جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای پوریا

علی پوریا، معصومعلی معصومی، عزت الله رفیعی، فریدون سبزی، منصور رضایی، حسن حسین زادگان، ماندانا صالحی، پروین مظفری،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( یافته ۱۳۸۷ )
چکیده

مقدمه: آترواسکلروزیس شایعترین علت مرگ در کشورهای پیشرفته بوده و عامل حدود یک میلیون مرگ در سال درایالات متحده می باشد. علاوه بر عوامل شناخته شده، عوامل عفونی را در ایجاد آن دخیل دانسته اند و هدف از مطالعه ما، کشف ارتباط این عوامل (کلامیدیا پنومونیه و هلیکوباکتر پیلوری) با آترواسکلروزیس می باشد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه که ازنوع تحلیلی و Case-Control (مورد- شاهدی) می باشد تعداد ۳۰ مورد بیمارکه تحت عمل جراحی بای پس عروق کرونر قرار گرفته هم از نظر سرولوژی وهم ازنظر هیستولوژی از نمونه های بافتی محل پانچ آئورت و۳۰ مورد شاهد که تحت آنژیوگرافی قرارگرفته وعروق کرونر سالم دارند فقط از نظر سرولوژی مورد بررسی قرار گرفته و یافته ها به روشهای آماری تجزیه و تحلیل شدند.

یافته‌ها: سرولوژی دو گروه از لحاظ IgA و IgG ضد Cpn و IgG ضد Hp با هم تفاوت آماری معنی داری نداشتند ولی IgA ضد Hp در گروه بیمار بطور معنی داری از گروه کنترل دارای موارد مثبت بیشتری بود (۰۰۳/۰ p< ). در ضمن در گروه بیمار در پانچ بیوپسی از جدار ائورت ۶ مورد باکتری Cpn (۲۰%) و ۸ مورد باکتری Hp (۷/۲۶%) یافت شد و وقتی سرولوژی گروه بیمار با پاتولوژی جدار آئورت با هم مقایسه شد دیده شد که رفتار دوباکتری درتهاجم موضعی و بروز واکنش سیستمیک با هم متفاوت می باشد .

بحث و نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که Hp ممکن است در بروز واکنش سیستمیک جهت ایجاد آترواسکلروزیس موثر باشد ولی نقش Cpn را رد می کند ولی هردو باکتری قادر به تهاجم موضعی به جدار آئورت هستند.


محمد رضا مرادپوریان، مسعود رحمتی، مریم فولادوند،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: در هر منطقه جغرافیایی با توجه به فرهنگ اجتماعی و اقلیمی، ناهنجاری‌ها و عوارض خاصی ممکن است در ستون فقرات رخ دهند که در صورت شناسایی، اغلب با حرکات و الگوهای رفتاری خاص می‌توانند اصلاح گردند. بدین منظور، پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان و علل ناهنجاری‌های ستون فقرات دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد انجام پذیرفت. مواد و روش‌ها: مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر، در سال های ۱۳۹۰-۱۳۸۹ بر روی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی خرم‌آباد انجام گرفت. از میان ۱۴۰۰۰ نفر دانشجو، تعداد ۵۰۰ نفر (۲۵۰ نفر زن و ۲۵۰ نفر مرد) به طور خوشه ای چند مرحله ای از میان دانشجویانی که در نیمسال دوم سال تحصیلی ۹۰-۸۹ مشغول به تحصیل بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. ابتدا در طی پرسشنامه‌ا‌ی مشخصات فردی دانشجویان، سابقه بیماری و عادات روزمره آنان پرسیده شد. سپس وزن و قد دانشجویان و ناهنجاری‌های ستون فقرات آنان بررسی گردید. برای اندازه گیری ناهنجاری‌های ستون فقرات از آزمون استاندارد نیویورک و صفحه شطرنجی استفاده شد. همچنین جهت اندازه‌گیری زوایای قوس مهره‌های کمری و پشتی از خط کش منعطف استفاده گردید. بحث و نتیجه‌گیری: تحقیق حاضر نشان دهنده آمار بالای شیوع ناهنجاری های ستون فقرات در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد است که عواملی چون فقر حرکتی، عادات نادرست در راه رفتن، ایستادن، نشستن، خوابیدن، حمل نادرست کیف و وسایل، نقش بسزایی در ایجاد هر یک از این ناهنجاری ها داشته اند. یافته‌ها: ۲/۸۳% (۲۰۸ نفر) مردان و ۲/۸۷% (۲۱۸ نفر) زنان دانشجو دارای حداقل یک عارضه بودند. بیشترین ناهنجاری در مردان مربوط به عارضه کیفوز (۶/۸۳%) و در زنان مربوط به عارضه شانه نابرابر (۷۶%) بود. عارضه افتادگی شکم (۴/۱۰%) در مردان و عارضه انحراف بالاتنه (۲/۱۹%) در زنان، کمترین میزان ناهنجاری را نیز به خود اختصاص دادند. همچنین میان عادات غلط خوابیدن و مطالعه با لوردوز و کیفوز، میان عادات نادرست حمل کیف و وسایل و شانه نابرابر، عادات غلط مطالعه و سر به جلو و عادات غلط نشستن در خانه و کیفوز ارتباط معنی‌داری مشاهده شد (۰۵/۰P<).
ابراهیم فلاحی، آیدا نجفی، پوریا تندکار، معصومه کرمی، سجاد روستا،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: مطالعات گذشته نشان داده اند که دریافت لبنیات با سندروم متابولیک رابطه معکوسی دارد. گرچه مکانیسم اصلی آن کاملاً روشن نیست، به نظر می رسد کلسیم و ویتامین D دو عامل اصلی مسئول این تأثیرات مثبت باشند. هدف از انجام این مطالعه تعیین ارتباط  بین دریافت کلسیم و ویتامین D رژیمی و سندروم متابولیک و اجزای آن می‌باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی، ۹۷۳ نفر( ۲۳۷ مرد و ۷۳۶ زن) از ساکنین شهر خرم آباد به روش نمونه گیری خوشه‌ای چند مرحله ای و به صورت تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. دریافت های غذایی افراد با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک (۲۰۱ آیتمی) ارزیابی و با استفاده از نرم افزار Nutritionist ۴ تجزیه و تحلیل شد، نمونه خون سیاهرگی جهت اندازه¬گیری سطح متغیرهای متابولیکی جمع آوری و فشار خون اندازه گیری شد. سندروم متابولیک طبق معیارهای انجمن قلب آمریکا (AHA) تعریف شد.
یافته ها: یافته های مطالعه حاضر نشان داد که بین وضعیت تأهل و سندروم متابولیک ارتباط معناداری وجود دارد (۰۰۱/۰=P). همچنین بین تحصیلات و ابتلا به سندروم متابولیک ارتباط معناداری وجود دارد (۰۰۱/۰=P). بین دریافت ویتامین D و افزایش سطح قند خون ناشتا، تری گلیسرید و HDL-کلسترول، ارتباط معکوس معناداری مشاهده گردید (به ترتیب ۰۱۸/۰P=، ۰۴/۰ P=، ۰۲۶/P= ) اما بین کلسیم و اجزای سندروم متابولیک ارتباطی مشاهده نشد.
بحث و نتیجه گیری: ارتباط معناداری بین ویتامین D رژیمی و سندروم متابولیک دیده نشد هرچند بین دریافت ویتامین D و خطر بالا بودن سطح قند خون ناشتا، تری گلیسرید و HDL-کلسترول ارتباط معکوسی مشاهده شد. همچنین طبق نتایج به دست آمده بین کلسیم دریافتی و سندروم متابولیک ارتباط معناداری وجود نداشت.


بهزاد مرادی، حسن تیموری، علی پوریا، مژگان خادمی، فرزاد ابراهیم زاده،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: میزان بروز آتلکتازی بعد از عمل جراحی پیوند عروق کرونر بالا می‌باشد. با توجه به تأثیرات پیشنهاد شده‌ی سطوح مختلف PEEP در جلوگیری از بروز این عارضه، هدف از این مطالعه بررسی تأثیرات سطوح مختلف PEEP بعد از عمل جراحی پیوند عروق کرونر بوده است.
مواد و روش ­ها: این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی انجام گرفت. حجم نمونه در این مطالعه ۹۰ نفر بود. نمونه‌گیری به‌صورت غیر احتمالی متوالی انجام گردید و بیماران به روش بلوک‌بندی طبقه‌ای به‌طور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل (هر گروه ۴۵ نفر) قرار گرفتند. در گروه کنترل بیماران پس از عمل جراحی، به‌محض ورود به بخش مراقبت‌های ویژه تا زمان اکستیوب شدن PEEP به میزان ۵ سانتی‌متر آب دریافت می‌کردند و در گروه مداخله بیماران پس از ورود به بخش مراقبت‌های ویژه به‌طور متوسط به مدت ۴ ساعت PEEP به میزان ۱۰ سانتی‌متر آب دریافت می‌کردند و سپس تا زمان اکستیوب شدن PEEP به میزان ۵ سانتی‌متر آب دریافت می‌کردند. برای تشخیص نهایی آتلکتازی شش ساعت بعد از اکستیوب شدن، از رادیوگرافی قفسه سینه، درصد اشباع اکسیژن شریانی و درجه حرارت بدن استفاده شد. برای بررسی‌های آماری از آزمون‌های مجذور کای و تی مستقل استفاده شد.
یافته ­ها: بر اساس یافته‌های پژوهش میزان بروز آتلکتازی در گروه مداخله ۷ نفر (۶/۱۵ درصد) و در گروه کنترل ۱۶ نفر (۶/۳۵ درصد) بود که از لحاظ آماری این تفاوت معنادار بود (۰۳/۰=P). میانگین درصد اشباع اکسیژن شریانی در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل بالاتر بود (۴۸/۱±۳۱/۹۴ در مقابل ۱۶/۱±۶۶/۹۳) و این تفاوت از نظر آماری معنادار بود (۰۲۵/۰=P).
بحث و نتیجه­ گیری: این مطالعه نشان داد که استفاده از PEEP به میزان ۱۰ سانتی‌متر آب بعد از عمل جراحی پیوند عروق کرونر می‌تواند باعث کاهش میزان بروز آتلکتازی بعد از عمل شود، بنابراین پیشنهاد می‌گردد که از این روش در بخش مراقبت‌های ویژه برای کاهش میزان بروز آتلکتازی استفاده شود.

مصطفی نوکنی، حمیدرضا جمیلیان، منا زهره وند، خدیجه محسن پوریان،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: اختلال اسکیزوفرنی در تمامی سنین شایع است.  اثرات مخرب آن در حوزه شناختی ، ارزیابی و درمان در این زمینه کاملا ضروری به نظر می رسد. هدف از پژوهش حاضر تعیین اثر بخشی بازتوانی شناختی بر روی نقایص فراخنای حافظه کوتاه مدت بیماران اسکیزوفرنی مزمن بود.
مواد و روش ­ها: پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه شاهد بود. جامعه مورد مطالعه شامل کلیه بیماران  اسکیزوفرنی مزمن مشتمل بر ۳۰ نفر بود، که به طور تصادفی بر اساس ملاک های ورود و خروج در دو گروه ۱۵ نفری گواه و آزمایش قرار گرفتند. گروه آزمایش، ۱۵ جلسه بازتوانی شناحتی برای هر آزمودنی دریافت کردند.
یافته­ ها: نتایج نشان داد پس از مداخله بازتوانی شناختی نمرات  کلی حافظه شنیداری، حافظه بینایی و فراخنای کلمات در گروه آزمایش در مقایسه با گروه گواه افزایش یافت (۰۵/۰p<) ولی  بازتوانی شناختی  تاثیری در فراخنای حافظه کوتاه مدت اعداد بیماران اسکیزو نی مزمن نداشت.
بحث و نتیجه ­گیری:  نتایج مطالعه حاضر نشان داد که بازتوانی شناختی در ارتقای حافظه شنیداری و بینایی و فراخنای کلمات موثر است. بنابراین پیشنهاد می شود علاوه بر مداخلات دارویی و روانشناختی معمول از مداخلات مبتنی بر بازتوانی شناختی در این بیماران نیز استفاده شود.

افسون پوریا، رضا عاطف یکتا، علیرضا سلیمی نیا، امید عظیم عراقی، علی پوریا،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: مانیتورینگ TOFیا پایش عصب عضله  تکنیکی است که پس از اتمام  بیهوشی  عمومی جهت تشخیص میزان کارایی عضلات بیمار زمانی  که  در حین  بیهوشی  داروهای بلوک کننده عصب-عضله  بکار رفته باشد استفاده می‌شود. TOF با تحریک عصبی در اعصاب محیطی بیمار ارزیابی دقیق نیاز به شل کننده را در حین عمل  فراهم می آورد. هدف از این  مطالعه بررسی میزان شلی عضلانی با مانیتورینگ TOF در بیماران کاندید عمل جراحی در بیمارستان شریعتی در زمان های بدو ورود و یک ساعت بعد از ریکاوری می باشد.
مواد و روش ­ها: ابزار مطالعه چک لیست تهیه شده توسط تیم تحقیقاتی حاوی اطلاعات دموگرافیک، نوع جراحی، مدت عمل ، BMI و  اطلاعات  نمایش داده  شده توسط دستگاه  Nerve stimulator  بود. میزان  TOF بیماران در بدو ورود و حین خروج از ریکاوری با در نظر گرفتن زمان یک ساعته برای تمام بیماران اندازه گیری شد و بر اساس تغییر کردن یا نکردن میزان  TOF بیماران  به دو گروه تقسیم شدند .
یافته ها: در این مطالعه ۴۰۰ بیمار مورد بررسی قرار گرفتند . TOF Ratio دو گروه بیماران در بدو ورود به ریکاوری ۴/۸۱ و  یک ساعت بعد ۹/۸۹ می  باشد.  بیشترین میزان تغییرات TOF مربوط به مردان با درصد ۵۷% بود. بیشترین تغییرات TOF در ریکاوری در جراحی ستون فقرات ۵/۸۷% و کمترین تغییرات در جراحی شکمی ۵/۱۷% مشاهده شد. طول عمل در گروه با تغییرات TOF ۱۲۵ دقیقه و در گروه بدون تغییرات ۷۵ دقیقه بود. سن افراد در گروه بدون تغییرات TOF ۳۴ سال و در گروه با تغییرات TOF  ۴۴ سال بود. BMI در گروه با تغییرات TOF     kg/m۲ ۲۷ و گروه بدون تغییرات  TOF kg/m۲  ۲۸ بود.
بحث و نتیجه ­گیری: به نظر می رسد تغییرات شلی عضلانی با فاکتورهای زیادی مرتبط است و مانیتورینگ TOF احتمال باقی ماندن بلوک عصبی عضلانی را در  PACU و بعد از ترخیص و در نتیجه آن احتمال عوارض تنفسی و آسپیراسیون را کاهش می دهد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb