استقامتی+ ­آدنوزین و رژیم غذایی پرچرب­+ ­آدنوزین کاهش معناداری نسبت به گروه کنترل پرچرب داشت.
بحث و نتیجه­ گیری: تمرین استقامتی و آدنوزین ممکن است به‌ عنوان فعال‌کننده‌های بیان ژن UCP-۱ عمل کرده و از عوامل لیپولیتیک مؤثر در چاقی به کار گرفته شوند. MAPK p۳۸  می­تواند باعث افزایش جذب گلوکز توسط انسولین شود و فسفوریلاسیون اکسیداتیو میتوکندری به دنبال رژیم غذایی سالم و فعالیت هوازی را به دنبال داشته باشد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb