جستجو در مقالات منتشر شده


۷ نتیجه برای روستا

ابراهیم فلاحی ، اسفندیار حسنی‌مقدم، سجاد روستا،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: سیب میوه‌ای است که دارای ارزش تغذیه‌ای و درمانی است. هدف از این مطالعه تعیین میزان برخی از ترکیبات مغذی سیب قرمز و زرد لبنانی تولید شده در لرستان بود. مواد و روش‌ها: نمونه‌های مورد نیاز از باغات استان در اواخر شهریورماه سال ۱۳۸۷ جمع‌آوری شد. نمونه ها به مدت ۲ روز در دمای ۸۰ درجه سانتیگراد خشک شد. نمونه های خشک شده جهت آنالیز مواد مغذی آسیاب گردید. فسفر با روش اسپکتروفتومتری ، کلسیم، آهن و روی با دستگاه جذب اتمی، سدیم و پتاسیم با فلیم فتومتر اندازه‌گیری گردید. سایر فاکتورهای اندازه‌گیری شده شامل انرژی، آب، پروتئین، فیبر، خاکستر و کربوهیدرات‌ها بود. بحث و نتیجه‌گیری: ارزش تغذیه ای سیب استان از نظر مقدار انرژی، کربوهیدرات و کلسیم بیشتر از مقادیر موجود در جدول ترکیبات مواد غذایی ایران و از نظر مقدار آهن کمتراز آهن گزارش شده در این جدول است. یافته‌ها: میزان آب، مواد جامد محلول، خاکستر و فیبر در سیب قرمز به ترتیب ۴۰/۲، ۷۸، ۷۰/۱، و ۹/۱۷ درصد و در سیب زرد به ترتیب ۴۲/۲، ۹۸/۷۷، ۷۲/۱، و ۸۸/۱۷ درصد بود. مقدار انرژی، قند و پروتئین سیب قرمز به ترتیب ۷۳ کالری، ۱۸ و ۲۷/۰ گرم در ۱۰۰ گرم و در سیب زرد به ترتیب ۸۳ کالری، ۶/۲۰ و ۲/۰ گرم بود.مقدار پتاسیم، کلسیم، فسفر، سدیم، آهن و روی در سیب قرمز به ترتیب۸/۶۳، ۶/۲۷، ۹، ۸/۴، ۲۴/۰ و ۱۴/۰ میلی‌گرم و در سیب زرد به ترتیب ۳/۶۶،۷/۲۷ ،۸/۸، ۵/۴، ۲۳/۰و ۱۴/۰ میلی‌گرم در ۱۰۰ گرم بود.
مهناز مردانی، امیر حسین خلخالی راد، فرزاد ابراهیم زاده، علی فرهادی، سجاد روستا، سعیده حاجیعلی،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: یکی از مهم ترین موقعیت های تنش زا، امتحانات پایان ترم در دوره های دانشگاهی است. تنش و قرار گرفتن در شرایط تنش زا می تواند بر سطح سرمی قند خون و تغییرات وزن نیز مؤثر باشد. هدف از این مطالعه بررسی امکان استرس زا بودن امتحانات پایان ترم نیمسال اول سال تحصیلی (۹۱-۹۰)، تعیین میزان تأثیر گذاری قرار گرفتن در شرایط تنش زای امتحانات پایان ترم بر روی تغییرات وزن و سطح سرمی قند خون ناشتا (FBS) دو ماه قبل، یک ماه قبل و حین دوره امتحانات بر روی دانشجویان شاغل به تحصیل دانشگاه علوم پزشکی لرستان و بررسی رابطه بین این دو بوده است. مواد و روش‌ها: این مطالعه بر روی ۲۲۶ نفر از دانشجویان شاغل به تحصیل در نیمسال اول سال تحصیلی (۹۱-۹۰) دانشگاه علوم پزشکی لرستان صورت گرفت و روش نمونه گیری به صورت تلفیقی از نمونه گیری طبقه ای و خوشه ای چند مرحله ای بود. وزن بدن با دقت ۵/۰ کیلوگرم و همچنین FBS توسط دستگاه گلوکومتر اندازه گیری شد. استرس توسط پرسشنامه بهداشت زندگی کودرون مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: قرار گرفتن در شرایط امتحانات پایان ترم تنش می تواند تنش زا باشد (۰۰۱/۰>P) در حالیکه در این شرایط تنش زا افزایش وزن در گروه های سنی کمتر به طور معناداری بیشتر بود (۰۰۲/۰=P). تغییرات میزان FBS با مقطع تحصیلی در ارتباط بود (۰۳۴/۰=P). میانگین وزن و FBS در مردان بالاتر بود (به ترتیب ۰۰۱/۰>P و ۰۳۷/۰=P). بحث و نتیجه‌گیری: بنابر نتایج این مطالعه تفاوت تغییرات وزن در دوران امتحانات پایان ترم دانشگاه علوم پزشکی لرستان از لحاظ آماری معنا دار نبود. این در حالی است که افزایش سطوح FBS در دوران امتحانات به طور معناداری دیده می شود.
ابراهیم فلاحی، آیدا نجفی، پوریا تندکار، معصومه کرمی، سجاد روستا،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: مطالعات گذشته نشان داده اند که دریافت لبنیات با سندروم متابولیک رابطه معکوسی دارد. گرچه مکانیسم اصلی آن کاملاً روشن نیست، به نظر می رسد کلسیم و ویتامین D دو عامل اصلی مسئول این تأثیرات مثبت باشند. هدف از انجام این مطالعه تعیین ارتباط  بین دریافت کلسیم و ویتامین D رژیمی و سندروم متابولیک و اجزای آن می‌باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی، ۹۷۳ نفر( ۲۳۷ مرد و ۷۳۶ زن) از ساکنین شهر خرم آباد به روش نمونه گیری خوشه‌ای چند مرحله ای و به صورت تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. دریافت های غذایی افراد با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک (۲۰۱ آیتمی) ارزیابی و با استفاده از نرم افزار Nutritionist ۴ تجزیه و تحلیل شد، نمونه خون سیاهرگی جهت اندازه¬گیری سطح متغیرهای متابولیکی جمع آوری و فشار خون اندازه گیری شد. سندروم متابولیک طبق معیارهای انجمن قلب آمریکا (AHA) تعریف شد.
یافته ها: یافته های مطالعه حاضر نشان داد که بین وضعیت تأهل و سندروم متابولیک ارتباط معناداری وجود دارد (۰۰۱/۰=P). همچنین بین تحصیلات و ابتلا به سندروم متابولیک ارتباط معناداری وجود دارد (۰۰۱/۰=P). بین دریافت ویتامین D و افزایش سطح قند خون ناشتا، تری گلیسرید و HDL-کلسترول، ارتباط معکوس معناداری مشاهده گردید (به ترتیب ۰۱۸/۰P=، ۰۴/۰ P=، ۰۲۶/P= ) اما بین کلسیم و اجزای سندروم متابولیک ارتباطی مشاهده نشد.
بحث و نتیجه گیری: ارتباط معناداری بین ویتامین D رژیمی و سندروم متابولیک دیده نشد هرچند بین دریافت ویتامین D و خطر بالا بودن سطح قند خون ناشتا، تری گلیسرید و HDL-کلسترول ارتباط معکوسی مشاهده شد. همچنین طبق نتایج به دست آمده بین کلسیم دریافتی و سندروم متابولیک ارتباط معناداری وجود نداشت.


اصغر محمدی، سید رضا حسینی فرد، حسن قاسمی، بهنام علی پور، آمنه یارنظری، پریسا حسن پور، اباذر روستازاده، محمد نجفی، عظیم شمس بیرانوند، عبداله امیرفرهنگی،
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: تنگی عروق کرونری یکی از عوارض ابتلا به آترواسکلروزیس بوده که می‌تواند منجر به کاهش اکسیژن‌رسانی به بافت قلب و سکته قلبی شود. پلی‌مورفیسم rs۱۰۵۰۴۵۰ یکی از پلی‌مورفیسم‌های مهم آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز-۱ (GPx۱) بوده که می‌تواند فعالیت آنتی‌اکسیدانتی آن را تغییر دهد. همچنین دو پلی‌مورفیسم آنزیم NADPH اکسیداز، پلی‌مورفیسم‌های rs۴۶۷۳ و rs۱۳۳۰۶۲۹۴، پیشنهاد شده است که نقش مهمی در عملکرد این آنزیم دارند. در این مطالعه ما به بررسی پلی‌مورفیسم‌های rs۱۰۵۰۴۵۰، rs۴۶۷۳ و rs۱۳۳۰۶۲۹۴ در بیماران با تنگی عروق کرونری پرداختیم.
مواد و روش­ ها: ۱۹۰ نفر از بیماران آنژیوگرافی شده به دو دسته بیمار (۱۱۴=n) و کنترل (۷۶=n) تقسیم شدند. پس از نمونه‌گیری پروفایل لیپیدی و مکان‌های پلی‌مورفیک به ترتیب با روش‌های روتین آزمایشگاهی و تست RFLP-(ARMS)  PCR ارزیابی شدند.
یافته­ ها: در این مطالعه تفاوت معناداری بین سطوح پلاسمایی LDL و درجه تنگی عروق دیده شد. ما همچنین بین پلی‌مورفیسم rs۱۳۳۰۶۲۹۴ و تنگی عروق کرونری رابطه معناداری مشاهده کردیم اما زمانی که سن، جنس و BMI لحاظ شد تفاوت معناداری بین پلی‌مورفیسم‌های rs۱۰۵۰۴۵۰، rs۴۶۷۳ و rs۱۳۳۰۶۲۹۴ و تنگی عروق کرونری مشاهده نشد.
بحث و نتیجه­ گیری: پلی‌مورفیسم‌های rs۴۶۷۳، rs۱۳۳۰۶۲۹۴ و rs۱۳۳۰۶۲۹۴ نقشی در پیشرفت تنگی عروق کرونری ندارند.
 


شیرین قاضی، سجاد روستا، فرزاد ابراهیم زاده،
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: طرح درس یکی از عوامل مؤثر و کلیدی در فرایند آموزش است. هدف اصلی از تدوین طرح درس، تسهیل در یادگیری فراگیران از طریق برقراری یک بستر ارتباطی مناسب است. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی طرح درسهای ارائه شده توسط مدرسین دانشگاه علوم پزشکی لرستان در سال تحصیلی ۹۵-۱۳۹۴ به انجام رسیده است.
مواد و روش ­ها: در این پژوهش توصیفی- مقطعی، ۱۳۴ طرح درس ارائه شده توسط مدرسان دانشگاه علوم پزشکی لرستان در نیمسال اول و دوم سال ۹۵-۱۳۹۴ مورد ارزیابی قرار گرفت. جمع‌ آوری داده‌ها با استفاده از یک چک‌ لیست که شامل ۱۳ حیطه مؤثر بر طرح درس بود، انجام گرفت. روشهای آمار توصیفی جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده شد.
یافته­ ها: شایعترین ضعف ها مربوط به حیطه وسایل کمک آموزشی (۶/۸۵ درصد)، وظایف و تکالیف دانشجویان (۹/۶۴ درصد)، اهداف کلی(۶/۳۹ درصد) بود. همچنین بیشترین نقصان مربوط به حیطه‌ های برنامه‌ ریزی برای آمادگی دانشجویان قبل از شروع کلاس (۶۲  درصد)، آموزش و طیقه‌ بندی(۶/۴۵ درصد)، رئوس مطالب و اهداف رفتاری (۶/۳۳ درصد) بود. حیطه‌ های مربوط به معرفی منابع  (۹/۶۴  درصد)، اطلاعات عمومی (۳/۴۳ درصد) و سیاست ها و قوانین کلاس (۳/۴۳ درصد) واجد بالاترین امتیاز و بهترین وضعیت در نگارش طرح درس های مورد بررسی بودند.
بحث و نتیجه­ گیری: با توجه به یافته‌ها، وضعیت محتوایی و نگارشی طرح درس های ارائه شده توسط مدرسان دانشگاه  علوم  پزشکی لرستان در حد قابل قبولی ارزیابی گردید. پیشنهاد می ­شود  با برگزاری دوره های آموزشی مرتبط و تدوین فرم­های پیشنویس استاندارد، زمینه مناسب برای تدوین هر چه بهتر طرح درس در بین مدرسان فراهم شود.

سمیه صبوری، ابراهیم فلاحی، امیر عباس نژاد، سجاد روستا، اسماعیل یوسفی راد،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: مطالعات نشان داده‌اند که سیرتوئین ها نقش‌های کلیدی در تنظیم التهاب و استرس اکسیداتیو داشته و hTERT دارای نقش محافظتی در برابر بیماری های قلبی- عروقی از طریق افزایش طول تلومرها می‌باشد. این مطالعه با هدف بررسی اثرات مکمل امگا ۳ و اثرات توام آن با ویتامین E  بر روی بیان ژن‌های SIRT۱ و hTERT و همچنین سطح سرمی hsCRP  در مردان مبتلا به بیماری عروق کرونر قلبی (CAD) طراحی شده است.
مواد و روش ­ها: افراد شرکت کننده در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده مشتمل بر ۶۰ مرد غیر سیگاری مبتلا به CAD در محدوده سنی ۶۵- ۴۵ سال بودند که به سه گروه دریافت کننده ۴ گرم اسید چرب امگا ۳  و پلاسبو ویتامین E (OP)، دریافت کننده توام ۴ گرم اسید چرب امگا ۳ و ۴۰۰IU ویتامین E (OE) و دریافت کننده پلاسبو امگا ۳  و پلاسبو ویتامین E (pp)  به مدت ۲ ماه تقسیم شدند.
یافته ­ها: بیان ژن SIRT۱  در گروه OE افزایش معنی‌داری پیدا کرد (۰۳۹/۰ P=) اما بیان ژن hTERT در بین گروه‌های شرکت کننده در مطالعه تفاوت معنی‌داری نداشت. مکمل یاری با امگا ۳ به تنهایی و همچنین تجویز آن به همراه ویتامین E منجر به کاهش معنی‌دار سطوح سرمی hsCRP در هر دو گروه OP و OE گردید ( به ترتیب ۰۰۸/۰ P= و ۰۵/۰ P= ).
بحث و نتیجه­ گیری:  به نظر می‌رسد که مکمل‌یاری با امگا ۳ و ویتامین E دارای اثرات مفیدی بر روی بیماران مبتلا به CAD از طریق افزایش بیان ژن SIRT۱  و همچنین بهبود التهاب از طریق کاهش سطوح hsCRP  سرمی باشد.




شیرین قاضی، فاطمه قاسمی، افشین بازگیر، سجاد روستا،
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: گستردگی پاندمی بیماری کووید-۱۹، سلامت همه افراد را به خطر انداخته است. کارکنان مراقبتهای بهداشتی، به خصوص کارکنان اورژانس و بخش های ویژه بیمارستان همواره در خط اول مبارزه با اینگونه بیماریهای عفونی هستند. هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان آگاهی و خودمراقبتی کارکنان بخشهای اورژانس و مراقبتهای ویژه در پیشگیری از بیماری کرونا ویروس جدید (کووید ۱۹) در بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد بود.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه توصیفی که به صورت مقطعی در بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد انجام شد، ۱۶۲پرستار مورد مطالعه قرار گرفتند. شرکت کنندگان با استفاده از نمونه گیری به روش سرشماری، پرسشنامه آنالین طراحی شده را تکمیل کردند. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS تحلیل و تفسیر شدند.
یافته ­ها: میانگین سنی شرکت کنندگان ۱۲/۵ ± ۲۸/۳۲ سال بود که ۸۷ درصد از آنها زن بودند. میانگین نمره آگاهی در بین افراد حاضر در مطالعه ۶/۲± ۵/۲۱ و میانگین نمره خودمراقبتی ۱/۴± ۱/۳۶ بود. ۹/۸۷ درصد از افراد شرکت کننده از آگاهی مطلوبی در زمینه پیشگیری از بیماری کووید-۱۹ برخوردار بودند. ۲/۸۵ درصد از شرکت کنندگان نیز عملکرد مناسبی در زمینه خودمراقبتی از بیماری کووید-۱۹ داشتند.
بحث و نتیجه­ گیری: یافته‌های مطالعه حاضر نشان می‌دهد، وضعیت آگاهی و خودمراقبتی پرسنل اورژانس و بخشهای مراقبت ویژه بیمارستان شهدای عشایر در زمینه پیشگیری از کووید-۱۹ وضعیت خوبی دارد. هرچند در برخی از موارد، برای عملکرد بهتر در زمینه پیشگیری از کووید-۱۹، نیاز به آموزش های بیشتر احساس می شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Yafteh

Designed & Developed by : Yektaweb