جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای کرباسی

ماندانا ساکی، مژگان جاریانی، میترا صفا، علی فرهادی، فاطمه قاسمی، افسانه بدری زاده، الهام کرباسی،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( یافته ۱۳۸۸ )
چکیده

Ø مقدمه: آسیبهای اجتماعی از معضلاتی هستند که قطعاً مانع پیشرفت و توسعه اجتماعی و هرز رفتن نیروی فعال و جمعیت جوان کشور خواهند شد و عدم توجه به این انرژی خسارات جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت.محیط خانواده نخستین مرکزی است که کودک استعدادها و توانمندیهای خود را در آن محیط رشد و پرورش می دهد. کودکی که محیط خانواده برایش امن نباشد کمتر مقید اصول و قوانین اخلاقی است.پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل خانوادگی و شخصیتی موثر بر بزهکاری در نوجوانان بزهکار کانون اصلاح و تربیت شهر خرم آباد انجام گرفته است.

Ø مواد و روش ها: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی است. جامعه مورد مطالعه شامل کلیه نوجوانان مقیم در کانون اصلاح و تربیت شهر خرم آباد و دانش آموزان مشغول به تحصیل در دبیرستانهای پسرانه شهر خرم آباد می باشد. نمونه گیری در گروه مورد به روش سرشماری و در گروه شاهد به روش تصادفی خوشه ای انجام گرفت. جهت جمع آوری اطلاعات از یک پرسشنامه دو قسمتی شامل مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد ۹۰ SCL استفاده گردید.

Ø یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد بین سابقه مردودی، وضعیت اقتصادی خانواده، در قید حیات بودن والدین، شغل و تحصیلات پدر، شغل و تحصیلات مادر، ارتباطات بین فردی اعضای خانواده و والدین و وجود کشمکش، درگیری و تعارض در خانواده دوگروه تفاوت معنی داری وجود دارد.

همچنین نتایج تحقیق نشان داد ویژگیهای عاطفی و شخصیتی واحدهای مورد پژوهش شامل پرخاشگری، اضطراب، افسردگی، اختلال خود بیمار انگاری، اختلال وسواسی جبری، اختلال هیستریک، اختلال سایکوتیک،پارانوئیدی و فوبیادر گروه مورد و شاهد تفاوت معنی داری وجود دارد

Ø بحث و نتیجه گیری: با عنایت به این امر که محیط خانواده مهمترین عامل تربیتی کودک محسوب شده و هیچ یک از آسیبهای اجتماعی خارج از تأثیر خانواده پدید نیامده است، هیچ جامعه ای نمی تواند ادعای سلامت کند مگر آن که از خانواده سالمی برخوردار باشد.


مهدی کرباسی، الهام کرباسی، دکتر علی صارمی، دکتر حسین قربانی زاده خرازی،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۹ )
چکیده

همگام با رشد صنعتی و اقتصادی و تولید انواع مختلف ترکیبات و مواد شیمیایی و غیره که بشر برای رفاه و آسایش خود با استفاده از منابع طبیعی به دست آورده است. در این راستا به طور ناخواسته موادی چون انواع فلزات سنگین و سمی را به طبیعت وارد می کند که هم برای محیط اطراف و هم برای خود مشکلات وخطرات جدی به همراه دارد. این مطالعه با هدف تعیین غلظت فلزات سنگین ( آرسنیک ، سرب، کادمیوم، کروم، جیوه ، روی )در کلیه چاه های تامین کننده آب شرب شهرستان الشتر در چهار فصل سال ۱۳۸۸ انجام گرفته است. بحث و نتیجه گیری: نتایج به دست آمده حاکی از آن است که میانگین غلظت سنجش شده در کلیه چاه های آب شرب الشتر پایین تر از حد استاندارد است. هیچ اختلاف معنی داری بین چهار مرحله نمونه برداری شده مشاهده نشد. نتیجه اینکه آب این چاه ها آلوده به فلزات سنگین نمی باشد. یافته ها: غلظت فلزات جیوه و روی و کادمیوم در همه دوره های نمونه برداری برابر صفر و میانگین غلظت فلزات آرسنیک ، سرب وکروم در چاه های آب شرب به ترتیب : ۰۰۳۳/ ۰ ، ۰۷۸۸/ ۰ و ۰۱/ ۰ میلی گرم در لیتر بود. مواد و روش ها: این مطالعه از نوع بررسی مقطعی بوده و به منظور بررسی غلظت فلزات آرسنیک ، سرب، کادمیوم،کروم، جیوه و روی در منابع آب شرب شهرستان الشتر به صورت منظم ۲۰ نمونه از ۵ حلقه چاه تامین کننده آب شرب شهرستان برداشت گردید.پس از انتقال نمونه ها به آزمایشگاه مطابق با روش ذکر شده در کتاب استاندارد متد ۱۰ برابر تغلیظ شده و سپس عناصر مورد نظر در نمونه ها توسط دستگاه جذب اتمی اندازه گیری شد و با استفاده از نرم افزار های EXCEL،SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
سمانه چهارمیری دوخواهرانی، وجیهه کرباسی زاده، مریم محمدی سیچانی، مجید توکلی،
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: امروزه عفونت‌های باکتریایی و مقاومت آنتی بیوتیکی عوامل‌ایجاد کننده آن‌ها از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی سیستم‌های بهداشتی می‌باشند. از‌ این رو اخیراً استفاده از عوامل ضد میکروبی با منشا طبیعی مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. هدف از‌این تحقیق بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره‌ی آبی گال‌های مازوج و قلقاف بر باکتری‌های گرم منفی بود. مواد و روش‌ها: فعالیت ضد باکتریایی عصاره آبی دو گال بر سویه‌های باکتریایی جدا شده از نمونه‌های بالینی با مقاومت دارویی چندگانه (Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter baumannii, Escherichia coli ) و سویه‌های باکتریایی مرجع به روش آگار دیفیوژن و آگار دایلوشن تعیین گردید. بحث و نتیجه‌گیری:‌این بررسی نشان داد که گال‌های مازوج و قلقاف منابعی از ترکیبات ضد باکتریایی می‌باشند که می‌توان از آن‌ها علیه باکتری‌های گرم منفی با مقاومت چند گانه استفاده نمود؛ لذا مطالعه بر روی فعالیت ضد باکتریایی سایر عصاره‌های‌ این دو گال و بررسی‌های فارماکولوژیک ضروری می‌نماید. یافته‌ها: عصاره آبی هر دو گال فعالیت ضد باکتریایی بالایی را علیه تمام سویه‌های مورد بررسی نشان دادند. قطر هاله عدم رشد برای عصاره آبی گال‌های قلقاف ومازوج به ترتیب در محدوده ۲۰-۸ و ۲۶-۸ میلی متر بود. اندازه‌ی قطر هاله‌ی عدم رشد با غلظت عصاره نسبت مستقیم داشت (۰۵/۰>p). پایین ترین میزان MIC مربوط به عصاره آبی گال مازوج (mg/ml ۱۲۸/۰) بود.
فاطمه آقایی حسین آبادی، مریم محمدی سیچانی، وجیهه کرباسی زاده، محمد رضا مفید،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده

  مقدمه: استرپتوکوکوس موتانس عامل اصلی پوسیدگی دندان و تخریب آن است. هدف از این تحقیق بررسی آزمایشگاهی اثر استویوساید و عصاره های گیاه استویا ریبودیانا بر روی رشد سویه مورد نظر بود.

  بحث و نتیجه­گیری : عصاره های الکلی و استونی گیاه استویا ریبودیانا می تواند به عنوان دارو برای پیشگیری و کنترل رشد استرپتوکوکوس موتانس استفاده شود .

  یافته­ها: نتایج نشان دهنده­ اثر مهاری عصاره­ متانولی با mg/ml ۲۵= MIC ، عصاره­ اتانولی با mg/ml ۱۳/۳= MIC و عصاره­ استونی با mg/ml ۵۶/۱= MIC بر روی رشد و تکثیر استرپتوکوکوس موتانس بود. عصاره­ آبی گیاه استویا و استویوساید باعث مهار رشد سویه­ مذکور نگردیدند.

  مواد و روش­ها: در این تحقیق عصاره­ آبی و استونی گیاه استویا به روش خیساندن و عصاره­ متانولی و اتانولی به وسیله­ دستگاه سوکسله تهیه گردید. گلیکوزید استویوساید از کشور مالزی خریداری شد. برای بررسی عملکرد ضد باکتریایی عصاره ها و استویوساید از روش انتشار در چاهک با استفاده از اندازه گیری قطر هاله عدم رشد و تعیین حداقل غلظت مهاری توسط روش میکروبراث دایلوشن استفاده شد. سپس تأثیر استویوساید و هر کدام از عصاره ها با هم و نیز با آنتی بیوتیک پنی سیلین با روش آنالیز واریانس مقایسه گردیدند.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb