۶ نتیجه برای برگ زیتون
منصور اسمعیلی دهج، بهرام دلفان، اسدالله توکلی، محمد جواد طراحی،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۸۲ )
چکیده
مقدمه : اختلال چربیهای خون یکی از مهمترین فاکتورهای خطر ناک در ایجاد آترواسکلروز شریانهای کرونر قلب هستند. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر عصاره دی اتیل اتری برگ زیتون و برگ شاه توت و دانه شنبلیله بر سطوح لیپیدهای پلاسما و ایجاد پلاکهای آترواسکلروزی بوده است.
مواد و روشها : در این مطالعه آزمایشی ۴۵ خرگوش نر سفید در دمای Ċ۱± ۲۲ نگهداری و به ۹ گروه , پنج تایی تقسیم شدند . به گروه ۱و۲ به ترتیب رژیم عادی و پر کلسترول و به گروههای ۳ تا ۹ رژیم پر کلسترول به همراه عصاره های دارویی(بصورت تکی وترکیبی) به مدت ۶۰ روز داده شد. قبل و بعد از مطالعه سطح پلاسمایی لیپیدهاو بعد از مطالعه فشار خون مستقیم حیوانات اندازه گیری شد. همچنین جدار شریان آئورت از لحاظ وجود یا عدم وجود پلاکهای آترواسکلروزی بررسی شد.
یافته ها : نتایج نشان داد عصاره دی اتیل اتری برگ زیتون و برگ شاه توت هر کدام به تنهایی سطح پلاسمایی کلسترول تام و LDL را بطور معنی داری کاهش داده اند ؛ اما اثر عصاره دانه شنبلیله بی تاثیر بوده است. از طرفی مصرف عصاره دانه شنبلیله به همراه عصاره برگ شاه توت و برگ زیتون اثر آنها را روی کلسترول تام و LDL تقویت کرد. عصاره برگ زیتون سطح پلاسماییHDL را بالا برد و تری گلیسرید را کاهش داد؛ اما عصاره برگ شاه توت و دانه شنبلیله هیچ گونه اثری بر HDL نداشتند. عصاره برگ زیتون و برگ شاه توت از تشکیل سریع پلاکهای آترواسکلروزی جلوگیری نمود و اثر این دو با هم قویتر از اثر آنها به تنهایی بود. هیچ کدام از عصاره ها روی فشار خون طبیعی تاثیری نداشتند.
نتیجه گیری : بنا به نتایج بدست آمده مصرف مقادیر مشخصی از برگ زیتون و برگ شاه توت خواص هیپوکلسترولمیک و آنتی آترواسکلروتیک دارد اما هیچ گونه اثری روی فشار خون طبیعی ندارد.
سید پیمان هاشمی، بهرام دلفان، علیرضا غیاثوند، فاطمه رئیسی، مریم البرزی،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۸۷ )
چکیده
مقدمه: اولئوروپئین فراوانترین نوع از ترکیبات فنلی در برگ و میوه زیتون است و اثرات درمانی آن به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی بخوبی شناخته شده است. میزان و نوع بیوفنلها در برگ زیتون بستگی به عواملی نظیر نوع رقم، آب و هوا، محل کشت، زمان برداشت و نیز روش استخراج دارد. در استان لرستان انواع گوناگونی از درختان زیتون کشت شده اند که اندازه گیری میزان اولئوروپئین در برگ این ارقام بعنوان منبعی غنی از این ماده می تواند بسیار با ارزش باشد. . مواد و روشها: در این تحقیق برگ۱۳ رقم مختلف زیتون پرورش داده شده در ایستگاههای تحقیقاتی شهرستان خرم آباد جمع آوری گردید. اولئوروپئین و ترکیبات وابسته پس از خشک و آسیاب شدن برگها طی دو مرحله ۳۰ دقیقه ای در حمام فراصوت توسط حلال اتانل-آب (۳۰: ۷۰) استخراج گردید. برای اندازه گیری کمی اولئوروپئین در نمونه های استخراجی از دستگاه HPLC با ستون C-۸ استفاده شد. . یافتهها: روش استخراجی مورد استفاده بطور موثر و کمی اولئوروپئین را از برگ زیتون استخراج نمود و بهینه سازی شرایط HPLC منجر به ارائه یک روش مطلوب برای جداسازی و اندازه گیری این ماده گردید. بررسی غلظت اولئوروپئین در ۱۳ رقم زیتون مورد مطالعه نشان داد که اختلاف میزان این ماده در ارقام مختلف زیتون کاملا معنی دار می باشد. کمترین میزان اولئوروپئین در رقم کالامون به میزان ۱۱۲,۹ و بیشترین میزان آن در رقم سویلانا به میزان mg ۷/۲۳۵ در هر گرم گیاه خشک اندازه گیری شد. . بحث و نتیجهگیری: با توجه به ارزان و مقرون به صرفه بودن استخراج اولئوروپئین از برگ زیتون و بالاتر بودن میزان این ماده در ارقامی خاص ، با توجه به نتایج این تحقیق، می توان نسبت به تهیه اقلام دارویی حاوی در صد بالایی از اولئوروپئین بعنوان یک آنتی اکسیدان قوی و دارای خواص دارویی متعدد اقدام نمود.
اکرم بیرانوند، بهرام رسولیان، مسعود علیرضایی، پیمان هاشمی، علی اصغر پیله وریان، بهروز عزت پور، مجید طوافی، سمیرا چاش،
دوره ۱۱، شماره ۵ - ( ۱۲-۱۳۸۸ )
چکیده
سیسپلاتین یک داروی مهم ضد نئوپلاسم است که نفروتوکسیسیتی عارضه اصلی آن محسوب میشود و مصرف آن در شیمی درمانی سرطان را محدود می سازد. از آنجائیکه رادیکالهای آزاد اکسیژن تا حد زیادی مسؤول نفروپاتی ناشی از سیسپلاتین هستند، اثرات تجویز خوراکی عصاره اتانولی برگ زیتون (OLE) بعنوان یک آنتی اکسیدان گیاهی بر نفروتوکسیسیتی ناشی از این دارو مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: ۲۱ رت نر بالغ به سه گروه تقسیم شدند: گروه OLE۷۵+CP (تجویز خوراکی ۱۴ روزه mg/kg۷۵ OLE قبل از تجویز داخل صفاقی mg/kg۵ سیسپلاتین) ، گروهWater +CP (تجویز خوراکی ۱۴ روزه آب قبل از تجویز سیسپلاتین) و گروه Water+Saline (مانند گروه قبلی فقط تجویز سالین بجای سیسپلاتین). نمونه های پلاسما ۷۲ ساعت بعد از تزریق سیسپلاتین جمع آوری شدند و نمونه های ادرار از قبل از خونگیری بمدت ۲۴ ساعت جمع آوری گردیدند. کراتینین و اوره پلاسما، کسر دفع سدیم و پتاسیم، کلییرانس کراتینین و وزن نسبی کلیه ها در گروههای مختلف بعنوان شاخصهای عملکرد کلیه مورد سنجش قرار گرفتند. یافته ها: سیسپلاتین منجر به اختلال معنی دار در همه این شاخصهای عملکرد کلیه شد. تجویز خوراکی OLE باعث کاهش معنی دار کراتینین و کسر دفع پتاسیم شد و کاهش میزان اوره پلاسما در گروه OLE۷۵+CP نسبت به گروه Water+CP در مرز معنی داری بود (۰۸/۰p=). سایر شاخصهای عملکرد کلیه بین دو گروه اخیر تفاوت معنی داری نداشتند. بحث و نتیجه گیری: تجویز خوراکی ۱۴ روزه دوز پایین نمونه یی از عصاره برگ زیتون (بطور خاص حاوی اولئوروپئین بالا)، می تواند بطور نسبی نفروتوکسیسیتی ناشی از سیسپلاتین را در رتها کاهش دهد. اثر دوزهای بالاتر عصاره میبایست در تحقیقات بعدی بررسی شود.
پوران طولابی، مجید طوافی، سهیلا ابراهیمی، سیما نصری، حسن احمدوند،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۰ )
چکیده
مقدمه: نفروتوکسیستی حاصل از جنتامایسین مصرف این دارو را با محدودیت روبروکرده است . مطالعات متعددی نشان داده اند که رادیکال های آزاد در نفروتوکسیسیتی ناشی از جنتامایسین دخالت دارند. در برگ درخت زیتون بیو فنل هایی مانند اولئروپین با خواص آنتی اکسیدانی وجود دارد. برای اولین بار در تحقیق حاضر اثر عصاره هیدروالکلی برگ زیتون برنفروتوکسیسیتی ناشی از مصرف جنتامایسین بررسی گردید.
مواد و روشها: ۳۵ موش صحرایی نر نژاد اسپراگ داولی بطور تصادفی به ۵ گروه مساوی تقسیم شدند. به اولین گروه(گروه کنترل) تنها نرمال سالین تزریق شد. در چهارگروه نفروتوکسیسیتی با تزریق جنتامایسین(mg/kg ۱۰۰) به مدت ۱۲ روز ایجاد شد. سه گروه از موش ها همزمان با جنتامایسین تحت درمان با عصاره هیدروالکلی برگ درخت زیتون(دوزهای mg/kg ۱۰۰ و۵۰، ۲۵) قرار گرفتند. در پایان روز دوازدهم رت ها کشته شده، غلظت سرمی مالون دی آلدئید(MDA)،اوره و کراتینین اندازه گیری و از کلیه ها برای مطالعات هیستوپاتولوژیکی مقاطع بافتی تهیه و به روش پاس رنگ آمیزی گردید .
بحث و نتیجهگیری: عصاره هیدروالکلی برگ درخت زیتون قادر به حفاظت در برابر نفروتوکسیسیتی ناشی از مصرف جنتامایسین است. احتمالاً این اثر حفاظتی به خواص آنتی اکسیدانی این عصاره وابسته است.
یافتهها: عصاره هیدروالکلی برگ زیتون در هر سه دوز مصرفی به طور معنیداری افزایش نکروز توبولی و کاهش دانسیته حجمی لوله های خمیده نزدیک ناشی از مصرف جنتامایسین را مهار کرد (۰۵/۰ >P). تنها دوزهای۵۰ و۱۰۰ عصاره ارتشاح لنفوسیتی را نسبت به گروه جنتامایسین کاهش داد(۰۵/۰ >P). مصرف جنتامایسین سبب افزایش مقدار MDA سرم در مقایسه با گروه کنترل شد(۰۵/۰ >P). تنها دوز ۱۰۰ عصاره توانست در مقایسه با سایر گروه های درمانی مقدار MDA سرمی را کاهش دهد(۰۵/۰ >P).مصرف هرسه دوز عصاره افزایش کراتینین سرم ناشی از جنتامایسین را کاملا مهار نمود(۰۰۱/۰>P). تنها دوز۵۰عصاره توانست افزایش اوره سرمی ناشی از مصرف جنتامایسین را کاهش دهد(۰۵/۰ >P).
مهرنوش مقدسی، مریم هرمزی، بهرام دلفان، مجید طاعتی، سهیلا پورخداداد، مریم رضایی، لیلا تواضع،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
بحث و نتیجهگیری: در این مطالعه عصاره برگ زیتون با دوز mg/kg ۳۰۰ موفق گردیده که از کاهش معنی دارغلظت کورتیکوسترون در نتیجه هیپوپرفیوژن مغزی جلوگیری کند و این نشان دهنده اثر حفاظتی عصاره برگ زیتون بر محور هیپوتالاموس- هیپوفیز – آدرنال می باشد و از آنجایی که عصاره برگ زیتون دارای اثرات مفید با طیف وسیع می باشد برای یافتن مکانیسم دقیق آن پیشنهاد میگردد در تحقیقات آینده عناصر موثره عصاره برگ زیتون بکار برده شود. مواد و روشها: در این تحقیق از ۳۵ راس رت ویستار نر استفاده گردید که به طور تصادفی به ۵ گروه کنترل، هیپوپرفیوژن و گروههای هیپوپرفیوژن گاواژ شده با عصاره برگ زیتون بترتیب با دوزهای ۱۰۰، ۲۰۰ و ۳۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن حیوان تقسیم شدند. در گروه هیپوپرفیوژن حیوانات فقط تحت عمل جراحی بستن دائم دو رگ کاروتید به فاصله یک هفته قرار گرفتند و در گروه کنترل حیوانات تحت عمل جراحی کاذب، باز شدن غلاف کاروتید بدون بستن رگ ها، قرار گرفتند. عمل گاواژ حیوانات بمدت ۲۵ روز صورت گرفت. در انتها با ایجاد بیهوشی عمیق در حیوانات نمونه خونی آنها را گرفته و غلظت هورمونهای کورتیکوسترون و DHEA موجود در سرم توسط کیتهای الیزا اندازه گیری گردید. یافتهها: هیپوپرفیوژن مغزی سبب کاهش معنی داری در غلظت کورتیکوسترون سرم در مقایسه با گروه کنترل گردید (۰۱/۰< P)، اما تیمار با عصاره برگ زیتونmg/Kg ۳۰۰ قادر بوده است که میزان کورتیکوسترون را به مقدار طبیعی ( گروه کنترل) برگرداند. تفاوت معنی داری در غلظت DHEA بین گروهها مشاهده نشد. مقدمه: هیپوپرفیوژن مزمن مغزی یک مورد پاتوفیزیولوژیک شایع می باشد که معمولاً در شرایطی نظیر دمانس رگی و آلزایمر اتفاق می افتد که هر دوی این بیماریها توسط اختلالات حافظه تشخیص داده می شوند. تشخیص مکانیسمهای مشخص که در سلسله وقایع موجود از هیپوپرفیوژن مزمن تا کاهش حافظه نقش دارد می توانند هدف بالقوه ای برای درمان های موثر باشد هدف از مطالعه حاضر با توجه به اثرات مفید آنتی اکسیدانی و ضد التهابی عصاره برگ زیتون، بررسی اثرات عصاره برگ زیتون بر غلظت هورمونهای کورتیکوسترون و دئیدرواپی آندروسترون (DHEA) سرمی بعد از ایجاد هیپوپرفیوژن مغزی در رت می باشد.
محمدرضا نصیرزاده،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
مقدمه: کاهش تستوسترون در نرها یکی از عوارض ایسکمی کلیوی است. برگ زیتون یک منبع قابل ملاحظه ترکیبات فنلی است که به لحاظ بیولوژیکی فعال هستند و ظرفیت آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و قدرت پاک کنندگی رادیکالی بهتری دارند. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر عصاره برگ زیتون (OLE) بر تغییرات سرمی گنادوتروپینها و تستوسترون بود.
|
مواد و روش ها: در این مطالعه تعداد ۴۹ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار بهصورت تصادفی انتخاب و به ۷ گروه تقسیم شدند: ۱) کنترل: حیوانات سالم دست نخورده ،۲) ایسکمی- خون رسانی مجدد ۱ ساعت، ۳) ایسکمی- خون رسانی مجدد ۱ ساعت + OLE، ۴) ایسکمی- خون رسانی مجدد ۲ ساعت، ۵) ایسکمی- خون رسانی مجدد ۲ ساعت + OLE، ۶) ایسکمی- خون رسانی مجدد ۲۴ ساعت، ۷) ایسکمی- خون رسانی مجدد ۲۴ ساعت+ OLE. حیوانات در گروههای ۳،۵ و ۷ به مدت ۲۸ روز قبل از ایسکمی عصاره برگ زیتون را به میزان mg/kg۱۰۰ از راه خوراکی و از طریق گاواژ دریافت کردند. در پایان دوره، نمونه خون اخذ و سطح سرمی اوره، کراتینین، گنادوتروپینها و تستوسترون اندازه گیری شد.
|
یافته ها: نتایج نشان داد که غلظت سرمی اوره و کراتینین در گروه کنترل نسبت به سایر گروهها بهطور معنی داری پائین است. همچنین مشخص گردید که در گروه ۶ در مقایسه با گروه ۷ غلظت سرمی تستوسترون بهطور معنی داری کاهش یافت (۰۵/۰>P).
|
بحث و نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که تجویز خوراکی عصاره برگ زیتون در گروه ایسکمی- خونرسانی مجدد ۲۴ ساعت توانست از کاهش سطح سرمی تستوسترون جلوگیری نماید.
|