جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای نیازی

حسین محمودوند، مژگان میرزایی، مهرداد خاتمی، هرمز محمودوند، فرناز خیراندیش، معصومه نیازی، مریم سپهوند، صدیقه ندری،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر ضد پروتواسکولکسی عصاره گیاه بلوط بر روی پروتواسکولکس های کیست هیداتید در شرایط In vitro و ex vivo می باشد.
مواد و روش­ ها: در این مطالعه کبد گوسفندان آلوده به کیست هیداتید از کشتارگاه شهرستان خرم آباد جمع آوری شده و پس از جداسازی پروتواسکولکس های کیست هیداتید، جهت بررسی اثر ضد پروتواسکولکسی گیاه بلوط در شرایط in vitro و ex vivo، غلظت های ۲۵۰، ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میلی گرم بر میلی لیتر از عصاره گیاه بلوط را با سوسپانسیونی از پروتواسکولکس ها (۱۰۳ × ۱ در هر میلی لیتر)  مجاور کرده و در زمان ۴۰-۵ دقیقه میزان مرگ و میر آنها محاسبه گردید.
یافته­ ها: یافته های in vitro مطالعه حاضر نشان داد که میزان کشندگی پروتواسکولکس ها پس از ۵ دقیقه مواجهه با غلظتmg/mL  ۱۰۰۰ عصاره گیاه بلوط ۱۰۰ % بود. این در حالی است که در نتایج ex vivo، %۱۰۰ پروتواسکولکس ها پس از ۱۰ و ۲۵ دقیقه مواجهه به ترتیب با غلظت های ۱۰۰۰ و ۵۰۰ میلی گرم بر میلی لیتر عصاره بلوط از بین رفته بودند، که بیانگر این موضوع است که عصاره نیاز به زمان بیشتری برای نشان دادن اثرات ضد پروتواسکولکسی خود در شرایط ex vivo دارد (p< ۰,۰۵).
بحث و نتیجه­ گیری:  علاوه بر این نتایج، مطالعه حاضر بیانگر آن است که عصاره گیاه بلوط دارای اثرات ضد پروتواسکولکسی قابل توجهی در شرایط in vitro و ex vivo می باشد بنابراین می توان با انجام آزمایشات تکمیلی از آن به عنوان داروی جایگزین جدید در هنگام جراحی هیداتید استفاده کرد.

مظفر محمدی نژاد، عباس نجف پور، بهروز اعتصامی، مهرداد ولیپور، غلامرضا احمد پور، کرامت نیازی، شبنم دالوند،
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: کم‌کاری ­تیروئید، گواتر ­ساده، مشکلات روانی-­­حرکتی، اختلالات عصبی شنوایی و کرتینیسم از شایع­ترین اختلالات  مربوط به کمبود ید (IDD) است. این مطالعه به ‌منظور بررسی میزان ید ادرار در دانش آموزان ۸-۱۰ ساله استان لرستان در سال ۱۳۹۸ انجام شد.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی  ۲۳۶ دانش ‌آموز از هر دو جنس با محدوده سنی ۸-۱۰ سال ساکن مناطق شهری و روستایی به ‌طور تصادفی با نمونه­ گیری به روش خوشه‌ای انتخاب شدند. ید ادرار آنها به روش هضم اسیدی اندازه‌گیری شد. از نرم ‌افزار SPSS نسخه۲۰ برای تحلیل داده‌ها  استفاده شد
یافته­ ها: در این مطالعه متوسط دفع ید ادرار ۶ میکرو‌گرم در دسی­­لیتر بود. در ۲/۲۱ درصد بیشتر از ۱۰ میلی‌گرم در دسی­­لیتر و در ۸/۷۸ درصد کمتر از ۱۰ میکرو­‌گرم در دسی­­لیتر بود. اختلاف میانه ید دفعی ادرار در دانش آموزان شهری و روستایی معنی‌دار بود (۰۲۱/۰ =p). ارتباط معنی‌داری بین متغیرهای جنسیت و سن با میانه دفعی ید ادراری در دانش آموزان مشاهده نشد.
بحث و نتیجه­ گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که میزان ید دفعی ادرار در دانش آموزان مدارس لرستان در حد مطلوب سازمان بهداشت جهانی نیست؛ بنابراین ضروری است اقـدامات انجام‌گرفته توسط کمیته استانی کنترل اختلالات ناشـی از کمبود ید ارزیابی گردد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb